Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Смачне куряче м'ясо, замариноване у спеціях. Ситний рецепт у формі для запікання, для сімейної вечері з гарніром, частування схоже на плов, з різаними овочами та цілісними м'ясними шматками. Спробуйте приготувати цю не складну страву, зі стегон, на домашній кухні, з курочкою та кашею, просоченою ароматними соками. Трапеза не займає багато часу в приготуванні, а часниковий аромат стоїть на всю квартиру

інгредієнти

  • Курячі гомілки, стегна – 6 шт.
  • Рис (довгозерний пропарений) – 1,5 склянки
  • Цибуля та морква – по 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Паприка + куркума – 1 ч. л.
  • Приправа для курки – 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Олія – для смаження 2-3 ст. л.
  • Сіль – до смаку (1-1,5 ч. л.)
  • Вода – 3 склянки

Покрокове приготування з рисом

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілокРис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Курку промиваємо, сушимо, посипаємо сіллю, і курячою приправою

Енергійно натираємо кожен шматок руками, залишаємо маринуватися на столі – 30 хвилин.

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілокРис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Нарізаємо моркву, дрібною соломкою, як для плову

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Ріжемо цибулину, дрібними кубиками

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Обсмажуємо овочі

На розігрітій сковороді з олією, до м'якості, і вимикаємо плиту

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Додаємо 3 зубчики, давленого часнику

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Слідом висипаємо, 1,5 склянки, промитого рису, додаємо до нього спеції: паприку, куркуму, чорний молоти перець, і трохи солі, перемішуємо, обсмажувати не треба

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Отриману суміш, викладаємо в глибоку форму, для запікання, розрівнюємо лопаткою

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілокРис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Зверху розкладаємо підготовлені шматки курки у випадковому порядку

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Заливаємо трьома склянками, холодної води

Воду лити краще по краях, щоб не сильно змити спеції та сіль із курки, я ось упустила цей момент

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Форму накриваємо фольгою і відправляємо запікатися в духовку, на 1 годину, температура 180°С

Читайте також:  Торт Веселка – 5 рецептів, як приготувати різнобарвний торт для дітей

Виконайте у фользі, пару отворів ножем, для виходу пари

Духовку варто попередньо розігріти (5-7 хвилин)

За 10 хв. до закінчення часу, зніміть фольгу з блюда, щоб м'ясо добре підрум'янилося

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Наша страва готова, курка з рисом у духовці, вийшла соковитою та ніжною, а рис просочений курячими соками, перетворився на розсипчастий, золотистий, ароматний та ситний гарнір.

Рис з куркою в духовці, блюдо з курячих гомілок

Курку з рисом подаємо гарячу з овочевими салатами, якщо ви любите не тільки смачні страви, але й корисні, тоді спробуйте приготувати вечерю, за цим рецептом, і обов'язково поділіться враженнями, в коментарях під ним

DvaGusya