Шашлик з курки на сковороді

Шашлик з курки на сковороді

Готуємо смачно просто і не дорого – курячий шашлик на сковороді. Страва, яка нічим не відрізняється від шашличка на вугіллі, до того ж готуватись неймовірно легко. Готуватимемо дієтичний варіант шашличка з грудки. Зазвичай роблять його в духовці, але приготований на плиті не відрізнити від оригінального, як на вугіллі. В даному варіанті обійдемося без соєвого соусу та курячих приправ. Мінімум інгредієнтів для шашлику на сковороді, максимум схожості з рецептом на мангалі

інгредієнти

  • Філе курки – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Прованські трави – 2 ст. л
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Оцет 9% – 2 столові л
  • Олія рослинна – 100 мл

Маринована цибуля

  • Цибулини – 2 шт.
  • Вода – 1 склянка
  • Оцет виноградний, винний чи столовий – 3 ст. л
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Цукор – 2 год.

Покроковий рецепт шашлику з курки

Шашлик з курки на сковороді

Набір необхідних продуктів для страв на сковороді

Шашлик з курки на сковороді

Нарізану півкільцями цибулю складаємо в миску для маринування.

Шашлик з курки на сковороді

Ріжемо філе середніми шматочками, на 1-2 укуси

Шашлик з курки на сковороді

Посипаємо сіллю, перцем, прованськими травами, додаємо оцет, добре перемішуємо

Шашлик з курки на сковороді

Приминаємо курку зверху ложкою, герметично затягуємо плівкою, залишаємо маринуватися на столі 2 години.

Шашлик з курки на сковороді

Подавати шашлик я буду з маринованою цибулькою

Нарізані кільцями цибулини відправляємо в миску, заливаємо кип'яченою водою кімнатної температури, додаємо 3 ложки оцту, сіль та цукор.

Добре перемішуємо, щоб все розчинилося, залишаємо маринуватися на 2 години, чим більше, тим краще

Шашлик з курки на сковородіШашлик з курки на сковороді

Маринований шашлик потрібно розкласти на паперовому рушнику, зверху промокнути іншим

Позбавляємося зайвої вологи, щоб масло не стріляло під час смаження

Шашлик з курки на сковороді

Розігріваємо сковороду з маслом, його має бути приблизно 1 см, додаємо прованські трави за бажанням

Читайте також:  Торт Пташине молоко — 6 рецептів по ГОСТу СРСР і майже по ГОСТу

Шашлик з курки на сковороді

Викладаємо курячий шашлик у гарячу сковорідку

Шашлик з курки на сковороді

Обсмажуємо буквально 1-2 хвилини і, перевертаємо на інший бік

Шашлик з курки на сковороді

Готовий шашлик виймаємо на тарілку, швидше це зробити шумівкою

Не пересушіть грудку, час смаження займає не більше 2-х хвилин з одного боку

Гарячий шашличок відразу накриваємо глибоким посудом, даємо йому відпочити і дійти до кондиції 5-10 хвилин.

Шашлик з курки на сковороді

Готову страву подаємо з кетчупом та маринованою цибулею. Шашлик з курки приготований таким способом на сковороді, виходить ніжним, соковитим, ароматним, тане в роті. А на смак нагадує м'ясо, приготоване на вугіллі

Як приготувати шашлик на сковороді на шпажках

Шашлик з курки на сковороді

Коли немає можливості вибратися на природу та посмажити м'ясо, то завжди це можна зробити вдома. Курячі шашлички готуються просто і швидко, а до смаку не поступаються будь-яким іншим. До того ж, вони ще й дуже ніжні.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 3 шт.
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія рослинна – 100 мл

Домашній шашлик із курки в соєвому соусі

Шашлик з курки на сковороді

Нарізаємо філе середніми шматочками

Шашлик з курки на сковороді

Поливаємо соєвим соусом, перемішуємо, затягуємо миску плівкою. Залишаємо маринуватися на столі 2 години

Шашлик з курки на сковородіШашлик з курки на сковороді

Насаджуємо курку на шпажки

Шашлик з курки на сковороді

На розпечену сковороду наливаємо масло|мастило|, даємо йому нагрітися. Зменшуємо вогонь до середнього, починаємо жарити

Обсмажуємо шашлики до золотистого кольору з обох боків. Олії має бути достатньо

Шашлик з курки на сковороді

Смажимо курку на сковорідці по 2-3 хвилини з кожного боку

Шашлик з курки на сковороді

Готовий шашличок відвантажуємо на паперовий рушник. Даємо стекти жиру

Шашлик з курки на сковороді

Поки м'ясо гаряче солимо і перчимо до смаку, але не забувайте, що воно маринувалося в солоному соусі.

Прикрашаємо кільцями цибулі, виносити до гостей на закуску

DvaGusya