Деякі кулінари-початківці, часто задаються таким питанням: «А який крем бажано використовувати до цього бісквіту?» І щоб не було цього питання, я вирішив написати цю статтю, де орієнтуючись на свій пройдений досвід, скажу відразу: за своєю консистенцією він має бути досить стабільним, щоб впевнено тримався всередині.
Беремо, наприклад: занадто рідкий крем, у такому разі, під вагою коржів він потече, тим більше якщо вони важкі і ретельно просочені. Так само занадто щільний крем для прошарку не повинен бути, тому що буде сухувато і недостатньо ніжно.
Отже, у сьогоднішній статті розберемо рецепти найсмачніших кремів для бісквітного торта, які неодноразово були перевірені особисто мною та моїми знайомими. Звичайно смакові якості у всіх рецептів будуть різні, але для цього постараюся якомога чіткіше пояснити, що вийде на виході і ви зможете вибрати сподобався. Також рекомендую вивчити класичний рецепт заварного крему.
Простий рецепт крему для бісквітного торта зі згущеного молока та олії
Якщо дотримуватиметеся всіх перерахованих рекомендацій, то вийде ніжна маса, яку можна доповнити сметаною, або вершковим маслом. Хочу зазначити, що така начинка виходить дуже легкою. І до всього його можна використовувати не тільки для приготування тортів, але й для печива, вафель та тістечок.
Інгредієнти:
- Олія вершкове 82,5% – 180 гр
- молоко згущене – 120 гр
- коньяк – 1 ч. л
- ванілін за бажанням.
Спосіб приготування:
Насамперед готуємо всі необхідні продукти, після чого приступаємо до готування. У глибоку миску перекладаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо його за допомогою міксера протягом 4-5 хвилин.
Потім додаємо згущене молоко, ванілін за бажанням і одну чайну ложечку коньяку. Після цього доводимо до однорідного стану.
Коньяк надає не тільки тонкий і приємний аромат, але й смак виходить просто шалений.
Після чого відправляємо цей чудовий крем у холодильник на 10-12 хвилин, а далі вже використовуємо за призначенням.
Як зробити крем із сметани
Існує кілька добрих способів того, як приготувати в домашніх умовах сметанну начинку для торта. Один із них і буде представлений у цій статті.
Інгредієнти:
- Сметана 20% – 680 гр
- цукор – 150 гр
- вершкове масло – 125 гр.
Спосіб приготування:
Щоб втекла вся зайва рідина, бажано на ніч або на 5-7 годин, підвісити в марлі сметану. Перекладаємо її в невелику каструлю і сюди всипаємо цукор, (кількість зазначено вище).
Далі, ставимо її на водяну баню і готуємо на слабкому вогні протягом 40-45 хвилин, при цьому не забуваємо помішувати так, щоб нічого не пригоріло. Після закінчення часу знімаємо з вогню і даємо охолонути.
А нам тим часом потрібно нарізати розм’якшене вершкове масло і збити його міксером або на кухонному комбайні.
Тепер до збитої олії невеликими порціями додаємо сметанну суміш, що остигнула, і доводимо до однорідного стану.
Ось такий ніжний та еластичний крем вийшов.
Шоколадна помадка із вершками
Нещодавно мені раптом захотілося спекти бісквітний тортик. Помадку для нього довелося готувати з тих засобів, які лежали в холодильнику — вершки для збивання і темний шоколад. Вирішили робити начинку саме з цих компонентів.
Інгредієнти:
- Темний шоколад – 400 гр
- вершки – 400 гр.
Спосіб приготування:
У каструлю наливаємо вершки, ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з плити.
Поки гарячі вершки з’єднуємо їх з підготовленим шоколадом і ретельно перемішуємо до отримання однорідної маси.
Після того, як весь шоколад розчинився, поміщаємо цю масу в холодильник, тільки не так, щоб поставили і забули, а обов’язково через кожних 10-15 хвилин дістаємо і перемішуємо. Ця процедура у мене зайняла близько 1 години. Потім беремо міксер і доводимо нашу суміш до густоти, де перші 1-2 хвилини збиваємо на невеликій швидкості, а далі на повній потужності доводимо до густішої консистенції.
Такий чудовий вийшов шоколадний крем.
Рецепт з маскарпоне
Саме за таким рецептом найчастіше люблю готувати цей десерт. Тому що він підходить не тільки для бісквітних тортів і капкейків, а й еклерів, які з ним взагалі виходять космос!
Інгредієнти:
- Сир маскарпоне – 300 гр
- цукор – 150 гр
- ваніль – 10 гр
- вершки жирні – 600 мл.
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску кладемо підготовлені інгредієнти, які вказані вище та починаємо збивати, на повільній швидкості протягом 1,5 хвилин.
2. Потім поступово додаємо швидкість і доводимо до отримання пишного, гладкого та дуже смачного крему.
3. Це справжня паличка-виручалочка, коли ваші гості вже на порозі. З ним можна готувати торти або викласти його в піалки та подати з улюбленими ягодами чи печивом.
Готуємо крем із вареного згущеного молока
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 400 гр
- згущене молоко варене — 400 гр
- згущене молоко звичайне — 400 гр
- апельсиновий екстракт – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
За допомогою міксера невеликими порціями збиваємо розм’якшене вершкове масло так, щоб воно трохи побіліло.
Тепер так само частинами додаємо варене згущене молоко і ретельно перемішуємо.
Слідом відправляємо звичайне згущене молоко, одну чайну ложку апельсинового екстракту, або кілька чайних ложечок натертої на дрібній тертці цедри апельсина і ще раз збиваємо.
Готова начинка досить стабільна, підходить як для прошарку коржів, так і для формування троянд.
Відео про те, як приготувати крем з фруктами
Бананова помадка неймовірно смачна та ароматна. Безпрограшний варіант, сподобається не тільки маленьким любителям солодкого, але й дорослим.
Смачного!!!