Продовжуємо готувати прості та смачні страви з курки. Цього разу зробимо на закуску вершковий паштет із печінки. Продукт досить дешевий і якщо дотриматися всіх пропорцій, то вийде класна хлібна намазка для сніданку або святкового столу. Цей рецепт є базовим, а вже від нього можна відштовхуватися, додаючи й інші не стандартні інгредієнти у вигляді кабачків, баклажанів або навіть томатів у домашніх умовах.
інгредієнти
- Печінка куряча – 600 г
- Морква, цибуля – по 1 шт.
- Олія вершкове – 80 г
- Вершки 30% + молоко – по 100 мл
- Сіль, перець – за смаком
- Цукор – 1/3 чайного л
Для приготування природно знадобиться занурювальний або класичний блендер.
Рецепт вершкового паштету з печінки з морквою покроково
Насамперед обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією цибуля
Як тільки цибулька злегка стане прозорим додаємо терту моркву. Пасуємо 5-7 хвилин
Морква любить масло, підлийте трохи
Переберіть печінку, намацайте та видаліть усі жилки, згустки та темні вкраплення які дають гіркоту. Поріжте на менші шматочки
Смак паштету безпосередньо залежить від свіжості печінки, вона в жодному разі не повинна бути з морозилки
Додаємо в моркву з цибулею 100 мл води, гасимо до випарювання. Процес називається карамелізація
Готові овочі прибираємо зі сковороди, приступаємо до обсмажування паштету.
Через 2-3 хвилини, як тільки куряча печінка злегка схопилася, додаємо вершкове масло. Тушимо під кришкою 7-10 хвилин
На останньому етапі додаємо тушковану моркву з цибулею, вершки, молоко, сіль, перець, цукор, перемішуємо пробуємо на смак
Доводимо до кипіння, гасимо на середньому вогні до загусання 3-5 хв.
Перекладаємо курячу печінку в чашу блендера, перебиваємо паштет до кремоподібного стану.
Я зазвичай це роблю на два заходи. Перший попередній, перемішую дивлюся чи не залишилося грудочок. І вдруге для надійності
Розкладаємо готовий курячий паштет по невеликих герметичних баночках, вирівнюємо поверхню ложкою по колу
Якщо ви робите закуску тривалого зберігання, то залийте поверхню розтопленою вершковою олією. Це запобіжить попадання мікробів у домашніх умовах
Дочекайтеся повного остигання паштету та щільно закрийте кришку
Приготування ніжної закуски з курячої печінки в домашніх умовах закінчено, вживайте в охолодженому вигляді з білим хлібом та апельсиновим конфітюром
Всі продукти здебільшого беруться на око за винятком вершків з молоком, їх має бути однакова кількість
Даний рецепт курячого паштету з морквою та цибулею є класичним варіантом, який подають у моєму ресторані, де я працюю на посаді шефа.
Скажу чесно був здивований, подивившись в інтернеті різні варіанти цього частування, багато з них один в один були скопійовані з мого. Порядок приготування та список інгредієнтів один в один, як у мене, я відразу впізнав своє підкреслення
А це означає друзі, що даний спосіб виготовлення курячого паштету в домашніх умовах багатьом припав до душі. Адже він як усе геніальне – простий, швидкий та смачний!