Панкейкі в домашніх умовах — Рецепти пишних млинців

Дуже багато людей задають питання, а що ж таке панкейкі? А я з Вами поділюся. Це кулінарний виріб схоже на млинці, але тільки набагато пишніше, а за смаком нагадують бісквітний корж.

Це популярний і традиційне блюдо бере свій початок в США і Канаді. Жителі цих континентів використовують таку смакоту на сніданок. Але й інші держави не відстають, зараз ця випічка є в меню кожного кафе і ресторану у всьому світі.

Сьогодні ми з Вами розберемо кілька рецептів приготування такої вишуканої випічки в домашніх умовах. Панкейкі повинні бути товстими, приблизно 0,5 см. Їх складають стопкою, а потім подають порціями по 2-3 шт. з різними добавками.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Знову ж ми точно не знаємо звідки з’явилися перші рецепти диво випічки, але доносяться відомості, що все-таки можна вважати першовідкривачем Америки. Саме в ній почали виробляти панкейкі, завдяки Шотландським мігрантам.

Панкейкі в домашніх умовах на кефірі

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Кефір (тепла) — 1 стакан
  • Борошно — 1 склянка
  • Цукровий пісок — 4 ст. ложки
  • Яйце — 1 шт.
  • Ванільний цукор — 1 пакет
  • Розпушувач — 5 грам
  • Сода -0,5 ч. ложки
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

1. У миску просіваємо борошно, додаємо разрыхлитесь з содою, цукровий пісок, щіпку солі і перемішуємо.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. В окремій мисці розбиваємо яйця і збиваємо їх, вливаємо кефір, масло, ретельно перемішуємо. З’єднуємо всі інгредієнти разом. Розмішуємо до однорідності, щоб не було грудок.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

3. Дуже добре розігріваємо сковороду. І викладаємо по столовій ложці тісто, формуючи панкейк, як тільки починають з’являтися бульбашки, перевертаємо на інший бік і смажимо близько хвилинки.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Поливаємо варенням, згущеним молоком або медом. Кличемо до столу рідних і насолоджуємося. Приємного апетиту.

Як приготувати смачні панкейкі без розпушувача

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Куряче яйце — 2 шт.
  • Цукровий пісок — 4 ст. ложки
  • Молоко — 350 мл
  • Борошно — 250 гр.
  • Рослинна олія — 4 ст. ложки
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

1. Підігріваємо молоко з допомогою мікрохвильової печі чи плити до кімнатної температури. Відокремлюємо білки від жовтків. Останні збиваємо, потім всипаємо до них цукровий пісок і доводимо до білої суміші.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. Вливаємо тепле молоко, воно допоможе повністю розчинитися цукру. Збиваємо і отримуємо стійку піну. Поступово всипаємо просіяне борошно, добре перемішуємо і отримуємо тісто. Якщо вийшло рідкувате, то можна додати ще трохи борошна.

3. Вливаємо олію, продовжуємо працювати міксером. Промиваємо віночки, висушуємо і збиваємо білки з дрібкою солі до пишної маси. Ставимо нагріватися сковороду на повільний вогонь.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

4. З’єднуємо всі інгредієнти і акуратно перемішуємо до однорідної пишної маси. На розігріту сковороду порційно викладаємо панкейкі, довго чекати не потрібно, всього лише до утворення бульбашок, відразу перевертаємо і менше хвилини смажимо з іншого боку.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Викладаємо на тарілку і пробуємо, вони виходять м’якими і смачними. Приємного апетиту.

Рецепт панкеек для дітей з бананової начинкою

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Молоко — 250 мл
  • Борошно — 180 гр.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 1 ст. ложка
  • Масло рослинне — 3 ст. ложки
  • Банан — 1 шт.
  • Розпушувач — 1,5 ч. ложки
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

1. Яйце збиваємо з цукровим піском і дрібкою солі. Стиглий банан подрібнюємо за допомогою блендера або розминаємо виделкою. Змішуємо з яєчною масою.

Порада: Регулюйте кількість цукрового піску на свій розсуд, комусь подобаються солодкі, комусь менше.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. Вливаємо молоко, рослинне масло (язательно без запаху). Просіваємо відразу все борошно разом з розпушувачем. Швидко та інтенсивно збиваємо. Довго вимішувати непотрібно.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

3. Розігріваємо сковороду і для першого млинця змащуємо рослинним маслом, далі ця дія не потрібно повторювати. Вливаємо 2 столові ложки тіста, воно розподіляється саме і як тільки з’являться бульбашки перевертаємо. На другій стороні вони переймаються ще швидше.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Млинці виходять не зовсім повітряні так, як ми додавали банан. Подаємо випічку гарячої. Приємного апетиту.

Американські класичні панкейкі на молоці

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • Розпушувач — 12 гр.
  • Цукор — 25 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко — 240 мл
  • Масло вершкове — 60 гр.
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

1. У велику миску додаємо сіль, цукор, розбиваємо яйця, вливаємо молоко і добре перемішуємо до утворення бульбашок.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. До борошна додаємо розпушувач і просіваємо в яєчно-молочну суміш, замішуємо тісто дуже швидко, інакше продукт вийде гумовим і не дуже смачним.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

3. Додаємо розтоплене в мікрохвильовій печі або на плиті вершкове масло, ще раз швидко розмішуємо. Розігріваємо Сковороду на середньому вогні, за допомогою двох ложок викладаємо тісто і воно розтечеться, як йому треба.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

4. З одного боку обсмажуємо 1-1,5 хвилини, бульбашки виступають, значить час перевернути і доводимо до готовності на другій стороні ще 30 секунд.

Порада: Потрібно використовувати суху сковороду, бажано з антипригарним покриття. Час приготування залежить від величини панкейкі.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Готові булочки викладаємо на тарілку, а не один на одного. Поливаємо клиновим сиропом і вершковим маслом. Приємного апетиту.

Як зробити панкейкі без молока і вершків

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Яйце — 1 шт.
  • Цукровий пісок — 3 ст. ложки
  • Ванілін — 1 пакет
  • Йогурт (питної, рідкий) — 1 склянка
  • Вода — 50 мл
  • Борошно — 1 склянка
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. З’єднуємо яйце, цукор і ванілін в одній мисці, взобьем міксером. Вливаємо 1 склянку питного йогурту та трохи води, просіваємо відразу ж борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. Вливаємо олію, за бажанням можна додати какао порошок. Наливаємо на розігріту сковороду стільки тіста, якого розміру ви хочете отримати продукт.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

3. Смажимо до утворення бульбашок і перевертаємо, обсмажуємо з іншого боку. Всі такі маніпуляції ми проводимо з рештою тестом.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Такі панкейкі виходять солодкими і зі смаком йогурту, який ви обрали, якщо тісто вийде зовсім туге, можна додати води. Приємного апетиту.

Простий і швидкий рецепт панкеек на воді

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Ванілін — 1 гр.
  • Борошно — 300 гр.
  • Яйце — 2 шт.
  • Вода — 250 мл
  • Розпушувач — 1 ч. ложка
  • Олія оливкова — 2 ч. ложки
  • Цукор — 3 ст. ложки
  • Сіль — 0,5 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. Відокремлюємо білки від жовтків за різними тарам. До жовтків додаємо воду, розмішуємо до появи піни. Сюди ж додаємо борошно, ванілін, розпушувач і перемішуємо. Слідом вливаємо олію.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. Білки збиваємо з сіллю, поступовим додаємо цукровий пісок і доводимо міксером до білого. За трохи додаємо білки в тісто і розмішуємо до однорідної консистенції.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

3. Тісто готове. Нагріємо заздалегідь сковорідку, викладаємо в середину 3 ст. ложки тіста. Печемо з двох сторін невелику кількість часу.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Довгоочікуваний сніданок готовий. Приємного апетиту.

Пишні і повітряні японські панкейкі по домашньому

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Інгредієнти:

  • Борошно — 150 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукровий пісок — 8 ст. ложок
  • Розпушувач — 0,5 ч. ложки
  • Молоко — 50 гр.
  • Сіль — щіпка

Спосіб приготування:

1. Відокремлюємо білок від жовтка. Беремо 4 ст. ложки піску і збиваємо його разом з білком кімнатної температури і дрібкою солі, маса повинна стати глянцевою меренгою.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

2. Жовтки так само кімнатної температури з’єднуємо з залишком цукру, розпушувач і борошно просіваємо. Потім вливаємо молоко, красива досить густа маса у нас виходить. Тепер додаємо частинами білок і трошки замешаем віночком, а після силіконової лопаткою.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

3. Ставимо злегка змащену вершковим маслом сковороду розігріватися на плиту, обов’язково на температуру нижче середнього. З пергаментного паперу робимо обідок для того, щоб панкейкі були пишними. Вирізаємо смужку 2,5 см в ширину і 20 в довжину. Ставимо обідки з паперу і наливаємо в них по дві столові ложки тіста, воно будемо трохи виповзати, нічого страшного.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

4. На сковороду з кожної сторони випічки взбрызнем водичкою, накриваємо кришкою хвилин на п’ять. Тісто помітно піднявся, акуратно знімаємо пергамент, перевертаємо і накриваємо кришкою ще на 5 хвилин.

Панкейки в домашних условиях — Рецепты пышных блинчиков

Пишні і повітряні панкейкі ми отримали. Подаємо їх з десертною сметаною. Приємного апетиту.

Сподіваюся, що дані рецепти будуть для Вас корисними.

загрузка...
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: