Курячі шлунки – рецепти приготування в сковороді

Як приготувати курячі шлунки на сковороді? Все дуже просто, цей субпродукт хоч і готуватися не дуже швидко, але жодних складнощів тут немає. Для того, щоб вони вийшли ніжні та м'які, достатньо дотриматися деяких нюансів. Ось про це сьогодні й поговоримо.

Курячі шлуночки можна подавати як самостійну страву. А можна додати практично до будь-якого гарніру. Існує велика різноманітність рецептів їхнього приготування. Декілька з них я сьогодні і представляю у своїй добірці.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Раджу цей субпродукт брати у свіжому вигляді. Але якщо вони полежали в морозилці, краще розморожувати їх природним шляхом, без допомоги води або мікрохвильової печі. Можна, наприклад, заздалегідь витягнути їх з морозильної камери і перекласти просто в холодильник на ніч. Це буде щадний спосіб і шлунки не втратять своїх смакових якостей.

Хочу звернути вашу увагу також на рецепти курячого серця, приготованих на сковороді. Вони неймовірно смачними виходять, якщо їх згасити у сметані чи вершках. Іноді я їх готую просто у клярі. З'їдаються, як насіння — миттєво.

Якщо у вас шлунки не очищені, то спочатку добре їх промийте. Потім зніміть жовту плівку. Інакше вони гірчать.

Як приготувати курячі шлунки?

Приготувавши курячі шлунки за цим рецептом, вони у вас просто тануть у роті. Їх можна подавати як самостійну страву або з улюбленим гарніром. Наприклад з картопляним пюре чи іншими овочами. Дуже добре вони також гармоніюватимуть з макаронними виробами або з крупами (рис, греча). Тож пробуйте і пригощайте своїх близьких.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 800 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Куркума – 0,5 чайної ложки
  • Хмелі-сунелі – 0,5 чайної ложки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Зелень кропу – невеликий пучок
  • Рослинна олія
  • Кип'ячена вода

Приготування:

1. Наріжте цибулю чверть кільцями. Моркву потрібно нарізати брусками. Потім поставте сковороду на плиту і влийте в неї олію (2-3 столові ложки). Добре розжарите її і викладіть туди овочі. Перемішайте та обсмажуйте до напівготовності.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

2. Курячі шлунки поріжте на невеликі шматочки. Приблизно 1 штуку на 4 частини. Відправте їх у сковороду до засмаження з овочів та перемішайте. Далі додайте куркуму, хмелі-сунелі (ви можете використовувати будь-які інші спеції до смаку), посоліть і поперчіть. Знову добре перемішайте.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

3. Влийте в сковороду кип'ячену воду так, щоб вона покрила весь вміст. Після закипання зменшіть вогонь до мінімуму і гасіть шлунки близько 1 години.

Іноді господині додають ще соду, приблизно 1/4 чайної ложки. Вважається, що завдяки їй шлуночки вийдуть м'якшими. Я так не роблю, але це нехай буде на вашу думку.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

4. Через півгодини гасіння вкладіть лавровий лист. До кінця приготування весь бульйон має випаруватись. Слідкуйте за тим, щоб у вас нічого не пригоріло. Коли все буде готове, додайте до шлунків дрібно нарізаний кріп і подавайте з будь-яким гарніром.

Читайте також:  Біляші з м'ясом — Дуже смачні домашні рецепти на сковороді

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Рецепт курячих шлунків по-корейськи у сковороді

Курячі шлунки, приготовані корейською, мають тонкий пікантний смак. Але якщо вам не подобається дуже гостро, то деякі спеції можна прибрати зовсім або змінити їх кількість. Страва виходить дуже м'якою і ніжною, випромінює просто приголомшливий аромат.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чилі – 15 гр
  • Часник – 6 зубчиків
  • Перець чилий мелений (або пластівці) – 0,5 чайної ложки
  • Паприка солодка мелена – 1 чайна ложка
  • Зелена цибуля – 10 гр
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Коріандр мелений – 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений – 0,5 чайної ложки
  • Сіль – 1,5 чайної ложки
  • Вода – 1,5 літра
  • Рисовий оцет – 2 столові ложки
  • Кунжутна олія – 1 столова ложка
  • Кунжутні насіння – 1 чайна ложка

Приготування:

1. Помиті та очищені курячі шлунки поріжте на дві або три частини. Відправте їх у каструлю і залийте водою. Після закипання зніміть піну, накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні 1 годину.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

2. Цибулю очистіть і поріжте півкільцями. Потім розігрійте сковороду з олією і викладіть її туди. Помішуючи, обсмажуйте 3 хвилини.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

3. Потім додайте туди часник нарізаний круглими часточками. Перемішайте та обсмажуйте 2 хвилини. Далі додайте туди солодкий перець, нарізаний невеликою соломкою. Обсмажуйте ще три хвилини на середньому вогні.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

4. Готові шлунки витягніть із каструлі і додайте в сковороду до овочів. Додайте туди перець чилі пластівцями (або мелений), паприку, чорний мелений перець, коріандр та сіль. Також влийте туди кунжутну олію та оцет. Все добре перемішайте.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

5. Зелену цибулю крупно наріжте. Гострий перець поріжте кругляшками. Додайте їх у сковороду до інших продуктів. Ще раз перемішайте, накрийте кришкою та тушкуйте на слабкому вогні 5 хвилин. Готову страву перекладіть у тарілку і посипте насінням кунжуту перед подачею.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Приготування курячих шлунків у сметані

Раджу спробувати ще один рецепт курячих шлунків. Тут вони готуються у сметанному соусі. Виходять дуже м'якими та (природно) смачними, буквально тануть у роті. Цей спосіб досить простий, навіть для новачків.

Раніше ми вже готували курячу печінку на сковороді у сметані з цибулею. Вона виходить дуже ніжною та соковитою. Обов'язково перегляньте цей випуск, якщо пропустили. Там є й інші рецепти її приготування.

Читайте також:  Коронавірусна інфекція - симптоми і лікування у людини

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 500 гр
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Молота кориця – 1 чайна ложка
  • Мускатний горіх – 1/4 чайної ложки
  • Молота гвоздика – 1/4 чайної ложки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Лавровий лист
  • Рослинна олія – для смаження
  • Зелень кропу – невеликий пучок

Приготування:

1. Помиті та очищені шлунки покладіть у каструлю. Залийте водою так, щоб вона добре покрила їх зверху та поставте на вогонь. Після закипання покладіть туди лавровий лист, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і варіть 75 хвилин|мінути|.

Якщо в процесі варіння бульйон википатиме, то долийте гарячий окріп. Знову накрийте кришкою та продовжуйте.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Розігрійте сковороду, влийте в неї олію (2-3 столові ложки) і викладіть туди порізану цибулю. Трохи обсмажте до напівпрозорості. Потім додайте терту на великій тертці моркву. Перемішайте та обсмажте до золотистого кольору.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

3. Варені шлунки поріжте на невеликі шматочки і додайте в засмажку. Добре перемішайте. Далі викладіть туди сметану, томатну пасту, поперчіть, посоліть, посипте корицю, мускатний горіх та мелену гвоздику. І ще раз все ретельно перемішайте.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

4. Накрийте кришкою і трохи зменшіть вогонь. Гасіть шлунки 15 хвилин. Після цього страва вважатиметься готовою. Перед подачею посипте їх свіжим кропом (можна взяти на смак іншу зелень).

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Смачні курячі шлунки з цибулею та морквою

Для того, щоб курячі шлунки вийшли дуже м'якими та ніжними, деякі господині знають один секрет. Сьогодні я його розкрию – можна додати трохи соди. У невеликій кількості вона не надасть свого смаку і буде у блюді зовсім непомітна.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 800 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Приправа для м'яса або птиці – 2 чайні ложки
  • Сода – 1/4 чайної ложки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вода
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Помийте та очистіть шлунки, після поріжте їх на 3-4 частини. Моркву натріть на великій тертці. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

2. Далі поставте сковорідку на вогонь, влийте олію і розігрійте. Викладіть туди цибулю з морквою та обсмажуйте, помішуючи до золотистого кольору. Потім викладіть туди шлунки. Ще раз перемішайте та обсмажуйте їх близько 10 хвилин на великому вогні. Також продовжуйте періодично помішувати.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

3. Після обсмажування додайте до сковороди приготовлені приправи, сіль, перець і розмішайте. Підсипте туди соду і знову перемішайте. Далі влийте туди воду, щоб вона покрила вміст сковороди. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою та зменште вогонь до мінімуму.

Гасіть шлунки 1-1,5 години (залежить від жорсткості та свіжості самого субпродукту). В кінці гасіння вимкніть вогонь і посипте блюдо свіжою зеленню, щоб надати більшого аромату.

Читайте також:  Салат з консервованого тунця — 18 рецептів приготування в домашніх умовах

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Курячі шлунки з томатною пастою без варіння

Курячі шлуночки в томатному соусі з цибулею – це практично універсальна підлива до будь-якого гарніру (до овочів, макаронів, різних круп). Дуже простий рецепт, який господаркам не важко повторити на своїй кухні.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Томатна паста – 2 столові ложки
  • Рослинна олія – 2-3 столові ложки
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Хмелі-сунелі (або інші спеції) – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Вода

Приготування:

1. Почнемо з підготовки шлуночків. Вона нічим не відрізняється від тієї, що й у попередніх рецептах. Їх потрібно промити та очистити. Потім нарізати на невеликі шматочки (приблизно 3-4 частини).

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

2. Ріпчасту цибулю наріжте невеликими кубиками. Потім поставте сковороду на вогонь, налийте в неї олію і розігрійте. Потім перекладіть туди цибулю і обсмажуйте її до золотистого кольору.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

3. Далі викладіть туди шлуночки та перемішайте. Смажте їх на сильному вогні близько 10 хвилин. Потім посоліть їх, поперчіть і додайте спеції на свій смак.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

4. Потім додайте в сковороду томатну пасту. Все добре перемішайте і обсмажуйте 2-3 хвилини. Після цього залийте воду, щоб вона практично покрила весь вміст. Перешкодити і покласти лавровий лист.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

5. Доведіть підливу до кипіння і зменшити вогонь до маленького. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте 40-60 хвилин (спробуйте на м'якість, час може змінюватися). Готові шлуночки посипте свіжою зеленню та подавайте до столу з будь-яким гарніром.

Курячі шлунки - рецепти приготування в сковороді

Як приготувати курячі шлунки по-китайськи з соєвим соусом

Пропоную подивитися дуже цікавий відео-рецепт приготування курячих шлунків китайською. Зверніть увагу на те, як оригінально авторка ролика їх нарізає. Ця страва виходить досить гострим, тому можна на свій розсуд змінити кількість перців та часнику. А також можна, наприклад, додати туди солодкий болгарський перець та помідорку.

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 1 кг
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Перець червоний чилі – 1 шт.
  • Перець зелений чилі – 1 шт.
  • Імбир подрібнений – 1 столова ложка
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Устричний соус – 2 столові ложки
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Зелена цибуля – 4 стебла
  • Рослинна олія – 2 столові ложки
  • Вода – 2 літри

Ну що ж, у мене сьогодні все. Дуже сподіваюся на те, що ви зможете гідно оцінити всі рецепти з цієї добірки. Якщо готувати все за рекомендаціями, то у вас вийдуть дуже м'які, ніжні і смачні курячі шлуночки.

Смачного! Поки що!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya