Пташка на пляшці, оригінальний та смачний рецепт із курки. Готується під свято, але можна і для простої сімейної вечері, порадувати рідних, апетитним м'ясом. Курятина оброблена запашними спеціями, і посаджена на скляну тару, дуже простий і швидкий спосіб приготування, делікатесу з рум'яною шкіркою. Рекомендуємо зробити цю соковиту трапезу, із золотистою хрусткою скоринкою, та ароматним хмільним смаком на вечерю
інгредієнти
- Курка – 1 шт.
- Світле пиво – 1 шт.
- Цибулина – 1 штука
- Каррі + паприка – по 1 столовій л.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Прованські трави – 1 ст. л.
- Перець горошком – 8-10 штук
- Часник – 3 зубчики
- Сіль – 2 чайні. л.
- Олія – 3 ст. ложки
- Фольга – 20 мм
Приготування рецепту з курки на пляшці
Підготуємо необхідні продукти для рецепту курка на пляшці
Робимо маринад для тушки:
Змішуємо спеції – сіль, каррі, паприку та соєвий соус
Прибираємо з пляшки етикетки, обертаємо її мокрою ганчіркою, поллємо ще трохи зверху, дамо трохи полежати, знімаємо
Миємо курку під водою, обов'язково даємо їй обсохнути, натираємо готовим маринадом з усіх боків, усередині теж
Якщо у вас манікюр, використовуйте гумові рукавички, щоб не пошкодили спеції
Шийний отвір, скріпіть зубочистками, щоб ароматні пари з сулії, не проходили крізь птицю
Половину пляшки виливаємо у склянку, кладемо всередину перець горошком та будь-які сухі трави.
Тонким ножем, вирізаємо з цибулини серцевину і одягаємо її на пляшку
Легкими рухами, тушка виявляється на пляшці
Щоб кінці ніжок з крилами не обгоріли, обмотуємо їх шматочками фольги
Виливаємо на лист: 2 склянки води, і 1 склянку пива, яку ми відлили
Ставимо курку на пляшці, в холодну духовку, температуру виставляємо 190 градусів, на – 1 годину
Під час приготування, слід 2-3 рази відкрити дверцята, і ложкою полити курку, рідиною з піддону
Минула 1 година, курка на пляшці готова, виймаємо її з духовки
Залишилось зробити останній штрих, змастити тушку часниковою сумішшю
Давимо 3 зубчики часнику, додаємо 2 ложки рослинної олії, перемішуємо, змащуємо курячу шкіру.