Млинці з м’ясом. Соковиті і смачні. Прості покрокові рецепти приготування млинців з м’ясною начинкою

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Напевно, кожна людина готує млинці з м’ясом на Масляну, але мало хто знає історію появи цієї страви. Більш того, однозначної відповіді на питання, коли і яким чином виникли млинці, немає. З’явилися вони приблизно в IX столітті нашої ери. За однією з версій млинці виникли, коли стародавні слов’янські племена навчилися молоти борошно і отримали тісто, додавши в нього воду. За іншою – млинці сталися з вівсяного киселю, який забули в печі, і він пригорів, перетворившись в коржик.

У стародавні часи саме люди пригощали млинцями та задобрювали духів, щоб вони послали їм хороший урожай і не морили негодою і голодом. Так само є версія, що коли-то млинці вважалися жертовним хлібом, які випікали для бога сонця. Можливо, з цієї причини вони мають круглу форму. Спочатку млинці робили регулярно, навіть викладали в якості частування для перехожих повз мандрівників. Але з XIX століття вони стали символом відомого свята Масляної, при цьому вживання їх в інший час стало значно скорочуватися.

На Русі випічка млинців було цілим ритуалом. Рецепт передавався з покоління в покоління, від господині до господині. Тісто замішували пізно вночі далеко від сторонніх очей в ідеалі поруч з озером, річкою або хоча б колодязем. Борошно, як правило, використовували гречану, а смажили млинці в печі на чавунній сковороді на березових дровах. Зараз печей практично ні у кого не залишилося, та й тримати таємно рецепт необхідності немає, але вимоги до сковороди збереглися. Вона повинна бути чавунної або хоча б залізної, перед випічкою її потрібно гарненько прожарити сіллю і обтерти сухою серветкою, а потім змастити краплею олії. Так млинці виходять найбільш смачними і рум’яними.

А щоб млинці були більш поживними і різноманітними, можна використовувати усілякі начинки: сир, варення, м’ясо, гриби, рибу, ікру і багато іншого. Але саме м’ясо вважається однією з найбільш універсальних варіантів для фарширування млинців. Нижче приведена невелика підбірка дуже смачних рецептів, що відповідають будь-яким запитам. Оберіть будь-якої з них, приготуйте млинці з м’ясом на весняне свято, і ваші гості будуть у захваті.

Як приготувати смачні млинці з м’ясом і цибулею

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Млинці з даного готуються досить просто із стандартного набору інгредієнтів за принципом 1/2/3: 1 склянку борошна, 2 склянку молока, 3 яйця. Кількість цукру береться виходячи з того, які млинці ви віддаєте перевагу. Обов’язково використовуйте теплі молоко і рослинне масло – вони дають додаткову клейковину тіста і випікати млинці стає набагато простіше. Для фаршу можна брати будь-яке м’ясо по вашому смаку. Не забувайте, що зі свинини вийде більш жирний фарш, ніж з яловичини, курки або індички. А, значить, і млинці з м’ясом будуть більш соковитими. М’ясо можна замінити будь-яким фаршем, обсмаженим на сковороді. Але в цьому випадку краще віддати перевагу пісним сортів, так як обсмажений фарш (особливо з додаванням олії) виходить більш жирним.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 1 ст.;
  • молоко – 2 ст.;
  • яйце куряче – 3 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Знадобиться для начинки:

  • м’ясо – 350 гр.;
  • цибуля – 1 шт.

Етапи приготування.

1. В першу чергу відваріть м’ясо. Заливати його потрібно холодною водою, а солити буквально за 7-10 хвилин до готовності.

2. Просійте борошно. Не ігноруйте цей етап – так ви збагачення її киснем, що позитивно позначиться на консистенції готового страви. Насипте в борошно сіль з цукром і перемішайте.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

3. Поступово вливайте тепле молоко, весь час заважаючи тісто, щоб не було грудочок. Потім введіть масло і ще раз все перемішайте (не забудьте – масло теж повинно бути теплим).

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

4. На останньому етапі збийте 3 яйця і за допомогою віночка або вилки добийтеся однорідності тесту.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

5. Влийте тісто на прогріту сковороду і, нахиляючи її на всі боки, обережно рассредоточьте напіврідку масу по площі посуду. Коли млинець зарум’яниться з одного боку, обережно піддягніть його лопаткою і швидко переверніть руками. Смажте з іншого боку ще трохи.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

6. Коли млинці будуть готові, потрібно зайнятися начинкою. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку. Очистіть цибулю і дрібно порубаєте. Якщо не хочете, щоб його було помітно, для подрібнення використовуйте блендер.

7. Обсмажте цибулю на сковороді, попередньо капнувши на неї соняшникову олію. Коли він стане золотистим, додайте до нього фарш і добре перемішайте.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

8. Перекладіть фарш в окрему миску і дайте охолонути. Коли він досягне комфортної температури, загорніть його в млинці. При бажанні фаршировані млинці можна обсмажити.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Подавати до столу самостійно або зі сметаною і зеленню.

Млинці, фаршировані м’ясом і рисом — простий рецепт

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Млинці з м’ясом, приготовані таким чином, виходять надзвичайно соковитими і поживними. Якщо вам набридли класичні млинці з м’ясом, завжди можна урізноманітнити начинку. Наприклад, в даному рецепті додається варений рис. Головна умова – не переваріть його: рисинків повинні бути добре провареними, але цілими і пружними і легко відділятися один від одного, тому крупу краще вибирати перевірену. М’ясо теж може вибрати на свій смак. Підійде свинина, яловичина, курка або індичка. Але зверніть увагу: за рецептом подрібнене м’ясо обсмажується, завдяки чому стає трохи більш жирним. При необхідності цей етап можна опустити: просто потрібно змішати всі підготовлені інгредієнти між собою.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 350 гр.;
  • молоко – 1 л;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • сіль – 0.5 ч. л.

Знадобиться для начинки:

  • м’ясо – 300 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • рис – 0.5 ст.

Етапи приготування.

1. М’ясо розріжте на невеликі шматки і відваріть. Кладеться воно в холодну воду. Солити м’ясо при варінні не потрібно.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

2. В іншій каструлі відваріть рис до готовності. Слідкуйте, щоб він сильно не розварився. Можете трохи посолити при бажанні, але це не обов’язково, так як потім буде додаватися сіль до м’яса і рису одночасно.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

3. Відкладіть м’ясо і рис, дайте їм охолонути.

4. Тим часом приступите до обсмажуванню млинців. Влийте в чашу блендера молоко, розбийте в нього яйця, насипте сіль з цукром і просіяне борошно. Змішайте всі інгредієнти. Якщо у вас немає блендера, можете використовувати міксер. Так само можна замісити тісто вручну, але тоді перемішувати все потрібно після введення кожного нового продукту. Слідкуйте, щоб в тесті не було грудочок. В кінці влийте 2 столові ложки олії і ще раз розмішайте.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

5. Влийте тісто на прогріту сковороду і, нахиляючи її на всі боки, обережно рассредоточьте напіврідку масу по площі посуду. Коли млинець приготується з одного боку (на це піде 40-50 секунд), акуратно піддягніть його за допомогою лопатки або ножа і швидко переверніть руками. З іншого боку млинець повинен обсмажуватися 10-15 секунд.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

6. Коли всі млинці будуть пожарены, займіться начинкою. Очистіть цибулю від лушпиння, розріжте на кілька частин і разом з м’ясом прокрутити в м’ясорубці.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

7. Змішайте рис з м’ясом і цибулею і обсмажте на невеликому вогні не більше 5 хвилин, добре розмішуючи. Не забудьте посолити у процесі смаження.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

8. Перекладіть начинку в миску і дайте їй охолонути. Загорніть фарш з рисом в млинчики і обсмажте з двох сторін на сковороді.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Ось таким нехитрим способом готуються чудові і дуже смачні млинці з м’ясом і рисом. Приємного апетиту!

Дріжджові млинці з м’ясом та грибами

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Млинці з такою начинкою виходять дуже соковитими за рахунок виділяється з грибів рідини. Самі млинці готуються на дріжджовому тесті, що робить їх більш пористими і повітряними. З цієї причини вони краще вбирають в себе сік і аромат начинки, за рахунок чого купую дуже цікавий насичений смак. Готується страва просто, тим більше для начинки вже використовується готовий фарш. При необхідності ви можете регулювати смак, додаючи ті чи інші спеції у млинці з м’ясом і грибами.

Знадобиться для тіста:

  • борошно – 800-100 гр.;
  • молоко – 1.5 л.;
  • яйце куряче – 4 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • масло рослинне – 5 ст. л.;
  • сухі дріжджі – 1 пакетик;
  • розпушувач – пакетик.

Знадобиться для начинки:

  • фарш (суміш свинини і яловичини) – 500 гр.;
  • печериці – 250 гр.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Етапи приготування.

1. У велику чашу або каструлю влийте молоко. Введіть туди яйця, а потім всі інші інгредієнти для тіста, крім дріжджів і борошна. Ретельно розмішайте все з допомогою блендера. Якщо ви плануєте робити заміс вручну, то продукти краще вводити по одному, постійно ретельно розмішуючи. Молоко використовується кімнатної температури.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

2. Потім, продовжуючи працювати міксером, акуратно введіть заздалегідь частина просіяного борошна. Продовжуйте розмішувати. Потім насипте дріжджі і знову перемішайте. В процесі продовжуйте додавати борошно. Регулюйте кількість самостійно. Тісто повинно вийти по консистенції, як рідка сметана.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

3. Накрийте тісто кришкою або спеціальною плівкою і дайте постояти приблизно 40 хвилин. Поки воно настоюється, готуйте начинку. Очистіть цибулю від лушпиння і дрібно порубаєте.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

4. Промийте гриби, обсушіть паперовим рушником і поріжте на невеликі частини.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

5. Обсмажте на одній сковороді цибулю з фаршем з додаванням солі і перцю, на іншій – гриби. Все перемішайте. При необхідності додайте рослинне масло під час смаження.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

6. Поки начинка остигає, займіться млинцями. За цей час воно трохи піднялося. Додайте трохи окропу і гарненько перемішайте. Вода потрібна, щоб млинці були більш тонкими.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

7. Плесніть невелику кількість тіста на гарячу сковороду і, нахиляючи її в усі сторони, акуратно розподіліть напіврідку масу по площі посуду. Коли млинець буде готовий з одного боку, обережно піддягніть його з краю і переверніть. Обсмажуйте ще кілька секунд.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

8. Коли млинці будуть готові, загорніть в них остигнула начинку.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Готові фаршировані гриби викладіть у форму для запікання. Зверху покладіть вершкового масла порційно і відправте млинці з м’ясом в духовку на чверть години запікатися.

Дуже прості млинці з м’ясом і яйцем

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Млинці з м’ясом по цьому рецепту готується дуже просто і з невеликої кількості простих інгредієнтів. Для начинки використовується м’ясо. Його можна замінити готовим купівельними фаршем за бажанням або ж перекрутити ще сире м’ясо на м’ясорубці. Але якщо ви хочете, щоб начинка вийшла соковитою, краще спочатку відварити м’ясо, залишити його в бульйоні до повного охолодження і тільки після цього зробити з нього фарш. Не забувайте про просіювання борошна: так ви наситите її киснем, і млинці з м’ясом вийдуть більш пористими і повітряними.

Знадобиться для тіста:

  • борошно -1.5 ст.;
  • вода – 1 ст.;
  • молоко – 1 ст.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 1 чарка;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – 0.5 ч. л.;
  • масло вершкове для змащування млинців.

Знадобиться для начинки:

  • м’ясо – 450 гр.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.

Етапи приготування.

1. З вечора відваріть м’ясо (переважно свинину) і дайте йому повністю охолонути в бульйоні. Так воно, вбере в себе вологу і вийде більш соковитим. Остигле м’ясо наріжте шматочками, щоб зручно було зробити фарш. Не забудьте посолити його за 5-10 хвилин до готовності.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

2. Відваріть яйця і дайте їм охолонути.

3. Візьміть глибоку посуд, де будете місити тісто. Влийте в неї воду, потім молоко та соняшникову олію. Далі насипте сіль, цукор, борошно, введіть яйця.

4. Ретельно перемішайте все з допомогою міксера. Якщо ви замішуєте тісто вручну, то перемішуйте все після додавання кожного інгредієнта.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

5. В мікрохвильової печі розтопити вершкове масло, щоб змащувати їм млинці.

6. Наливайте тісто на гарячу сковороду і, нахиляючи її на всі боки, обережно рассредоточьте напіврідку масу по площі посуду. Коли млинець засмажиться, обережно підніміть його з краєчку і відразу переверніть. Обсмажуйте ще кілька секунд.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

7. Готовий млинець змастіть розтопленим заздалегідь маслом. Коли млинці будуть готові, очищений лук подрібніть і обсмажте на сковороді з додаванням соняшникової олії.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

8. Пропустіть м’ясо через м’ясорубку, а очищені яйця потріть на крупній тертці. Змішайте м’ясо, яйця і обсмажену цибулю. При бажанні додайте пару ложок бульйону.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

9. Укладіть начинку на млинці, загорніть і обсмажте на сковороді з двох сторін з додаванням соняшникової олії. В першу чергу смажте з боку «шва», щоб він «Склеился».

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Подавайте зі сметаною і зеленню.

Рецепт запашних млинців з м’ясом, грибами і пряними травами

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Тонкі, ажурні, ніжні і надзвичайно соковиті млинці з м’ясом виходять за цим рецептом. А завдяки приправ в тесті смак стає більш виразним, а самі млинці ароматними. Фарш береться з свинини і яловичини, але можна використовувати будь-який, в тому числі і домашній, і покупної. У другому випадку він, як правило, більш жирний – враховуйте це при готуванні. Гриби краще всього підійдуть печериці, але можна замінити будь-якими іншими за вашим смаком. А оригінальна подача страви дозволить йому бути гідною прикрасою вашого столу.

Знадобиться для тіста:

  • молоко – 400 мл;
  • борошно – 200-250 гр.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • сіль – щіпка;
  • орегано – щіпка;
  • базилік – щіпка.

Знадобиться для начинки:

  • фарш (суміш свинини і яловичини) – 500 гр.;
  • гриби – 100 гр.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло рослинне для смаження;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.

Знадобиться для прикраси:

  • пір’я зеленої цибулі;
  • листя салату.

Етапи приготування.

1. Вимийте гриби і обітріть паперовим рушником. Розріжте на невеликі частини.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

2. Очищений заздалегідь цибулю подрібніть і обсмажте на сковороді з соняшниковою олією до напівм’якого стану. Додайте гриби і смажте, помішуючи, ще пару хвилин.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

3. Викладіть на сковороду сирий фарш і обсмажуйте до готовності. В процесі не забудьте додати трохи солі і перцю. Зніміть начинку з вогню і поставте остигати.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

4. Тим часом можна зайнятися млинцями. У чашу блендера влийте молоко, додайте яйця, сіль, олія, базилік і орегано і гарненько перемішайте.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

5. Введіть заздалегідь просіяне борошно і ще раз все розмішайте з допомогою блендера. Якщо його немає, то можна використовувати міксер або замішувати тісто руками. Якщо ви вибрали третій варіант, то потрібно буде все ретельно перемішувати після введення кожного наступного інгредієнта. Кількість борошна регулюйте самі – за консистенцією тісто має бути схоже на кефір без грудочок.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

6. Налийте тісто на гарячу сковороду і, нахиляючи її на всі боки, обережно рассредоточьте напіврідку масу по площі посуду. Обсмажуйте блін 40-50 секунд. Потім обережно піддягніть з краю і швидко переверніть. Смажте ще деякий час.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

7. Коли млинці будуть готові, приступайте до завершального етапу. На середину млинця викласти трохи начинки і підберіть краї з усіх боків до центру, формуючи мішечок. Зав’яжіть цибульним пером, щоб він не розкрився. Повторіть так з усіма млинцями.

Блинчики с мясом. Сочные и вкусные. Простые пошаговые рецепты приготовления блинов с мясной начинкой

Подавайте на листі салату.

Найсмачніші млинці з м’ясом — відео рецепт

Найкраще рецепт вивчати наочно і млинці з м’ясом тут не виняток. А тому дивіться як приготувати смачні та ніжні млинці з фаршем з яловичини. Тонкі млинці і соковита начинка, це те, чого нам всім так хочеться.

Якщо ви до прочитання статті сумнівалися, з чим готувати млинці і готувати їх у принципі, оберіть один із запропонованих варіантів. По кожному з вище перерахованих рецептів блюдо робиться просто і швидко, а самі млинці виходять надзвичайно смачними та поживними. Домашні млинці з м’ясом – прекрасна альтернатива звичайним млинців.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: