Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

Всім привіт! Сьогодні пектимемо дуже смачний і повітряний манник. Він так називається, тому що в його основу входить манна крупа. Завдяки їй випічка виходить дуже легкою і пишною. А сама крупа навіть не відчувається.

Манник готується на рідкому тісті. Для цього до його складу додаватимемо кефір. Його можна брати будь-якої жирності, на власний розсуд. Саме приготування у вас займе небагато часу. Тому такий пиріг можна готувати хоч щодня. Дуже швидко та неймовірно смачно!

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

Щоб результат ваших старань сподобався всій родині, обов’язково дотримуйтесь усіх рекомендацій у представлених рецептах. Але є кілька загальних правил:

Борошно потрібно додавати, попередньо просіявши його. Також всі підготовлені інгредієнти повинні бути однієї кімнатної температури. Тому яйця та кефір краще заздалегідь дістати з холодильника.

Для сімейного чаювання така випічка буде чудовим варіантом. До речі, готувати його можна не лише на кефірі. У мене є ще один чудовий рецепт манника на сметані. Раджу також з ним познайомитись.

Манник на кефірі – дуже смачний та повітряний

Почнемо з найпоширенішого рецепту. Такий манник дуже просто і швидко готується. Їм можна ласувати хоч щодня. Смачну та повітряну випічку оцінять усі члени родини.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

Інгредієнти:

  • Кефір (теплий) – 250 мл (1 склянка)
  • Манна крупа – 250 гр (1 склянка)
  • Яйця (великі) – 3 шт.
  • Цукровий пісок – 250 гр (1 склянка)
  • Ванільний цукор – 10 гр
  • Борошно – 200-250 гр (залежно від розміру яєць)
  • Розпушувач – 1 пакетик
  • Сіль – 1/3 чайної ложки

Приготування:

1. Трохи розігрійте кефір і влийте у глибоке блюдо. Туди додайте манну крупу. Перемішайте до однорідної маси і залиште на 30 хвилин|мінути|, щоб манка набрякла.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

2. В окрему миску розбийте 3 курячі яйця. Всипте цукровий пісок і додайте ванільний цукор. Все добре розмішайте і вилийте цю суміш в манку.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

3. Далі додайте в суміш сіль, просіяне борошно (краще додавати в два-три заходи) і розпушувач. За допомогою віночка розмішайте суміш до однорідного стану. Тісто повинне вийде за консистенцією, як густа сметана.

Читайте також:  Шашлик із курки на мангалі смачні рецепти маринаду з цибулею

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

4. На підготовленій формі для випікання застелите пергаментний папір. Краї форми змастіть олією. Потім влийте туди тісто. Вирівняйте та відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 50-60 хвилин. Режим верх+низ.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

5. Готовий манник витягніть із форми і зніміть з дна пергамент. Під час подачі можна посипати цукровою пудрою. А також можна подавати з варенням або згущеним молоком.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

Як спекти пишний манник на кефірі без борошна

Спробуйте приготувати пишний манник без яєць та борошна. Він виходить в міру вологим і смачним. Рум’яна та гарна випічка має створити чудовий настрій для чаювання та поїдання пирога всією родиною.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

Інгредієнти:

  • Кефір 2,5% – 2 склянки (стакан 250 мл)
  • Манна крупа – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Сода або розпушувач – 1 чайна ложка
  • Ванілін – за смаком

Приготування:

1. У глибоку миску висипте цукор, ванілін, соду або розпушувач та манку. Віночком рівномірно розмішайте і починайте вливати цівкою кефір. Одночасно з цим перемішуйте суміш, щоб не утворювалося грудочок.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

2. Залишіть тісто настоятись на 30 хвилин, після чого ще раз розмішайте. Потім візьміть форму і змастіть олією. На дно можна постелити пергаментний папір. Якщо ж вона у вас силіконова, це не потрібно, випічка і так не пригорить. Влийте туди суміш і вирівняйте.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

3. Тепер надішліть форму із вмістом у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте 45 хвилин|мінути|. За цей час він підніметься, стане пишним, підрум’яниться зовні і добре пропечеться всередині. Вийміть його з|із| форми і посипте пудрою перед подачею.

До речі, готовність манника можна перевіряти дерев’яною паличкою. Наприклад, зубочистки. Проткніть нею верхівку пирога і витягніть. Якщо паличка залишиться сухою, все готово.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

Смачний манник на кефірі з яблуками в духовці

Цей рецепт також не передбачає додавання борошна до тіста. При цьому манник виходить дуже ніжним і повітряним. Крім яблук у цей пиріг можна додавати й інші фрукти чи ягоди, за бажанням.

Читайте також:  Салати з куркою і ананасами — рецепти смачних і простих салатів для святкового столу

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

Інгредієнти:

  • Манна крупа – 1 склянка (250 мл)
  • Кефір 1% – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Вершкове масло – 50 гр
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Яблуко – 2-3 шт.
  • Рослинна олія – для змащування форми (24 см)

Приготування:

1. У глибоке блюдо висипте підготовлену манку і влийте туди кефір. Розмішайте до однорідної маси і залиште на 40 хвилин, щоб крупа добре набрякла.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

2. Тепер наріжте яблука. Спочатку очистіть їх від шкірки і виріжте серцевину з насінням. Один з них наріжте невеликими шматочками (кубиками). Друге потрібно нарізати тонкими платівками.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

3. В окрему миску розбийте 3 яйця. Додайте туди цукор та ванілін. Добре збийте міксером не менше 5 хвилин до утворення однорідної маси, в міру пишної.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

4. Далі в набряклу манку з кефіром додайте розпушувач і 50 грам м’якого (підтанув) вершкового масла. Перемішайте віночком і починайте частинами додавати збиті з цукром яйця. Додавайте приблизно 3 прийоми, щоразу перемішуючи тісто лопаткою.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

5. Потім візьміть форму, викладіть на її дно пергаментний папір. Змастіть дно і стінки олією. Вилийте туди половину тесту. Зверху викладіть яблука, нарізані кубиками.

Намагайтеся поступово розподілити шматочки яблук по всьому периметру.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

6. Після, поверх шматочків фруктів, залийте і розподіліть тісто, що залишилося, у форму. Далі красиво по колу викладіть тонкі платівки другого яблука. На завершення посипте трохи цукром.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

7. Надішліть форму з майбутнім пирогом у розігріту до 180 градусів духовку, на середній рівень з режимом «верх-низ». Випікайте 35-40 хвилин. Потім, витягнувши випічку з духовки, дайте трохи охолонути і витягніть із форми. З дна відокремте пергаментний папір, перекладіть манник на гарну тарілочку і подавайте до чаю.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

Повітряний манник на кефірі з сиром

При додаванні в тісто сиру, манник вийде ще ніжнішим, повітрянішим і неймовірно смачним. Це для сімейного чаювання просто ідеальна випічка. Сам рецепт дуже простий, без проблем. Обов’язково спробуйте приготувати такий чудовий пиріг.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний

Інгредієнти:

  • Кефір – 250 гр
  • Цукор – 200 гр
  • Яйця – 2 шт.
  • Манка – 150 гр
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Вершкове масло – 100 гр
  • Сир – 200 гр
  • Борошно – 120 гр
Читайте також:  Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Приготування:

1. Спочатку додайте в кефір соду, розмішайте і відставте тимчасово. Вершкове масло|мастило| розтопіть. Потім у глибоку страву розбийте яйця та всипте цукор. Збийте їх віночком або міксером до однорідної білої маси.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

2. Далі додайте в масу, помішуючи, розтоплене вершкове масло. Потім, по черзі додавайте кефір, сир, манку і борошно. Додаючи новий інгредієнти, щоразу ретельно перемішуйте масу до однорідного стану. Дайте йому постояти близько 15-20 хвилин.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

3. Заздалегідь увімкніть духовку та розігрійте її до 180 градусів. Потім у підготовлену форму, змащену шматочком вершкового масла|мастила|, вилийте і вирівняйте готове тісто.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

4. Форму з вмістом відправте в духовку і випікайте 30-40 хвилин, залежно від особливостей духовки. Готовий манник акуратно вийміть з форми і перекладіть на блюдо сервіровки. Пиріг можна присипати цукровою пудрою або шоколадною крихтою. Так буде ще смачніше.

Манник на кефірі в духовці – дуже смачний та повітряний.

Як приготувати манник на кефірі?

Деяким господаркам зручніше візуально запам’ятати рецепт і побачити результат старань. Тому пропоную до перегляду докладний відеоролик, в якому автор досить просто пояснює, як приготувати смачний манник до чаю. В даному варіанті до його складу входить чорна смородина. Але замість неї можна додати будь-які заморожені або свіжі ягоди. Або фрукти, родзинки, інші сухофрукти або просто варення. Це вже буде на вашу думку.

Інгредієнти:

  • Манка – 150 гр
  • Цукор – 200 гр
  • Борошно – 140 гр
  • Кефір – 250 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 10 гр
  • Чорна смородина (або інші ягоди та фрукти) – 150 гр
  • Цукрова пудра – для присипки

А сьогодні у мене все. Спробуйте цю просту та смачну випічку. Упевнена, результат порадує всіх ласунів. Цей пиріг здатний зібрати за столом усю родину, щоб поласувати їм за чашкою чаю. Обов’язково спробуйте приготувати манник за будь-яким рецептом, що сподобалися, і закохайтеся в нього назавжди.

Смачного! Поки що!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya