Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Морквяний торт вже давно здобув популярність в Америці та багатьох європейських країнах. Інгредієнти для торта підібрані дуже вдало. За рахунок додавання горіхів і морквяної стружки коржі виходять дуже ситними, з насиченим смаком і щільною текстурою. Крем для морквяних коржів можна вибрати будь-який, все залежить від вашого настрою.

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Рецепти приготування:

Важко повірити, але з кількох морквин можна створити кондитерський шедевр, і при цьому ніхто не здогадається, що тісто зроблено з звичайного овоча. Існує безліч різноманітних рецептів морквяних пирогів і тортів, і у кожної господині є свої секрети їх приготування. Найкращі з них зібрані в цій статті.

Морквяний торт — класичний рецепт

Інгредієнти:

Тісто:

  • 2 склянки борошна
  • 2 склянки цукру
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ч. ложка кориці
  • 3 склянки дрібно натертої моркви
  • 1 склянка рослинної олії (без запаху)
  • 4 яйця

Крем:

  • 500 г вершкового сиру
  • 1 ч. ложка ванільного цукру
  • 2 ст. ложки цукрової пудри
  • 2 ст. ложки кориці

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Перемішати борошно, цукор, розпушувач, соду, сіль, корицю. Додати моркву, масло і яйця. Все збити міксером на середній швидкості 2 хвилини. Вилити в змащену вершковим маслом форму і випікати при температурі 180 °C 50-60 хвилин.

Крем акуратно викласти на випечений і охолоджений морквяний корж. Зверху посипати корицею і морквяної стружкою. Приготувати крем. Вершковий сир збити з ванільним цукром і цукровою пудрою.

Щоб перевірити готовність тіста, його слід проколоти дерев’яною зубочисткою. Коли вона виявиться сухою, тісто готове.

Морквяний торт з сирно-лимонним кремом в мультиварці

Інгредієнти:

  • 4 яйця,
  • 100 г цукру,
  • ½ Стакан рослинного масла,
  • 2 склянки борошна,
  • 1 кг моркви,
  • ванілін,
  • 3 ст. л. кориці,
  • розпушувач тіста,
  • 200 г волоських горіхів,
  • 250 г сирно-лимонного крему.

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Яйця збити міксером у пишну піну, поступово додаючи цукор. Додати рослинне масло, ванілін і корицю, продовжуючи збивати. Всипати борошно і розпушувач тіста. Моркву почистити, помити і натерти на дрібній тертці.

До суміші додати моркву і волоські горіхи. Розділити масу на 2-3 частини і випікати кожну в мультиварці на режимі «Випічка» близько 40 хв. Готові коржі просочити кремом і зібрати торт.

Морквяний торт з глазур’ю

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 морква;
  • 6 ст. ложок вівсяних висівок;
  • 2 ст. ложки знежиреного йогурту;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. ложка розпушувача;
  • 1 ст. ложка цукрозамінника;
  • 1 ст. ложка кориці,
  • мускатний горіх на кінчику ножа.

Для глазурі:

  • 3 ст. ложки крем-сиру;
  • 1 ст. ложка цукрозамінника;
  • 1 ч. ложка ванільною есенції.

Спосіб приготування:

Моркву подрібнити на дрібній тертці. Яйця злегка збити, змішати з йогуртом, розпушувачем, цукрозамінників, висівками, морквою та спеціями. Тісто вилити у силіконову форму і поставити в духовку, попередньо розігріту до 180 °C, на 20 хвилин.

Приготувати глазур. Крем-сир, змішати з цукрозамінником і ванільною есенцією. Остиглий корж полити глазур’ю і нарізати на порційні шматки.

Читайте також:  Оладки з яблуками -6 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Морквяний торт з ананасами

Інгредієнти:

  • Морква — 200 гр.
  • Борошно — 200 гр.
  • Цукор — 110 гр.
  • Масло рослинне — 130 гр.
  • Ананас — 6 гуртків
  • Горіхи волоські — 50 гр
  • Стружка кокосова — 2 ст. л.
  • Яйце — 2 шт.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста — 12 ч. л.
  • Кориця — 12 ч. л.
  • Сир — 180 гр.
  • Вершки — 300 гр.
  • Цукрова пудра — 120 гр.
  • Сіль — пару щіпок
  • Сироп від консервованих ананасів — за бажанням
  • Закріплювач вершків — за бажанням

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Борошно просіяти з розпушувачем, сіллю і содою. Ананас (3 кружечка) порізати шматочками, а волоські горіхи порубати ножем. Яйця збиваємо дочиста приблизно 6-7 хвилин. У 3 заходу до яєць додаємо цукор і кожен раз збиваємо ще по хвилині.

Далі, не вимикаючи міксера, тонкою цівкою вливаємо олію. Додаємо до яєчної суміші борошно і акуратно перемішуємо. Закидаємо горіхи, корицю, кокосову стружку, шматочки ананасів і моркву. Ще раз легко перемішуємо і виливаємо тісто у форму (папір на дно). Випікаємо 45 хвилин. Готовність перевірити сухий паличкою. Розрізати на 2 частини вздовж.

Крем: сир протерти через сито, додати 20 г вершків і збити до однорідності. Вершки збити до м’яких піків і, поступово додаючи пудру і закріплювач для вершків, збити до стійких піків. Акуратно додати сир. На нижній корж викласти меншу частину крему і шматочки ананаса, покрити другим коржем і прикрасити іншим кремом. Охолодити 2 години.

Морквяний торт з вершковим кремом

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 180 г;
  • морква — 200 г очищеної;
  • борошно — 200 г;
  • рослинна олія (рафінована) — 150 мл;
  • будь-які горіхи (кешью, волоські і т. д.) — 100 г;
  • розпушувач — 6 г (1 ч. ложка з гіркою);
  • кориця мелена — 1 ч. ложка.

Для крему:

  • сирний сир вершковий — 200 г;
  • вершки 33-35% — 150 г;
  • цукрова пудра — 80 р.

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Як приготувати класичний морквяний торт. Яйця і цукор ретельно збиваємо до густої «повітряної» маси. Вливаємо олію (обов’язково рафінована — без запаху, з нейтральним смаком), знову злегка збиваємо. Морквяний торт класичний рецепт

Горіхи дробимо в чаші блендера і завантажуємо до яєчно-масляної суміші. Слідом дрібно натираємо і додаємо всю порцію моркви. Ретельно розмішуємо масу. Окремо з’єднуємо і просіваємо борошно, корицю, розпушувач. Частинами вводимо сухі інгредієнти до пишної яєчної маси, кожен раз дбайливо вимішуючи тісто знизу вгору.

Перекладаємо в’язку борошняну масу в промаслений жаростійку форму діаметром 22 див. Випікаємо ароматний бісквіт близько 40 хвилин в розпеченій до 180 градусів духовці. Готовність визначаємо стандартно — опускаємо в центр випічки шпажку/зубочистку. На паличці не повинно залишатися слідів рідкого тіста.

Готовий бісквіт повністю охолодити, потім звільняємо від форми і розрізаємо вздовж на два коржі. Вершковий сир злегка збиваємо з солодкої пудрою. Холодні вершки збиваємо в окремій ємності до згущення. Коли на поверхні маси будуть залишатися чіткі сліди від віночків, зупиняємося.

Читайте також:  Тілапія в клярі – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

До збитого сиру невеликими порціями додаємо вершки, розмішуючи пишний крем до однорідності. Густо промазуємо морквяний корж вершково-сирною сумішшю. Зверху розміщуємо другий корж. Повністю покриваємо торт кремом. За бажанням боки десерту можна обсипати подрібненими горіхами, а верхівку оформити додаткову порцію крему. Або використовувати для декору шоколадну крихту, ягоди і т. д.

До подачі витримуємо морквяний торт в холодильнику не менше 3 годин. Далі нарізаємо ніжний десерт з пряним ароматом порційно і приступаємо до чаювання. Класичний морквяний торт з вершковим кремом готовий!

Морквяний торт з сирним кремом

Інгредієнти:

  • Морква 250 г
  • Цільнозернові борошно 1 склянка
  • Яйце куряче 2 штуки
  • Тростинний цукор 1 стакан
  • Волоські горіхи 16 р
  • Гашене сода ½ чайної ложки
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Мелена кориця 1 чайна ложка
  • Сіль за смаком
  • Мед 2 столові ложки
  • М’який сир 400

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Для бісквіта: цукор тростинний з’єднати з курячими яйцями, збити до утворення однорідної, досить густої маси. Додати просіяне борошно, корицю, масло рослинне і добре перемішати (можна міксером на маленькій швидкості), додати сіль за смаком і гашену соду (краще лимонним соком).

Додати терту на дрібній тертці моркву і товчені волоські горіхи. Добре перемішати ложкою. Має вийти не дуже густе тісто. Розігріти духовку до температури 150-180 градусів. Змастити роз’ємну форму рослинним маслом, вилити в неї тісто і поставити в духовку до готовності (приблизно 30-40 хвилин).

Для крему: сир (краще у пачках) змішати з медом спочатку ложкою, потім збити міксером до одержання густої кремоподібної маси. Готовий бісквіт остудити, розрізати вздовж на 2 коржі. Змастити коржі кремом, і зібрати в тортик. До подачі на стіл, залишити в холодильнику. Прикрасити за настроєм.

Морквяний торт з сирним кремом

Інгредієнти:

  • 5 штук яйце
  • 2 шт морква
  • 100 грам волоський горіх
  • 200 грам цукор
  • 200 грам борошно
  • 10 грам ваніль
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • 1 штук апельсини
  • 500 грам сир Рікотта
  • 150 мл вершки
  • 50 грам цукрова пудра

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Для бісквіта: відокремити жовтки від білків (5 яєць), жовтки збити з 200 г цукру і 5 г ванільного цукру до пишної світлої піни білки збити до стійких піків з дрібкою солі. Змішати борошно з розпушувачем, додати до жовтків, в ту ж масу додати половину білкової маси, натерту на тертці моркву (якщо соковита морква-необхідно віджати сік), горіхи, цедру 1 апельсина (можна замінити апельсиновим цукром, акуратно перемішати.

Додати білки, що залишилися, і знову перемішати до однорідності. Тісто перелити у форму, застелену пергаментним папером. Випікати 40−50хв при 200 градусах, перевірити готовність дерев’яною паличкою. Готовий бісквіт остудити і нарізати на кілька рівних коржів.

Для крему: холодні сир і вершки збиваємо до кремоподібної маси, туди ж додаємо цукрову пудру і решта 5 г ванільного цукру (або ваніліну/ванільного екстракту). Готовий крем прибираємо в холодильник, поки бісквіт остигає. Кожен корж промазуємо кремом, залишками вирівнюємо верх і покриваємо боки. Прикрашаємо готовий торт і залишаємо в холодильнику на кілька годин (краще на ніч) просочуватися.

Великодній морквяний торт з лимонним кремом

Інгредієнти:

  • яйця 3 шт.
  • цукор 170 г
  • борошно 180 г
  • морква 300 г
  • масло вершкове (розтоплене) 100 г
  • розпушувач тіста 2 ч. л.
  • вершковий сир 500-600 г
  • шоколад білий 150-200 г
  • цедра апельсина 1 шт.
  • желатин 2 пластинки
Читайте також:  Незабутній торт дамські пальчики — повітряний як хмара

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Спосіб приготування:

Збийте яйця з цукром до утворення пишної світлої піни. Додайте остигле розтоплене вершкове масло і дрібно натерту моркву, перемішайте. В останню чергу додайте муку змішану з розпушувачем, акуратно замішайте. Вилийте морквяний бісквіт у підготовлену роз’ємну форму діаметром 24 див Випікайте в духовці при 180С приблизно 30-40 хвилин. Готовність перевірте паличкою. Дайте повністю охолонути.

Желатин замочіть в холодній воді. Для крему збийте вершковий сир кімнатної температури, додайте цедру апельсина, розтоплений (і вже остиглий) шоколад і розведений в теплій воді желатин, перемішайте.

Повністю остиглий корж розрізати на 2 частини. Нижній корж покладіть на піднос, викладіть більшу частину крему на корж, розрівняти. Покладіть зверху другий корж і повапните торт залишилися кремом і поставте торт в холодильник на 4 години. Можна прикрасити фісташками і цукерками M&m’s.

Крем для морквяного торта — три найкращі рецепти

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Крем з вершкового/кисломолочного сиру

Цей крем можна використовувати не тільки для морквяних тортів. Він відмінно поєднується практично з будь-якими коржами. Крім того, його можна урізноманітнити різними смаковими добавками типу кави, какао, кориці і так далі. Для рецепту нам знадобиться:

  • вершкове масло розм’якшене — 180 гр.
  • цукрова пудра — 240 гр.
  • вершковий або сирний сир, холодний — 200 гр.
  • ванільний екстракт — 1 ч. л.

Крем виходить досить жирний, але дуже смачний. Приготування:

Міксером ретельно збиваємо розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до утворення пухкої білої маси. Це займе близько 10 хвилин. Ідеальна температура для збивання масла — 20 градусів.

Додаємо до маслу вершковий сир, ванільний екстракт або ванілін і вмішуємо сир у збите масло лопаткою до утворення однорідної гладкої маси. Отриманим кремом відразу покриваємо нижній корж, верх і боки остиглого морквяного торта, прикрашаємо за бажанням і подаємо.

Сирно-вершковий крем

Для приготування знадобиться:

  • вершковий або сирний сир — 100 гр.
  • сир, нежирний — 100 гр.
  • цукрова пудра — 3 ст. л.
  • терта цедра апельсина — ½ ч. л.
  • сік лимона — 11/2 ч. л.

Приготування:

Заглибним блендером пробиваємо вершковий сир, сир, цукрову пудру і цедру апельсина до утворення однорідної гладкої маси (головне не перебити). Додаємо сік лимона і акуратно перемішуємо лопаткою. Покриваємо остиглий морквяний торт отриманим кремом.

Сметанний крем з карамеллю

Морквяний торт — неймовірно смачно і дуже корисно!

Щоб приготувати цей крем знадобиться:

  • сметана жирна — 400 г
  • цукор — 50 г
  • карамель — 100 г
  • лікер Vana Tallinn — 3 ст. ложки (заміна — коньяк)

Споруджуємо таку конструкцію: каструля, на ній друшляк, в ньому марля, складена в кілька шарів. Викладаємо 600 грам не дуже жирної сметани. І відправляємо це все на ніч у холодильник. Вся зайва сироватка стече, а у нас залишиться прекрасна сметана для крему.

Додаємо в сметану, цукор і перемішати небагато. Чекаємо, коли цукор розчиниться. Збивати не треба! Акуратно підмішуємо карамель і алкоголь. Крем готовий!

DvaGusya