Сирна запіканка – 6 кращих класичних рецептів

Всіма улюблені десерти, до складу яких входить сир, завжди виходить дивовижно смачним. Звичайно ж не є винятком і запіканка. Адже це ласощі користується великою популярністю вже багато років. Лише той, потрібно знати, як правильно його зробити.

Багато матусі, щоб нагодувати свою дитину корисним молочним продуктом використовують цю випічку, адже готується вона в принципі просто, а виходить просто обалденная на смак. Так само це блюдо часто готують малечі в дитячих садах.

У сьогоднішній статті докладно розберемо найкращі рецепти сирної запіканки. Тут є дуже важливе правило — правильно підібрати головний компонент рецепту, так як від цього значною мірою залежатиме смак самого ласощі. Так само пропоную вашій увазі 5 рецептів класичного бісквіта, повірте, це дуже смачно.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Сирна запіканка в духовці

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Для того, щоб правильно приготувати цей десерт важливо правильно вибрати сир. Продукт повинен бути свіжим, однорідним і мати хорошу жирність — тоді ласощі запікати в духовій печі вийде соковитою і смачною, навіть у початківця кулінара.

Інгредієнти:

  • Сир — 400 гр
  • борошно — 5 ст. л
  • цукор — 5 ст. л
  • сметана — 200 гр
  • яйце куряче — 3 шт
  • розпушувач — 2 ч. л
  • ванілін — 1 гр.

Спосіб приготування:

Після того, як підготували всі необхідні компоненти, приступаємо до готування. Беремо велику ємність, перекладаємо в неї весь сирок, додаємо сметану і з допомогою міксера збиваємо на невеликих обертах до однорідної консистенції.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Далі в глибоку чашу вбиваємо яйця, туди ж всипаємо цукор і збиваємо до пишної піни. Після чого перекладаємо її до основної маси і акуратно перемішуємо.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Просіваємо борошно через сито, в неї ж кладемо ванілін, розпушувач, потім перекладаємо в загальну масу і ретельно розмішуємо.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Беремо відповідну форму для запікання, змащуємо її рослинним маслом, викладаємо в неї всю підготовлену масу і рівненько розрівнюємо.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Тепер поміщаємо нашу майбутню запеканочку в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин. Перевіряємо страву на готовність за допомогою зубочистки, проткнувши її посередині і якщо паличка виявилася сухою, то повітряне ласощі готовий.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Даємо трохи охолонути, потім викладаємо на плоску тарілку, нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Покроковий рецепт в мультиварці поларіс

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Якщо ви ще не знайшли простий і швидкий сніданок або перекус для вашої сім’ї, то зараз ви на вірному шляху, адже немає нічого краще запеканочки приготовленої в мультиварці. Швидко, смачно і дуже корисно! Для найпростішого варіанта десерту знадобиться наступний набір продуктів:

Інгредієнти:

  • Сир жирний — 500 гр
  • яйця — 3 шт
  • цукор — 3 ст. л
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • манка — 2-3 ст. л
  • сметана — 90 гр
  • фрукти будь — 100-150 гр
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Першим ділом заливаємо манну крупу сметаною, перемішуємо і даємо їй настоятися, і набрякнути протягом пів години.

Сирок перекладаємо у велику миску і розминаємо його виделкою. Сюди ж кладемо відокремлені від білків яєчні жовтки, ванільний і звичайний цукор, розпушувач, сіль за смаком і все ретельно перемішуємо, щоб вийшла така суміш як на фото нижче.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Наступним дією збиваємо білки до густих білих піків, частинами додаємо в загальну масу і акуратними рухами знизу вгору перемішуємо. Далі додаємо набряклу манку і розмішуємо.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Тепер викладаємо в чашу мультиварки пергаментний папір і змащуємо її і стінки чаші вершковим маслом. Перекладаємо в неї всю сирну суміш, розрівнюємо і прикрашаємо зверху шматочками фруктів, в моєму випадку (яблука, сливи і заморожена малина).

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Поміщаємо чашу в мультиварочку, закриваємо кришку і виставляємо режим «Мультиповар» на температуру 130 градусів, на 50 хвилин. По закінченню часу на розігріві, не відкриваючи кришечку залишаємо десерту постояти ще хвилин 20. А щоб без пошкоджень витягнути вийшла пиріг, треба за допомогою спеціальної пластмасовою або дерев’яною лопаточки пройтися по краях відокремивши його від стінки.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Тепер перевертаючи догори дном чашу на чисту, плоску поверхню отримуємо готову страву, відокремлюємо пергаментний папір і подаємо до чаю.

Сирна запіканка як у дитячому садку з манкою

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Якщо правильно підібрати всі необхідні інгредієнти і зробити все грамотно, то з великою впевненістю кажу, що вийде ніжний, пишний і дуже смачний пиріг, який обов’язково сподобається всім присутнім за кухонним столом.

Інгредієнти:

  • Сир – 600 гр
  • молоко — 120 мл
  • яйця курячі — 2 шт
  • манна крупа — 60 гр
  • цукор — 3 ст. л
  • масло вершкове — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. В холодне молоко спускаємо манну крупу і розмішавши залишаємо хвилин на 15-20, як раз за цей час підготуємо сир.

2. Беремо його і протираємо через сито. Це необхідно для того, щоб у майбутній запеканочке не було великих шматків і вона вийшла пишною і повітряної.

3. Тепер, коли манка розбухла, додаємо її до нашого молочного продукту, так само курячі яйця, цукор, щіпку солі і все перемішуємо.

4. Далі форму для запікання, (в моєму випадку — силіконова 20х20) як слід змащуємо м’яким вершковим олією, але можна використовувати будь-яку, яка у вас є. Найголовніше, щоб товщина завантаженої суміші була не більше 3 див.

5. Викладаємо у форму підготовлену масу і рівненько розподіляємо її лопаткою.

6. Поміщаємо її в попередньо розігріту до 250 градусів духовку і запікаємо її протягом 20-30 хвилин. Десь хвилин за 5 до готовності вимикаємо духову піч і не відкриваючи дверцята даємо дійти до готовності страви.

7. Готової запіканки даємо трохи охолонути, після чого нарізаємо на порційні шматки зі сметаною, згущеним молоком або варенням.

Як приготувати запіканку за класичним рецептом

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Знаючи про всю користь цього страви, кожен з нас не роздумуючи захоче приготувати його своїм домочадцям. Нижче я поділюся з вами класичним варіантом. Використовуючи цей рецепт, ви завжди зможете спекти смачну, пишну і поживну запіканку. Отже,нам знадобляться такі продукти:

Інгредієнти:

  • Сир — 700 гр
  • яйця — 4 шт
  • манна крупа — 100 гр
  • молоко — 100 мл
  • сметана 25% — 100 гр
  • цукор — 150 гр.

Спосіб приготування:

Манку заливаємо молоком, перемішуємо і ставимо в бік для набухання.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Відокремлюємо яєчні білки від жовтків і збиваємо їх разом з цукром до білих піків. А жовтки додаємо до сиру, разом з набряклою манкою і сметаною. Потім збиваємо все блендером до однорідної суміші.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Тепер сюди ж кладемо збиті білки і добре розмішуємо ложкою.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Змащуємо форму рослинним маслом за допомогою кулінарної пензлика, викладаємо в неї сирне тісто і акуратно розрівнюємо.

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин до готовності.

Легка і дієтична запіканка без манки

Творожная запеканка - 6 лучших классических рецептов

В дане блюдо замість яблука можна додати родзинки, курагу, ягоди, фрукти, морква. А при подачі можна полити медом, сиропом, варенням йогуртом або розтопленим шоколадом.

Нам знадобиться:

  • Сир знежирений — 500 гр
  • вівсяні пластівці перемелені — 2 ст. л
  • яблуко зелене — 1 шт
  • яєчний білок — 3 шт
  • нежирна сметана або йогурт некалорійний
  • цукор — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Протираємо Через сито сир, всипаємо вівсяну муку, кладемо жовтки і змішуємо зі сметаною або йогуртом.

2. Блендером збиваємо білки з цукровим піском до білої повітряної суміші.

3. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, видаляємо середину і нарізаємо тоненькою соломкою або пропускаємо через крупну тертку.

4. Сирну масу з’єднайте зі збитим білком, подрібненим яблуком і ретельно перемішуємо.

5. Відповідну форму як слід змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і розрівнюємо.

6. Розігріваємо духову піч до температури 180 градусів і відправляємо в неї форму на 40-50 хвилин до готовності.

Відео про те, як спекти просту сирну запіканку

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: