Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Смачна рисова покрокова страва з м'ясом курки та спеціями до смаку. Частування в мультиварці відрізняються своєю простотою та швидкістю, все готується в один захід, що помітно економить час. Страва з м'ясом і гарніром, приготовлена таким способом, може зберігатися до двох діб, тим самим не доведеться ламати голову про завтрашній обід. Для любителів ситного та щільного обіду, цей варіант буде незамінним

інгредієнти

  • Курячі стегна – 4 шт.
  • Рис пропарений – 400 гр. (Басматі або будь-який довгоозерний)
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 головки
  • Спеції для плову – 1 упаковка
  • Олія рафінована – 100 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Приготування плову по кроках

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Підготовка необхідних продуктів

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Промиваємо рис у кількох водах до прозорості, і залишаємо його у воді до самої закладки у мультиварку

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Ріжемо моркву на брусочки, потім шаткуємо соломкою

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Нарізаємо цибулю стандартною крихтою

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Знімаємо шкіру з курки

Раджу вибирати саме стегна, вони соковиті та жирні, для плову те що треба

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Зрізаємо м'ясо з кісток, ріжемо середніми шматками

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Наливаємо в чашу 100 грам олії, в режимі смаження обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Закладаємо курку, обсмажуємо 10 хвилин, температура 150-180 градусів

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фотоПлов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Додаємо моркву, перемішуємо, готуємо ще 5 хвилин у режимі «жаріння», кришку не закриваємо

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Вливаємо окріп з чайника, вода повинна повністю покрити продукти у мультиварці

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Додаємо сіль, спеції для плову, перемішуємо

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Очищаємо головки часнику від верхнього лушпиння, вставляємо в зірвак

Закриваємо кришку, готуємо в режимі гасіння 10 хвилин, температура 120 градусів

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Зливаємо воду з рису, закладаємо в мультиварку, вирівнюємо поверхню

Вливаємо окріп, вода має підніматися на один палець

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Закриваємо кришку, вибираємо режим «рис, крупи чи гречка» у різних моделях свої назви, час 30 хв.

Плов з куркою у мультиварці покроковий рецепт з фото

Час приготування вийшов плов з куркою готовий, добре його перемішайте і подавайте на стіл

Курка з рисом у мультиварці редмонд

Я перетворила вечерю на легкий і смачний рецепт мультиварки, використовуючи такі основні продукти, як дикий рис, осінні трави та курку. Ситна, але здорова їжа, яку можна насолодитися, прийшовши додому після напруженого дня.

До цього дня це страва, одна з моїх улюблених частування. Особливо в холодні осінні місяці, коли тепла їжа приносить особливе задоволення.

Принаймні щоосені, у мене виникає бажання приготувати на вечерю класичний плов із куркою.

Читайте також:  Салат з курячою грудкою та яблуком з майонезом

Для початку я змішую курку з овочами у мультиварці. Для цього я використовую коричневі зерна, в ньому менше крохмалю, і він набагато натуральніший.

Приправляю курку свіжим чебрецем і шавлією, додаю цибулю-шалот і обсмажую на розпеченій чавунній сковороді. Накриваю кришкою та тушу кілька годин.

Плов – це один з тих рецептів, до якого я повертатимуся знову і знову, тому що він простий, корисний і всім подобається.

Я люблю готувати цю страву в неділю, коли вся сім'я у зборі. Це нагадує мені про те, що я колись був дитиною, і це завжди приємне враження.

Однак ця страва відмінно підходить і для будь-якого іншого дня тижня. Можна вранці все кинути в мультиварку, виставити режим і піти на роботу, техніка сама все зробить і вимкнеться.

Продукти:

  • Курка (гомілки, стегна) – 400 гр.
  • Пропарена крупа – 2 ст.
  • Сік одного лимона
  • Петрушка сушена
  • Морква велика
  • Гриби печериці
  • Оливкова олія першого віджиму
  • Листя чебрецю, шавлії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Цибуля ріпчаста
  • Гілочка свіжого розмарину

Детальна інструкція приготування плову

У чаші мультиварки змішайте крупу, 3 чашки курячого бульйону, лимонний сік, петрушку, моркву та гриби. Приправте спеціями, перемішайте.

Натріть курку столовою ложкою оливкової олії, чебрецем, шавлією, сіллю та перцем.

Нагрійте масло, що залишилося в глибокій сковорідці. Коли воно почне мерехтіти, розкладіть курку і обсмажте до золотистого кольору з обох боків приблизно по 5 хвилин з кожної.

Додайте цибулю, готуйте ще стільки ж. Перемістіть курку зі сковороди в мультиварку шкірою вгору разом із соком, посипте розмарином.

Накрийте кришкою, тушкуйте в режимі “крупа” – 40 хв.

Готову страву добре перемішайте, подавайте плов із овочів у теплому вигляді.

Читайте також:  Ханум з м'ясом – 7 покрокових рецептів

Розсипчастий плов із курячими грудками

Не знаєш, що приготувати на вечерю сьогодні ввечері? Це перешкода, з якою ми стикаємося щодня, тому нам необхідно мати повний список рецептів, до яких ми можемо звернутися у будь-який час для економії часу.

Цей чудовий плов у мультиварці є повноцінною стравою, якою можна ситно нагодувати сім'ю.

Страва повна поживних овочів, білків та вуглеводів, здатна замінити обід, якщо ви візьмете його на роботу.

Компоненти:

  • Курка – 300 гр.
  • Склянка крупи
  • Одна цибулина
  • Морквина середньої величини
  • Болгарський перець
  • 2 подрібнених зубчика часнику
  • Заморожений горошок та кукурудза
  • Чайна ложка солі
  • нарізана свіжа петрушка для прикраси

Як приготувати плов у мультиварці

Нагрійте олію в сковороді, обсмажте курку, крупу, часник та цибулю до прозорого кольору. Додайте дві склянки бульйону, доведіть до кипіння.

Залийте всі інгредієнти в мультиварку, переконавшись, що крупа покрита рідиною, за необхідності підлийте бульйону.

Варити на слабкому|слабому| вогні 40 хв. або до готовності плову з куркою. Перекладіть у сервіровочні тарілки, посипте свіжою петрушкою.

Плов із коричневого рису з курячими ковбасками

Я завжди була шанувальником рисових страв, тому намагаюся готувати їх регулярно. У рецепті я використовувала мелену куркуму, яка надала страві приємного жовтого кольору, і апетитного вигляду.

Наприкінці додала заморожені овочі, і вони надали страві трохи різноманітності.

Якщо ви не шанувальник гороху та моркви, можете їх не використовувати. Або замінити на броколі, спаржу чи інші овочі, які вам подобаються.

У приготуванні я використав свою маленьку мультиварку на 3 літри. Вона спокійно міститься в раковині, тому я можу її легко мити вручну. Майте це на увазі, якщо збираєтеся придбати подібну техніку.

складники:

  • Дрібно нарізана цибулина
  • 1 склянка басматі (див. Примітка)
  • Сіль, куркума, сухий часник – за смаком
  • Куряча ковбаса – 400 грн.
  • Морква терта
  • Зелений горошок

Покроковий рецепт плову з куркою

Нагрійте сковороду на плиті на середньому вогні, покладіть масло|мастило|, дайте йому розтанути. Викласти цибулю, обсмажувати 3 хвилини. Додайте|добавляйте| рис і перемішуйте ще хвилину.

Налийте бульйон у сковороду, доведіть до кипіння, перелийте у мультиварку.

Приправте плов сіллю, куркумою та часниковим порошком. Викладіть кружки ковбаси поверх крупи.

Накрити кришкою, варити на максимальній температурі 1 годину до готовності рису.

Читайте також:  Варення з чорної смородини на зиму: рецепти "пальчики оближеш"

Відкрийте кришку, за допомогою щипців викладіть ковбаску на обробну дошку. Додайте заморожені овочі до мультиварки.

Закрийте, тушкуйте овочі 5 хвилин|мінути|. Наріжте ковбасу на шматочки, перекладіть у чашу. Готову страву розкладіть по тарілках та подавайте.

Плов із курки з в'яленими помідорами

Перебувати у відпустці – це чудово, ваше ліжко заправлене, вам не потрібно прибирати, і не треба самостійно готувати їжу.

На обід сьогодні був великий салат, що мало чим відрізняється від цезаря з куркою. Потім їли гамбургери, які мені набридли. На вечерю я вирішив не йти до їдальні, а приготувати в номері розсипчастий плов як удома.

Протягом півгодини я мав всі інгредієнти, і я міг розслабитися. 2 години по тому, я розклав димний рисовий гарнір з овочами на тарілки, і ми з дружиною насолодилися смачною стравою.

Елементи:

  • Філе курки – 2 шт.
  • 150 г басматі
  • Крупно нарізана цибулина
  • 4 часточки часнику
  • Червоний перець за бажанням
  • Банку в'ялених помідорів

Покроковий рецепт приготування вечері

Розігрійте мультиварку, обсмажте грудки з обох боків, відкладіть на тарілку.

Додайте в сковороду часник, цибулю, дайте трохи підрум'янитися, що має зайняти близько 5 хвилин.

Наповніть плов червоним перцем, консервованими в'яленими помідорами, песто соусом і приправте сіллю з перцем. Доведіть суміш до закипання. Перекладіть у мультиварку разом із гарячим курячим бульйоном.

Промийте рисову крупу в холодній воді, доки він не стане прозорим, перекладіть у чашу. Перемішайте, щоб він рівномірно розподілився.

Покладіть шматочки курки, проштовхніть під ватерлінію підрум'яненою стороною вгору, щоб вони не висохли під час приготування. Готуйте в режимі крупи 1 годину.

Нам із дружиною сподобалася ця страва, її було просто приготувати і легко їсти. Однак наступного разу я зроблю деякі зміни.

Думаю, що трохи спецій, паприки чи порошку чилі було б чудовим доповненням до рису зі смаком томатів.

Є багато способів приготувати плов із куркою, але цей варіант є найпростішим, від якого варто відштовхуватися.

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya