Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Апетитна перша страва на курячому бульйоні зі щавлем. Ароматний супчик на вечір, що треба щоб підкріпитися перед сном. Готують його у двох варіантах, у холодному та гарячому. Варити його можна і взимку, із замороженої зелені, або влітку без м'яса, рясно додавши зеленого цибульки з кропом або петрушкою. Подається зі сметаною або кефіром, за бажанням можна додати чорного перцю, і запекти хлібні грінки

інгредієнти

  • Окірочок курячий – 1 шт.
  • Щавель – пучок
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена + кріп – на око
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Олія для обсмажування – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Приготування супу зі щавлем та куркою

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Промиваємо курку, ставимо на плиту, після закипання прибираємо пінку, варимо 30 хв.

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Перебираємо щавель, промиваємо від піску, нарізаємо поперек волокон

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Шинкуємо кріп

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Ріжемо зелену цибулю

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Трьом на тертці морква

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Розбиваємо в чашку яйце, збиваємо віночком чи виделкою

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

На розігрітій з маслом сковороді, обсмажуємо морквину, 5-7 хв.

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Додаємо різану цибулю, пасеруємо ще пару хвилин

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцемЩавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Виймаємо курку, що зварилася, відділяємо м'ясо від кісток, ріжемо, або рвемо руками

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Ріжемо картопля кубиками, відправляємо в бульйон, доводимо до кипіння, варимо 10 хв.

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Через 10 хв. додаємо назад м'ясо, разом із піджаркою

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцемЩавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Слідом викладаємо щавель з кропом, додаємо сіль, лаврове листя, варимо суп ще 7 хв.

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

На завершення, вливаємо в щавлевий бульйон, тонким струмком яйце, при цьому енергійно помішуючи.

Читайте також:  Котлети на пару в мультиварці — швидко, корисно, смачно!

Щавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцемЩавельний суп з куркою рецепт класичної страви з яйцем

Вимикаємо плиту, виймаємо лаврове листя, щавлевий суп з куркою готовий, дайте йому настоятися під кришкою 5-10 хвилин, і можна розливати по тарілках

Щавельний суп з яйцем на курячій ніжці

Для супу необхідно:

  • 4 курячі гомілки
  • Щавельний екстракт одна банка
  • 3 моркви
  • Селера 2 см
  • 2 гілочки петрушки
  • Цибуля середня
  • 4 картоплі
  • 2 літри овочевого бульйону
  • 4 яйця
  • Сіль, цукор, перець, гостра паприка
  • 2 лаврові листи, 4 гвоздики
  • Освітлена олія
  • Натуральний йогурт 35 гр.

Спосіб приготування рецепту зі щавлем

Очищену картоплю нарізати кубиками, морквину і петрушку на половинки, селера на чотири частини, решту інгредієнтів залишити в повному обсязі. Яйця зварити круто.

Варити м'ясо на середньому вогні з бульйоном із овочів, без картоплі. Коли овочі будуть Альденте, додати картоплю. Готувати під кришкою 30 хв.

Гомілки посипати сіллю, і гострим перцем, обсмажити, або злегка підрум'янити, на олії. Додати в суп разом із олією, варити ще 10 хв.

Поступово додати щавель, приправити сіллю та перцем до смаку. Готувати до м'якості овочів та інших продуктів.

Щавельний суп подавати з натуральним йогуртом, посипаний тертими яйцями.

Список інгредієнтів для рецепту:

  • Щавельний бульйон 1 літр
  • Куряча грудка 2 шт.
  • 2 червоні моркви
  • 1 петрушка
  • 1,5 літра овочевого бульйону
  • 1/2 склянки вершків
  • 1 чайна ложка борошна
  • 1 столова ложка олії
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • Зелена цибуля, петрушка
  • Перець, сіль, часник
  • 4 яйця круто

Приготування щавлевого супу за кроками

Щавель перебрати, вимити та нарізати соломкою. Обв'яжіть овочі ниткою.

Петрушку нарізати кружальцями, моркву проредити, обсмажити на олії та половині вершкового масла. Перекласти в каструлю з киплячим бульйоном.

Влийте в сковороду масло і обсмажте щавлевий збір, з порізаною на кубики куркою.

Коли морквина в супі стане м'якою, додайте щавель та зв'язаний овочі. Приправити перцем із сіллю, і деякий час варити разом.

Читайте також:  Великодні напої — найкращі рецепти

Ретельно перемішати муку|борошно| з вершками, вилити в суп і продовжити варити. Нарешті можна додати трохи лимонного соку або оцту. Щавельний суп подавати з яйцем круто та часником.

Курячий щавлевий делікатес із картоплею

Набір продуктів для блюда:

  • 1,5 літра води
  • 500 г картоплі
  • 200 грн. курки
  • 1 велика морква
  • 1 корінь петрушки
  • 3-4 великі жмені щавлю
  • 2 столові ложки ріпакової олії
  • чашка натурального йогурту
  • 2 сирі яйця
  • сіль, мелений перець, сушений часник

Готуємо щавлевий супчик на курячому бульйоні

Очистити картоплю та нарізати кубиками. Моркву та петрушку натерти на великій тертці. Викладіть усі овочі в каструлю і залийте їх водою. Варити, поки картопля не стане м'якою.

На сковороді розігрійте олію. Обсмажте щавель з курячим м'ясом, доки він значно не зменшиться в обсязі, додаємо в каструлю.

Яйця розбити у чашку, збити виделкою. Повільно додати до супу, постійно помішуючи. Приправити сіллю, перцем та часником. Варити ще 5 хвилин.

Подаємо щавлевий суп, з невеликою кількістю натурального йогурту, та вареною куркою

DvaGusya