Важливі правила вживання ролів. 5 корисних порад

Популярність японської їжі стала на такому рівні, що роли стали однією з найбільш вживаних страв в Україні. Складно навіть описати всі причини, за які обожнюють суші в Камʼянці-Подільському. Це в першу чергу особливий смак та дуже корисні інгредієнти.

Але проблема в тому, що мало хто розуміє, як правильно їсти цю справу. Ми поговорили з професійним шеф-кухарем з Японії щоб дізнатись головні стовпи вживання ролів. Якщо розумітись в цьому, то можна буде насолоджуватись улюбленою стравою немов істинний японець.

Важливі правила вживання ролів. 5 корисних порад

 

Перша порада. Важливо їсти паличками

Традиційно усі японські страви вживаються саме паличками. Спочатку це буде здаватись Вам трохи складним. Але як тільки ви трохи попрактикуйтесь, то можете легко оволодіти цими інструментами. Важливо щоб рол був розміщений поміж двох паличок для їжі.

В цьому немає нічого складного. Якщо ви переживаєте, то є багато уроків в інтернеті як це зробити правильно. Або можете запитати в офіціанта, який все покаже та розкаже.

В Японії дітей навчають їсти паличками з самого дитинства. Ідея полягає в тому щоб не брати до рота дуже великі порції та не їсти дуже швидко.

Друга порада. Правильна послідовність поїдання суші

В японській культурі важливо отримати найбільшу насолоду від трапези. Тому почати їсти потрібно з тих суші, які мають найбільш виразний смак.

Це правило не працює, якщо є гарячі суші. В такому випадку їх потрібно їсти першочергово, поки вони найсмачніші. Правильна послідовність:

  • Найкраще почати з сашимі, тому що вони мають найбільш тонкий смак.
  • Після насолоджуються смаком макі. Якщо довго чекати, то це негативно вплине на консистенцію водоростей норі.
  • Завершувати поїдання суші варто з норі. Спочатку поїжте шматочки з менш жирною рибою, а потім треба дістатися до жирної.
Читайте також:  Курка в сметані в духовці з картоплею

Третя порада. Куштуйте шматочки суші цілими

Для японців якщо людина відкушує шматок суші й кладе назад у тарілку, то це вважається суттєвою неповагою та повною відсутністю культури. Якщо у вас все ж не вдасться з’їсти шматочок за один раз, то потримайте його паличками та не кладіть у тарілку і намагайтесь з’їсти суші якомога швидше.

Майстер сушист спеціально придумав таку форму кожного суші та ідеальне поєднання інгредієнтів у правильній пропорції. Усе це для того щоб отримати найбільшу насолоду від трапези. Тільки в комплексі всіх інгредієнтів та соусів можна отримати ідеальні смакові якості. Якщо повільно відкушувати дрібні шматочки, то це може порушити весь смаковий задум.

Четверта порада. Обирайте підходящий момент для вживання саке

Це справді один з найпопулярніших напоїв у Японії. Проте вживати його можна лиш після або до трапези. Разом з сушами пити саке не можна, тому що воно перебуває смак і це негативно вплине на кількість задоволення, яке ви отримаєте від споживання їжі.

Набагато краще в якості напоїв використати пиво, вино або зелений чай. Вони допоможуть розділяти смаки різних видів суші таким чином, щоб ви могли отримати максимальні враження від повноти гами смаків.

П’ята порада. Використовуйте в міру соєвий соус

Коли наливаєте в миску соєвий соус, то не треба наповнювати її повністю. Краще налити менше і потім додати ще. І тоді при замочуванні суші вода не буде переливатись.

Завжди наносьте соєвий соус з боку риби, а не з боку рису. Також важливо не змішувати соєвий соус та васабі, щоб воно не було занадто гострим.

Щоб суші принесли максимум задоволення, замовляти їх потрібно лиш у перевірених місцях, як Пронто Піца. Тоді ви точно будете задоволені справжнім японським смаком.

DvaGusya