Готуємо чергову смачну страву на багатті в казані. Цього разу узбецький варіант жаркого з картоплею та куркою – Товук ковурма. Рецепт з фото, як і всі східні творіння, простий і апетитний, з невеликою кількістю спецій та інгредієнтів. Ця страва, чимось схожа на азу за винятком м’яса. Для яскравого кольору частування та насиченого смаку будемо використовувати томатну пасту. Але можна цю справу замінити помідорами, тоді смак у жаркого з курки – Товук ковурма, буде схожим на грузинське чахохбілі. У будь-якому випадку, щоб ви не додали, страва, приготовлена в казані на багатті з картоплею, це завжди смачно і ситно.
Інгредієнти
- Курка – 1 кг (стегна, гомілки)
- Картопля – 1 кг
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Томатна паста – 1 ст. л з гіркою
- Сіль, коріандр, зіра – по 1 столовій л
- Олія – 200 мл
- Вода гаряча – 2 літри
Рецепт жаркого в казані з картоплею та куркою
У розпечений казан, наливаємо по стінках круговими рухами 200 мл олії
Обсмажуємо курку в киплячому маслі до золотистого стану з двох сторін 5-7 хвилин
Принцип жаркого в тому, що продукти не повинні бути повністю готові, а лише придбати красивий золотистий колір «запечататися», далі вони ще гаситимуться
Готове м’ясо виймаємо з казану
Ріжемо цибулю пір’ям, моркву товстими кружальцями, очищаємо голівку часнику
Обсмажуємо все в тому ж маслі до підлоги готовності 5 хвилин
Додаємо столову ложку томатної пасти
Очищену картоплю ріжемо половинками відправляємо в казан
Обсмажуємо до золотистості 5-7 хв.
Як тільки картопля набула апетитного вигляду, додаємо назад курку.
Вливаємо 2 літри гарячої води
Додаємо спеції: коріандр, зіру, сіль, перемішуємо. Гасимо жарке під кришкою 30 хвилин
Час приготування закінчено, смачна узбецька страва під назвою Товук ковурма, з курки в казані з картоплею готова
Казан-кебаб – святковий рецепт жаркого з курки на багатті
Готуємо чергову просту святкову страву зі східної кухні з картоплею. Кебаб – у перекладі з перської означає «шашлик», тим самим виходить шашлик у казані, а з додаванням рідини та овочів ми отримуємо жарке
Інгредієнти:
- Курячі стегна – 8 шт.
- Картопля – 2 кг
- Цибуля, морква – по 2 шт.
- Часник – 1 головка
- Коріандр, зіра – по 1 їдальні
- Сіль, перець чорний – до смаку
- Олія – 200 мл
- Зелена цибуля, петрушка, кріп
Як приготувати курку в казані з овочами.
Вливаємо масло по стінках казана
Викладаємо курку шкіркою вниз, і дамо їй добре запечататися
Готуємо все на сильному вогні
Пройшло 3-5 хв. перевертаємо м’ясо на інший бік, смажимо стільки ж
Підлогу готову курку прибираємо з казана
Викладаємо в жарку очищену картоплю цілком
Запікаємо картоплю хвилин 5-7, виймаємо
Посипаємо рясно сіллю, трясемо в каструлі щоб все перемішалося
Моркву ріжемо соломкою, цибулю півкільцями, обсмажуємо 2-3 хв.
Рівним шаром викладаємо назад курку шкірою нагору
Заливаємо жарке окропом, щоб м’ясо покрилося на 1-1,5 см.
Додаємо спеції та сіль за смаком, злегка перемішуємо
Викладаємо картоплю, посипаємо різаною зеленню. Гасимо під кришкою на мінімальному вогні 40 хв.
Приготування закінчене, спекотне з курки в казані готове, викладаємо на блюдо, поливаємо підливою та подаємо на святковий стіл