Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Пиріг на сметані з яблуками – популярний і багатьма улюблений десерт, який присутній в різних кухнях світу. Широке поширення такої випічки пояснюється не тільки швидкістю виконання, але і дешевизною складових. У статті розглянемо найбільш відомі та смачні рецепти створення кондитерського виробу.

Пісочний пиріг на сметані з яблуками

Десерт, виконаний за рецептом, представленому нижче, виділяється неперевершеним поєднанням соковитою начинки і крихкого тіста.

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Інгредієнти:

  • 200 мл сметани;
  • 200 г сиру;
  • стільки ж маргарину;
  • 700 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • 1 кг яблук;
  • 5 г гашеного соди.

Процес створення смачного ласощі:

  • На робочу поверхню висипається борошняна гірка, яку натирається маргарин, а після втручаються сир, сметана, цукор, яйця і гашена оцтом або лимонним соком сода.
  • Вымешанная борошняна маса ділиться на 2 половини, які обертаються харчовою плівкою і поміщаються на добу в холод.
  • По закінченні вказаного часу з однієї частини розкочується корж товщиною в 3 см, яким вистилається вогнетривка форма.
  • Зверху тісто покривається начинкою з яблучних брусочків, перемішаних з цукром (за бажанням).
  • З решти тіста, розкотив в пласт, нарізати смужки. З їх допомогою формується верх ажурний вироби.
  • Форму з пирогом встановлюється в гарячу духовку (170 °C) на 45 хвилин.
Читайте також:  Як приготувати цветаевский яблучний пиріг за рецептом?

Перед подачею пиріг можна присипати цукровою пудрою.

Смачна домашня випічка на кислій сметані

Незважаючи на простоту приготування, смак яблучного пирога виходить просто чудовим.

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Готується виріб з таких продуктів:

  • 2 яєць;
  • 100 г цукру;
  • 60 г сметани;
  • 120 г борошна;
  • пакетика розпушувача;
  • 3 яблук;
  • пакетика ванільного цукру;
  • щіпки солі.

Хід роботи полягає у виконанні наступних кроків:

  • Яйця збиваються міксером разом з цукровими кристалами до утворення густої піни, яку відразу втручаються сметана і ванільний цукор.
  • В миску, де вже знаходяться борошно з розпушувачем, вливається сметанна суміш, після чого вимішується рідкувате тісто.
  • Плоди очищаються, звільняються від серцевин і нарізати невеликими кубиками.
  • У форму для запікання, змащену маслом або выстеленную пекарської папером, поміщаються яблучні кубики, які заливаються тестом.
  • Випікається виріб при 180 °с до рум’яної скоринки.

Рекомендується встановлювати вогнетривку форму на саму верхню полицю в духовій шафі.

З додаванням в начинку брусниці

Яблучно-брусничний пиріг часто готується на дріжджовій основі. Але якщо підготувати пісочне тісто на сметані, то смак десерту стане навіть більш вишуканим. А все завдяки поєднанню розсипчастою текстури випічки з фруктовою ароматною начинкою.

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Складові пирога:

  • 750 р борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 100 г сметани;
  • 220 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • гашене лимонним соком сода;
  • 400 г яблук;
  • 100 г брусниці.

Черговість дій:

  • Борошно перетирається з масляною стружкою в крихту, після чого масу додається сметана і збиті з цукром яйця.
  • В кінці вимішування тіста додається гашене сода.
  • З еластичного шару, який вже близько чверті години «відпочив», створюються два коржа.
  • Одним вистилається дно форми, а другим накривається начинка, підготовлена з подрібнених яблук і брусниці.
  • Яблучний пиріг випікається близько 40 хвилин в розігрітій до 180 °C духовці.
Читайте також:  Гречка з Куркою в мультиварці, Рецепт Редмонд по-купецьки

Для ласунів начинку можна підсолодити додатково за смаком.

Заливний яблучний пиріг на сметані

Заливний пиріг з яблуками – широко відомий десерт, з яким пов’язані найтепліші спогади з дитинства. Адже це кондитерське ласощі так часто готували бабусі своїм улюбленим онукам.

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Для приготування потрібні:

  • 250 г борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 250 р цукрового піску;
  • 3 яйця;
  • гашене лимонним соком сода;
  • 4 яблука.

Спосіб підготовки:

  • З 200 г цукрових кристалів і яєць за допомогою блендера створюється пишна піна, яку додається сметана.
  • Далі при постійному помішуванні порційно всипається борошно.
  • Потім додається гашене сода.
  • Фрукти нарізати плоскими шматочками, які розподіляються віялом по змащеного маслом і присыпанному цукром дно вогнетривкої форми.
  • Далі начинка притрушивается залишилися солодким піском і заливається тестом, після чого пиріг відправляється на випікання при 180 °C до рум’яного кольору.
  • Готовий виріб після 10 хвилин перебування в формі на столі перевертається на тарілку і нарізати порційними шматочками.

Якщо в наявності виявився розпушувач, то їм цілком можна замінити соду.

Готуємо з бананами

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Цікава варіація перевіреного роками рецепта, для виконання якої беруться:

  • 300 г борошна;
  • шматочок вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 220 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • ½ Пакетика розпушувача;
  • по 2 яблука і банани;
  • щіпка солі.

Етапи приготування:

  • Поки духовка розігрівається до 200 °C, сметани, яєць, цукру, борошна і розпушувача замішується тісто рідкої консистенції.
  • Фрукти очищаються і нарізати довільними скибочками однакового розміру.
  • Збирається заготовка, яка потім буде випікатися 40 хвилин, у наступному порядку: топлене масло для змащування, фрукти і тісто у вигляді заливки.

Щоб переконатися в готовності десерту, стоїть перед його виймати з духовки проколоти тісто зубочисткою. На ній нічого не повинно залишитися, якщо пиріг повністю пропікся.

Читайте також:  13 рецептів тортів в домашніх умовах

Покроковий рецепт для мультиварки

Яблучний пиріг – один з багатьох десертів, які з легкістю можна приготувати в мультиварці.

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Досить мати під руками:

  • 200 г борошна;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 150 г цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 100 г горіхів;
  • пакетик розпушувача;
  • 3 яблука;
  • трохи кориці.

Спосіб втілення у життя:

  • Розм’якшене масло збивається з цукровим піском і яйцями, після чого отриманий склад додається сметана.
  • Вміст миски повторно збивається і змішується з борошном і розпушувачем.
  • У тісто додаються дрібні кубики яблук, після чого маса в 2 підходи відправляється в чашу мультиварки так, щоб всередині готового десерту вийшла горіхова прошарок.
  • Готується виріб на програмі «Випічка» 80 хвилин.

Для додання пікантності смаку можна в начинку додати жменю журавлини.

Відкритий пиріг з яблуками і сметаною

Пиріг на сметані з яблуками – 7 смачних рецептів приготування

Відкритий яблучний пиріг готується на основі пісочного тіста з таких інгредієнтів:

  • 300 г сметани;
  • такої ж кількості вершкового масла;
  • 700 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукрового піску;
  • 3 яєць;
  • 1 кг яблук;
  • пакетика розпушувача.

Покрокова інструкція приготування:

  • Замішують м’яке еластичне тісто шляхом перетирання борошна з масляною крихтою. В отриманий склад додаються сметана, яйця, солодкий пісок і борошно з розпушувачем.
  • Вимішане тісто ділиться на дві нерівні частини.
  • З більшою формується основа пирога, яка викладається у вогнетривку форму.
  • Яблука подрібнюються для начинки, яка відразу ж розподіляється.
  • З решти тіста готують виті смужки, якими прикрашається верх виробу.
  • Готується випічка 45 хвилин при 170 °с духовці.

Щоб зробити продукт більш рум’яним, його поверхню можна помазати жовтком.

Яблучний пиріг на сметані – це простий і дуже смачний десерт, який чудово вдається з першого разу навіть початківцям кулінарам.

DvaGusya