Апетитна перша страва на курячому бульйоні зі щавлем. Ароматний супчик на вечір, що треба щоб підкріпитися перед сном. Готують його у двох варіантах, у холодному та гарячому. Варити його можна і взимку, із замороженої зелені, або влітку без м'яса, рясно додавши зеленого цибульки з кропом або петрушкою. Подається зі сметаною або кефіром, за бажанням можна додати чорного перцю, і запекти хлібні грінки
інгредієнти
- Окірочок курячий – 1 шт.
- Щавель – пучок
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля зелена + кріп – на око
- Лавровий лист – 3 шт.
- Олія для обсмажування – 2 ст. л.
- Сіль за смаком
Приготування супу зі щавлем та куркою
Промиваємо курку, ставимо на плиту, після закипання прибираємо пінку, варимо 30 хв.
Перебираємо щавель, промиваємо від піску, нарізаємо поперек волокон
Шинкуємо кріп
Ріжемо зелену цибулю
Трьом на тертці морква
Розбиваємо в чашку яйце, збиваємо віночком чи виделкою
На розігрітій з маслом сковороді, обсмажуємо морквину, 5-7 хв.
Додаємо різану цибулю, пасеруємо ще пару хвилин
Виймаємо курку, що зварилася, відділяємо м'ясо від кісток, ріжемо, або рвемо руками
Ріжемо картопля кубиками, відправляємо в бульйон, доводимо до кипіння, варимо 10 хв.
Через 10 хв. додаємо назад м'ясо, разом із піджаркою
Слідом викладаємо щавель з кропом, додаємо сіль, лаврове листя, варимо суп ще 7 хв.
На завершення, вливаємо в щавлевий бульйон, тонким струмком яйце, при цьому енергійно помішуючи.
Вимикаємо плиту, виймаємо лаврове листя, щавлевий суп з куркою готовий, дайте йому настоятися під кришкою 5-10 хвилин, і можна розливати по тарілках
Щавельний суп з яйцем на курячій ніжці
Для супу необхідно:
- 4 курячі гомілки
- Щавельний екстракт одна банка
- 3 моркви
- Селера 2 см
- 2 гілочки петрушки
- Цибуля середня
- 4 картоплі
- 2 літри овочевого бульйону
- 4 яйця
- Сіль, цукор, перець, гостра паприка
- 2 лаврові листи, 4 гвоздики
- Освітлена олія
- Натуральний йогурт 35 гр.
Спосіб приготування рецепту зі щавлем
Очищену картоплю нарізати кубиками, морквину і петрушку на половинки, селера на чотири частини, решту інгредієнтів залишити в повному обсязі. Яйця зварити круто.
Варити м'ясо на середньому вогні з бульйоном із овочів, без картоплі. Коли овочі будуть Альденте, додати картоплю. Готувати під кришкою 30 хв.
Гомілки посипати сіллю, і гострим перцем, обсмажити, або злегка підрум'янити, на олії. Додати в суп разом із олією, варити ще 10 хв.
Поступово додати щавель, приправити сіллю та перцем до смаку. Готувати до м'якості овочів та інших продуктів.
Щавельний суп подавати з натуральним йогуртом, посипаний тертими яйцями.
Наваристий щавлевий бульйон зі шматочками м'яса
Список інгредієнтів для рецепту:
- Щавельний бульйон 1 літр
- Куряча грудка 2 шт.
- 2 червоні моркви
- 1 петрушка
- 1,5 літра овочевого бульйону
- 1/2 склянки вершків
- 1 чайна ложка борошна
- 1 столова ложка олії
- 1 столова ложка вершкового масла
- Зелена цибуля, петрушка
- Перець, сіль, часник
- 4 яйця круто
Приготування щавлевого супу за кроками
Щавель перебрати, вимити та нарізати соломкою. Обв'яжіть овочі ниткою.
Петрушку нарізати кружальцями, моркву проредити, обсмажити на олії та половині вершкового масла. Перекласти в каструлю з киплячим бульйоном.
Влийте в сковороду масло і обсмажте щавлевий збір, з порізаною на кубики куркою.
Коли морквина в супі стане м'якою, додайте щавель та зв'язаний овочі. Приправити перцем із сіллю, і деякий час варити разом.
Ретельно перемішати муку|борошно| з вершками, вилити в суп і продовжити варити. Нарешті можна додати трохи лимонного соку або оцту. Щавельний суп подавати з яйцем круто та часником.
Курячий щавлевий делікатес із картоплею
Набір продуктів для блюда:
- 1,5 літра води
- 500 г картоплі
- 200 грн. курки
- 1 велика морква
- 1 корінь петрушки
- 3-4 великі жмені щавлю
- 2 столові ложки ріпакової олії
- чашка натурального йогурту
- 2 сирі яйця
- сіль, мелений перець, сушений часник
Готуємо щавлевий супчик на курячому бульйоні
Очистити картоплю та нарізати кубиками. Моркву та петрушку натерти на великій тертці. Викладіть усі овочі в каструлю і залийте їх водою. Варити, поки картопля не стане м'якою.
На сковороді розігрійте олію. Обсмажте щавель з курячим м'ясом, доки він значно не зменшиться в обсязі, додаємо в каструлю.
Яйця розбити у чашку, збити виделкою. Повільно додати до супу, постійно помішуючи. Приправити сіллю, перцем та часником. Варити ще 5 хвилин.
Подаємо щавлевий суп, з невеликою кількістю натурального йогурту, та вареною куркою