Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Смачний курячий рецепт з рум'яною скоринкою і м'яким наповненням усередині. Закуска нагадує пиріг, але набагато ніжніший і здатний замінити повноцінний обід. Ми зробили його у формі для випічки, але можна і розкласти суфле порційно, за маленькими формами кексу. Вживати їжу можна як у теплому, так і в холодному вигляді, в холодильнику воно зберігається досить тривалий час. Для подачі можна замішати швидкий соус на основі сметани. Спробуйте зробити цю страву, дотримуючись докладної інструкції, вона у вас вийде з першого разу

У рецепті використовується м'ясорубка та міксер

інгредієнти

  • Куряча грудка/філе – 1 кг.
  • Олія вершкове – 50 г
  • Борошно – 50 г
  • Молоко – 500 мл
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль, перець – за смаком

Покрокове приготування суфле з фото

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Готуємо грудку та інші продукти

Філе перерізаємо вздовж на кілька частин, кладемо в киплячу підсолену воду, доводимо до кипіння, варимо на середньому вогні 5-7 хвилин

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Пропускаємо курку через м'ясорубку, насадку ставимо з найменшими отворами.

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Готуємо молочний соус для заправки

Розтоплюємо вершкове масло на сковороді

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

У масло, що розтанула, висипаємо борошно, ретельно перемішуємо.

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Вливаємо молоко кімнатної температури

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страваСуфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

На мінімальному вогні при постійному помішуванні доводимо до густої консистенції 2-3 хвилини.

Слідкуйте щоб не залишилося грудочок

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Відокремлюємо жовтки від білків

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страваСуфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Викладаємо соус на курячий фарш, додаємо жовтки, сіль, перець, перемішуємо до однорідної маси, пробуйте на солоність.

У мене електрична мішалка, але перемішати можна спокійно і руками

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страваСуфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Яєчні білки збиваємо міксером

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Додаємо їх у суфлі, знову перемішуємо

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Змащуємо олією форму для запікання, викладаємо масу

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Вирівнюємо поверхню, наносимо будь-який малюнок

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Відправляємо куряче суфле в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин

Суфле з курки у духовці ніжна дієтична страваСуфле з курки у духовці ніжна дієтична страва

Час запікання вийшов, і ось що в нас вийшло, ріжемо на порції, пригощаємо гостей

Суфле з куркою та сиром чеддер

Інгредієнти:

  • півсклянки склянки пшеничного борошна
  • 0,5 склянки незбираного молока кімнатної температури
  • 0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха
  • Кошерна сіль та свіжомелений чорний перець
  • сир чеддер – за бажанням
  • 100 г тертого пармезану
  • 50 г молодого листя шпинату
  • курка-гриль, тільки грудка, очищена від шкірки та нарізана кубиками
  • 6 яєць
  • 2 скибочки білого хліба по-сільському, видалити скоринку, нарізати кубиками

Детальна інструкція із запікання

Спеціальне обладнання: форма для випікання об'ємом 2 літри

Читайте також:  Як замаринувати баранину: покрокові рецепти з фото

Встановіть решітку у центрі духової шафи. Розігрійте до 400 градусів за Фаренгейтом.

  1. Змастіть вершковим маслом дно та боки страви для запікання. Відкладіть убік.
  2. Нагрійте в каструлі половину вершкового масла|мастила| на середньому або повільному вогні. Додайте|добавляйте| муку|борошно| і варіть, постійно помішуючи 2 хвилини. Повільно влийте молоко, змішайте до кремової однорідної маси.
  3. Доведіть до кипіння, готуйте постійно, помішуючи 8-10 хвилин. Посипте мускатним горіхом і приправте сіллю|соль| з перцем за смаком.
  4. Зніміть каструлю з вогню та додайте сир, шпинат, м'ясо, яєчні жовтки та кубики хліба. Перемішайте до густої однорідної маси.

У великій мисці за допомогою електричного міксера збийте жовтки на високій швидкості, доки вони не стануть твердими приблизно 2 хвилини.

За допомогою дерев'яної лопатки вмішайте білки в курячий фарш.

Викладіть тісто ложкою в підготовлену страву, випікайте суфле з курки в духовці, доки воно не стане повітряним, а верх не покриється твердою золотистою скоринкою, приблизно 60 хвилин.

Подавайте у теплому вигляді, з домашнім смачним соусом.

Варіант номер 2

Відварити курку, видалити кістки та нарізати невеликими шматочками.

Розтопіть масло|мастило| і посипте борошном, при цьому енергійно перемішуючи.

  1. Поступово додайте молоко, постійно помішуючи. Потім цибуля, соус чилі, оцет, томатну пасту, сіль, перець та нарізану курятину.
  2. Готуйте до кремоподібного стану. Налийте вершки, сир та збиті жовтки.
  3. Влийте яйця, перемішайте блендер до густого стану.

Вилити в змащену форму для суфле та запікати у гарячій духовці 30 хвилин.

Запіканка має піднятися і бути твердою, але легкою на дотик, подавати можна відразу.

Дієтичне куряче суфле у духовці

  • Грудка – 350 грам
  • Зелений горошок
  • Морква – 1 шт.
  • Брокколі – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Білий перець – 0,5 ч. л.
  • Орегано – 1 ч. ложка
  • Кайєнський перець – 0,5 чайної ложки
  • Кухонна сіль
  • Білий соус
  • Борошно пшеничне – на око
  • Молоко незбиране – 0,5 чашки
  • Мускатний горіх – 10 г
  • Сир – 50 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Хліб – 2 скибочки

Покроковий рецепт приготування

Розігрійте духовку до 180 градусів. Нагрійте оливкову олію на сковороді, додайте курку.

Посипати кмином та кайєнським перцем. Обсмажуйте до трохи підрум'янювання, але не до готовності, 3-4 хвилини.

Вийміть філе зі сковороди і відкладіть убік. У ту ж сковороду викладете нарізані кубиками помідори та чорну квасолю. Смажити 1-2 хвилини.

Викладіть бобову суміш на дно форми для запікання. Зверху розкладіть куряче м'ясо.

У невеликій каструлі нагрійте молоко чи вершки з часником майже до кипіння.

Зніміть суфле з вогню, додайте|добавляйте| сир, перемішайте до однорідної маси.

Збиваємо яєчні білки до утворення м'яких піків. Вмішайте сирну суміш.

Викладіть у форму курячий фарш ложкою, посипте паприкою, випікайте до золотистого кольору 25 хвилин|мінути|.

Читайте також:  Курка з кабачками в мультиварці рецепт м'яса з овочами

Суфле із вареної курки з горіхами в духовці

Інгредієнти:

  • цибулина
  • чверть тарілки універсального борошна
  • половина склянки молока
  • 0,5 ч. л. меленого мускатного горіха
  • Сіль і перець
  • 70 гр. тертого м'якого сиру
  • 2 упаковані чашки молодого листя шпинату
  • Куряча грудка – 2 шт.
  • 6 курячих яєць
  • 2 скибочки хліба

Готуємо страву по кроках з фото

Змастіть олією форму, розігрійте духовку до двохсот градусів. Переконайтеся, що ви змастили дно та бічні сторони форми.

Очистіть курку, наріжте шматочками, пропустіть через м'ясорубку. Поріжте дрібно цибулю середнього розміру.

Зніміть кірку з|із| хліба, розріжте на квадрати розміром 2,5 см. Порубайте листя шпинату.

У середній каструлі нагрійте 2 столові ложки олії та обсмажте цибулю.

Всипте борошно і готуйте, постійно помішуючи, щоб все борошно розчинилося. Повільно влийте молоко, поки суміш не стане однорідною та кремовою.

  1. Доведіть суміш до кипіння, варіть, помішуючи, близько 3 хвилин.
  2. Потрібно, щоб він перетворився на соус.
  3. Посипте мускатним горіхом і приправте сіллю на ваш смак.
  4. Зніміть сковороду з вогню, покладіть сир, потім додайте яєчні жовтки.
  5. Викладіть шпинат, курку та кубики хліба. Перемішайте до однорідності.
  6. Секрет рецепту – це яйця, збийте міксером білки, поки не з'являться жорсткі піки.

Викладіть збиті білки в курячу суміш. Перемішати лопаткою, влийте яйця, що залишилися. Викладіть готовий фарш у змащену форму.

Випікайте 30 хвилин, поки суфле не стане повітряним, а верх твердим із золотаво-коричневою скоринкою.

Як приготувати суфле в духовці для дітей.

Додавання грудок і шпинату робить цей рецепт повноцінною основною стравою. По суті це простий білий соус, збагачений яєчним жовтком.

Секрет гарного частування в тому, щоб збити яйця до щільної білої пікової консистенції та акуратно додати до соусу, щоб у суміші залишалося якнайбільше повітря.

Коли ви проткнете страву вилкою, то відчуєте спокусливий аромат повітряної страви.

Інгредієнти:

  • Сир пармезан – 100 г
  • Варена куряча грудка – 3 шт.
  • Шпинат – на око
  • Сіль, чорний перець – до смаку
  • Борошно універсальне – 3 ст. л.
  • Молоко
  • Яйця – 4 шт.
  • 1 чайна ложка дижонської гірчиці
  • Дрібка тертого мускатного горіха
  • Панірувальні сухарі – 20 гр.

Приготування суфле зі шпинатом та куркою

Підготуйте форму, змастіть дно та стінки, посипте дрібно натертим сиром.

Змішайте курку з нарізаним шпинатом у мисці, приправте сіллю і щіпкою білого перцю. Поступово розподіліть суфле формою і посипте ложкою тертого сиру.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Розтопіть олію у 2-літровій каструлі на середньому вогні. Всипте борошно, перемішуйте дерев'яною ложкою протягом 2 хвилин.

Дайте борошну та маслу нагрітися до утворення бульбашок, налийте молока та збивайте соус до густоти та однорідності, ще близько 2-х хвилин.

  1. При збиванні довести соус до кипіння, дати йому охолонути.
  2. Додати в остиглу суміш яєчні жовтки і збивати до однорідної маси.
  3. Покласти гірчицю, 1/2 чайної ложки солі, білий перець та мускатний горіх, перемішайте.
  4. Збийте міксером жовтки зі щіпкою солі, до утворення твердих піків.
  5. Використовуючи гумову лопатку, обережно викладіть половину яєчних білків у соус.
  6. Вилити в підготовлену страву поверх курки та шпинату.
  7. Посипте сиром, що залишився, і панірувальними сухарями.
  8. Випікайте суфле в духовці 35 хвилин|мінути| до коричневого кольору. Виймайте і одразу подавайте.
Читайте також:  Як приготувати нут: 9 покрокових страв

Кулінарні підказки:

Купуйте приготовану курячу грудку або запікайте її приблизно 35 хвилин при 400 F.

Обов'язково відіжміть шпинат ганчіркою, щоб видалити всю рідину.

Використовуйте яйця кімнатної температури, холодні містять менше повітря.

Обережно відокремте яйця. Переконайтеся, що ви використовуєте чисту миску, інакше ви їх не зможете збити належним чином.

Використовуйте електроміксер для білків; переконайтеся, що віночки ідеально чисті.

Підійде будь-який сир, такий як горіховий пармезан, гострий чеддер чи козячий.

Ви можете використовувати такі добавки як соковиті шматочки бекону або тонку вермішель павутинка.

Дитяче куряче суфле з беконом та картоплею

Рецепт досить простий, як тільки ви зрозумієте весь процес приготування, зможете змішувати і поєднувати різні продукти.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Бекон – 100 г
  • Сир чеддер – 80 гр.
  • Густі збиті вершки – 30 г

Як приготувати суфле з відвареної курки?

Додайте всі інгредієнти в жаростійку форму для запікання.
Покладіть соус бешамель, жирні вершки, сир, бекон і добре перемішайте.

Тут не потрібно багато приправ, достатньо солі, перцю та трохи цукру.

Запікайте суфле в духовці, доки всі інгредієнти не будуть готові, а сирний верх не стане золотистим.

Приготування закінчене, верх запіканки злегка покритий золотистим сиром, а курка та картопля вологі, соковиті та смачні.

Часто задавані питання:

Чи можна використовувати сметану?

Так, у цьому рецепті можна використати сметану. Але краще замінити її домашнім вершковим соусом. Але для кремових суфле, жирні вершки повинні бути завжди.

Скільки калорій у одній порції?

У цьому рецепті лише 600 калорій на порцію.

Який гарнір найбільше підходить для страви?

Добре підійде гарнір з круп, картоплі та свіжо порізаних овочів.

Який варіант ви можете запропонувати?

Раджу спробувати цей.

  1. Нагрійте духовку до 200 градусів за Фаренгейтом. Злегка змастіть форму для випікання.
  2. Додайте до жирних вершків сіль, цукор, перець та заправку, добре перемішайте.
  3. Викладіть першим шаром картопля, а потім філе.
  4. Збризкати вершковим маслом, посипати натертим сиром і зеленою цибулею.
  5. Вилийте жирні вершки поверх суфле з курки. Накрийте алюмінієвою фольгою і запікайте одну годину в духовці.

Через годину зніміть фольгу та запікайте ще 30 хвилин. В останні 10 хвилин посипте сиром, що залишився, і доведіть страву до хрусткої сирної скоринки.

Після закінчення часу дістаньте частування з пічки і відразу подавайте.

DvaGusya