Рецепт вареників із печінкою

Привіт всім! Скажіть, хто не любить печінку? Думаю, таких людей мало. Навіть у нашій сім'ї раз на тиждень готуються різні страви із неї. На вечерю можна посмажити печінку на сковороді (дивіться рецепт тут…). На природі можна приготувати шашлик із печінки, але сьогодні хочу розповісти рецепт вареників із цим корисним субпродуктом.

Вареники з начинкою з печінки – чудова ідея для сімейного обіду чи вечері. Вона обсмажується з великою кількістю цибулі та моркви, через що начинка виходить соковитою і м'якою. Заварне тісто для вареників виходить еластичним, що дозволяє його тонко розкотити, а після варіння стає м'яким і дуже ніжним.

Рецепт вареників із печінкою

Начинка готується з будь-якої печінки, чи вона куряча, яловича або свиняча. Знаю, що багато хто її не любить, звичайно мені невідомо чому. Може смак не подобається або ще щось. Але точно знаю що яловича, найсмачніша і не гірчить, як свиняча. Так, звичайно від гіркоти її можна вимочувати в молоці, але це довго. Куряча трохи відрізняється від інших, але її використовують в основному в салатах, хоча і для смаження вона підійде.

Запам'ятайте головне, якщо ви варите курячу печінку не перестарайтеся, інакше вона вийде, як гума.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Печінка – 500-700 гр.;
  • Цибуля – 200 гр.;
  • Перець чорний – 0,5 ч. л;
  • Морква – 1-2 шт.;
  • Рослинна олія для смаження;

Для тесту:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Сіль за смаком;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Олія – 2 ст. ложки;
  • Окріп – 1 склянка.

Почнемо із приготування тіста. Це найважливіший продукт для нашої страви

Тісто для вареників на окропі

Пропоную рецепт тесту, яке також підходить, щоб приготувати не лише вареники, а й чебуреки та пельмені. Цим способом завжди користувалися мої батьки. Тому із задоволенням ділюся перевіреним роками способом.

Читайте також:  Салат Тіффані з виноградом та куркою

Рецепт вареників із печінкою

1. Борошно додаємо сіль і просіюємо.

2. Робимо поглиблення та вбиваємо яйце.

Рецепт вареників із печінкою

3. Відразу вливаємо олію. Розмішуємо борошняну масу, щоб яйця не встигли зваритися при затоці окропу.

4. Заливаємо окропу в тісто і не зупиняючись заважаємо. Спочатку у мисці, потім на столі.

5. Тісто готове прибираємо в мішок на 30 хвилин, щоб відпочило, а поки займемося начинкою

Як приготувати вареники з печінкою

Не зовсім нормальні вареники для всіх любителів печінки. Завдяки цибулі та морквині начинка виходить ніжною, без слідів гіркуватості, властивої печінки. Навіть діти, які неохоче їдять печінку, із задоволенням випробувать цю страву.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 1.

Печінка нарізаємо шматочками невеликого розміру.

Субпродукт краще різати у підмороженому стані. І обов'язково прибираємо у неї всі судини, які знаходяться всередині, тому що вони тверді і можуть зіпсувати смак ніжної та м'якої страви. Також, щоб печінка не морщилася під час смаження, відриваємо зверху всю плівку.

Крок 2

З цибулі прибираємо лушпиння і нарізаємо чверть кільцями.

Крок 3

Морква трьома на терці.

Крок 4

Наливаємо олію в сковорідку і відправляємо печінку з цибулею на обсмажування. Робимо обсмажування до прозорості цибулі протягом 5 хвилин.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 5.

Додаємо моркву і смажимо ще 5 хвилин до готовності печінки. Не переживайте, якщо вона не просмажиться, адже ще вареники варяться і стануть готовими. Не забудьте посолити і поперчити субпродукт під час приготування, але не багато, тому що воду також потрібно буде посолити.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 6.

У процесі смаження печінка виділяє рідину, її не потрібно випарювати до кінця, залиште небагато для соковитості начинки.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 7

Готову печінку перекладаємо в миску і трохи остудити.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 8.

Перекручуємо за допомогою блендера печінку в кашу.

Читайте також:  Пастрома з курки – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Рецепт вареників із печінкою

Крок 9

Розкочуємо кружечки з тіста завтовшки 1 мм.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 10

На кожен кружок викладати повну столову ложку начинки. З'єднуємо та защипуємо краї вилкою, формуючи вареники. Подивіться на фото нижче, який має вийде вареник.

Рецепт вареників із печінкою

Крок 11.

Воду доводимо до кипіння. Додаємо сіль, 2 лаврові листи та 2 столові ложки соняшникової олії. Викладаємо вареники в киплячу воду. Завадити ложкою, щоб вареники не прилипли до дна. Варимо протягом 2 хвилин після закипання.

Слідкуйте за часом варіння вареників. Не переваріть їх, інакше вони розваряться або начинка вийде сухою.

Крок 12

Виймаємо готові вироби з води, поливаємо вершковим маслом чи розтопленим салом (жиром), щоб вареники не злиплися. Приступаємо до дегустації.

Смачного!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya