Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

Сьогодні пропоную розглянути кілька рецептів приготування стейку зі свинини у духовці. Я розповім про те, як його правильно приготувати, щоб вийшло соковито та смачно.

Рецепти такі ж прості, як і для стейку зі свинини на сковороді. Тут уже хто як вважає за краще готувати. Головне правильно вибрати м’ясо. Зазвичай для цього добре підходить карбонат, корейка чи шия. Не бажано брати з жирними прошарками, інакше ризикуєте отримати сухі та жорсткі шматки. Виняток становить мармурове м’ясо, яке зробить страву соковитішою і ніжнішою.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Нарізати стейки слід упоперек волокон завтовшки 1,5-3 сантиметри (на любителя). Є ще один маленький нюанс. Вони виходять краще, коли м’ясо пролежало якийсь час у морозилці. Але розморожувати його слід приблизно добу, перемістивши до звичайного відділення холодильника.

Якщо ви любите запікати свинину, то рекомендую подивитися також рецепти приготування неймовірних свинячих реберець у духовці.

Як приготувати стейк зі свинини в духовці соковиті та смачні

Для початку давайте познайомимося з одним із найпростіших рецептів приготування свинячого стейку. Таке м’ясо виходить дійсно смачним та соковитим. Воно дуже добре гармоніюватиме в парі з картоплею по-сільськи, запеченою в духовці.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Інгредієнти:

  • Стейки (корейка) – 3 шт.
  • Чорний мелений перець – 1 чайна ложка
  • Сіль – 1 столова ложка (або до смаку)
  • Спеції та приправи для м’яса – за смаком (у нас прованські та італійські трави)
  • Рослинна олія – 5 столових ложок

Приготування:

1. Почнемо з приготування маринаду. У миску влийте олію. Додайте туди сіль, приправи (у нас по 0,5 столовій ложці прованських та італійських трав) та чорний мелений перець. Можна також додати запашного меленого перцю. Все добре перемішайте.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

2. Готовим маринадом добре натріть підготовлені стейки з усіх боків. Можна ще трохи підсолити шматки згори. Залишіть м’ясо просочуватись на 30-60 хвилин.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

3. Далі розігрійте духовку до 230 градусів. Викладіть стейки на лист (можна покрити його пергаментним папером або фольгою, у нас антипригарне покриття). Поставте м’ясо в духовку та запікайте приблизно 15 хвилин (воно має стати рум’яним). Потім переверніть та залиште ще на 15 хвилин. Після цього страву можна вважати готовою.

Залежно від особливостей вашої духовки та товщини шматків час запікання може бути іншим. Дивіться по готовності. Якщо проколоти шматки чимось гострим, повинен витікати прозорий сік.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Читайте також:  Курка з гречкою рецепт каші з м'ясом у духовці

Стейк зі свинини в духовці з картоплею

За цим рецептом м’ясо виходить дуже м’яким і соковитим, якщо його добре промаринувати. На додаток до стейків у вас вийде смачний і ароматний гарнір з картоплі по-сільському. І витратите ви на це зовсім небагато часу.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Інгредієнти:

  • Свиняча шия – 0,5 кг
  • Сіль – 1 чайна ложка з гіркою
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сухий часник – 1 чайна ложка
  • Хмелі-сунелі – 1 чайна ложка
  • Коріандр – 1 чайна ложка
  • Зіра – 1 чайна ложка (за бажанням)
  • Паприка мелена – 1 чайна ложка
  • Чорний мелений перець – 0,5 чайної ложки
  • Олія – 5 столових ложок
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.

Для картоплі по-сільськи:

  • Картопля – 500 гр
  • Паприка
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія
  • Чебрець або розмарин

Приготування:

1. Наріжте свинячу шию на стейки товщиною 1,5 см. Покладіть їх у глибокий посуд. Додайте цукор, сіль, сушений часник, хмелі сунелі, чорний мелений перець, паприку, коріандр та зіру. Влийте олію.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння наріжте півкільцями середньої товщини. Трохи розімніть його руками і додайте їх до свинини. Все ретельно перемішайте так, щоб спеції рівномірно розійшлися шматками м’яса. Накрийте блюдо кришкою або харчовою плівкою і відправте в холодильник маринуватися щонайменше 5-6 годин (можна ніч).

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

3. Перед початком запікання в духовці займіться картоплею. Очистіть її та наріжте часточками. Потім викладіть на підготовлений лист, покритий пергаментним папером.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

4. Злегка полийте олією. Додайте сіль, перець та паприку. Очистіть і поріжте не дуже дрібно часник часточками або кружальцями. Також відправте на лист до картоплі і все рівномірно перемішайте. Зверху посипте розмарином або чебрецем.

Читайте також:  Навчила всіх подруг готувати смакоту! М’які, ніжні та вологі кекси до сніданку

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

5. Відправте лист з вмістом в розігріту до 180-200 градусів духовку (режим «гриль-конвекція»). На решітку викладіть замариновані стейки та встановіть її над картоплею.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

6. Орієнтовний час запікання становить 15-20 хвилин. Тут слід враховувати особливості вашої духовки. Готовність свинини можна визначити шляхом проколювання поверхні та натискання. Якщо витікатиме прозорий сік, то стейки готові. Можна все діставати та накривати на стіл.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Смачний стейк зі свинини з помідорами та сиром

Це не свинина по-французьки, але рецепт дуже близький. А м’ясо виходить м’яким та ніжним. Його можна подавати до столу як самостійну страву або додати гарнір (наприклад з картоплі). Також ця страва підійде і для святкового столу.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Інгредієнти:

  • Свинячі стейки (корейка або шия) – 10-12 шт.
  • Помідори – 3 шт. (Середні)
  • Сир твердий – 150 гр
  • Аджика – 150 гр
  • Майонез – 100 гр
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Підготовлені стейки відбийте молоточком з обох боків. Потім кожен шматок посоліть і поперчіть. Змастіть лист маслом і викладіть на нього відбивні.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

2. На кожен шматок викладіть по 0,5 столової ложки аджики та розподіліть по всій поверхні. Далі наріжте помідори невеликими кубиками та викладіть зверху аджики.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

3. Натріть сир на великій тертці та розподіліть його на м’ясі поверх помідорів. Наприкінці видавіть на стейки трохи майонезу (на око) і змастіть їм всю поверхню.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

4. Тепер надішліть лист з вмістом в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте блюдо близько 25 хвилин. Після цього можна відбивні зі стейків із помідорами та сиром виставляти на стіл.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Стейк на кістки зі свинини в духовці

Рекомендую скуштувати і цей рецепт. Стейки виходять соковитими та красивими, з рум’яною скоринкою. Дуже смачними та ароматними. Особливо таке м’ясо має сподобатися любителям гострого.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Інгредієнти:

  • Свинина на кістки (корейка) – 1,5 кг
  • Аджика гостра – 100 гр
  • Рослинна олія – 2 столові ложки + для змащення форми
  • Сіль за смаком
Читайте також:  Салат з куркою та чорносливом, варіант листкового блюда

Приготування:

1. Нарізані стейки (товщиною близько 2 см) злегка відбийте з одного боку молоточком. Щоб при відбиванні не було бризків у різні боки, накрийте харчовою плівкою м’ясо або поліетиленовим пакетом.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

2. Підготовлені шматки посоліть з обох боків. За бажання можна додати чорного меленого перцю. Потім змастіть м’ясо з однією стороною гострою аджикою. Перекладіть їх на змащену олією форму або деко. Також змастіть олією поверхню свинячих стейків (приблизно 2 столові ложки) і залиште маринуватися на 2-3 години, накривши плівкою або кришкою.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

3. Після маринування накрийте стейки фольгою та відправте в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте м’ясо 40-45 хвилин. Після цього зніміть фольгу та запікайте ще 10 хвилин. Готову свинину подавайте до гарячого столу і насолоджуйтеся її смаком і ароматом.

Стейк із свинини в духовці: як приготувати соковиті та смачні

 

Відео-рецепт стейку зі свинини з сиром

Спробуйте приготувати просто соковитий і смачний стейк зі свинини під овочевою та сирною шубою. Рецепт дуже простий, у чому можна переконатись, подивившись відео-ролик. До речі, мариновані огірки я іноді замінюю помідорами або зовсім залишаю лише цибулю. І не бійтеся того, що сир згорить. Зовсім ні! Але якщо все ж таки сумніваєтеся, то покладіть його за 10-15 хвилин до кінця готування. Але тоді є ймовірність того, що цибуля пересушиться чи підгорить.

Інгредієнти:

  • Стейки свинини – 4 шт.
  • Сир – 100 гр
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Мариновані огірки – 2 шт.
  • Майонез – 2 столові ложки
  • Гірчиця зерниста – 1 чайна ложка
  • Сіль, перець – за смаком
  • Кріп свіжий – невеликий пучок

Сьогодні у мене все. Запікати свинячі стейки в духовці зовсім не складно, а виходить дуже соковите та апетитне м’ясо. Спробуйте приготувати їх хоча б по одному із запропонованих рецептів і ви зможете переконатися в цьому самі. Радуйте себе та своїх близьких новими смачними стравами.

Смачного! Поки що!

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya