Соте з баклажанів на зиму: рецепти з фото

Соте з баклажанів – це відмінний шанс показати себе чудовим кулінаром, навіть якщо ви всього лише новачок на цьому терені. Французький салат готується виключно в сотейнику і має унікальну технологію приготування, тому обов’язково спробуйте.

У кінці серпня і весь вересень прилавки магазинів будуть ломитися від синеньких, тому не втрачайте момент і робіть різноманітні заготовки на зиму, навіть якщо не дуже любите баклажани. У поєднанні з іншими овочами вони дають приголомшливий смак і аромат, а також зберігають всю користь.

Це цікаво: слово «соте» з французької перекладається як «підкидати» або «підстрибувати», що повністю описує всю технологію приготування. Варто пам’ятати, що соте – це не рагу, тому що овочі у процесі смаження повинні вільно ковзати і стрибати по сковороді. Обов’язково використовуйте посуд з товстим дном або тефлоном, щоб продукти не прилипали.

Якщо ви плануєте готувати саме класичне французьке блюдо, то повинні відразу налаштувати себе на думку, що до овочів доведеться ставитися дуже уважно, а вся готування буде копіткою, інакше соте швидко перетвориться в овочеве рагу.

З спецій дозволяється використовувати лише перець і сіль, так як прийнято насолоджуватися оригінальним смаком і запахом злегка обсмажених овочів. За бажанням в соте деякі кулінари також додають перчик чилі.

Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

Інгредієнти

  • баклажани 1 кг
  • помідори 1 кг
  • цибуля ріпчаста 300 г
  • морква 300 г
  • часник 1 голівка
  • перець червоний солодкий 300 г
  • олія соняшникова 4 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • перець чилі 4 шт.
  • перець чорний мелений 1 ч. л.

На порцію

Калорії: 39.5 ккал

Білки: 1.4 м

Жири: 0.2 г

Вуглеводи: 8.2 р

Кроки 30 хв. Відео-рецепт

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    В першу чергу необхідно підготувати баклажани: якщо побоюєтеся, що вони почнуть гірчити, то ретельно промийте плоди, обсушити, наріжте кубиками в півтора сантиметра, посоліть і дайте їм відпочити 1 годину.

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    Нечищене і помиті цибулю і червоний перець подрібнюємо кубиками – всі інгредієнти, крім синеньких, прийнято дрібно кришити, так як баклажани повинні бути основним гостем страви і найбільш помітними. Моркву нашаткуйте тонкою соломкою або натріть її на тертці, а помідори поріжте кружечками, а потім ще навпіл. Шкірку знімати не потрібно.

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    Злийте темний сік з баклажанів і ретельно промийте їх у холодній воді від солі, відкиньте на друшляк, просушіть.

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    Синенькі обсмажуємо до золотої скоринки, слідкуйте, щоб вони не підгоріли.

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    У той же час в сотейнику на сусідній конфорці гріємо масло, що залишилося і пасеруємо в такій послідовності: цибулю, потім додаємо до нього моркву і болгарський перець (не забувайте періодично ворушити сотейник, щоб овочі «стрибали» і не прилипали).

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    Всі разом тушкуємо до готовності, а в самому кінці додаємо томати. Солимо вміст сотейника. Знімаємо кришку і чекаємо випаровування рідини.

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    Змішуємо тушковані овочі з баклажанами, додаємо продавлений через прес часник і дрібно порізаний перчик чилі. На маленькому вогні томити необхідно ще 5 хвилин.

  • Соте из баклажан на зиму: рецепты с фото

    Якщо плануєте їсти соте взимку, то ще гарячий салат розкласти по стерилізованим банкам і закатати. Коли охолоне, баночки можна перенести в льох або прибрати в комору до зими, приємного апетиту!

Приготувати подібне блюдо можна навіть в мультиварці – овочі зовсім не прилипають до чаші, але не забувайте періодично помішувати їх дерев’яною або силіконової лопаткою. На фото видно, що соте з баклажанів виглядає дуже ошатно й дорого, тому обов’язково подавайте його в окремій піалі, попередньо охолодивши. Удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: