Скажіть хто з вас не любить шашлик? Думаю, таких людей немає. Всі ми любимо готувати ці м'ясні шматочки на дачі чи природі. Але буває через не погоду насолодитися цією улюбленою стравою не виходить. Тому доводиться виходити із ситуації та готувати шашлички на сковороді або в духовці. Сьогодні розповім рецепт шашличків із курки.
До речі, якщо вже готуватимемо шашлик, рекомендую подивитися статтю, як приготувати шашлик зі свинини в духовці. Духовка також добре справляється із піджаркою м'яса, що й мангал. А значить чудова альтернатива готувати м'ясо в негоду.
Але повернемося до сьогодення. Багато кулінарів перед жаркою, маринують курячі шматочки улюбленими маринадами. Але в цій статті розповім, як зробити простіше, не маринуючи обмастити м'ясо у соусі, який ми з вами приготуємо та посмажити шашлички на сковороді. У такий спосіб вечерю ви зробите швидше і вона сподобається не лише дорослим, а й дітям.
У процесі приготування також розповім, як замаринувати цибулю і зробити сметано-часниковий соус з кропом. Так би мовити добавка до нашого шашлику. Ну, а щоб м'ясо вийшло соковитим і ще смачнішим, використовуємо пластинки бекону. Ну, почнемо!
Як приготувати курячий шашлик на сковороді
Чесно кажучи, я раніше думав, що тільки на шампурах та на мангалі виходить смачний шашличок. Але справжнім відкриттям став рецепт приготування м'яса на сковороді. Пробував цю страву у друзів і одразу вирішив поділитися рецептом. Загалом, обов'язково приготуйте, як написано нижче, впевнена така вечеря вам сподобається. Шашлик виходить соковитий та м'який, дивіться на фото нижче.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1-1,5 кг;
- Бекон – 250 гр.;
- Соєвий соус – 100 мл;
- Рослинна олія – 100 мл. (для смаження та для соусу);
- Приправа для курки – 1 год. ложка;
- Чорний мелений перець – 0,5 год. ложки;
- Базилік – 1 год. ложка;
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л. (використовується за бажанням);
- Паприка – 1 год. ложка;
- Сіль за смаком;
- Часник – 1 головка;
Для сетано-часникового соусу:
- Сметана – 250 гр.;
- Майонез – 100 гр.;
- Кріп – 1 пучок;
- Часник – 1 головка;
Для маринування цибулі:
- Вода кип'ячена – 500 мл;
- Цибуля – 2-3 головки;
- Цукор – 3 ч. ложки;
- Сіль – 3 ч. ложки;
- Чорний мелений перець – 0,5 год. ложки;
- Оцет 9% – 6-7 ст. ложок.
Всі продукти перед вами починаємо готувати.
1. Для рецепту береться куряче філе, або грудка. Миємо м'ясо під проточною водою, розрізаємо на 2 половинки, щоб було тонше. Відбиваємо м'ясо молоточком із двох сторін.
Щоб запобігти розльоту соку по всій кухні, а також зберегти курячу м'якоть від пошкоджень, потрібно обробну дошку застелити харчовою плівкою або пакетом. Потім викладаємо на неї нарізану партію та прикриваємо другим пакетом, відбиваємо молоточком.
2. На відбивну з одного боку викладаємо смужку бекону.
3. Зайве обрізаємо за допомогою ножа.
4. Загортаємо відбивну курку зі смужкою бекону в рулет
5. Рулет розрізаємо навпіл.
6. З розрізаною зайвою половиною проробляємо те саме, укладаємо на неї бекон. Загортаємо в рулет і нарізаємо навпіл. Потім готові шматочки шашлику нанизуємо на дерев'яну шпажку.
7. Можна зробити ще простіше, але тоді бекон залишиться із зовні, а куряче м'ясо всередині. Накладаємо на дошку бекон, потім курячу відбивну. Загортаємо у рулет.
8. Розрізаємо рулет на 3-4 частини та нанизуємо шматочки на шпажку.
Загалом у першому та другому способі, різниці немає, як вам зручніше, так і робіть.
9. Так робимо з усіма грудками або філе та пластинками бекону.
10. Приготуємо соус для змащування шашличків. У миску наливаємо соєвий соус і олію. Перше використовуватиметься замість солі, а друга рідина для прилипання спецій до шматочків.
11. У цю ж миску викладаємо спеції, чорний мелений перець середнього помелу, паприку, приправу для курка, сушений базилік та хмелі-сунелі. Також за допомогою преса видавлюємо очищену голівку часнику.
Усю суміш розмішуємо.
12. Змащуємо приготованим соусом шашличні шматочки.
Все шашлик готовий, настав час приступати до обсмажування. Але все ж таки краще, залишити шматочки на 10 хвилин відпочити, нехай м'ясо насититься спеціями і стане ароматніше.
Курячі шашлички на шпажках на сковороді
13. Поки шашлик відпочиває, замаринуємо цибулю для нього і зробимо сметано часниковий соус. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
14. Налийте в миску воду, додайте оцет, сіль, цукор і перець. Ретельно перемішайте до повного розчинення солі та цукру.
15. Цибуля викладаємо в маринад і мені його протягом 3-5 хвилин. Залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин. Коли посмажимо шашлик, дістаємо цибулю з маринаду та їмо з м'ясом у прикуску.
16. Ще пропоную сметано-часникову суміш, в якому мачатимемо приготовлені шматочки. Заздалегідь скажу, суміш виходить смачною та ароматною.
Часник чистимо від лушпиння і пропускаємо через прес у миску.
17. До неї додаємо сметану та майонез.
18. Наріжте кріп за допомогою ножа.
Для соусу потрібне листя кропу, інші стебла прибираємо. Також бажано кріп порубати якнайменше.
19. Додаємо до нашої суміші та всю масу перемішуємо.
20. Ну що, смакоти для шашлику приготували, настав час смажити м'ясо. У сковорідку наливаємо 30 мл. соняшникової олії та розігріваємо. Опускаємо курячий шашлик на шпажках. Обсмажуємо на середньому вогні з усіх боків протягом 15-20 хвилин. Готовність перевіряємо так, на шматку, що розрізає, не повинно бути червоного м'яса.
21. Готовий шашлик відправляємо у тарілку. Так обсмажуємо доки не закінчаться всі шматочки. Аромат по будинку стоїть такий, що збігуться всі сусіди.
22. Приємного апетиту!
Ну як вам сподобався сьогоднішній рецепт? Напишіть у коментарях свою відповідь. Також ділитеся шашликом на сковороді з друзями у соціальних мережах, а я з вами прощаюсь до нових зустрічей у наступному випуску.