Давним-давно піца перестала бути тільки італійським блюдом. У кожній країні, у кожній родині готують це ласощі. У кожної господині є свої спосіб її приготування в мікрохвильовій печі, так і в духовці, але сьогодні ми поговоримо про рецепти на сковороді.
Дане блюдо, приготоване на сковороді вже зовсім не для кого не новина. Цей простий, домашній рецепт займає мінімум часу, а задоволення приносить не менше, ніж приготовлена в піцерії.
Сьогодні розглянемо 5 рецептів швидкого і чудовою піца на сковороді за 10 хвилин. Так само пропоную взяти на замітку рецепти тесту для піци на кефірі.
Піца на кефірі за 10 хвилин
Піца на сковороді – це смачний сніданок для всієї родини. Готується всього за 10 хвилин і подається з запалі з жару.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сода – на кінчику ч. ложки
- Сіль – за смаком
- Борошно – 8 ст. ложок
- Рослинне масло – 1 ст. ложка
Для начинки:
- Ковбаса (солями) – 50 гр.
- Солодкий перець – 1 шт.
- Оливки (без кісточок) – за смаком
- Помідор – 1 шт.
- Томатний соус – 3 ст. ложки
- Сир – за смаком
- Зелень – за смаком
- Гриби (печериці) – 7 шт.
- Цибуля (ріпчаста) – пол головки
Спосіб приготування:
1. Беремо глибоку чашку. Інгредієнти з’єднуємо, додаємо борошно, до неї додаємо сіль, соду, перешиваємо.
2. Вливаємо 1 ст. ложку рослинної олії.
3. Розбиваємо куряче яйце.
4. Вливаємо кефір.
5. Усе ретельно перешиваємо. Тісто не повинно бути дуже густим.
6. Розігріваємо сковороду на плиті. І виливаємо в неї тісто.
7. Залишаємо випікатися на середньому вогні протягом 10 хвилин.
8. А поки готуємо начинку.
9. Печериці поріжемо довільно, трохи обсмажимо.
10. Кругляшками ріжемо тонкими оливки.
11. Митий зелень дрібно шаткуємо.
12. Цибуля кришимо як Вам завгодно.
13. Ковбасу солями нарізаємо кружечками.
14. Помідори миємо, прибираємо від серцевини і нарізаємо шматочками (але це на ваш розсуд).
15. Сир натираємо на крупній тертці.
16. Тим часом одна сторона готова перевертаємо на інший і змащуємо томатним соусом.
17. Починаємо викладати інгредієнти, спочатку кладемо цибулю.
18. Потім печериці і оливки.
19. Слідом ковбасу, помідори.
20. Зверху покриваємо все сиром.
21. І засипаємо зеленню.
22. Накриваємо кришкою і готуємо на мінімальному вогні, поки сир не розплавиться.
23. Нарізаємо на шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту.
Рецепт піци на сметані
Інгредієнти:
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 8 ст. ложок
- Борошно – 5 ст. ложок (з гіркою)
- Розпушувач – ½ ч. ложки
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинне масло –для смаження
- Помідор – 1 шт.
- Ковбаса – 100 гр.
- Сир – 100 гр.
- Гриби – 100 гр.
- Цибуля – 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Для початку підготуємо начинку. Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями.
2. Ковбасу варену не товстими скибочками.
3. Помідори промиваємо, вирізаємо серцевину і ріжемо кружальцями.
4. Промиті проточною водою гриби і так само нарізаємо кружальцями.
5. Натираємо сир на дрібній тертці.
6. Робимо тісто. Розбиваємо яйця в миску, збиваємо трохи.
7. Додаємо сметану.
8. За смаком додаємо сіль і перець.
9. Розпушувач додаємо до борошна і ретельно перешиваємо.
10. Додаємо борошно. Добре збиваємо.
11. У сковороду наллємо трохи олії.
12. Вливаємо тісто.
13. Викладаємо цибулю, ковбасу.
14. Кладемо гриби, помідори.
15. Посипаємо рясно сиром.
16. Накриваємо кришкою. Ставимо на маленький вогонь хвилин на 15-20.
17. Піца буде готова, коли сир добре розплавиться.
Приємного апетиту.
Як приготувати піцу без сметани
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно (вищий сорт) – 5 ст. ложок
- Майонез – 5 ст. ложок
- Яйце – 3 шт.
Для начинки:
- Ковбаса (копчена) – 100 гр. (в залежності від того яка у вас сковорода)
- Перець болгарський – 1 шт.
- Томатний соус (можна замінити кетчупом)
- Сир (будь-який) – за смаком
- Помідори – 2 шт.
- Зелень – за смаком
- Сіль – за смаком.
Спосіб приготування:
- Беремо глибоку миску розбиваємо туди яйця, додаємо майонез і всипаємо просіяне борошно. Змішуємо до однорідної маси.
- Ставимо Сковороду на плиту, розігріваємо її, змащуємо невеликою кількістю соняшникової олії, відразу вливаємо суміш і накриваємо кришкою. Готуємо на слабкому вогні 5 хвилин.
- Займемося начинкою. Ковбасу дрібно кришимо (або кружальцями, на ваш вибір)
- Перець болгарський промиваємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо соломкою.
- У митих помідор вирізаємо серцевину і ріжемо кружальцями.
- Сир натираємо на крупній тертці.
- Зелень промиваємо і дрібно шаткуємо.
- Тепер коли тісто схопилося і воно вже не рідкувате, беремо кетчуп, і змащуємо тісто.
- Викладаємо готову начинку.
- Зверху посипаємо сиром.
- Накриваємо кришкою і готуємо ще приблизно 8 хвилин.
- Піца без сметани на сковороді готова, подаємо до столу. Приємного апетиту.
Простий рецепт без майонезу
Інгредієнти:
Для тіста
- Сметана – 8 ст. ложок
- Яйця курячі– 2 шт.
- Борошно – 9 ст. ложок
- Олія – для змащування сковороди
- Сіль і спеції – за смаком.
Для начинки:
На ваш розсуд, що у вашому холодильнику є, то і використовуйте.
- Ковбаса – 100 гр.
- Сир (будь-який, який плавиться) – за смаком (для посипки піци)
- Оливки (без кісточок) – ½ банки
- Грудка куряча – 1 шт.
- Помідори – 2шт.
- солоний огірок — за смаком.
Спосіб приготування:
- У мисці змішаємо сметану з яйцями, додамо до них сіль і всипаємо просіяне борошно. Тісто має бути рідким, як сметана.
- Готуємо начинку. Нарізаємо кружальцями ковбасу.
- Ріжемо дрібно оливки.
- Натираємо сир на крупній тертці.
- Грудку відчищаємо від шкіри і кісток. Кришимо дрібними кубиками і обсмажуємо.
- Помідори промиваємо, нарізаємо кільцями.
- Беремо сковороду, змащуємо її соняшниковою олією і виливаємо тісто.
- Зверху викладаємо начинку. Трохи посолимо і поперчимо.
- Зверху на тісто розкладаємо начинку: тонко нарізані сосиски, шматочки солоного огірка і скибочки червоних помідорів (у нашому випадку), по трохи перчимо і солимо.
- В кінці висипаємо сир (можна використовувати моцарелу так як він більш твердий).
- На невеликий вогонь ставимо сковороду, накриємо кришкою. Як тільки сир розплавиться, піца на сковороді готова. За бажанням посипаємо її зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту.
Смачна піца на сковороді з майонезом і сметаною
Інгредієнти:
- Сметана – 4 ст. ложки
- Майонез – 4 ст. ложки
- Борошно – 9 ст. ложок
- Сир – чим більше, тим краще
- Начинка – на ваш розсуд
Спосіб приготування:
- Замішуємо тісто, воно повинно вийде рідким. Беремо глибоку миску, кладемо в неї 4 ст. ложки сметани додаємо просіяне борошно. Ретельно перемішуємо.
- Заздалегідь підготуємо начинку, нарізаємо ковбасу, солені огірки, помідори та інші інгредієнти на ваш розсуд.
- Натремо сир на крупній тертці.
- Беремо сковорідку, виливаємо тісто і відразу ж зверху кладемо начинку.
- Після чого заллємо майонезом і засипаємо сиром (бажано товстим шаром).
- Ставимо сковороду на плиту на середній вогонь, чекаємо пару хвилин і накриваємо сковороду кришкою. Як тільки ви бачите, що сир починаємо розплавлятися значить ваша піца готова, чекаємо ще кілька хвилин і знімаємо з вогню. Подаємо до столу відразу.
Приємного Вам апетиту!!!