Смачна перша страва з курки та квасолі на вечерю. Простий та ситний покроковий рецепт з бобів з фото у власному соку, у класичній овочевій піджарці. М'ясо для цього частування краще брати соковите та жирне, добре підходять ніжки або стегна курки. Так само можна взяти філе без кісток, або копчений стегенце. У процесі варіння можна додати пекучого перцю чилі солодкої паприки, а картоплю трохи прим'яти до пюре образного стану. Подавати рекомендується зі свіжою зеленню та печеними сухариками з білого хліба.
інгредієнти
- Курячі гомілки – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква + цибуля – по 1 шт.
- Квасоля в томатному соусі – банку
- Сіль, лавровий лист – за смаком
- Рослинна олія – 3 ст. л. (для підсмажування)
- Вода 2,5 літри
- Покрокове приготування супу з фото
- Робимо класичну піджарку:
- Курячий суп з квасолею у банку
- Приготування кроків з фото
- Суп із курки з консервованою білою квасолею
- Покрокове приготування рецепту
- Суп з куркою, томатами, квасолею та кукурудзою
- Рецепти варіння супу за кроками
- Квасоляний суп з куркою та консервованими бобами
- Покрокове приготування страви з квасолею
- Покроковий процес заправки:
Покрокове приготування супу з фото
Поміщаємо гомілки в каструлю з холодною водою, доводимо до кипіння, варимо 30 хвилин.
У процесі варіння не пропустіть пінку, а то осяде на дно
Робимо класичну піджарку:
Моркву з цибулею ріжемо кубиком, обсмажуємо в олії на сковороді до прозорості
М'ясо варилося 15 хв. додаємо до нього порізану картоплю, доводимо до кипіння, варимо 15 хв, що залишилися.
Додаємо в суп пасеровані овочі, варимо ще 5 хв.
Викладаємо консервовану квасолю разом із томатним соусом
Раджу на самому початку не наливати багато води в каструлю, щоб залишилося місце для розсолу, а потім якщо що доповнити кип'яченою водою
Додаємо сіль та спеції за смаком, у мене це паприка та мелена лаврушка
Доводимо суп до кипіння і вимикаємо плиту, залишаємо нудитися під кришкою 10 хв.
Час приготування закінчено, смачний рецепт з курки та консервованої квасолі готовий, прикрашайте страву зеленню і подавайте на стіл.
Курячий суп з квасолею у банку
Список продуктів:
- 4 банки білої квасолі
- 1 куряча ніжка
- 20 грамів копченого бекону
- 1 велика цибулина
- 4 середні картоплі
- сушений майоран 1 ч. л.
- сіль та перець за смаком
- Запашний перець на око
- Лавровий лист 2 штуки
Приготування кроків з фото
Викладіть в каструлю сирі та копчені реберця і курячу ніжку. Залити водою, додати 10 зерен запашного перцю і 4 лаврові листки.
Зелень очищаємо та промиваємо. Моркву нарізати кубиками, інші овочі розрізати навпіл і перекласти в каструлю з м'ясом. Накриваємо кришкою та ставимо на невеликий вогонь.
- Варимо близько 2 годин, тим часом збираємо пінку.
- Після цього наріжте бекон і цибулю невеликими кубиками і обсмажте їх на сковороді до золотистого кольору. Додаємо в суп.
- Картопля очистити, нарізати кубиками та додати в каструлю.
- Вийняти курку, м'ясо відокремити від кісток. Нарізувати|нарізати| кубиками, покласти в каструлю назад. Також додаємо в суп консервовану квасолю в томатному соусі з розсолом та цілий пакетик майорану.
Варити, поки м'ясо та картопля не стануть м'якими.
Перед подачею приправити страву за смаком сіллю та перцем, але будьте обережні з сіллю, бо бекон вже солоний.
Суп із курки з консервованою білою квасолею
Склад інгредієнтів:
- 2 літри води
- 1 банка консервованої білої квасолі
- 2 курячі крильця
- 1 морква
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 2 лаврові листи
- 2 столові ложки томатного пюре
- 1 чайна ложка майорану
- сіль за смаком
- гранульований часник – 1 ст. л.
- Картопля – 4 шт.
Покрокове приготування рецепту
Овочі чистимо, картопля нарізаємо кубиками, морква теж, тільки дрібніше.
- У каструлі закип'ятіть воду з лавровим листом, запашним перцем і курячими крилами.
- Додати очищену нарізану цибулю, і дрібно нарізану часник.
- Покладіть у воду картоплю та моркву, варіть 15-20 хвилин.
- Додайте білу консервовану квасолю разом із соком, варіть ще 15 хвилин.
Приправити курячий суп сіллю та спеціями, майоран не додавати. Робимо заправку з 2 столових ложок жиру та столової ложки борошна.
Поливаємо томатним пюре. Додаємо майоран. Страва готова.
Суп з куркою, томатами, квасолею та кукурудзою
Набір продуктів:
- 1 столова ложка ріпакової олії
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- 3 зубчики часнику
- Куряче філе – 3 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець мелений
- Паприка – 1 ст. л.
- Гострий чилі
- 8 помідорів у томатному соку
- Прованські трави
- 400 г червоної консервованої квасолі
- 1 банка кукурудзи
- чайна ложка соку лайма
- 2 курячих бульйонних кубики
- 1,5 літра окропу
- Петрушка – кілька гілочок
Рецепти варіння супу за кроками
Очистіть цибулю і наріжте кубиками. Часник очистити та продавити через прес. Куряче філе нарізати кубиками.
- Злийте воду з кукурудзи та консервованої квасолі.
- Нагрійте масло|мастило| у великій каструлі з товстим дном і обсмажте в ній цибулю з часником. Потім додайте курку, приправте сіллю, перцем, солодкою паприкою та чилі. Смажте кілька хвилин, поки м'ясо не змінить колір.
- Додайте консервовані помідори та чайну ложку прованських трав. Перемішати і трохи обсмажте.
- Додайте квасолю з кукурудзою, влийте сік лайма і добре перемішайте.
Залийте кубики бульйону окропом, дочекайтеся повного розчинення. Перелийте курячий бульйон у каструлю із супом.
Перемішайте і готуйте разом приблизно 10 хвилин. Готову страву з квасолею посипте подрібненою петрушкою.
Квасоляний суп з куркою та консервованими бобами
Це один із тих супів, які у мене асоціюються з дитячими смаками. Його готували бабуся та мама, він завжди був смачним та калорійним, з копченим беконом. Щоб отримати нежирний копчений бекон, потрібно трохи зігнутися і відвідати кілька магазинів. У мене не вистачило терпіння, тому я подумав, що заміню бекон копченою куркою.
Я також прихильник ярликів з таким самим смаком і якістю. Тому я замінив суху квасолю (яку необхідно замочити перед приготуванням) консервованою білою квасолею. В результаті виявилося, що такий же дитячий аромат я отримав тільки в LIGHT версії, і це заощадило час, не чекаючи, поки зерна «вберуться».
Шукав у мережі рецепти, і не знайшов, тому поставлюся до нього скромно, як до оригіналу. Усім гурманам, навіть тим, хто вважає калорії, рекомендую суп із квасолі.
Список інгредієнтів:
- Розроблена курка
- Консервована біла квасоля 1 банка
- Одна велика морква
- Картопля – 2 шт.
- 2 літри овочевого або курячого бульйону
- 1 цибулина
- 2 столові ложки вершкового масла
- Столова ложка борошна
- Густих вершків – 2 ст. л.
- Ложка майорану
Покрокове приготування страви з квасолею
Курячі гомілки промити і висушити. Моркву очистити та нарізати кубиками.
Картопля очистити, промити, нарізати дрібним кубиком.
Викладіть консервовану квасолю на сито та промийте під проточною водою.
Покладіть у бульйон курку, моркву, боби та картоплю, варіть поки овочі не стануть м'якими 15-20 хвилин.
Вийняти варене м'ясо із супу, відокремити їх від кісток, розрізати і знову покласти в бульйон.
Покроковий процес заправки:
- Очистити цибулю, нарізати дрібними кубиками і обсмажити на сковороді в вершковому маслі.
- Всипати муку|борошно|, додати|добавляти| червону квасолю, тушкувати помішуючи, поки інгредієнти не з'єднаються, до отримання однорідної маси.
- Влийте курячий бульйон і посипте трохи перцем.
Викласти всі інгредієнти в курячий суп та гасити 10 хв. Наприкінці варіння додати майоран та вершки.