Страви з курки не перестають бути в центрі уваги, тому приготуємо смачні курячі ніжки у томатному соєвому соусі. Готуватимемо у мультиварці, а це означає, що рецепт буде простим і швидким. Минулого разу ми гасили стегна з рисом, цього разу зробимо в чистому вигляді без гарніру, але замаринуємо. Вигляд у курочки виходить майже як з кфс, залишається тільки зробити медово гірчичний соус і до смаку буде один на один
інгредієнти
- Курячі ніжки – 1 кг
- Кетчуп + соєвий соус – по 4 столові л
- Солодка паприка – 1 ст. ложка
- Вершкове масло – 20 г
- Часник – 3 зубчики
- Суміш перців, сіль – за смаком
Рецепт тушкованих гомілок у мультиварці з фото
Видаляємо з курки шкіру, посипаємо сіллю, перцем, паприкою. Додаємо кетчуп, соєвий соус та давлений часник
Перемішуємо, натираємо, залишаємо маринуватися на 30-60 хвилин. У процесі перемішайте 1-2 рази
А ще краще накрити плівкою та прибрати в холодильник на всю ніч. Чим довше вона маринуватиметься, тим соковитішим буде м'ясо
Дно та боки мультиварки змастіть вершковим маслом
Завантажуємо курку в чашу, залишки соусу виливаємо зверху
Готуватимемо на режимі «гасіння», якщо такого немає «випічка». Або ж у ручному режимі: температура 130 градусів, час 40 хв.
Через 20 хвилин перевертаємо гомілки на інший бік, продовжуємо готувати час, що залишився.
Приготування закінчено, курка у мультиварці редмонд повністю готова. Тушене м'ясо вийшло ніжним, соковитим і легко відходить від кістки
Подавайте ніжки з картопляним або рисовим гарніром у гарячому вигляді
Куряче філе тішене з картоплею в мультиварці
інгредієнти
- Грудка – 2 штуки
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Олія – 4 ст. ложки
- Сік половини лимона
- Орегано – 1 чайна л
- Сіль, перець – за смаком
Покроковий рецепт картоплі з куркою
Закладаємо у чашу філе повністю. Додаємо порізані на чотири частини овочі
Робимо заправку
Змішуємо рослинну олію, тиск часник, лимонний сік і орегано. Солимо, перчимо за смаком
Заливаємо маринадом курку з картоплею. Перемішуємо, даємо постояти під закритою кришкою 2 години
Після маринівки перемішуємо ще раз, готуємо на режимі гасіння 1 годину
Ось така проста і дієтична страва в мультиварці у нас вийшло. Грудка, приготовлена таким способом, виходить соковитим і смачним, а овочі, просочені маринадом, виходять апетитним гарніром до м'яса.
Як приготувати тушковані стегна в апараті Поларіс
Здираємо з стегенця шкіру, натираємо сіллю з перцем, залишаємо просолитися на 30 хв.
Включаємо мультиварку в режимі смаження, додаємо 20 грам вершкового масла.
Обсмажуємо курку із двох сторін до золотистого кольору. До готовності доводити не потрібно
Після перевертання на інший бік додаємо порізаний часник з цибулькою, готуємо до м'якості цибулі.
Трьом на тертці 3 помідори, виливаємо в мультиварку. Додаємо сіль з перцем і порізану четвертинками картопля. Перемішуємо, готуємо на режимі «гасіння» 1 год.
Рецепт закінчено, золотисті стегна у томатному соусі готові до подачі на стіл