Печеня з курки в казані з картоплею на багатті по-узбецьки

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Готуємо чергову смачну страву на багатті в казані. Цього разу узбецький варіант жаркого з картоплею та куркою – Товук ковурма. Рецепт з фото, як і всі східні творіння, простий і апетитний, з невеликою кількістю спецій та інгредієнтів. Ця страва, чимось схожа на азу за винятком м’яса. Для яскравого кольору частування та насиченого смаку будемо використовувати томатну пасту. Але можна цю справу замінити помідорами, тоді смак у жаркого з курки – Товук ковурма, буде схожим на грузинське чахохбілі. У будь-якому випадку, щоб ви не додали, страва, приготовлена в казані на багатті з картоплею, це завжди смачно і ситно.

Інгредієнти

  • Курка – 1 кг (стегна, гомілки)
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Томатна паста – 1 ст. л з гіркою
  • Сіль, коріандр, зіра – по 1 столовій л
  • Олія – 200 мл
  • Вода гаряча – 2 літри

Рецепт жаркого в казані з картоплею та куркою

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

У розпечений казан, наливаємо по стінках круговими рухами 200 мл олії

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Обсмажуємо курку в киплячому маслі до золотистого стану з двох сторін 5-7 хвилин

Принцип жаркого в тому, що продукти не повинні бути повністю готові, а лише придбати красивий золотистий колір «запечататися», далі вони ще гаситимуться

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Готове м’ясо виймаємо з казану

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Ріжемо цибулю пір’ям, моркву товстими кружальцями, очищаємо голівку часнику

Обсмажуємо все в тому ж маслі до підлоги готовності 5 хвилин

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Додаємо столову ложку томатної пасти

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Очищену картоплю ріжемо половинками відправляємо в казан

Читайте також:  Морквяні оладки: рецепти в домашніх умовах

Обсмажуємо до золотистості 5-7 хв.

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Як тільки картопля набула апетитного вигляду, додаємо назад курку.

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Вливаємо 2 літри гарячої води

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Додаємо спеції: коріандр, зіру, сіль, перемішуємо. Гасимо жарке під кришкою 30 хвилин

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Час приготування закінчено, смачна узбецька страва під назвою Товук ковурма, з курки в казані з картоплею готова

Казан-кебаб – святковий рецепт жаркого з курки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Готуємо чергову просту святкову страву зі східної кухні з картоплею. Кебаб – у перекладі з перської означає «шашлик», тим самим виходить шашлик у казані, а з додаванням рідини та овочів ми отримуємо жарке

Інгредієнти:

  • Курячі стегна – 8 шт.
  • Картопля – 2 кг
  • Цибуля, морква – по 2 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Коріандр, зіра – по 1 їдальні
  • Сіль, перець чорний – до смаку
  • Олія – 200 мл
  • Зелена цибуля, петрушка, кріп

Як приготувати курку в казані з овочами.

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Вливаємо масло по стінках казана

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Викладаємо курку шкіркою вниз, і дамо їй добре запечататися

Готуємо все на сильному вогні

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Пройшло 3-5 хв. перевертаємо м’ясо на інший бік, смажимо стільки ж

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Підлогу готову курку прибираємо з казана

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Викладаємо в жарку очищену картоплю цілком

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Запікаємо картоплю хвилин 5-7, виймаємо

Посипаємо рясно сіллю, трясемо в каструлі щоб все перемішалося

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Моркву ріжемо соломкою, цибулю півкільцями, обсмажуємо 2-3 хв.

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Рівним шаром викладаємо назад курку шкірою нагору

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Заливаємо жарке окропом, щоб м’ясо покрилося на 1-1,5 см.

Додаємо спеції та сіль за смаком, злегка перемішуємо

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Викладаємо картоплю, посипаємо різаною зеленню. Гасимо під кришкою на мінімальному вогні 40 хв.

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Печеня з Курки в Казані з картоплею, Узбецьки на багатті

Приготування закінчене, спекотне з курки в казані готове, викладаємо на блюдо, поливаємо підливою та подаємо на святковий стіл

Читайте також:  Картопля фрі в мультиварці – 9 рецептів приготування

Відео рецепт

DvaGusya