Картопля по-селянськи запечений в духовці – 5 покрокових рецептів

Яким тільки способом не приготуєш картоплю, його полюблять все, як дорослі, так і діти. Використовують його в різних стравах для приготування і дуже часто в якості основного інгредієнта. Способи приготування для нього різні, його можна: варити, смажити і піч.

Насправді, приготовлена картопля по-селянськи в духовці – це наивкуснейшее блюдо, від якого явно не відмовиться навіть той, хто надто розбірливий в їжі. Адже на виході вона виходить не жирною, так як для її приготування використовується невелика кількість масла. Головне, підібрати рецепт, який підійде саме Вам, так як їх існує кілька.

Отже, не будемо зволікати, а візьмемо і розберемо кращі рецепти приготування запеченого картоплі в духовці по-селянськи. Так само пропоную Вам розглянути рецепти смачної лазаньї з фаршем, які були опубліковані раніше.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Картопля по селянськи приготований, як в макдональдсі

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг
  • куркума мелена — 1 ч. л
  • приправа для картоплі — 1,5 ч. л
  • рослинна олія
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Так як картопля по даному рецепту готується прямо в шкірці, його необхідно як слід промити у воді і вирізати очі. Після чого нарізаємо вздовж на тоненькі часточки, промиваємо від крохмалю і викладаємо на рушник, щоб позбутися від зайвої вологи.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Далі перекладаємо її в глибоку миску, посипаємо приправою і куркумою, після чого рясно поливаємо олією і ретельно перемішуємо.

Солити необхідно після приготування, так як під час готування утворюється багато вологи, чого нам абсолютно не потрібно.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Застеляємо підходящий деко пергаментним папером і викладаємо на нього часточки картоплі шкіркою вниз. Потім за допомогою кулінарного пензлика змащуємо їх маслом з приправою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

По закінченню часу перевіряємо блюдо і якщо воно готове, виймаємо його з духовки, посипаємо сіллю за смаком і викладаємо на серветку, щоб позбутися зайвого жиру.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

За рахунок того, що ми використовували куркуму, наше блюдо придбало насичений золотистий колір.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Скоринка вийшла засмаженою і дуже апетитною. Таку картоплю можна їсти як окремо, так і використовувати як гарнір, наприклад до м’яса.

Картопля запечена в рукаві

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Картопля 15 шт
  • масло рослинне — 6 ст. л
  • часник — 6 зубчиків
  • спеції і кріп
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті попередньо необхідно замаринувати картоплю. І для цього треба в невеликій ємності змішати рослинне масло, дрібно нарізаний кріп, спеції, пропущений через прес часник і сіль.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Тепер очищаємо картопляні бульби, з допомогою ножа робимо невеликі проколи, а якщо вони трапляються великі, то краще їх нарізати навпіл, потім укладаємо в миску і заливаємо приготовленим маринадом. Як слід перемішуємо і знімаємо маринуватися хвилин на 20-30, в сторонку.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Далі, перекладаємо в спеціальний рукав для запікання, зав’язуємо і струшуємо його, після чого робимо невеликі проколи в ньому, щоб проходило повітря і відправляємо на 40-50 хвилин у розігріту до 200 градусів духовку.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Після приготування виймаємо готову страву з рукава і подаємо до столу в якості гарніру.

Смачна картопля з куркою і грибами

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Картопля — 600 гр
  • печериці — 300 гр
  • стегенця курячі — 2 шт
  • цибуля — 1 шт
  • часник — 4 зубчики
  • масло рослинне — 2 ст. л
  • лавровий лист — 1 шт
  • паприка — 1 ч. л
  • чебрець — 1 ч. л
  • сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Промиваємо і очищаємо картоплю. Потім разом з грибами нарізаємо досить великими часточками.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Цибулю і часник шаткуємо середніми шматочками.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Курячі стегенця так само нарізаємо не зовсім дрібно.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Потім з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокій мисці, туди ж додаємо перець, сіль, паприку, лавровий лист, чебрець, рослинне масло і все добре перемішуємо, щоб всі компоненти як слід розподілилися.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Перекладаємо всі вміст в рукав для запікання, герметично зав’язуємо з обох сторін, укладаємо на деко і зверху робимо невеликі проколи для виходу зайвого повітря під час готування. І відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Після того, як дістали і відкрили готову страву, ми відчуваємо цей чудовий аромат, де м’ясо виходить соковитим, картопля ніжною, просто тане у роті. Спробуйте приготувати і Ви не пошкодуєте!

Як приготувати картоплю у фользі

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Інгредієнти:

  • Картопля — 3 шт
  • сир — 150 гр
  • масло вершкове — 30 гр
  • сіль і перець — за смаком.

Для начинки:

  • Яйця — 2 шт
  • крабові палички — 3-4 шт
  • сметана — 2-3 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Насамперед необхідно ретельно промити три однакові картоплі і не знімаючи шкірку, кожну окремо щільно загортаємо у фольгу.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

2.Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.

3. По закінченню часу витягаємо запекшийся картопля з духовий печі, не знімаючи фольгу робимо поздовжній надріз і ложечкою взрыхляем вміст, як на фото.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

4. Тепер у всередину додаємо чайну ложечку вершкового масла, посипаємо натертим на дрібній тертці сиром, солимо за смаком і перемішуємо.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

5. Потім готуємо начинку і для цього потрібно дрібно нашаткувати крабові палички і в круту відварені яйця. Додаємо сметану, добре перемішуємо і викладаємо на картоплю.

Картофель по-деревенски запеченный в духовке - 5 пошаговых рецептов

Подаємо до столу ще гарячим.

Картопля запечена в пакеті з м’ясом в духовці (відео)

Таке блюдо, приготоване з м’ясом неможливо не полюбити, особливо запечену зі свининою вирізкою. Ніжна, ароматна картопелька і соковите, м’яке м’ясо — одне з найулюбленіших страв у моїй родині. Приготувати його досить просто все, що потрібно, слідувати простим правилам.

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: