10 закусок на святковий стіл – Прості і смачні: Покрокові рецепти з фото

«Що ж може бути простіше, ніж приготувати на святковий стіл закуски», – подумаєте ви? Насправді це тільки так здається, що все просто і легко. І це буде видно тоді, коли опинитеся лицем до лиця з великою кількістю продуктів і зовсім невеликим запасом рецептів. В той момент, коли починаєте говорити про холодних закусках на святковий стіл, напевно ви згадуєте про бутерброди.

Практично всі класичні рецепти з хлібом, наприклад зі шпротами, почали застарівати. І ними тепер мало кого можна здивувати, а якщо бути чесним – нікому їх тепер і їсти не хочеться.

Наша душа і шлунок хоче що-небудь на новий лад. А для цього я і приготував для вас, рецепти закусок на святковий стіл, які детально розписані з фото.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Фаршировані печериці

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

У моєму першому рецепті, я вам розкажу, як у домашніх умовах приготувати фаршировані печериці.

Інгредієнти:

  • Печериці — 450 гр
  • мисливські ковбаски — 230-250 гр
  • крем-сир — 200 гр
  • часник — 4 зубчики
  • сир пармезан (тертий) — 100 гр
  • спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

Моєму гриби, після — чистимо і відокремлюємо головки від ніжок. При бажанні ті самі ніжки можна використовувати в начинку.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Для начинки змішуємо тертий сир, подрібнені ковбаски і часник. Туди ж додаємо крем-сир, спеції і отримуємо ось таку суміш як на фото. Кожну грибну капелюшок наповнюємо цієї сумішшю.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Посипаємо зверху панірувальними сухарями.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Укладаємо заготовки на деко і відправляємо в духовку на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Фаршировані печериці готові.

Начинка для тарталеток

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Це універсальна, смачна закуска, яку можна приготувати як для різних свят, так і до вечері. Зараз розглянемо такий варіант, як приготувати смачну начинку для тарталеток.

Інгредієнти:

  • Тарталетки -10 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • печериці — 400 гр
  • твердий сир — 200 гр
  • олія соняшникова — для обсмажування
  • сіль, перець і каррі — за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування цієї страви, у нас вже повинні бути готові кошички. Очищаємо гриби і видаляємо у них край плодоніжки. Після цього моєму їх і переміщаємо в друшляк, щоб стекла вся вода. А далі нарізаємо їх на маленькі шматочки.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Очищаємо і нарізаємо дрібним квадратиком цибулину. Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї масло і як тільки вона нагріється, обсмажуємо до легкого золотистого кольору нарізану цибулю, додаємо гриби і всі необхідні спеції.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Подрібнюємо на дрібній тертці твердий сир, трохи залишаємо, а решта всипаємо у вже готову цибульно-грибну суміш і перемішуємо.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Залишилося тільки наповнити цією сумішшю все тарталеточкі і посипати зверху натертим сиром. Щоб розплавити сир нам потрібно відправити на пару хвилин у духовку або мікроволновку.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Начинка для тарталеток готова.

Крабові палички в кляре на швидку руку

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Крабові палички в кляре вважаються одними з рятівних закусок, які можна приготувати на раз-два, і виглядають на столі в принципі навіть переконливо.

Інгредієнти:

  • Крабові палички — 250 гр
  • мука — 4 ст. ложки
  • світле пиво — 50 мілілітрів
  • яйце куряче — 1 шт
  • лимон — 1/2 шт
  • рослинна олія — 25 мілілітрів
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Готуємо всі необхідні продукти для нашого страви.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

У миску кладемо крабові палички, солимо, перчимо і збризкуємо їх соком половини лимона. Залишаємо на 12-15 хвилин у спокої.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Для приготування кляра необхідно взяти глибоку миску і вбити в неї яйце. Збити віночком до отримання піни, а після вливаємо пиво і всипаємо борошно.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Далі беремо крабові палички, опускаємо їх у клярі і обсмажуємо на олії в сковороді з кожного боку до золотистої скоринки.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Найголовніше їх не перетримати, інакше тісто може підгоріти і весь процес буде нанівець.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Подаємо до столу як гарячими, так і холодними.

Рулет з лаваша з червоною рибою — Рецепт фуршетної закуски

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Зараз перед вами класна ідея приготування рулету з лаваша, з червоною рибою. Додавання в його консистенцію зелені та сиру зробить його ще більш ароматним і ніжним. Такого виду закусочки можна зробити приблизно за 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Лаваш — 1 шт
  • сьомга — 250 гр
  • сир плавлений — 200 гр
  • зелень — 1 маленький пучок.

Спосіб приготування:

Розгортаємо лаваш і рівномірно змащуємо його плавленим сиром.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Нарізаємо тоненькою скибочками рибу.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Розподіляємо по всій поверхні коржа. Дрібно нарізаємо промиту і обсушену зелень і присипаємо її поверх риби.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Тепер акуратненько звертаємо лаваш в щільний рулет і загортаємо його харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на одну годину.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

По закінченню часу, знімаємо плівку і весь рулет нарізаємо на порційні шматочки.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Викладаємо на тарілку і подаємо.

Маринована скумбрія в домашніх умовах

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Напевно, жодне святкове застілля не може обійтися без закуски з риби. Спеціально для вас підготував рецепт приготування маринованої скумбрії, в домашніх умовах. Рецепт в принципі простий, а результат виходить чудовий!

Інгредієнти:

  • Скумбрія — 2 шт
  • вода — 0,5 літра
  • цибулина — 1 шт
  • морква — 1 шт
  • рослинне масло — 2 ст. ложки
  • перець горошком запашний — 5 шт
  • гвоздика — 5 шт
  • мед — 1 ч. ложка
  • оцет яблучний 6% — 2 ст. ложки
  • лавровий лист — 2 шт
  • насіння гірчиці — 1 ч. ложка
  • сіль — 1 ст. ложка.

Спосіб приготування:

Готуємо всі потрібні продукти і приступаємо.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Наливаємо в каструлю воду і ставимо на вогонь. А поки вода закипає, тим часом можна нарізати овочі. Моркву миємо, чистимо й нарізаємо кружечками, а цибулю півкільцями.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

В той момент, коли вода вже майже закипить, необхідно в неї додати сіль, масло, всі спеції, крім оцту і меду.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Слідом перекладаємо в каструлю з киплячою водою, нарізану моркву і варимо ще хвилин п’ять.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Тепер нам потрібно скумбрію випатрати, відрізати голову і хвіст, видалити плавники, кістки і чорну плівку.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

По закінченню п’яти хвилин варіння маринаду, слід вимкнути вогонь і даємо йому трохи охолонути. Додаємо в нього мед і оцет і ретельно перемішуємо до повного розчинення меду.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Далі нарізаємо невеликими шматочками скумбрію, приблизно по 3-4 сантиметри, викладаємо її в приготований контейнер, зверху її обкладаємо вареною морквою і цибулею з каструлі.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

А от потім вже заливаємо самим маринадом і ставимо на добу в холодильник.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

І рівно через добу можна буде випробувати цей чудовий ніжний смак, маринованої в домашніх умовах скумбрії.

Рулетики з шинки

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Рулетики з шинки з різними начинками підійдуть для будь-якого торжества. Скажу ще — вони стануть справжньою прикрасою вашого столу і всі гості будуть від них у захваті.

Інгредієнти:

  • Шинка — 300 гр
  • яйця — 2 шт
  • твердий сир — 100 гр
  • часник — 2 зубчики
  • майонез — 2 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Нарізаємо тоненькими пластинками шинку, приблизно 1-2 мм, така товщина з легкістю дозволити скрутити акуратні рулетики.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Натираємо на крупній тертці сир і зварені в круту яйця. З’єднуємо їх у глибокій мисці і туди ж видавлюємо кілька зубчиків часнику. Заправляємо всю масу майонезом і гарненько перемішуємо.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Розкладаємо шинку і на кожну скибочку викладаємо по одній столовій ложки приготованої начинки.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Залишилося тільки загорнути в рулетики і на ваш розсуд можна скріпити їх зубочистками, щоб не розкрутилися.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Ось, що повинне у вас вийде. Їжте із задоволенням!

Сиров’ялена ковбаса в домашніх умовах

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Щоб можна було з’їсти, візьмемо той же бутерброд без будь-якого страху і шкоди для свого здоров’я, хочу запропонувати вам не складний рецепт сыровяленой ковбаси в умовах вашого будинку. Щоб її приготувати, не потрібно бути яким-небудь майстром кулінарії і мати у себе спеціальну техніку, всього лише досить небагато часу і потрібних продуктів.

Інгредієнти:

  • М’ясо — 1,5 кг
  • сало — 650 гр
  • кишки
  • горілка — 1,5 ст. ложки
  • коньяк — 50 мілілітрів
  • часник — 4-5 зубчиків
  • цукор — 2 ст. ложки
  • чорний перець — 1/2 ч. ложки
  • сіль — 3 ст. ложки.

Спосіб приготування:

Для початку готуємо необхідні інгредієнти, моєму сало, просушуємо і натираємо сіллю з часником. Після чого прибираємо на 12 годин у холодильник.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

М’ясо можна використовувати будь-який, який вам до душі. В цьому випадку була телятина. Її треба промити, обсушити і нарізати невеликими тонкими скибочками. Перекладаємо в миску, кладемо по одній столовій ложки солі і цукру, ну і звичайно ж додаємо трохи перцю. Плюс до цього вливаємо горілку, і якщо у вас є бажання, можете всипати ще якісь спеції, ну це на ваш розсуд.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Сало як слід просушуємо, щоб не було зайвої вологи. А в цей час нарізаємо м’ясо подрібніше і прокручуємо на м’ясорубці.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Кладемо сало на 20 хвилин для застигання в морозильну камеру. Після виймаємо і нарізаємо на маленькі квадратики. Перекручувати не бажано, інакше м’ясо вийде дуже жирним.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Настав час всі інгредієнти з’єднати разом і всипаємо залишилася сіль, цукор. Так само вливаємо коньяк, якщо його немає, то можна горілку і ретельно перемішуємо фарш руками.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Тепер почнемо формувати ковбаски, але перед цим нам треба промити добре кишки, а після цього начиняємо акуратно м’ясом.

Раптом у вас немає під рукою кишок, не засмучуйтеся, в цьому випадку їх можна замінити звичайною марлею. Просто на просто загортаємо ковбаски в неї.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Далі нам необхідно для ковбасок знайти таке місце, де буде прохолодно і протяг. І через 2-3 дні вона почне підв’ялюватися, а от готової до вживання буде через 10 днів.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Ось така виходить смачно.

Бастурма з свинини в домашніх умовах

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

На жаль купити такий делікатес не всім по кишені, тому хочу запропонувати вам рецепт, як в домашніх умовах приготувати бастурму з свинини. Виходить зовсім не гірше тієї, що продається в магазині, ну а найголовніше те, що можна бути упевненим у її якості на всі 100%.

Інгредієнти:

  • Свиняча шия — 2 кг
  • борошно — 1 ст. ложка
  • часник — 2 головки
  • пажитник — 80 гр
  • мелений червоний перець — 1 ст. ложка
  • паприка — 1 ст. ложка
  • сіль — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

Промиваємо під холодною водою м’ясо, розрізаємо вздовж на дві рівні частини, гарненько посипаємо сіллю перекладаємо в контейнер з щільною вакуумною кришкою і прибираємо в холодильник на 24 години.

Через одну добу дістаємо з холодильника м’ясо, промиваємо його і підвішуємо в провітрюваному сухому приміщенні на четверо діб.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

З’єднуємо всі необхідні спеції з борошном, видавлюємо через прес часник і розвести кип’яченою постигла водою так, щоб вийшов густоватый соус. Накриваємо і ставимо на ніч у холодильник.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

По закінченню 48 годин, знімаємо свинину і занурюємо в приготованому соусі, після чого дістаємо, поміщаємо у вакуумний контейнер, і прибираємо на чотири доби в холодильник.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото
По закінченню цих 48 годин, дістаємо м’ясо з холодильника, очищаємо від соусу і підвішуємо ще на 24 години для просушування.

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

Ось і все, бастурма в домашніх умовах готова. Їжте на здоров’я!

Курячі ніжки в тесті

10 закусок на праздничный стол - Простые и вкусные: Пошаговые рецепты с фото

В основному курячі ніжки готуються в листковому тісті. Зараз запропоную вам не такий поширений рецепт — ніжки, приготовані в дріжджовому тісті. Це теж дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Ніжки курячі — 5 шт
  • борошно — 4 склянки
  • дріжджі сухі — 2,5 ч. ложки
  • вода — 350 гр
  • цукор — 3 ст. ложки
  • масло рослинне — 5 ст. ложки
  • печериці — 300 гр
  • цибуля ріпчаста — 2 шт
  • сіль — 2 ч. ложки.

Спосіб приготування:

1. Заводимо тісто і для цього нам потрібно в теплій воді розчинити дріжджі, цукор і 1 чайну ложку солі.

Вливаємо 3 столових ложки рослинного масла і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо тісто і залишаємо в теплому місці на годину.

2. Відварюємо курячі ніжки 15-20 хвилин солимо й додаємо всі спеції, після обсмажуємо до рум’яної скоринки.

3. Чистимо печериці і цибулю нарізаємо їх невеликими шматочками і обсмажуємо в олії на середньому вогні до готовності.

4. Тим часом тісто стало вже готове, трохи розминаємо його і розділяємо на 5 рівних частин, а з кожної частини робимо коржик, в центр якої викладаємо по одній ніжки і трохи обсмажених грибів з цибулею.

5. Тісто збираємо навколо ніжки, з’єднуємо його, залишаємо відкритим тільки кісточку, в цьому ж місці можна перев’язати стеблом кропу або петрушки.

6. Змащуємо тісто маслом і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 20-25 хвилин.

7. Тісто набуло приємний золотистий колір, значить можна діставати з духовки. Ніжки готові.

Дешеві закуски на святковий стіл (Відео)

У цьому відео Ви дізнаєтеся, як приготувати легкі рецепти закусок на швидку руку.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: