Смачне куряче м'ясо, замариноване у спеціях. Ситний рецепт у формі для запікання, для сімейної вечері з гарніром, частування схоже на плов, з різаними овочами та цілісними м'ясними шматками. Спробуйте приготувати цю не складну страву, зі стегон, на домашній кухні, з курочкою та кашею, просоченою ароматними соками. Трапеза не займає багато часу в приготуванні, а часниковий аромат стоїть на всю квартиру
інгредієнти
- Курячі гомілки, стегна – 6 шт.
- Рис (довгозерний пропарений) – 1,5 склянки
- Цибуля та морква – по 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Паприка + куркума – 1 ч. л.
- Приправа для курки – 1 ст. л.
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
- Олія – для смаження 2-3 ст. л.
- Сіль – до смаку (1-1,5 ч. л.)
- Вода – 3 склянки
Покрокове приготування з рисом
Курку промиваємо, сушимо, посипаємо сіллю, і курячою приправою
Енергійно натираємо кожен шматок руками, залишаємо маринуватися на столі – 30 хвилин.
Нарізаємо моркву, дрібною соломкою, як для плову
Ріжемо цибулину, дрібними кубиками
Обсмажуємо овочі
На розігрітій сковороді з олією, до м'якості, і вимикаємо плиту
Додаємо 3 зубчики, давленого часнику
Слідом висипаємо, 1,5 склянки, промитого рису, додаємо до нього спеції: паприку, куркуму, чорний молоти перець, і трохи солі, перемішуємо, обсмажувати не треба
Отриману суміш, викладаємо в глибоку форму, для запікання, розрівнюємо лопаткою
Зверху розкладаємо підготовлені шматки курки у випадковому порядку
Заливаємо трьома склянками, холодної води
Воду лити краще по краях, щоб не сильно змити спеції та сіль із курки, я ось упустила цей момент
Форму накриваємо фольгою і відправляємо запікатися в духовку, на 1 годину, температура 180°С
Виконайте у фользі, пару отворів ножем, для виходу пари
Духовку варто попередньо розігріти (5-7 хвилин)
За 10 хв. до закінчення часу, зніміть фольгу з блюда, щоб м'ясо добре підрум'янилося
Наша страва готова, курка з рисом у духовці, вийшла соковитою та ніжною, а рис просочений курячими соками, перетворився на розсипчастий, золотистий, ароматний та ситний гарнір.
Курку з рисом подаємо гарячу з овочевими салатами, якщо ви любите не тільки смачні страви, але й корисні, тоді спробуйте приготувати вечерю, за цим рецептом, і обов'язково поділіться враженнями, в коментарях під ним