Покрокові рецепти з курочки в літні періоди стає особливо затребуваними через дешевизну продукту і простоту його приготування з фото. Цього разу познайомимося з варіантом для шашлику соковитого маринаду з курячої грудки. Зробимо шашличок на мангалі в кавказькому стилі з мінімумом інгредієнтів та якісним підсмаженим м'ясом наприкінці. Вся справа в цибульному соку. Страва з філе в даному маринаді просто тане на зубах і витікає із себе безліч соку. Смажиться на мангалі за лічені хвилини, а з'їдається на природі біля багаття ще швидше
інгредієнти
- Курячі грудки – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Паприка, куркума – по 1 їдальні
- Чорний перець – 1 ч. ложка
- Олія соняшникова – 2 столові л
- Сіль – 1,5 чайних ложок
Приготування смачного шашлику з філе покроково
Промиту та висушену грудку нарізаємо середніми шматочками на 2-3 укуси
Ріжемо цибулини на чотири частини, подрібнюємо в блендері до пюре. Щоб йому було легше це робити, додамо до апарату 50 мл води
Якщо немає блендера, цибулю можна спокійно і швидко потерти на дрібній тертці, виходить те саме
Від цибулин нам потрібен лише сік. Якщо маринувати у пюре, то при жарінні воно почне горіти. Віджимаємо кашку через марлю або пробиваємо через сито ложкою
Добре перемішуємо курячу грудку із соком, залишаємо маринуватися на 2-3 години.
Головне в цьому рецепті те, що ми не солимо маринад, цей мінерал має властивість висушувати продукт.
Зливаємо маринад, додаємо сіль, паприку, куркуму, перець
Перемішуємо і йдемо смажити курячий шашлик на імпровізованому мангалі
Нанизуємо грудку на шампури, смажимо загалом близько 10 хвилин. Перевертаємо кожні 1,5-2 хв., Залежить від жару вугілля.
Головне не перетримати шашлик, краще трохи не досмажити, вона сама дійде, ніж пересмажити. Буде сухо та не смачно
Добре вугілля присипати сіллю щоб не спалахували
Пройшло 10 хвилин, соковите м'ясо на мангалі повністю готове. При натисканні на шматочок сік з нього так і бризкає. Спробуйте це простий маринад цибулі, вам він точно сподобається
Як замаринувати курячу грудку для шашлику на мангалі
Ще один гарний маринад, завдяки якому м'ясо на вугіллі завжди залишається соковитим.
Інгредієнти:
- Куряче філе – 1 кг
- Грецький йогурт – 120 г
- Томатна паста – 3 стіл. л
- Паприка – 1 їдальня
- Олія – 2 ст. ложки
- Сіль, чорний перець – по 1 ч. л
Рецепт соковитого шашлику на мангалі з фото
Ріжемо грудку впоперек на 4-5 частин. Великі шматки перерізаємо навпіл, складаємо в миску.
Додаємо сіль, перець, паприку, олію, йогурт грецький та томатну пасту
Добре перемішуємо ручками, залишаємо маринуватися на 30 хвилин, або 1 годину
Кавказький друг запевняв, що це швидко маринад для курячого м'яса, і півгодини буде достатньо
Грудка замаринувалась, нанизуємо на шампури, йдемо смажити до підготовленого мангалу
Як ви пам'ятаєте посипаємо вугілля соличкою щоб не спалахували, розкладаємо шашлики
Так як курячі шматки були трохи більше середнього, то смажимо від 10 до 15 хв., регулярно перевертаючи
Перевіряйте готовність надрізавши ножем, якщо м'ясо між рожевим і матовим кольором, то час знімати. Не пересушіть шашлик на мангалі