Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Смачна страва з печерицями у вершковому соусі. Простий рецепт з курячого стегна, під сирною апетитною скоринкою. У страву також присутня обсмажена цибулька, і часник для аромату. Наявність у ньому плавленого сиру, нагадує французькі ласощі, є самостійною трапезою, яка потребує додаткового гарніру. Але за бажання, можна додати відварений рис, або товчену картопля, і полити густою грибною підливою

інгредієнти

  • Філе стегна – 2-3 шт.
  • Гриби – 600 грн.
  • Сир твердий – 150-200 гр.
  • Вершки – 350 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець – до смаку

Приготування курячого жульєна з грибами

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Поріжте м'ясо на потрібні вам шматочки

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Дрібно поріжте цибулю з часником

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Розігріваємо сковороду з олією, обсмажуємо курку 5 хв. на середньому вогні

У цій же сковорідці, запікатимемо жульєн, тому ручка повинна бути знімною, або жаростійкою

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Перерізаємо гриби навпіл, потім на тонкі платівки.

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Філе підрум'янилося, посоліть, і поперчіть його до смаку, тушкуйте до готовності, ще 2-3 хв.

Готове м'ясо, відкладіть на тарілку

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

У тугішу сковороду, кладемо цибулю з часником, пасеруємо 1-2 хв. олію не додаємо

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Додаємо гриби, обсмажуємо доти, доки не випарується вся волога, і вони зменшуватимуться в обсязі

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Розмішуємо вершки з борошном, до розчинення грудочок

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Додаємо на сковороду курку, перемішуємо з грибами

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Додаємо вершкову суміш, тушкуємо 5 хвилин із помішуванням

У процесі кипіння, вершки повинні загуснути

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Коли жульєн з куркою загусне, спробуйте його на сіль і перець, додайте при необхідності

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

На закінчення посипаємо тертим сиром, я додаю його досить багато, і використовую різні сорти

Так само можна приготувати у формі для запікання, кокотницях, або горщиках

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Розігріваємо духовку до 200 градусів, запікаємо жульєн з грибами – 10-15 хв.

Слідкуйте за сирною скоринкою, доводьте її до потрібного кольору

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Жульєн з куркою на сковороді класичний з грибами та вершками.

Страва готова, запікалося воно у мене – 12 хв.

Подаю я його як окреме частування, з салатом з овочів, а іноді з рисовим гарніром чи картоплею

Рецепт жульєна з куркою на сковороді

Для приготування жульєна не потрібно жодних екзотичних інгредієнтів, їх можна придбати у будь-якому магазині. Ця страва подобається і дорослим, і дітям. Хоч він і дуже поживний, але залишається дієтичним гарячим, смачним та легким частуванням.

Приготувати жульєн можна різними способами. А невеликі нюанси, надають страві особливої тонкості, неповторності та аромату.

Склад інгредієнтів:

  • Філе – 1 шт.
  • 200 гр. грибів
  • Сметана – 50 грн.
  • Молоко – 100 мл
  • Перець чорний – 1 год.
  • Сіль за смаком
Читайте також:  Дитяче меню на день народження – 13 ідей з рецептами в домашніх умовах

Приготування жульєна по кроках з фото

М'ясо нарізати невеликими шматочками. Свіжі або заморожені гриби, дрібно порізати з|із| цибулею і обсмажити на сковороді з|із| рослинною олією.

Приготуйте вершковий соус із обсмаженого борошна на олії, сметані та солі. Додати всі інгредієнти в соус і варити 5 хвилин|мінути|, постійно помішуючи.

Перекладіть в ємність для варіння, посипте тертим сиром і запікайте в духовці 20 хвилин|мінути| до появи рум'яної скоринки.

Кожна господиня використовує невеликі хитрощі

Можна взяти соковите та м'яке куряче м'ясо. Додайте за смаком шинку та ковбасу. Але головне, що будь-який жульєн, не обходиться без грибів.

Це можуть бути білі, печериці, або лисички. Курку, ковбасу, шинку і овочі дрібно нарізаємо соломкою. З овочів цибуля, цвітна капуста, шпинат, броколі.

Крім м'яса, їх іноді використовують у приготуванні нежирної риби та морепродуктів. Їх бланшують у киплячій воді протягом 5 хвилин, після чого сир обвалюють у панірувальних сухарях, до отримання гладкої червоної поверхні.

Святковий жульєн із куркою прикрасить будь-який стіл. А його ідеальне поєднання з червоним вином, зігріє вас у морозні та дощові холодні дні, підніме настрій та додасть сили. Головне правило приготування – не давати страві висохнути, тому до соусу додавайте вершки, або молоко в достатній кількості.

Гарячий перекус із куркою у класичному варіанті

У цьому випадку філе потрібно півгодини відварити в киплячій воді, дати охолонути і дуже дрібно нарізати невеликими шматочками.

  1. Окремо обсмажити на олії цибулю до прозорості. Додайте|добавляйте| дрібно нарізані гриби і тушкуйте до повної готовності. Потім розкладіть курячі шматочки, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  2. На сухій сковороді обсмажити борошно до кремового кольору, додати вершкове масло|мастило|, влити вершки, всі інгредієнти жульєна і добре перемішати, потім зняти з плити.
  3. Викласти страву в підготовлені форми та поставити в духовку при 180 градусах на 30 хвилин. За 10 хвилин до приготування посипати сумішшю сиру та печива. Залишити в духовці до повної готовності та утворення золотистого відтінку.
  4. Можна приготувати жульєн, що охолоджує, без м'яса і риби. Для початку потрібно приготувати, вимити та почистити всі необхідні овочі: моркву, броколі, помідори, цибулю та багато зелені.

Моркву та броколі відварити і нарізати кружальцями, помідори та цибулю – півкільцями, печериці соломкою. Гасимо на сковороді з олією з додаванням води.

У підготовлену форму, змащену олією, кладемо всі змішані інгредієнти. Зверху полийте вершками та яйцями і поставте в духовку на півгодини. Готовий жульєн з куркою вийняти з духовки, прикрасити тертим сиром, зеленню і знову поставити 10 хв. для підрум'янювання.

Вийде смачна та ніжна страва, досить легка та дієтична, яку можна приготувати на будь-який смак. Ситніше з шинкою та м'ясом – для чоловіків, легші, ніжні з сиром та боровиками – для жінок, з грибами, рисом чи овочами – для дітей.

Жульєн на сковороді з вершками

Швидше за все, багато хто замовляв із кафе чи намагався приготувати будинки, смачний та цікавий частування, під назвою «Жюльєн». Однак мало хто знає, що французи називають його зовсім інакше. І це навіть не страва, а спосіб нарізання їжі: тонка довга соломка, як спагетті.

Читайте також:  Морква по-корейськи на зиму – 7 дуже смачних рецептів зимових заготовок

Люблю цей спосіб, при нарізанні французьких капкейків ще й тим, що продукти, нарізані у такий спосіб, при термічній обробці готуються одразу.

Таким чином, можна зберегти практично всі корисні речовини, зберігши при цьому початкові фізичні властивості продукту.

Жульєн з куркою буває в кількох варіантах. За однією з версій, це ім'я кухаря, який вигадав такий спосіб нарізки продуктів. З іншого боку, назва цього методу відсилає до липня місяця, оскільки саме в цей літній час спочатку нарізали молоді овочі. Лише пізніше кухарі почали експериментувати з рештою продуктів, особливо з грибами.

Порізані грибочки у вершковому соусі, були винятково смачними та ніжними у жульєні. Соус оточує невеликі шматочки грибів, і результат перевершує всі очікування.

І зараз великою популярністю користуються приготовані в такий спосіб гриби. Їх подавали в кафе, і називалися вони кокот – за назвою посуду, в якому їх готують.

Набір продуктів:

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Печериці – 10 шт.
  • Вершки 10% – 20 мл
  • Сіль, перець, зелень – до смаку

Рецепт покрокового приготування жульєна

Для початку потрібно нарізати гриби соломкою та 2 цибулини – півкільцями.

На розтопленому заздалегідь олії обсмажити з цибулею 5 хвилин. Приблизно за півхвилини до закінчення всипати в сковороду чайну ложку борошна.

Викладаємо жульєн у горщики або в другий посуд сервіровки, заливаємо 20% вершками. Наперед усе це присипається тертим сиром.

Відправляємо блюдо в розігріту до 150 градусів духовку. Випікаємо поки сирна скоринка не стане золотистою. Страва подається у гарячому вигляді.

Інші способи приготування

Грибочки чудово поєднуються з м'ясом, у тому числі з м'ясом птиці. Так можна приготувати жульєн із грибів із куркою. Для цього потрібно заздалегідь відварити 500 г курячого філе у підсоленій воді.

Далі необхідно подрібнити дві великі цибулини та нарізати соломкою 300 г свіжих грибів. Коли м'ясо готове та охолоне, його теж перемелюють.

Читайте також:  Салат з крабовими паличками і помідорами: Дуже смачні рецепти

Викладіть на сковороду цибулю та обсмажте. За деякий час до нього додаються гриби. Довести до кипіння, гасити 15 хвилин. Потім додати курку, перемішати, посолити і сковороду з вогню.

Для жульєна з куркою необхідно приготувати вершковий соус. У суху сковороду насипте 2 ложки борошна, обсмажте до золотистої скоринки. У ту ж сковороду влийте 300 г жирних вершків або сметани. Змішайте з|із| мукою|борошном| і доведіть до кипіння. Коли соус закипить, додайте|добавляйте| грибну суміш. Перемішайте всі інгредієнти та зніміть з вогню.

Отриману суміш розкласти по горщиках, посипати тертим сиром і запекти в духовці.

Додатковим інгредієнтом у такій страві, можливо, що завгодно. Головне враховувати сумісність продуктів та переваги ваших близьких.

Завдяки приємному смаку та дивовижній ніжності, частування з грибів давно підкорило російських господарок і стало постійним гостем на святковому столі.

Жульєн з печерицями та куркою на сковороді

Список інгредієнтів:

  • 450 г курячої грудки
  • 200 грам грибів
  • 100 г плавленого вершкового сиру
  • 3 невеликі огірки з оцтом
  • 50 г вершкового масла
  • 200 грам сметани
  • 1 червоний перець
  • 1 чайна ложка чорного перцю
  • 1 чайна ложка каррі-порошку
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 столові ложки олії
  • петрушка для прикраси

Рецепт приготування з грибами

Усі інгредієнти, окрім грибів, нарізати тонкими скибочками. На глибокій сковороді розігрійте олію та обсмажте курку із сіллю та каррі.

Гриби нарізати кружальцями, додати до курки з паприкою, обсмажити 4 хвилини, всипати огірки та перемішати. Можна накрити кришкою, варити 3 хвилини, відставити.

У другій сковороді розігрійте масло|мастило|, покладете вершковий сир, вершки і, весь час помішуючи, дочекайтеся, поки соус стане однорідним – рясно приправте жульєн перцем.

Вилийте соус на сковороду з куркою, ретельно перемішайте усі інгредієнти.

Викласти все у форму для запікання, накрити кришкою чи алюмінієвою фольгою. Поставити в розігріту до 160 градусів духовку, випікати 15 хвилин|мінути| до золотистої скоринки.

Додаткові відомості:

У російській кухні, ми використовуємо овочі жульєн в основному для салатів. Не менш популярно смажити маточки і додавати їх у м'ясо, рибу чи суп.

У Франції ж ми знаходимо традиційну страву, до якої входять м'ясо з грибами. Їх запікають у формах із кришками. Це частування неможливо, без запеченого напіврідкого соусу бешамель.

Не менш смачною стравою є жульєн з куркою, з додаванням кабачків з соусом з вершків. Для цього страви овочі краще різати довшими брусками.

Завдання полегшить спеціальна овочечистка, завдяки якій ми значно скоротимо час приготування.

Відео рецепт

Читайте також:
Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya