Салат з креветками і крабовими паличками – рецепт з кальмарами, ананасом і червоною ікрою, фото

Салат з креветками і крабовими паличками – це справжня знахідка для будь-якого святкового столу. Подібні страви з натяжкою можна віднести до бюджетних, але на виході ви отримаєте дуже екзотичну і смачну їжу, яка стане прикрасою вашого свята.

Завдяки навчальним фото і відео приготувати таку закуску стає дуже просто: багато кулінари крім двох основних інгредієнтів також додають різноманітні овочі і фрукти, які добре поєднуються з морепродуктів: авокадо, кукурудзу, грейпфрути, а також кальмари і червону ікру.

Солять такий салат тільки для вигляду», так як найкраще подібні інгредієнти поєднуються з лимонним соком та іншими цитрусовими, які здатні надати закуски особливий шарм.

Покроковий рецепт салату з креветок та крабових паличок

Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

З одними лише морепродуктів така закуска буде виглядати бідно і ненарядно, тому в даному рецепті використовуються також огірки і яйця – часті гості в будь-якому салаті.

Важливо: коли будете розморожувати креветки, зверніть увагу, вони свіжі або варені. Якщо морепродукти свіжі, то їх необхідно або розморожувати при кімнатній температурі, або в прохолодній воді. Гаряча підходить тільки для вже зварених креветок.

Інгредієнти

  • крабові палички 250 г
  • креветки 500 г
  • кріп 1 пучок
  • яйце 3 шт.
  • огірок 1 шт.
  • майонез 200 г
  • часник 3 зубки
  • зелений лук 2 шт.
  • лимонний сік 50 мл
  • перець чорний мелений та сіль за смаком

На порцію

Калорії: 181 ккал

Білки: 12.1 р

Жири: 13 р

Вуглеводи: 3.9 р

Кроки 20 хв. Відео-рецепт

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Якщо креветки сирі, то їх необхідно спочатку розморозити, а потім зварити. Кулінари радять кидати морепродукти вже в киплячу злегка підсолену воду з додаванням перцю-горошку і лаврового листа, щоб м’ясо вийшло особливо ніжним. Відкидаємо креветки на друшляк і даємо їм охолонути.

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Яйця відварюємо і натираємо на тертці.

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Крабові палички дрібно нарізаємо разом з цибулею і кропом.

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Остиглі креветки поливаємо соком ½ лимона, ретельно перемішуємо. Якщо вони маленькі, різати їх не потрібно.

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Додаємо креветки в загальну миску, перемішуємо.

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Всі інгредієнти змішуємо в салатниці. Часник видавлюємо через прес і додаємо в миску.

  • Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

    Наливаємо майонез, солимо і перчимо за смаком. Приємного апетиту!

Важливо: якщо ви приготували дуже багато і точно впевнені, що в той же день салат не встигнете з’їсти, то не заправляйте загальну миску майонезом. Змішуйте стільки, скільки з’їсте.

Подавати подібний салат рекомендують разом із зеленню. Прикрасити закуску в креманці або салатнику можна листям салату або ікринками для кольору. За бажанням, щоб розбавити колір, можна додати консервовану кукурудзу, так як морепродукти добре з нею поєднуються.

Салат з креветок, крабових паличок і кальмарів

Теж досить не бюджетний, але дуже гарний і смачний рецепт. Якщо ви без розуму від морепродуктів, то обов’язково приготуйте подібний салат. Для прикраси тут будуть використовуватися яєчний жовток і червона ікра.

Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 13

Енергетична цінність

  • білки: 15.2 м;
  • жири: 14.9 г;
  • вуглеводи: 2.8 м;
  • калорійність – 206 кКал.

Інгредієнти

  • крабові палички – 200 г;
  • креветки – 200 г;
  • ікра червона – 130 г;
  • кальмари – 200 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • яйце – 5 шт.;
  • майонез – 200 г;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • перець чорний мелений – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування

  1. Яйця необхідно відварити, потім остудити, відокремити білок від жовтка, а білок потерти на тертці або дуже дрібно нарізати. За бажанням можна використовувати перепелині яйця і використовувати їх в якості прикраси.
  2. Якщо креветки свежемороженные, то їх необхідно розморозити в холодній воді або в холодильнику. Потім кидаємо їх в киплячу підсолену воду і відварюємо протягом 2 хвилин. Бажано брати маленькі морепродукти, щоб не доводилося їх різати. Тигрові великі креветки варяться 4 хвилини. Якщо креветки варено-морожені, їх можна кидати відразу в киплячу воду.
  3. Кальмари ретельно промиваємо, очищаємо від шкірки і відварюємо в киплячій злегка підсоленій воді протягом 10 секунд.
  4. Відкидаємо кальмари і креветки на друшляк і охолодити їх.
  5. Креветки збризкуємо лимонним соком, кладемо в салатницю і посипаємо порізаним яйцем.
  6. Кальмари ріжемо тоненькою соломкою і додаємо до салату.
  7. Крабові палички дрібно нарізаємо і разом з кропом відправляємо до загальної маси. Весь салат ретельно перемішуємо, додаємо сіль і перець за смаком.
  8. Заправляємо салат майонезом, а в самому кінці додаємо ікру. У неї дуже ніжна структура, тому перемішуйте акуратніше, щоб вона не полопалася.
  9. Наостанок прикрашаємо салат яєчним жовтком і зеленню. Приємного апетиту!

Інгредієнти можна викладати шарами, щоб вийшло дуже незвичайне блюдо, яке необхідно розрізати. Подібний салат настільки красивий і привабливий, що може стати прикрасою будь-якого святкового столу. Всі ці інгредієнти прекрасно поєднуються один з одним, а разом з цим створюють приголомшливе блюдо, просто пальчики оближеш!

Допускається варіант, в якому ікру використовують тільки для прикраси або коли замість крабових паличок використовують крабове м’ясо. Такий делікатес не тільки смачний, але ще і неймовірно корисний, адже всі знають, що магазинні палички – це всього лише його вдала і дешева імітація.

Особливості приготування з ікрою, кальмарами і сиром

Багато часто через незнання відварюють кальмари до такої міри, що вони стають непридатними для їжі. У мережі можна зустріти поради, за якими варити їх потрібно близько 4 хвилин, але після цього кальмари стають гумовими, і є їх абсолютно неможливо. Закладайте почищені від шкірки морепродукти буквально на 10-13 секунд в киплячу воду, цього часу буде достатньо.

Ікра сама по собі солона, тому сіль радять додавати потроху вже після того, як змішали всі інгредієнти, так як вона може вплинути на кінцевий результат.

Салат с креветками и крабовыми палочками - рецепт с кальмарами, ананасом и красной икрой, фото

В інтернеті гуляє дуже багато рецептів з сиром – його використовують як прикрасу в самому кінці. Краще всього поєднується з морепродуктами пармезан. Натріть його на дрібній тертці і подавайте окремо з кожною порцією, додаючи кілька ікринок.

Морепродукти – це не просто їжа смачна, але і цілий джерело вітамінів. Рідко зустрінеш у світі людини, яка б не любила морські дари, тому було придумано дуже багато салатів на їх основі. Експериментуйте зі своїми рецептами, додавайте різноманітні сири і овочі, щоб отримати чудову закуску, удачі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: