Запечене м'ясо в духовці в соєвому маринаді, смачна і корисна дієтична страва, оскільки курка багата на білок і вітаміни. Якщо ви не пробували подібний рецепт, то радимо його зробити, він підкупить вас своєю простотою і соковитістю, тоді як грудка вважається сухим м'ясом. Завдяки соєвому соусу і запашним спеціям, можна готувати чудовий шашлик з курки, не виходячи з дому.
інгредієнти
- Куряча грудка – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Коріандр – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Олія – 3 ст. л.
Покроковий рецепт курячого філе з фото
Готуємо маринад:
У миску додаємо сіль, коріандр, давлений часник, соєвий соус, олію, все перемішуємо
Ріжемо філе, на потрібні шматочки, швидше за все це будуть смужки
Перекладаємо м'ясо в маринад, перемішуємо руками, залишаємо маринуватися на столі, на 2 години
Замочуємо шпажки у холодній воді, на 30 хв.
Час маринівки вийшов, нанизуємо філе на шпажки
Розкладаємо його формою, як у картинці
Або можна запікати на решітці, підклавши на дно духовки лист
Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо запікатись шашлик, до золотистого кольору, приблизно по 15 хв. з кожного боку
Під час приготування м'ясо потрібно один раз перевернути
Термін запікання вийшов, смачний шашлик на шпажках у духовці готовий, розкладаємо по тарілках, додаємо салат, подаємо на стіл
М'ясо вийшло ніжним і соковитим, тут ще головне не пересушити, стежте за готуванням, прочиняєте дверцята духовки, і протикайте грудку ножем, так само дивіться за кольором, що був би по закінченню золотистим, у зв'язку з цим, процес запікання може змінюватись