Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Проста страва з плавлених сирків та курячого м'яса. Рецепт смачної та наваристої страви на обід та вечерю. Ніжне вершкове частування з тушкованими печерицями та цибулею з морквою. З додаванням картоплі та тонкої вермішелі. Легкий і ситний супчик гарна їжа в будь-яку пору року. Зі стравою чудово поєднується будь-яке м'ясо, а можна і без нього, достатньо буде обсмажити пару трійку порізаних кубиками скибочок хліба і додати в тарілку

інгредієнти

  • Філе курки – 1 шт.
  • Гриби – 250 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля та морква – по 1 шт.
  • Плавлений сир у фользі – 3 шт.
  • Сіль, перець чорний – до смаку
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Вода – 2 літри

Приготування супу по кроках з фото

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Варимо філе у підсоленій воді, 20 хвилин після закипання

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Готову курку виймаємо з бульйону

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Ріжемо картопля кубиками, відправляємо варитися в каструлю на 10 хвилин

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

На розігрітій сковороді з олією, обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості – 5 хв.

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Заздалегідь вимиті та обсушені печериці, ріжемо тонкими слайсами

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Додаємо гриби на сковорідку до овочів, пасеруємо до готовності 10 хв.

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Грибну засмажку перекладаємо в бульйон, варимо 5 хвилин під кришкою

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Подрібнюємо ножем грудку, або рвемо на волокна руками, відправляємо в суп

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Три сирки на дрібній тертці, відправляємо в каструлю

Щоб вони краще терлися, підморозьте їх у морозильнику

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Варимо суп до повного розчинення сиру, 7-10 хв. при помішуванні

Читайте також:  Минтай тушкований з морквою та цибулею, смажений і запечений — 11 рецептів

Сирний суп з куркою та грибами з курячого філе з печерицями

Час приготування минув, сирний суп готовий, розливайте страву з куркою по тарілках, прикрашайте зеленою цибулею або кропом з петрушкою

Подавайте супчик із свіжими білими грінками, запеченими в духовці – 10 хв. при температурі 180 градусів

Вершковий курячий суп з грибами та сиром

Велика кількість сиру та свіжої зелені надає супу соковитості та свіжості. Для ще більш насиченого смаку, не соромтеся використовувати базовий рецепт, замінивши деякі зі звичайних інгредієнтів своїми улюбленими сезонними грибочками.

Інгредієнти:

  • Цибулина середня
  • Морква – велика
  • Стебла селери
  • Печериці – 200 г
  • Свіже листя чебрецю та розмарину
  • Курка – стегна 4 шт.
  • Вершковий сир – 1 пачка
  • Сіль та перець – за смаком
  • Часник – 2 зубчики
  • Сухе вино – 1 ст.
  • Борошно універсальне – дві ст. л.
  • Курячий бульйон – 200 г
  • Пучок петрушка – для подачі

Інструкція приготування сирної страви

Наріжте цибульку, моркву і селера кубиками товщиною 2 см. перекласти в миску середнього розміру. Наріжте печериці скибочками, дрібно наріжте чебрець і розмарин і відкладіть в іншій мисці.

Потріть на дрібній тертці сир або наріжте дрібним кубиком.

Порада від кухаря №1: щоб заощадити на часі, купуйте попередньо нарізані гриби.

Нагрійте масло|мастило| в каструлі з товстим дном на сильному вогні. Викладіть порізану курку, посоліть і поперчіть. Готуйте, поки м'ясо не стане золотистим з нижнього боку і легко відокремляться від каструлі, 4-7 хвилин.

Переверніть щипцями і готуйте до золотистого кольору на другій стороні, 2-4 хвилини, курку повністю прожарювати не обов'язково. Перекладіть на обробну дошку і дайте охолонути.

Порада від кухаря №2: обсмажити курку окремо, потім перекласти її в суп, це не займе багато часу і додасть більш насичений смак.

Додайте олію, цибулю, моркву, селера, сіль і перець в каструлю, готуйте на середньому або сильному вогні, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і не стануть золотистими, 6-9 хвилин.

Додати часник до овочів і натертий на тертці плавлений сир, варити 30 хв. до готовності.

Сирний суп з курки та печерицями

Інгредієнти:

  • Куряче філе
  • 1 упаковка маленьких грибів печериць, нарізаних скибочками
  • Стебла зеленої цибулі
  • 3 столові ложки універсального борошна
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Склянка бульйону
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Плавлений сир Хохланд
  • Обсмажені грінки та зелень для подачі
Читайте також:  Як замаринувати баранину: покрокові рецепти з фото

Покроковий спосіб приготування супу із сиром

У великій каструльці на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте гриби, зелену цибулю, обсмажте до готовності – 4-5 хвилин.

Всипте борошно, добре перемішайте. Повільно влийте молоко та курячий бульйон, періодично помішуючи.

Покласти в каструлю лавровий листок, довести до кипіння.

Зменшити вогонь до мінімуму, тушкуйте суп із куркою до загусання – 20-25 хвилин.

Поступово додаємо сир із грибами, перемішуємо доки він не розтане. Вийміть та викиньте лавровий лист. При подачі посипте блюдо петрушкою та хлібними грінками.

Якщо ви хочете зробити його ще ситнішим, то можете додати трохи вареного дикого рису або спагетті, і подати його з пшеничним хлібом.

Рецепт грибного супу з куркою та сиром

Інгредієнти:

  • Купка курки – 1 шт.
  • 100 гр. печериць
  • Велика цибулина
  • 6 подрібнених зубчиків часнику
  • Листя шавлії з чебрецем
  • Вершковий сир – 150 г
  • Сметана перед подачею

Технологія варіння першої страви з печерицями

Нагрійте олію в емальованому посуді на середньому вогні. Додати курку, варити 10 хвилин. Готове м'ясо відкладіть убік для охолодження.

Покладіть гриби, цибулю, часник, чебрець, шавлію, тушкуйте ще 7 хв.

Влийте курячий бульйон, доведіть до кипіння. Посипте порізаною куркою, варіть 10 хвилин|мінути| без кришки.

Вийміть стебла чебрецю з каструлі і викиньте. Втручайте сир пармезан до отримання однорідної маси.

Додатково можна обсмажити гриби на сковороді у невеликій кількості рослинної олії та використовувати їх для прикраси.

Прикрасьте сирний суп сметаною, петрушкою, грінками та подавайте до столу.

DvaGusya