Коли ви захотіли побалувати себе в їжі і з’їсти що-небудь смачненьке, можна зробити рулетики з лаваша з начинками, або прості і смачні канапе на шпажках . Перевага таких закусок в тому, що для їх наповнення можна використовувати різні продукти. Плюс до всього, приготування не займе багато часу.
Але, щоб їх правильно приготувати потрібно розібратися з кількома питаннями — який краще вибрати лаваш і які краще всього використовувати продукти в якості начинки. Особисто я люблю їх готувати з тонкого вірменського лавашу, а чим його наповнювати — тут все залежить тільки від вашої фантазії.
У сьогоднішній статті я хочу з вами поділитися найпростішими рецептами лаваша з різними начинками, оформлені фотографіями. Якщо вас це зацікавило, тоді сміливо вибирайте будь-який з вподобаних варіантів. Так само пропоную Вам оцінити 10 закусок на святковий стіл.
- Лаваш з начинкою обсмажені на сковороді
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт лаваша з начинкою запеченого в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачний рулет з лаваша з крабовими паличками
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Простий рецепт приготування лаваша з ковбасою і сиром
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Лаваш з копченою куркою і огірком (відео)
Лаваш з начинкою обсмажені на сковороді
Інгредієнти:
- Лаваш — 3 аркуша
- яйця курячі — 2 шт
- борошно — 2 ч. л
- помідори — 3 шт
- плавлений сир — 200 гр
- ковбаса — 250 гр
- кріп — 1 пучок
- соняшникова олія — для смаження.
Спосіб приготування:
Першим ділом растелаем лаваш і намазуємо його по всій поверхні плавленим сиром.
Потім рівномірно викладаємо на нього половину дрібно шинкованої кропу і нарізані невеликими кубиками помідори і ковбасу.
Далі накриваємо зверху другим листом лаваша, так само змазаним з одного боку сиром.
І викладаємо на нього всю решту начинку.
Тепер накриваємо наше блюдо третім листом, намазала стороною вниз, злегка приминаем і нарізаємо на порційні шматки.
Для кляру нам потрібно в глибоку миску вбити яйця, додати борошно і гарненько перемішати.
Потім з обох сторін заготовки і обсмажуємо в олії на сковороді з кожного боку до рум’яної скоринки.
Для того, щоб позбутися зайвого жиру, викладаємо готову закуску на серветку або паперовий рушник, а після подаємо для частування до столу.
Рецепт лаваша з начинкою запеченого в духовці
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий — 2 шт
- шинка — 200 гр
- сир — 100 гр
- помідори — 2 шт
- майонез
- зелень — пучок
- яйце для змащення рулетів.
Спосіб приготування:
Після того, як підготували усі продукти, шинку і помідори нарізаємо невеликими квадратиками, сир натираємо на крупній тертці, а зелень дрібно шаткуємо.
Потім кожен лист лавашу розрізаємо на чотири рівні прямокутні частини, де на кожен відрізок наносимо шар майонезу, столову ложку з гіркою — шинки, стільки ж помідорів, натертого сиру і трохи зелені.
Тепер акуратно загортаємо все рулетики викладаємо на деко, змащуємо їх злегка збитим яйцем і зверху посипаємо насінням кунжуту.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, до появи золотистої скоринки.
Рулетики виходять дуже смачні і ароматні, спробуйте приготувати і Ви!
Смачний рулет з лаваша з крабовими паличками
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий — 3 аркуша
- крабові палички — 200 гр
- сир плавлений — 250 гр
- масло вершкове — 100 гр
- зелень і майонез — за смаком.
Спосіб приготування:
Повністю розкриваємо лаваш і змащуємо його розм’якшеним вершковим маслом.
Не великими шматочками шаткуємо крабові палички і перекладаємо їх у глибоку миску. Туди ж додаємо дрібно нарубану зелень за смаком і ретельно перемішуємо всю масу.
Далі отриману начинку викладаємо на підготовлений нами лаваш і рівномірно розподіляємо її по всій поверхні.
Тепер після того, як всі інгредієнти рівненько розподілили, починаємо загортати лаваш з начинкою в щільний рулет.
Загортаємо одержаний рулет в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1,5-2 години для того, щоб він добряче просочився.
Потім витягуємо з плівки, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
Простий рецепт приготування лаваша з ковбасою і сиром
Інгредієнти:
- Лаваш — 3 шт
- яйця курячі варені — 2 шт
- сир — 150 гр
- ковбаса — 250 гр
- вода — 1 ст. л
- цибуля зелена і петрушка — 1 невеликий пучок
- сметана — 3 ст. л
- гірчиця — 1 ч. л
- олія — для смаження
- сіль і чорний перець — за смаком.
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо невеликими кубиками ковбасу, натираємо на крупній тертці сир, дрібно шаткуємо зелений лук і петрушку.
2. Перекладаємо всі ці компоненти в миску і додаємо до них сметану, гірчицю, трохи солі і меленого чорного перцю. Гарненько все перемішуємо.
3. В окрему ємність вбиваємо яйця, трохи води, дрібку солі і меленого перцю, потім збиваємо до однорідності.
4. Далі розрізаємо лаваш на смужки шириною 7-8 див.
Щоб було зручніше згортати лаваш і він прийняв форму трикутника, потрібно зрізати краї так, щоб їх кінці придбали квадратну форму.
5. Тепер викладаємо одну столову ложку начинки на край смужки і розподіляємо її так, щоб вона набула форму трикутника.
6. Потім звертаємо лаваш так, щоб він повторив обрис начинки.
7. Отримані трикутники потім з двох сторін у збитому яйці і обсмажуємо в олії на сковороді з кожного боку на середньому вогні до золотистої скоринки.
Смажені трикутники з ковбасою і сиром готові, їжте на здоров’я!
Лаваш з копченою куркою і огірком (відео)
Приємного апетиту!