На сьогоднішній день бутерброди і канапе на шпажках вважаються найпоширенішою закускою до святкового столу, і не тільки. Скибочка хліба зі шматочком чого-небудь дуже смачненького – може бути сніданком, хорошою закускою до алкогольних напоїв, так і звичайно ж, окрасою будь-якого свята.
Дане блюдо включає в себе різноманітні продукти, це може бути: оселедець, червона або чорна ікра, сьомга або форель, помідори, яйця, шинка, огірки, сир і т. д. І до речі, всі м’ясні інгредієнти, в даному випадку сміливо поєднуються не тільки з овочами, але і з деякими фруктами (шинка – з апельсинами і гранатом, курка з ананасами або виноградом тощо).
Отже, у сьогоднішній статті розглянемо різні рецепти приготування простих, але в теж час дуже смачних бутербродів на святковий стіл, де не останню роль буде грати їх оформлення, адже в ідеалі воно повинно бути по — справжньому яскравим і барвистим. А ця стаття для тих, хто пропустив мої минулі рецепти лаваша з різними начинками.
- Прості і смачні бутерброди зі шпротами
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт бутербродів з червоною ікрою і сьомгою (рибою)
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Оригінальні канапе на шпажках з сиром «Пінгвіни»
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Гарячі бутерброди з ковбасою
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачні бутерброди для дітей з ківі (відео)
Прості і смачні бутерброди зі шпротами
Інгредієнти:
- Житній хліб — 4 шматочка
- яйця курячі — 3 шт
- шпроти — 1 банка
- помідори — 2 шт
- часник — 1 зубчик
- солоні огірки — 2 шт
- майонез
- петрушка і кріп.
Спосіб приготування:
1. Першим ділом готуємо всі необхідні продукти, після чого великі скибочки хліба розрізаємо по діагоналі на дві частини і обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі з двох сторін.
Очищаємо зубчик часнику, видавлюємо його в майонез і перемішуємо і змащуємо їм грінки.
Потім натираємо на крупній тертці варені яйця і обережно викладаємо на кожен шматочок.
Помідори нарізаємо тоненькими скибочками, розрізаємо їх навпіл і кладемо зверху на грінки по одному шматочку.
Залишилось лише викласти по одній шпротине і прикрасити зверху гілочкою кропу.
Перший варіант бутербродів готовий.
2. Для другого варіанту нам потрібно, так само, як і в першому змастити обсмажений хліб майонезно-часниковою сумішшю, зверху кладемо по одній часточки шинкованої по діагоналі солоного огірка.
Поряд з огірком маємо по одній шпротине і прикрашаємо гілочкою петрушки.
Тепер беремо велике плоске блюдо, застеляємо його листям зеленого салату і акуратно розкладаємо готові бутерброди по колу.
Блюдо готове, подаємо до столу!
Рецепт бутербродів з червоною ікрою і сьомгою (рибою)
Інгредієнти:
- Тостовий хліб — 5 скибок
- вершкове масло — 1 пачка
- філе малосольною сьомги — 200 гр
- червона ікра
- лимон — 1 шт.
Спосіб приготування:
Вершкове масло перекладаємо в глибоку миску і даємо йому розм’якнути, після чого з допомогою виделки розминаємо його і додаємо натерту на дрібній тертці цедру і дві столові ложки соку лимона.
Кожен скибочку хліба розрізаємо по діагоналі, змащуємо лимонним маслом і викладаємо тоненькими скибочками нарізану сьомгу.
Перекладаємо бутербродики на тарілку, зверху акуратненько намазуємо червоною ікрою і прикрашаємо листочками петрушки.
Ось що у нас вийшло, дуже яскраві, смачні і апетитні.
Оригінальні канапе на шпажках з сиром «Пінгвіни»
Інгредієнти:
- Маслини без кісточок великі — 10 шт
- маслини без кісточок дрібні — 10 шт
- сир вершковий — 30 г
- середня морква — 1 шт
- шпажки або зубочистки — 10 шт.
Спосіб приготування:
Морква вибираємо таку, щоб в діаметрі була приблизно 2 див. Миємо, чистимо і нарізаємо її кільцями 5 мм.
Потім надрізаємо велику оливку вздовж до середини так, щоб вона могла розкриватися і заповнюємо простір вершковим сиром. З допомогою серветки ми прибираємо з зовнішньої частини оливки, залишки сиру. Ця частина буде тулубом пінгвіна.
Далі з кружечки моркви вирізаємо невеликий трикутник, де більша частина буде лапками.
А з меншого шматочка відокремлюємо приблизно четверту частину і встановлюємо її в маленьку оливку, яка буде головою пінгвіна.
Тепер починаємо збирати канапе і для цього нам потрібно шпажкою або зубочисткою проткнути спочатку голову пінгвіна, потім тулуб.
І завершальній деталлю протикаємо моркву.
Теж саме робимо з іншими заготовками і для подачі виставляємо з них невелику групу.
Ось така цікава і оригінальна закуска у нас вийшла.
А для того, щоб пінгвіни стали трохи яскравіше і заблищали, пропоную змазати їх невеликою кількістю рослинного масла.
Гарячі бутерброди з ковбасою
Інгредієнти:
- Нарізний батон — 5 скибок
- варена ковбаса — 200 гр
- сир твердий — 50 гр
- часник — 1-2 зубчик
- майонез
- кетчуп
- сіль і зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Для приготування цієї страви нам потрібно ковбасу і помідори нашаткувати маленькими кубиками.
2. Сир натираємо на крупній тертці (половину залишаємо для посипання зверху на бутерброди).
3. Перекладаємо нашатковані і натерті компоненти в глибоку миску, туди ж додаємо майонез і пропущений через прес часник. Потім все ретельно перемішуємо.
4. Беремо скибочку батона, намазуємо тонким шаром кетчуп, а поверх кладемо підготовлену нами начинку.
Викладаємо бутербродики на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, але за 2 хвилини до завершення необхідно посипати зверху другою половиною натертого сиру.
Виймаємо готову закуску з духовий печі, залишаємо хвилин на 5 для охолодження, після чого подаємо до столу.
Смачні бутерброди для дітей з ківі (відео)
Приємного Вам апетиту!!!