Суп з сушених білих грибів – рецепт з фото покроково, як варити і скільки, приготування з картоплею, класичний варіант з вермішеллю

Грибні супи – це прекрасне доповнення до раціону, особливо якщо ви дотримуєтеся правильного харчування, сидите на дієті або постіть. Завдяки тому, що гриби чудово піддаються сушці, їсти такі страви можна в будь-яку погоду, враховуючи також те, що інші інгредієнти присутні круглий рік в магазині.

Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

Традиційний грибний суп прийнято готувати на дуже легкій бульйоні з курки або індички, а краще взагалі робити його пісним на воді або овочах. Особливою популярністю подібні страви користуються в жарку погоду – в грибах дуже багато рослинних білків, і вони здатні майже повністю замінити тварини. Овочі в супчику забезпечать необхідними вітамінами і складними вуглеводами, здатними надати вам енергії до кінця дня.

Грибний суп з сушених білих з вермішеллю

Сушені гриби нічим не гірше свіжих, але їх потрібно довести до розуму і правильно підготувати до варіння, інакше отримаєте жорсткі і некрасиві шматки незрозумілої форми і кольору.

Що стосується інших продуктів: ви можете додавати будь-які інгредієнти і гратися з рецептом за своїм бажанням. Супи хороші тим, що від зміни місць доданків їх користь і смак ніяк не постраждають. Ви можете готувати юшку з картоплею, квасолею, вермішеллю, рисом, гречкою, перловкою або іншими крупами, регулюючи корисність кожної порції самостійно.

Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

Це дуже важливо для тих людей, які вважають калорії і зобов’язані дотримуватися дієти, вживають лише дозволені продукти, а також мають індивідуальну непереносимість.

Інгредієнти

  • вода 1 л
  • куряча грудка 300 г
  • білі гриби сушені 60 г
  • картопля 300 г
  • цибуля 100 г
  • морква 100 г
  • вермішель 100 г
  • олія соняшникова 30 мл
  • сіль 1 ст. л.
  • кріп 1 пучок

На порцію

Калорії: 106 ккал

Білки: 9.4 г

Жири: 5.1 г

Вуглеводи: 5.5 м

Кроки 40 хв. Відео-рецепт

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Спочатку варимо бульйон – багато дієтологи говорять про те, що змішувати тваринні і рослинні білки не рекомендується, так як вони можуть влаштувати революцію в ШКТ. Але якщо ви не страждаєте слабким шлунком, то зрідка можна їсти подібні страви. Але взагалі грибні супи прийнято варити на воді, так як вони самі дають весь необхідний аромат. Можна додати за смаком перець горошком, лаврушку і різноманітні спеції, щоб супчик пахнув ще краще.

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Поки готується бульйон, відкриваємо кран і заливаємо гриби. Зазвичай їх сушать цілими шматками, тому після вимочування великі екземпляри потрібно буде додатково порізати. В ідеалі залишити продукт у воді на 2-3 години, а відпрацьований настій потім злити. Якщо у вас немає часу на попередні дії, то можете просто проварити 15 хвилин, а потім вийняти шумівкою і остудити. Цю воду необхідно злити.

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Коли бульйон звариться, проціджуємо його і дістаємо м’ясо, засипаємо порізані і вимочені гриби, солимо і кип’ятимо близько 1 години, щоб вони віддали весь аромат.

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Займаємося приготуванням засмажки – на сковороді в олії пасеруємо до золотої скоринки дрібно нашатковану цибулю. Морква для супу можна порізати соломкою, або потерти на тертці (у другому варіанті колір вийде яскравіше). Коли цибуля обсмажиться, додаємо її і всі разом пасеруємо ще 10 хвилин на повільному вогні.

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками або соломкою, а коли гриби зваряться, додаємо в каструлю і тушкуємо 10 хвилин.

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Засмажку і локшину можна засипати в суп одночасно, так як їм готуватися приблизно 10-15 хвилин, в залежності від марки локшини і її сорти.

  • Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

    Пробуємо суп на сіль і коригуємо смак під себе. Вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу трохи охолонути.

Смачна юшка готова! Сушені гриби дуже прості у використанні, головне – правильно їх замочити. Подавати це класичне перше страву необхідно з дрібно порізаною зеленню, куркою і невеликою кількістю сметанки, приємного апетиту!

Порада: якщо ви готуєте суп з вершками, то є сенс гриби вимочити не у воді, а в молоці. Це зробить їх смак більш ніжним і насиченим.

Приготування з перловкою і картоплею

Картопля – це обов’язковий компонент будь-якого супу. Його нарізають соломкою або кладуть в каструлю четвертинками, щоб потім потовкти виделкою і зробити страву більш густим. Вариться такий овоч близько 10-15 хвилин, залежно від твердості.

Суп из сушеных белых грибов - рецепт с фото пошагово, как варить и сколько, приготовление с картошкой, классический вариант с вермишелью

Інша справа – крупи. Кожна з них має певний час приготування, свою особливу попередню підготовку і секрети правильної варіння. Перлова крупа відома примхливістю, тому її теж варто замочувати. Краще всього зробити це з вечора, попередньо промивши кілька разів в проточній воді, а зайнятися приготуванням першого страви вже вранці.

Кулінари радять варити перловку окремо від супу, інакше той стане непрозорим і слизьких, але це залежить від виробника. Якщо побоюєтеся невдачі, можете зварити її в окремій каструльці з невеликою кількістю солі протягом 30-40 хвилин, а потім додати в майже готовий суп одночасно із засмажкою.

Перлова крупа не даремно вважається однією з найбільш корисних – у ній дуже багато клітковини, складних вуглеводів, білка і крохмалю. Такий вражаючий набір корисних речовин добре впливає на весь шлунково-кишковий тракт, тому перловку необхідно зрідка включати в свій раціон нарівні з іншими крупами.

Грибні супи – це просто свято для людей, які втомилися від звичайних перших страв. Завдяки тому, що основний інгредієнт можна засушити або заморозити, приготувати такий суп цілком реально хоч сьогодні. Для цього використовується як звична каструля, так і мультиварка. За бажанням господині беруть яловичий або курячий бульйон. Дуже смачним виходить страва з плавленим сиром. З сушених грибів і квашеної капусти готують ароматну солянку. Користуйтеся навчальними відео і покроковими фото, щоб набратися досвіду у іменитих кулінарів, і незабаром зможете створювати власні гастрономічні шедеври, удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: