Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Запікаємо просте та вишукане французьке блюдо жульєн з курочкою та грибочками по сиру. Страва дуже ніжна та смачна, може йти як варіант гарячої закуски до святкового столу. Для приготування потрібно куряча грудка або філе стегна. Якщо у когось немає кокотниць, то не біда. Форми можна зробити з багатошарової фольги або просто запекти повністю в жароміцній формі

інгредієнти

  • Грудка – 1 шт.
  • Гриби – 700 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л
  • Вершки 10% – 400 мл
  • Олія вершкове – 50 г
  • Сіль, чорний перець – за смаком

Класичний рецепт жульєна з куркою

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Ріжемо грудку середніми шматками, обсмажуємо на сильному вогні до легкої рум'яності. Не забуваємо посолити та поперчити

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Обсмажуємо цибулю на іншій сковороді до м'якості

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Додаємо до цибулі різані гриби, солимо, перчимо. Гасимо до випаровування вологи

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Подрібнюємо смажену курку, перемішуємо з грибами

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Готуємо соус для жульєна

Розтоплене вершкове масло змішуємо з борошном

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Поступово вливаємо вершки, перемішуємо до однорідності. Підсолюємо, доводимо до кипіння, варимо 1-2 хвилини.

Цілком може підійти молоко 3,2% жирності

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Заливаємо соусом куряче грибну суміш

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершкамиЖульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Замість кокотниць я використовуватиму формочки з фольги

Обтискаю дно банки фольгою в 3-4 шари

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Підгинаємо краї, кульок готовий

Можна готувати відразу велику порцію в жароміцній формі чи сковороді

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Наповнюємо форми жульєном, посипаємо тертим сиром, відправляємо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.

Запікаємо 20-25 хвилин, залежно від потрібного кольору сирної скоринки

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Рецепт закінчено, соковите та ніжне блюдо з вершками повністю готове. Подають його у гарячому вигляді як є

Читайте також:  Клафуті з вишнею – 7 рецептів, як спекти французький пиріг

Не відмовте собі в задоволенні і обов'язково приготуйте цей частування до святкового столу в духовці

Як приготувати жульєн з печерицями

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Варіантів приготування цієї страви існує величезна кількість, тому покажу, як звикла робити його я. Сподіваюся, він буде для вас корисним

інгредієнти

  • Філе – 500 г
  • Гриби – 300 грн.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Вершки – 300 мл (будь-якої жирності)
  • Борошно – 2 столові л
  • Сир – 200 г

Жульєн з куркою в горщиках у духовці

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Варимо грудку в солоній воді, 20 хв. після закипання. Щоб вона була соковитою, даємо їй охолонути разом із бульйоном

Після остигання нарізаємо кубиком

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Обсмажуємо цибулю до прозорого стану

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Додаємо нарізані кубиком печериці, сіль та перець. Пасеруємо поки не випарується рідина

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Засипаємо курку, перемішуємо та знімаємо з плити. Залишаємо нудитися під кришкою

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Обсмажуємо 2-3 хвилини борошно на сухій сковороді до горіхового запаху

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Заливаємо вершки вимішуємо до розчинення грудок

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Після закипання соусу закладаємо курку з грибами, перемішуємо вимикаємо вогонь. Начинка для жульєна готова

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершкамиЖульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Наповнюємо форми зверху викладаємо шар сиру

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин

Жульєн з куркою та грибами в духовці з вершками

Жульєн з куркою готовий, прикрашаємо зеленню і подаємо на стіл

По мені так це найпростіший і найсмачніший рецепт гарячої закуски, спробуйте і вам сподобається

DvaGusya