Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Продовжуємо готувати прості та смачні страви з курки. Цього разу зробимо на закуску вершковий паштет із печінки. Продукт досить дешевий і якщо дотриматися всіх пропорцій, то вийде класна хлібна намазка для сніданку або святкового столу. Цей рецепт є базовим, а вже від нього можна відштовхуватися, додаючи й інші не стандартні інгредієнти у вигляді кабачків, баклажанів або навіть томатів у домашніх умовах.

інгредієнти

  • Печінка куряча – 600 г
  • Морква, цибуля – по 1 шт.
  • Олія вершкове – 80 г
  • Вершки 30% + молоко – по 100 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цукор – 1/3 чайного л

Для приготування природно знадобиться занурювальний або класичний блендер.

Рецепт вершкового паштету з печінки з морквою покроково

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Насамперед обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією цибуля

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Як тільки цибулька злегка стане прозорим додаємо терту моркву. Пасуємо 5-7 хвилин

Морква любить масло, підлийте трохи

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовахПаштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Переберіть печінку, намацайте та видаліть усі жилки, згустки та темні вкраплення які дають гіркоту. Поріжте на менші шматочки

Смак паштету безпосередньо залежить від свіжості печінки, вона в жодному разі не повинна бути з морозилки

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Додаємо в моркву з цибулею 100 мл води, гасимо до випарювання. Процес називається карамелізація

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Готові овочі прибираємо зі сковороди, приступаємо до обсмажування паштету.

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Через 2-3 хвилини, як тільки куряча печінка злегка схопилася, додаємо вершкове масло. Тушимо під кришкою 7-10 хвилин

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

На останньому етапі додаємо тушковану моркву з цибулею, вершки, молоко, сіль, перець, цукор, перемішуємо пробуємо на смак

Доводимо до кипіння, гасимо на середньому вогні до загусання 3-5 хв.

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Перекладаємо курячу печінку в чашу блендера, перебиваємо паштет до кремоподібного стану.

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Я зазвичай це роблю на два заходи. Перший попередній, перемішую дивлюся чи не залишилося грудочок. І вдруге для надійності

Читайте також:  Сало в розсолі у банці – 6 смачних рецептів засолювання

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Розкладаємо готовий курячий паштет по невеликих герметичних баночках, вирівнюємо поверхню ложкою по колу

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Якщо ви робите закуску тривалого зберігання, то залийте поверхню розтопленою вершковою олією. Це запобіжить попадання мікробів у домашніх умовах

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Дочекайтеся повного остигання паштету та щільно закрийте кришку

Паштет з курячої печінки з морквою та цибулею в домашніх умовах

Приготування ніжної закуски з курячої печінки в домашніх умовах закінчено, вживайте в охолодженому вигляді з білим хлібом та апельсиновим конфітюром

Всі продукти здебільшого беруться на око за винятком вершків з молоком, їх має бути однакова кількість

Даний рецепт курячого паштету з морквою та цибулею є класичним варіантом, який подають у моєму ресторані, де я працюю на посаді шефа.

Скажу чесно був здивований, подивившись в інтернеті різні варіанти цього частування, багато з них один в один були скопійовані з мого. Порядок приготування та список інгредієнтів один в один, як у мене, я відразу впізнав своє підкреслення

А це означає друзі, що даний спосіб виготовлення курячого паштету в домашніх умовах багатьом припав до душі. Адже він як усе геніальне – простий, швидкий та смачний!

DvaGusya