Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

Доброго часу доби, дорогі гості нашого сайту! Сьогодні будемо готувати сирну паску заварним способом.

Безсумнівно, одним з головних страв на святковому великодньому столі є паска. Але, не менш важливе місце займає і сирна паска. Я зустрічала людей, які не роблять це частування, думаючи, що приготування Пасхи з сиру складна і займає багато часу.

Як же йдуть справи з приготуванням сирної Паски насправді? Як по мені, так у цьому процесі немає нічого складного, бувають страви, приготування яких йде набагато більше сил і часу. А сирну паску зможе приготувати навіть новачок.

Сирні Паски бувають трьох видів: сирі (без термічної обробки), запечені, заварні. У попередній статті ми описували кілька смачних рецептів сирної паски без яєць (без варіння і запікання), а сьогодні зупинимось на заварному способі.

Паска сирна заварна «Мармурова» з вишнею та шоколадом

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

Список необхідних інгредієнтів:

  • Сир – 500 гр;
  • Цукор – 100 гр;
  • Жовтки – 3 шт;
  • Масло вершкове – 100 гр;
  • Вершки для збивання – 120 гр;
  • Вишня заморожена – 100 гр;
  • Темний шоколад – 80 гр;
  • Цукор – 1 ст. л.;
  • Крохмаль – 1 ч. л.

Як приготувати заварную сирну паску:

1. У каструлі з’єднуємо 500 гр сиру, 100 гр цукру, 3 жовтки і 50 гр вершкового масла.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

2. Перемішуємо масу до однорідного стану.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

3. Ставимо каструлю на плиту і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. При появі перших бульбашок, відразу знімаємо каструлю з вогню.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

4. Даємо масі трохи охолонути і перебиваємо блендером.

Читайте також:  Клафуті з вишнею – 7 рецептів, як спекти французький пиріг

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

5. Залишаємо сирну масу остигати до кімнатної температури.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

6. Вишню попередньо розморожуємо і подрібнюємо блендером.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

7. Далі протираємо отримане вишневе пюре через сито.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

8. У каструлю до вишневого пюре додаємо 1 ст. л. цукру і 1 ч. л. крохмалю. Доводимо до кипіння і кип’ятимо 3-5 хвилин до загустіння. Знімаємо каструлю з плити і охолодити до кімнатної температури.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

9. Сирну масу ділимо на дві рівні частини.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

10. В одну частину додаємо остигле вишневе пюре і добре перемішуємо. При наявності, можна додати трохи сушених ягід вишні.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

12. У другу частину сирної маси додаємо розтоплений шоколад і добре перемішуємо.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

13. Вершки збиваємо міксером до утворення стійкої піни. Половину викладаємо до вишневої сирній масі, а другу половину до шоколадною. Все добре перемішуємо.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

14. Пасочницу ставимо в миску і застеляємо вологою марлею. Викладаємо сирну масу, чергуючи вишневу і шоколадну.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

15. Таким чином заповнюємо пасочницу до самого верху і розрівнюємо поверхню.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

16. Акуратно загортаємо краї марлі. Ставимо зверху гніт і прибираємо в холодильник на добу. Періодично необхідно зливати з миски виділяється сироватку.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

17. Через добу, перевертаємо сирну паску на плоске блюдо, знімаємо пасочницу і акуратно прибираємо марлю.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

18. Залишаємо сирну паску так чи прикрашаємо за бажанням.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

19. Подаємо сирну паску до столу і насолоджуємося смаком. Приємного апетиту!

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

Для приготування сирної паски рекомендується використовувати жирний сир, жирну сметану, жирне масло, жирні вершки. Звичайно, всі продукти повинні бути свіжі

Паска сирна заварна «Царська»

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

Список необхідних інгредієнтів:

  • Сир – 550 гр;
  • Вершкове масло – 100 гр;
  • Жовтки – 3 шт;
  • Цукор – 100 гр;
  • Жирні вершки – 100 гр;
  • Ваніль або ванілін;
  • Родзинки, горіхи, цукати – 80 гр.
Читайте також:  Легка вечеря – 10 рецептів, швидких і смачних

Як приготувати сирну заварную великдень:

1. Змішуємо сир, цукор, жовтки і розм’якшене вершкове масло. Збиваємо масу з допомогою блендера.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

2. Перекладаємо масу в каструлю з товстим дном і ставимо на середній вогонь.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

3. Постійно помішуючи, доводимо до закипання. Як тільки з’являться перші бульбашки, знімаємо каструлю з плити.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

4. Додаємо ванільний екстракт або ванілін і перемішуємо блендером або міксером.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

5. У велику миску з холодною водою додаємо лід.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

6. Ставимо каструлю в миску з льодом. Постійно помішуючи, охолодити до кімнатної температури.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

7. Поступово маса загусне.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

8. Родзинки промиваємо і заливаємо окропом на 20 хвилин.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

9. Вершки збиваємо до стійкої піни. Додаємо збиті вершки в сирну масу і перемішуємо до однорідності.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

10. Додаємо в масу родзинки. За бажанням, можна додати подрібнені горіхи або цукати.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

11. Пасочницу ставимо в миску і вистилаємо вологою марлею. Викладаємо сирно-вершкову масу в пасочницу. Прибираємо в холодильник на добу. Періодично не забуваємо зливати сироватку.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

12. Дістаємо великдень з холодильника. Знімаємо пасочницу і прибираємо марлю. Прикрашаємо великдень по своєму смаку. Наприклад, кондитерської посипкою.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

Заповнюючи пасочницу сирною масою, періодично, її потрібно трохи піднімати і постукувати про дно миски. Таким чином маса більш рівномірно розподілитися

Паска сирна заварна зі сметаною

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

Список необхідних інгредієнтів:

  • Сир – 600 гр;
  • Сметана жирна – 200 гр;
  • Жовтки – 4 шт;
  • Вершкове масло – 150 гр;
  • Цукор – 150 гр;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Родзинки, курага – 80 гр.

Як приготувати сирну заварную великдень зі сметаною:

1. Сир перебиваємо блендером або пропускаємо через сито.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

2. Додаємо цукор, сметану і жовтки. Добре перемішуємо до однорідності.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

3. Додаємо розм’якшене вершкове масло, перелити масу в каструлю з товстим дном і ставимо на середній вогонь. Як тільки маса почне закипати і з’являться перші бульбашки, необхідно зняти каструлю з вогню.

Читайте також:  Що приготувати швидко і смачно – 18 рецептів

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

4. Перелити масу в миску і ставимо в каструлю з холодною водою. Помішуючи, охолодити до кімнатної температури. Потім прибираємо в холодильник на годину, щоб маса загусла.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

5. Родзинки і курагу промиваємо і заливаємо окропом на 20 хвилин. Потім, курагу нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо сухофрукти в сирну масу і добре перемішуємо.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

6. Пасочницу ставимо в миску або чашку. Вистилаємо вологою марлею і викладаємо сирну масу. Акуратно закриваємо краями марлі, ставимо гніт і прибираємо в холодильник на добу. Періодично необхідно зливати сироватку.

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

7. Дістаємо великдень з холодильника, знімаємо пасочницу і, акуратно, прибираємо марлю. Прикрашаємо великдень по своєму смаку. Приємного апетиту!

Паска сирна заварна – 4 покрокових рецепта

При нагріванні сирної маси рекомендується використовувати каструлю з товстим дном. Також, масу необхідно постійно помішувати

Паска сирна заварна з вершками відео-рецепт

Нижче описаний ще один спосіб приготування сирної паски заварним способом з використанням вершків.

Сподіваюся, Ви знайшли для себе підходящий рецепт і приготували смачну, ніжну сирну паску.

 

DvaGusya