Приготуємо сьогодні смачну холодну закуску з курки з покроковим сиром. Страва підходить як для святкового столу, так і для повсякденних обідів. Рецепт простий та швидкий, а виходить смачно та ситно. Для пікантності ми додамо волоських горіхів з часником, а також пару курячих яєць. Страва може досить довго зберігатися в холодильнику в харчовій плівці. Якщо ви замислюєтеся чим ще почастувати гостей під час свята, то цей варіант перекушування вам необхідний
інгредієнти
- Лаваш – 1 шт.
- Курка – 600 г (2 стегенця)
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Майонез – 4 столові л
- Часник – 2 зубчики
- Горіх грецький – 20 г
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – 0,5 столу. л
Рецепт закуски з курки в лаваші покроково
Заливаємо стегенця водою, додаємо сіль, лаврове листя, доводимо до кипіння. Варимо 40 хвилин під кришкою
Доводимо яйця до кипіння, варимо у круту 10 хвилин
Подрібнюємо волоські горіхи в блендері, або давимо качалкою або пляшкою
Перемішуємо майонез із давленим часником
Обробляємо курку, подрібнюємо на дрібні шматочки
Три сир на великій тертці
Рясно змащуємо лист лаваша майонезом із часником. Якщо немає пензлика то можна це зробити зворотним боком столової ложки
Поступово розкладаємо шматочки курки
Посипаємо волоськими горіхами
Зверху натираємо яйця на дрібній тертці
Посипаємо тертим сиром
Робимо майонезну сітку без часнику
Згортаємо лаваш у щільний рулет, загортаємо у харчову плівку
Відправляємо в холодильник остудиться і склеїтись на 2 години
Рулет охолоне і настоявся, нарізаємо порційними шматками. Подаємо смачну закуску на салатному листі
Якщо у вас не святковий випадок і немає ненажерливих гостей, то половину брикету можна одразу відправити назад у холодильник, не розвертаючи.
Як приготувати рулет з куркою та корейською морквою.
Простий бюджетний перекус для святкового столу, гарний зовні та смачний усередині. Варто один раз спробувати, і ви його готуватимете постійно в будь-які дні
інгредієнти
- Тонкий лаваш 30 х 40 см – 3 шт.
- Відварене куряче філе – 1 штука
- Морква по-корейськи – 200 г
- Плавлені сирки у фользі – 2 шт.
- Сіль, зелень, перець – за смаком
Проста закуска з плавленого сиру та грудки
Варимо курку у підсоленій воді, 7 хвилин після закипання
Ріжемо дрібним кубиком
Тонким шаром змащуємо лаваш майонезом, робити це краще пензликом.
Зверху кладемо ще один лист, також змащуємо. Подвійний шар рулету щоб не прорвалося
Плавлені сирки підморожуємо в морозилці, трьом на дрібній тертці зверху, рівномірно розподіляємо
Посипаємо нарізаним кропом
На кріп кладемо останній лаваш, притискаємо долонями, змащуємо рулет майонезом
Відступаємо трохи від краю, розкладаємо курку, солимо і перчимо до смаку. Трем другий плавлений сирок
Розкладаємо корейську моркву
Скручуємо в щільний рулет
Затягуємо у харчову плівку, відвантажуємо у холодильник на 2 години
Святкова закуска з морквою настоялася, нарізаємо кільцями викладаємо на блюдо