Готуємо смачну та просту страву по кроках з фото, родом з азіатської кухні. Фунчоза – це локшина з бобового крохмалю, в народі називають скляною локшиною, через свою прозорість, в Росії, деякі виробники називають її рисовою, що є неправдою. Рецепти з цього продукту, виходять смачними та ніжними, а свіжі овочі лише доповнюють смак. Частування з цієї локшини мають гарний вигляд, тому що після відварювання вона стає прозорою та апетитною.
інгредієнти
- Фунчоза – 1 упаковка (200г)
- Філе (грудка) – 500 г
- Морква + цибуля – по 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Соєвий соус – 50 мл
- Часник – 2 зуб.
- Сіль, мелений перець, зелень – до смаку
- Олія – 2 ст. л.
- Кунжут (за бажанням)
Приготування салату за кроками з фунчозою
Промите та обсушене філе, ріжемо невеликими кубиками
Складаємо в ємність, заливаємо соєвим соусом, додаємо трохи солі
Перемішуємо, залишаємо маринуватися на столі – 30 хвилин
Дрібно ріжемо цибулину
Три морква на корейській тертці, або на звичайній, або ріжемо вручну соломкою
ріжемо соломкою болгарський перець
Є два варіанти приготування фунчози
- Опустити в киплячу воду і варити 3 хвилини
- Або залити окропом на 7-8 хвилин
Ми вибираємо другий, заливаємо окропом, через 8 хв. відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою
Так як фунчоза дуже довга, перерізаємо її на кілька частин
На гарячу сковороду з розігрітою олією, викладаємо курку, перемішуємо
Відразу додаємо цибулю
Додаємо моркву та солодкі перці
Все ретельно перемішуємо, додаємо за смаком сіль, чорний перець і давлений часник.
Тушимо курку з овочами – 10-15 хв. поки помітно не випарується рідина
Злегка обсмажуємо насіння кунжуту
Перекладаємо фунчозу в глибоку миску, додаємо обсмажене філе з овочами.
Додаємо подрібнену зелень, перемішуємо, даємо настоятися страві – 1 година
Салат з фунчозою та куркою готовий, подаємо посипавши кунжутом і прикрасивши зеленню
Деякі господині додають у фунчозу помідори з огірком, але від них виділяється багато вологи, і смак страви розпливається, не рекомендую
Салат фунчоза з куркою та соєвим соусом
Ця страва – варіація на азійську тему. Після змішування всіх продуктів виходить дуже цікаві та ароматні ласощі. Воно корисне ще й тим, що містить велику кількість овочів та білка. Усього 20 хвилин, і смачний обід чи вечеря готовий.
Склад інгредієнтів:
- Куряче філе – 300 грам
- Цибуля + огірок – 2 великі головки
- Морква+солодкий перець+стебло селери – по 2 шт.
- Фунчоза – 1 упаковка
- Соєвий соус – 80 мл
- Начинка з моркви по-корейськи – 1 упаковка
- Олія для смаження – 1 ст. ложка
- Сіль, перець – за смаком
Приготування кроків з фото
Овочі повинно бути багато, тому що вони сильно зменшуються при гасінні. Можна навіть покласти більше, ніж зазначено в рецепті, це тільки піде вам на користь.
- Цибулю нарізати тонкою соломкою, очистити перець і нарізати квадратами, розміром з сантиметр. Моркву можна натерти на тертці, але в процесі смаження вона втрачає хрустку скоринку.
- Можна нарізати моркву вручну, але тоді буде складно досягти бажаної товщини, тому найкраще очистити та потерти на корейській тертці.
- Посолити фунчозу та приправити спеціями до смаку
- Нарізати селеру в салат тонкими скибочками, курку довгими смужками.
- У каструлі закип'ятіть 2 літри води.
- У розігріту сковороду налити олію, викласти цибулю, обсмажити кілька хвилин, покласти моркву, почекати ще хвилину, перекласти овочі убік.
Не знижуючи температуру, викладаємо філе на сковороду, смажимо п'ять хвилин разом, іноді перевертаючи шматочки. Повинна з'явитися скоринка. Потім додати решту овочів, все ретельно перемішати і смажити ще три хвилини.
Додати в салат з куркою соєвий соус до смаку, зменшити вогонь – овочі та м'ясо ретельно замочити. Солити не потрібно, тому що в соєвому соусі достатньо солі.
Вимкніть вогонь, додайте на сковороду цибулю, огірок, чорний перець, шматочки курки і дайте настоятися 2 хвилини. Потім злийте воду, перекладіть у каструлю для курки та овочів. Поріжте фунчозу кілька частин.
Салат краще перемішувати кулінарними щипцями, інакше досягти рівномірного розподілу всіх інгредієнтів буде складно.
Щоб смак був гострішим, є сенс полити фунчозу заправкою для корейської моркви.
Фунчоза з куркою красиво виглядатиме на великій тарілці, також можна купити спеціальні коробки для китайської їжі, щоб оформити трапезу в азіатському стилі.
Салат можна вживати як у гарячому, так і в холодному вигляді до смаку.
Порада: щоб заощадити час і гроші, ви можете купувати всі овочі влітку або на початку осені, нарізати та запакувати.
У процесі приготування, в страву з фунчози можна додавати імбир, цибулю, гострий перець та інші спеції, все обмежується тільки фантазією кухаря.
Домашній салат з фунчозою та овочами
Салати – де є шматочки курки, обсмажені на сковороді, це чудовий спосіб отримати більше поживних речовин у раціоні, таких як антиоксиданти, вітаміни і мінерали. Підходять до багатьох основних страв, вони не калорійні і складаються з корисних інгредієнтів, таких як свіжі овочі, фрукти та горіхи за смаком.
Набір продуктів:
- Фунчоза – 1 упаковка
- Куряча грудка – 2 шт.
- Кіноа – 200 грам
- Варений нут – 300 гр.
- Цибуля + огірок – по 1 шт.
- Петрушка – 50 г
- Салат айсберг + огірок
- Шпинат – 150 гр.
- Фунчоза – 200 грн.
- Коріандр – 50 г
- Зелена цибуля – на око
- Сир фета – 100 гр.
- Гарбузове насіння (для ароматизації)
- Перець чорний – за смаком
Інгредієнти для соусу:
- 1/4 склянки (40 мл) оливкової олії
- 4 столові ложки лимонного соку (40 мл)
- 1 крупний подрібнений зубчик часнику
- 1/2 чайної ложки дрібної морської солі
- Порошок перцю (за смаком)
Покрокове приготування вечері з куркою
Протріть кіноа через сито і промийте. Після закипання варити на середньому вогні – 15 хвилин. Потім вимкніть плиту, дайте настоятися.
Обсмажуйте гарбузове насіння разом – 3-5 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
Подавати салат із фунчози в холодному вигляді, присипавши насінням кунжуту, сухариками та куркою.
Як зробити заправку:
Викладіть фунчозу та інші інгредієнти у невелику миску. Додайте в локшину сіль, перець та лимонний сік.
Перелийте варену кіноа у великий посуд, додайте нут до смаку, шпинат, петрушку, кінзу, зелену цибулю, сир фета та насіння гарбуза. Збризкати блюдо заправкою, і добре перемішати.
Салат з курячим філе та локшиною фунчозою
Якщо ви любите страви з локшиною, спробуйте приготувати низькокалорійну фунчозу з куркою. В одній порції всього 257 калорій, тому він чудово підходить для дієтичного обіду та вечері.
Список інгредієнтів:
- Фунчоза – 2 пучки
- Куряче м'ясо – 400 грн.
- 1/2 склянки зеленої квасолі – 200 гр.
- Дрібна картопля – 250 г
- Банку оливок
- Одна цибуля
- Салат латук та один огірок
- 1 ст. помідорів чері – 150 гр.
- Перець із сіллю – за смаком
Продукти для соусу:
- 30 мл – білого вина чи рисового оцту
- 1 столова ложка лимонного соку – 15 мл
- 45 гр. нарізаного свіжого кропу
- Трохи солі та перцю
- 1/2 склянки оливкової олії
- Цедра лимона – за смаком
Готуємо китайську локшину з фунчози по кроках
Поставте велику каструлю з водою на плиту, додайте сіль, після закипання покладіть квасолю та шматочки курки. Варити 15 хвилин|мінути|, до м'якості, злийте воду.
Картоплю покласти в окріп, варити 15 хв. Коли стане м'яким і добре пропареним, згасіть його на сковороді і відкладіть його убік.
Відварити фунчозу в іншій каструлі з водою та сіллю, додайте перець відповідно до інструкції, вказаної на упаковці.
Після того, як локшина закипить, злийте воду та помістіть у велику миску. Зверху додайте квасолю, картопля, помідори та редис, збризкайте оливковою олією до смаку, змішайте з куркою та подавайте гостям.
Інгредієнти цієї страви багаті на білок, корисні жири і клітковину. Салат з куркою ідеально підходить для вживання після тренування, відновлення сил.