Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Покрокові рецепти з курочки в літні періоди стає особливо затребуваними через дешевизну продукту і простоту його приготування з фото. Цього разу познайомимося з варіантом для шашлику соковитого маринаду з курячої грудки. Зробимо шашличок на мангалі в кавказькому стилі з мінімумом інгредієнтів та якісним підсмаженим м'ясом наприкінці. Вся справа в цибульному соку. Страва з філе в даному маринаді просто тане на зубах і витікає із себе безліч соку. Смажиться на мангалі за лічені хвилини, а з'їдається на природі біля багаття ще швидше

інгредієнти

  • Курячі грудки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Паприка, куркума – по 1 їдальні
  • Чорний перець – 1 ч. ложка
  • Олія соняшникова – 2 столові л
  • Сіль – 1,5 чайних ложок

Приготування смачного шашлику з філе покроково

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Промиту та висушену грудку нарізаємо середніми шматочками на 2-3 укуси

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Ріжемо цибулини на чотири частини, подрібнюємо в блендері до пюре. Щоб йому було легше це робити, додамо до апарату 50 мл води

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Якщо немає блендера, цибулю можна спокійно і швидко потерти на дрібній тертці, виходить те саме

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Від цибулин нам потрібен лише сік. Якщо маринувати у пюре, то при жарінні воно почне горіти. Віджимаємо кашку через марлю або пробиваємо через сито ложкою

Добре перемішуємо курячу грудку із соком, залишаємо маринуватися на 2-3 години.

Головне в цьому рецепті те, що ми не солимо маринад, цей мінерал має властивість висушувати продукт.

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Зливаємо маринад, додаємо сіль, паприку, куркуму, перець

Перемішуємо і йдемо смажити курячий шашлик на імпровізованому мангалі

Читайте також:  Соус з брусниці до мяса: 10 швидких і смачних рецептів

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Нанизуємо грудку на шампури, смажимо загалом близько 10 хвилин. Перевертаємо кожні 1,5-2 хв., Залежить від жару вугілля.

Головне не перетримати шашлик, краще трохи не досмажити, вона сама дійде, ніж пересмажити. Буде сухо та не смачно

Добре вугілля присипати сіллю щоб не спалахували

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Пройшло 10 хвилин, соковите м'ясо на мангалі повністю готове. При натисканні на шматочок сік з нього так і бризкає. Спробуйте це простий маринад цибулі, вам він точно сподобається

Як замаринувати курячу грудку для шашлику на мангалі

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Ще один гарний маринад, завдяки якому м'ясо на вугіллі завжди залишається соковитим.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 1 кг
  • Грецький йогурт – 120 г
  • Томатна паста – 3 стіл. л
  • Паприка – 1 їдальня
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Сіль, чорний перець – по 1 ч. л

Рецепт соковитого шашлику на мангалі з фото

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Ріжемо грудку впоперек на 4-5 частин. Великі шматки перерізаємо навпіл, складаємо в миску.

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Додаємо сіль, перець, паприку, олію, йогурт грецький та томатну пасту

Добре перемішуємо ручками, залишаємо маринуватися на 30 хвилин, або 1 годину

Кавказький друг запевняв, що це швидко маринад для курячого м'яса, і півгодини буде достатньо

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Грудка замаринувалась, нанизуємо на шампури, йдемо смажити до підготовленого мангалу

Як ви пам'ятаєте посипаємо вугілля соличкою щоб не спалахували, розкладаємо шашлики

Шашлик з курячих грудок на мангалі в соковитому маринаді цибулі.

Так як курячі шматки були трохи більше середнього, то смажимо від 10 до 15 хв., регулярно перевертаючи

Перевіряйте готовність надрізавши ножем, якщо м'ясо між рожевим і матовим кольором, то час знімати. Не пересушіть шашлик на мангалі

DvaGusya