Картопля фрі в домашніх умовах – 6 смачних рецептів

Вперше картопля фрі приготували в Бельгії в долині річки Меюсе. Мешканці цієї долини любили смажити рибу, виловлену в місцевій річці, у великій кількості масла і нарізану тонкими брусочками. Взимку вони були змушені відмовитися від улюбленої страви, так як річка перемерзала. Одного разу один з бельгійців вирішив замість риби використовувати картоплю!

Дане блюдо було названо на честь підприємливого мешканця за прізвищем Frite, який в 1861 році вперше став продавати обсмажені скибочки картоплі.

Зараз картоплю фрі є популярним блюдом по всьому світу! Приготувати його в домашніх умовах не становить особливої праці! А так само пропоную Вам оцінити смачна картопля по селянськи запечений в духовці.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

Як приготувати картоплю фрі в домашніх умовах на сковороді

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

Шматочки картоплі, обсмажені в олії. Дане блюдо володіє рядом переваг: насичене вітамінами і мінералами, допомагає швидко відновитися після фізичних навантажень, підвищує рівень серотоніну – гормону щастя!

Інгредієнти:

  • Картопля 5-6 штук середнього розміру.
  • масло рослинне для смаження.
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Очистити картоплю і покришити довгими брусочками, товщиною не більше 0,7-1,0 див.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

2. Помістити у воду на кілька хвилин (картопля позбавиться від зайвого крохмалю). Потім зливаємо воду і обсушуємо його на паперовому рушнику.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

3. Наступний етап: розігріти масло в сковороді. Його має бути достатньо, щоб покривати верхній шар картоплі. Готуємо близько 10 хвилин до хрусткої скоринки. Обсмажену картоплю викладаємо на серветку, вона вбере зайвий жир.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

4. Підсолюємо готове блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Рецепт приготування в духовці

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

Цей рецепт в духовці швидкий і простий у приготуванні і не вимагає великої кількості олії.

Інгредієнти:

  • Картопля 5-6 штук
  • рослинна олія 3 ст. ложки
  • паприка мелена 1 ст. ложка
  • часник 2 зубчики
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Очищаємо картоплю й нарізаємо довгими брусочками, товщиною не більше 0,7-1 див. промиваємо Під проточною водою від крохмалю і підсушуємо паперовим рушником.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

2. В окремій тарілці змішуємо паприку, рослинне масло, подрібнений часник і сіль.

У готову суміш викладаємо картоплю і ретельно перемішуємо.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

3. Деко застелити пергаментом, на нього викласти картоплю так, щоб він не стикався один з одним.

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

4. Ставимо деко в попередньо розігріту духовку до 180℃ на 20-25 хвилин.

Хрусткий і апетитний фрі готовий! Можна подати до столу з будь-яким соусом, який додасть пікантний смак. Приємного апетиту!

Як зробити картопля фрі без фритюрниці

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

Це ароматне блюдо легко і швидко приготувати в мікрохвильовій печі! Для його приготування потрібно мінімум часу, а результат порадує вас хрусткою скоринкою і незабутнім смаком.

Інгредієнти:

  • Картопля середнього розміру 5 штук
  • рослинна олія 20-30мл
  • перець і інші спеції за смаком
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

1. Очистити основний інгредієнт і нарізати довгими брусочками.

2. Промити від крохмалю і висушити паперовою серветкою або рушником (найменше крохмаль містять бульби червоних сортів).

3. У глибокій мисці змішати просушені шматочки з рослинним маслом. Далі поперчити, посолити і додати інші спеції за бажанням. Чекаємо на 3-5 хвилин, щоб картопелька просочилася.

4. Використовуємо посуд, призначену для готування в мікрохвильовій печі. Для кращої прожарювання викладаємо скибочки так, щоб вони не торкалися один одного. Можна викласти вертикально в глибоку ємність.

5. Виставляємо мікрохвильову піч на повну потужність і випікаємо 3-5хвилин до готовності, потім перевертаємо скибочки і повторюємо процедуру знову. Час готування може змінюватися в залежності від товщини шматочків.

6. Готову страву подаємо гарячим з будь-яким соусом. Приємного апетиту!

В домашніх умовах в мультиварці

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

На вашій кухні є мультиварка і вам захотілося чого-небудь смачного і ситного? Приготувавши картопля фрі ви порадуєте себе і свою сім’ю. Отже, приступаємо!

Інгредієнти:

  • Картопля 4-5 штук середнього розміру
  • рослинне масло — необхідна кількість для смаження
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

1. Картоплю очищаємо і нарізаємо довгими скибочками, товщиною не більше 1,0 див.

2. Промиваємо від крохмалю і ретельно просушуємо вафельним або паперовим рушником.

3. Наливаємо в каструлю масло до рівня необхідного для повного занурення картоплі.

4. Виставляємо режим «фрі» або «мультиповар», температура 170 ° с, на 20 хвилин. Закриваємо кришку і чекаємо нагріву масла.

5. Викладаємо просушені скибочки в кошик для смаження у фритюрі і смажимо з відкритою кришкою.

6. Чекаємо близько 10 хвилин до готовності.

7. Викладаємо картоплю з золотистою скоринкою на паперовий рушник (вберуться надлишки масла). Додаємо сіль і перець за смаком.

Як зробити фрі як в макдональдсі

Картофель фри в домашних условиях - 6 вкусных рецептов

Як приготувати картоплю фрі з знаменитого фастфуду? Сьогодні ви дізнаєтеся 2 секрету приготування. Перший — охолодження, другий – подвійна зажарка. Отже, про все по порядку.

Нам знадобиться:

  • Картопля 0,5 кг
  • рослинна олія до 1літр
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Очищаємо і нарізаємо картоплю довгими брусочками, товщиною не більше 1 см

2. Залишаємо шматочки в холодній воді, можна додати і лід (так крохмаль швидше звільнить його). Ретельно витираємо брусочки картоплі чистим рушником, можна використовувати паперове.

3. Смажимо картоплю двічі. Спочатку не дуже гарячому маслі близько 7 хвилин, потім в розпеченому близько 2-х хвилин.

4. Після першої засмажки рятують його від надлишок олії паперовим рушником і дають охолонути 10 хвилин.

5. Друга зажарка завершилася, паперовий рушник ввібрало зайве масло. Тепер можна посолити і подати гарячий картопля, як у Макдональдсі, з вашим улюбленим соусом.

Відео про те, як приготувати картоплю фрі за допомогою каструлі і сита

Приємного Вам апетиту!!!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: