Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Запечене м'ясо в духовці в соєвому маринаді, смачна і корисна дієтична страва, оскільки курка багата на білок і вітаміни. Якщо ви не пробували подібний рецепт, то радимо його зробити, він підкупить вас своєю простотою і соковитістю, тоді як грудка вважається сухим м'ясом. Завдяки соєвому соусу і запашним спеціям, можна готувати чудовий шашлик з курки, не виходячи з дому.

інгредієнти

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Коріандр – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 4 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 3 ст. л.

Покроковий рецепт курячого філе з фото

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусіСмачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Готуємо маринад:
У миску додаємо сіль, коріандр, давлений часник, соєвий соус, олію, все перемішуємо

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Ріжемо філе, на потрібні шматочки, швидше за все це будуть смужки

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Перекладаємо м'ясо в маринад, перемішуємо руками, залишаємо маринуватися на столі, на 2 години

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Замочуємо шпажки у холодній воді, на 30 хв.

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусіСмачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Час маринівки вийшов, нанизуємо філе на шпажки

Розкладаємо його формою, як у картинці

Або можна запікати на решітці, підклавши на дно духовки лист

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо запікатись шашлик, до золотистого кольору, приблизно по 15 хв. з кожного боку

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Під час приготування м'ясо потрібно один раз перевернути

Смачний шашлик з курячого філе в соєвому соусі

Термін запікання вийшов, смачний шашлик на шпажках у духовці готовий, розкладаємо по тарілках, додаємо салат, подаємо на стіл

М'ясо вийшло ніжним і соковитим, тут ще головне не пересушити, стежте за готуванням, прочиняєте дверцята духовки, і протикайте грудку ножем, так само дивіться за кольором, що був би по закінченню золотистим, у зв'язку з цим, процес запікання може змінюватись

Читайте також:  Торт Монастирська хата — 6 покрокових рецептів
DvaGusya