Смачні салати зі свіжих овочів. Нові рецепти легких салатів без майонезу

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Салат зі свіжих овочів – найкраща цілорічна їжа. Природа спеціально створила корисні продукти для збереження нашого здоров’я і додання бадьорості. Свіжі та соковиті овочі актуальні не тільки в щоденному раціоні, але і користуються великою популярністю на святковому столі. Варіацій приготування існує безліч, тому кожна господиня легко підбере особливу страву для своєї родини.

Ще в давнину лікарі настійно рекомендували батькам годувати дітей овочами, щоб вони росли здоровими та міцними. З тих часів нічого не змінилося, салати і раніше вважаються найбільш затребуваними і корисними в харчуванні. Свіжі овочі можна брати практично будь-які, поєднувати їх у різних варіаціях і заправляти корисними і легкими соусами на основі рослинних олій і спецій. З однією тільки свіжою капустою салатів може бути безліч.

При виборі овочів віддавайте перевагу тільки свіжим і непорченым плодам. Тоді страва неодмінно порадує своїм ніжним і соковитим смаком, неперевершеним ароматом і подарує вам відмінний настрій і бадьорість духу.

Весняний салат зі свіжих овочів

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Салат виходить легким, яскравим та корисним. Всі компоненти чудово поєднуються між собою і перетворюють прості овочі на витвір кулінарного мистецтва. Соняшникова олія ви можете замінити на оливкової, кунжутне або арахісове. Два останніх володіють незвичайним присмаком, який допоможе надати салату пікантність.

Потрібно:

  • Кріп – 50 р.
  • Перець.
  • Червонокачанна капуста – 650 р.
  • Перець – 2 шт. болгарського.
  • Сіль.
  • Цукровий-пісок – 1 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Сік – 1 ст. л. лимонного.
  • Масло – 3 ст. л. соняшникової.

Як готувати:

1. Наріжте цибулю. Отримані півкільця засипте цукром і залийте лимонним соком. Перемішайте і залиште на чверть години.

2. Нашаткуйте капусту. Перець наріжте тонкими смужками. Щоб салат вийшов яскравим, використовуйте перець різного кольору.

3. Використовуючи тертці для моркви по-корейськи, подрібніть моркву. Нашаткуйте кріп і відправте підготовлені компоненти до капусти.

4. Злийте маринад з лука і перекладіть в салат. Підсоліть і заправте маслом. Добре перемішайте.

Свіжий овочевий салат з горіховою заправкою

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Простий і швидкий салат зі свіжих овочів набуває вишуканий смак завдяки незвичайній горіховою заправці. Повірте, відсутність майонезу ви навіть не помітите. Готове блюдо ідеально підходить до м’яса.

Потрібно:

  • Чорний перець.
  • Томати – 2 великих.
  • Рослинне масло – 70 мл
  • Часник – 2 зубки.
  • Пір’я зеленої цибулі.
  • Огірок – 3 шт.
  • Петрушка.
  • Перець – 1 болгарський.
  • Зелений салат – 50 р.
  • Сіль.
  • Сік з половини лимона.
Читайте також:  Вишуканий полуничний торт — кращий спосіб догодити всім!

Приготування:

1. Наріжте великими кубиками томати, потім огірки.

2. Порубаєте болгарський перець. Квадратики повинні вийти середнього розміру.

3. Нашаткуйте дрібніші цибулину і петрушку. Салат порвіть руками. З’єднайте всі компоненти.

4. Горіхи помістіть в пакет і пройдіться качалкою. Шматочки повинні вийти дрібними, але не порошком. Перемішайте з лимонним соком. Додайте пропущені через прес часникові зубчики.

5. Підсоліть і присипте чорним перцем. Залийте маслом і перемішайте. Рослинна олія можна замінити на оливкова, в цьому випадку салат вийде набагато корисніше.

6. Полийте заправкою овочі і розмішайте.

Вітамінний овочевий салат з капустою і селерою

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Особливо актуальний запропонований варіант у весняний час, коли організм гостро потребує вітамінів. Спробуйте приготувати універсальне блюдо зі свіжих овочів, яке прикрасить свято та відмінно підійде для повсякденного столу. Виходить смачним, повітряним і дуже свіжим. Головна умова – всі продукти повинні бути подрібнені дуже дрібно.

Потрібно:

  • Білокачанна капуста (половина середнього качана.
  • Оливкова олія.
  • Червона капуста (половина середнього качана.
  • Перець.
  • Перець – половина болгарського.
  • Морква – 1 середня.
  • Сіль.
  • Томати – 1 шт.
  • Насіння кунжуту – 1 ст. л.
  • Селера – 2 палички.
  • Лимон – половина.
  • Огірок – 2 шт.

Приготування:

1. Наріжте перець, морква, огірок і помідор. Кубики повинні бути дуже дрібними.

2. Крупно порубаєте селера і капусту і відправте в чашу блендера. Подрібніть.

3. Змішайте всі підготовлені компоненти. Якщо хочете зберегти свіжість салату на пару днів, то відразу заправляти його не варто. Додавайте в цьому випадку заправку порційно в кожну тарілку.

4. Сік з лимона змішайте з оливковою олією, додати кунжутне насіння і перець. Перелийте до овочів.

5. Підсоліть і розмішайте. Для поліпшення смакових якостей можете налити трохи кунжутного масла.

Як приготувати салат зі свіжих овочів і брокколі

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Ситний і поживні салат наситить ваш організм корисними елементами і зміцнить здоров’я. Вітамінне страва підходить для щоденного харчування і дає заряд бадьорості на весь день.

Виходить поживним і ситним. При красивому оформленні займе гідне місце на вашому святковому столі і викличе захват у гостей.

Потрібно:

  • Салат «Айсберг» — 3 аркуша.
  • Огірок – 2 середніх.
  • Сіль.
  • Томати – 2 середніх.
  • Брокколі – 2 суцвіття.
  • Кріп – 10 р.
  • Оливкова олія.
  • Цибулина – 1 дрібна.

Приготування:

1. Наріжте смужками салат і відправте в миску.

2. Огірок подрібніть, повинні вийти трикутники. Пересипте до салату.

3. Помідори знадобляться кубиками. Нашаткуйте кріп, а брокколі дрібно наріжте. Перекладіть до інших овочів.

4. Цибуля нашаткуйте як можна дрібніше і з’єднайте з овочами. Присипте сіллю і заправте оливковою олією. Розмішайте.

Простий салат зі свіжих овочів з апельсинами

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Цитруси ідеально поєднуються з овочами і надають їм особливий неповторний присмак. Салат ідеально підходить для всіх хто стежить за своєю фігурою і для прихильників здорової їжі.

Читайте також:  7 кращих рецептів бананових оладок

Свіжий смак і аромат страви припаде до смаку не тільки дорослим, але й дітям

Потрібно:

  • Рослинне масло.
  • Капуста – 250 р.
  • Зелень – 20 р.
  • Морква – 100 р.
  • Апельсин – 1 великий.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Буряк – 150 р.

Приготування:

1. Нашаткуйте дрібно капусту і зелень. Помістіть в миску і гарненько відіжміть руками, поки овоч не стане м’яким і вологим. Ця процедура допоможе зробити салат більш ніжним і соковитим.

2. Моркву і буряк натріть на дрібній тертці. Очистіть апельсин, а м’якоть наріжте дрібними шматочками. Пересипте разом з соком, що виділився до овочів. Додайте порубаний часниковий зубчик.

3. Полийте рослинним маслом і підсолити. Ретельно перемішайте.

Дуже смачний салат з яблуками, селерою і солодким перцем

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Селера має солонуватим смаком і пряним ароматом. Він ідеально поєднується з іншими овочами і робить салат насиченим і поживним. Низькокалорійна страва підходить для дієтичного харчування і для вживання в дні посту.

Потрібно:

  • Солодкий перець – половина великого товстостінного.
  • Огірок – 2 середніх.
  • Петрушка – 20 р.
  • Корінцевий селера – 1 стебло.
  • Яблуко – 1 велике кисло-солодке.
  • Гарбузове насіння – 100 р.
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Сік з половини лимона.
  • гірчиця – 1 ч. л зернистої
  • Чорний перець.
  • Сік четвертинки великого лимона соусу.
  • Цукровий пісок – 1 ч. л.

Приготування:

1. Зріжте шкірку з яблука і наріжте дрібною соломкою. Полийте лимонним соком, щоб шматочки не потемніли.

2. Поріжте перець. Скибочки знадобляться середніми за розміром. Огірок наріжте соломкою. Наріжте петрушку.

3. Зріжте грубі волокна з огірка і наріжте маленькими кубиками. З’єднайте підготовлені компоненти. Посипте сіллю і перцем.

4. Для заправки з’єднайте масло з гірчицею, цукром і лимонним соком. Полийте салат і перемішайте.

Простий рецепт салату з свіжих огірків і моркви

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

У щоденному харчуванні, на природі чи на дачі багато віддають перевагу швидким і легким у приготуванні страв. Пропонуємо спробувати запропоновану варіацію приготування в якій правильно підібрані інгредієнти містять цілу джерело вітамінів, швидко насичують і перетворюють звичайні овочі в дуже смачний салат.

Потрібно:

  • Яблучний оцет – 2 ст. л. (6%).
  • Чорний перець.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Огірок – 2 середніх.
  • Сіль.
  • Морква – 2 середніх.
  • Цукровий-пісок – 2 ч. л.
  • Часник – 2 зубки.
  • Рослинна олія – 4 ст. л.
  • Червоний перець.

Приготування:

1. Натріть на тертці середнього помелу огірок, потім моркву. Роздушіть часник і перемішайте з овочами.

2. Рослинне масло з’єднайте з соєвим соусом, оцтом і цукром. Насипте перець. При бажанні в цей момент можете додати улюблені спеції. Залийте салат і перемішайте.

Легкий салат зі свіжих овочів з горошком і кукурудзою

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

Салат вийде смачним, тільки при використанні якісних консервованих продуктів. Горошок і кукурудза повинні бути обов’язково свіжими і м’якими. Для цього при покупці звертайте увагу на час закачування. Горошок купуйте тільки з датою випуску травень і червень, так як саме в цей час він дозріває. Кукурудзу – загорнену в літні місяці.

Читайте також:  Печена картопля в духовці — 8 смачних рецептів запікання

Пізньої осені і взимку використовують для консервації висушені зерна, які при відкритті найчастіше виявляються сухими.

Потрібно:

  • Кріп.
  • Горошок – 100 г консервованого.
  • Сіль.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Оливки – 50 м без кісточок.
  • Кукурудза – 100 г консервованої.
  • Масло – 2 ст. л. рослинного.
  • Петрушка – 30 р.
  • Свіжий огірок – 1 шт.

Приготування:

1. Наріжте огірок. Намагайтеся щоб вийшли тонкі трикутники.

2. Подрібніть перець невеликими кубиками, а оливки кільцями. Нашаткуйте дрібно кріп і петрушку.

3. З’єднайте підготовлені компоненти. Насипте горошок і кукурудзу, з яких попередньо злили маринад. Залийте рослинним маслом і посоліть. Перемішайте.

4. Рекомендується вживати відразу, інакше огірок пустить сік і смак страви зміниться.

Овочевий салат зі свіжих кабачків, огірком і солодким перцем

Вкусные салаты из свежих овощей. Новые рецепты легких салатов без майонеза

До складу салату при бажанні можете додати ніжні листочки рукколи, яка додасть салату тонкий горіховий аромат і легку, приємну гірчинку.

Готуйте салат зі свіжих овочів в тому обсязі, який можете спожити за раз. Через кілька годин страва виділить сік, що вплине на його смакові якості.

Потрібно:

  • Перець – 1 великий болгарський.
  • Кабачок – 1 молодий.
  • Насіння кунжуту.
  • Салатні листя – 10 шт.
  • Огірок – 1 середній.
  • Петрушка.
  • Цибулина – 1 середня.

Заправка:

  • Сік – 1 ст. л. лимонного.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Рослинне масло – 4ст. л.
  • Соєвий соус – 1 ч. л.

Маринад:

  • Оцет – 3 ч. л. (9%).
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Сіль.

Приготування:

1. Підготовку починайте з маринування лука. Наріжте цибулину. Півкільця повинні вийти тонкими.

2. У воду насипте цукор і сіль. Перемішайте і закип’ятіть. Коли на поверхні утворюються бульбашки, залийте оцет. Доведіть до кипіння і в гарячому стані залийте цибулю. Ретельно перемішайте. Залиште на чверть години. Завдяки тому, що овоч заливають киплячою рідиною, цибулю вийде ніжним і втратить свою гіркоту.

3. Кабачок наріжте брусочками. Шкірку знімати не треба. У молодих кабачків ніжна і м’яка шкірка.

4. Огірок знадобиться у вигляді великої соломки. Пересипте до кабачка.

5. Видалити насіння з перцю і наріжте соломкою. Морквину подрібніть на спеціальній корейської тертці. Дрібно наріжте зелень. Відправте до інших овочів.

6. Злийте маринад з лука і перемішайте з салатом.

7. Для заправки з’єднайте олію з лимонним соком і соєвим соусом. Підсолити. Перелийте в салат і добре перемішайте.

8. Салатними листами укрийте блюдо і викладіть гіркою салат. Посипати кунжутним насінням.

Будь-який з запропонованих варіантів дозволяється видозмінювати. Використовувати більшу або меншу кількість овочів за смаком. Заправку у вигляді масла можете замінити на майонез, грецький йогурт, сметану або їх суміш. Урізноманітнити смак допоможуть додані до складу гострий перець, мускатний горіх, кориця, подрібнені горіхи і сухофрукти.

Не бійтеся експериментувати і радувати родину корисними та поживними салатами.

DvaGusya