Вінегрет класичний. 11 простих покрокових рецептів смачного салату з овочів

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Вінегрет – це просте, смачне і корисне блюдо з овочів, який легко можна приготувати в домашніх умовах. На сьогоднішній день існує величезна кількість варіантів приготування вінегрету. Головними складовими страви є буряк, картопля, морква, цибуля, квашена капуста, мариновані огірки, консервований горошок. В якості заправки використовується рослинна олія. Також закуска може доповнюватися грибами, оселедцем, квасолею, крабовими паличками.

Вінегрет має велику популярність не лише в країнах СНД, але і в Європі. Страва хоч і вважається російським, проте схожі салати присутні в кухнях Скандинавії, Франції, Німеччини. Вінегрет можна вживати людям, що дотримують дієту. Завдяки наявності у складі рецепту овочів, салат сприяє нормалізації обміну речовин і сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт.

Існує думка, що створений вінегрет був при дворі царя Олександра першого. Кухар з Франції (Антуан Карем), який працював на царській кухні, побачив як російські колеги подрібнені овочі поливають оцтом і запитав: «vinaigre?», що в перекладі означало оцет. Так як російські кухарі погано розуміли французьку мову, вони вирішили, що це назва страви, проте Антуан хотів лише переконатися в тому, що для приготування страви в якості заправки використовується оцет. З тих пір овочевий салат стали називати вінегретом.

Зміст статті:
  1. Вінегрет класичний з солоними огірками і горошком
  2. Знадобиться:
  3. Приготування:
  4. Рецепт вінегрету з оселедцем і огірком
  5. Знадобиться:
  6. Для заправки:
  7. Для маринаду:
  8. Приготування:
  9. Ситний вінегрет з квасолею, свіжими огірками і зеленню
  10. Знадобиться:
  11. Приготування:
  12. Овочевий вінегрет з кислими яблуками за рецепт бабусі Емми — відео
  13. Вінегрет з квасолею з тушкованими овочами
  14. Знадобиться:
  15. Маринад для лука:
  16. Інгредієнти для заправки:
  17. Приготування:
  18. Дуже корисний сыроедческий вінегрет зі свіжих овочів і авокадо
  19. Знадобиться:
  20. Приготування:
  21. Рецепт вінегрету з маринованими грибами або солоними
  22. Знадобиться:
  23. Приготування:
  24. Смачний вінегрет з квашеною капустою і без огірків
  25. Знадобиться:
  26. Приготування:
  27. Оригінальний вінегрет з оселедцем і крабовими паличками з майонезом
  28. Знадобиться:
  29. Приготування:
  30. Простий рецепт вінегрету з куркою і свіжими огірками
  31. Знадобиться:
  32. Приготування:
  33. Як красиво оформити вінегрет до свята — відео рецепт

Вінегрет класичний з солоними огірками і горошком

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Це, напевно, найпопулярніший варіант вінегрету, який найчастіше готують господині в багатьох будинках. Вінегрет багато в чому асоціюється не тільки з буряком, але і з додаванням до нього, крім картоплі і моркви, зеленого горошку і солоних або маринованих огірочків. Саме останні інгредієнти надають цьому салату той самий впізнаваний смак.

Рекомендується вибирати більш стару буряк, так як вона володіє солодким смаком і насиченим смаком. Для вінегрету її можна як зварити в мундирі, так і запекти в духовці, загорнувши у фольгу.

Для того щоб скоротити час приготування страви використовуйте куплені, вже зварені і подрібнені овочі, які продаються у спеціальній герметичній упаковці.

Знадобиться:

  • картопля (варена в мундирі) – 7 шт.;
  • буряк варена – 4 шт.;
  • морква варена – 4 шт.;
  • горошок – 300 г;
  • огірки – 5 шт.;
  • цибуля (ріпчаста) – 4 шт.;
  • олія рослинна;
  • зелена цибуля;
  • оцет;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль.

Приготування:

1. Для смачного вінегрету, де цибуля не буде гірчити і палити, його потрібно замаринувати. Очищений цибулю наріжте середніми кубиками. Налийте в миску 0,5 літра води, додайте 2 столові ложки оцту і стільки ж цукру. У миску з водою, оцтом і цукром покладіть подрібнену цибулю. Залиште на годину.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. У той час поки маринується цибулю, порізати буряк спочатку пластинами, а потім дрібними кубиками. Змастіть рослинною олією буряк. Це необхідно робити, щоб вона не пустила багато соку і не забарвила інші овочі.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. Очищений картопля поріжте на 2 частини, далі наріжте пластинами, після чого наріжте на кубики.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Мариновані огірки і очищену моркву поріжте, так само як і всі овочі (кубиками).

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

5. Змішайте в одній великій каструлі всі інгредієнти подрібнені. Додасте в ємність горошок.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

6. Маринований лук промийте під холодною водою і приєднайте його в каструлю.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

7. Промийте зелений лук і поріжте його на невеликі шматочки, киньте в овочеву суміш. Перемішайте всі компоненти страви.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Солити і заправляти вінегрет рекомендується перед подачею на стіл. Для заправки використовуйте рафінована рослинна олія. Коли будете солити, врахуйте, що огірки віддають свою частину солі, пробуйте щоб не пересолити.

Такий вінегрет зберігається в заправленому вигляді до декількох днів в холодильнику. Діставайте його за бажанням і їжте на обід і вечерю. Дуже корисно і смачно.

Рецепт вінегрету з оселедцем і огірком

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Салат з’явився в результаті злиття двох страв – «оселедець під шубою» і традиційний «вінегрет». У вінегреті замість філе оселедця можна використовувати пресерву, тому що її найчастіше простіше купити в будь-якому магазині.

Буряк рекомендується не варити, а запікати в духовці місці з шкіркою. Так овоч збереже всі свої корисні властивості і придбає цікавий аромат.

Знадобиться:

  • картопля – 3 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • зелений горошок – 4 ст. л.;
  • філе оселедця – 1 шт.;
  • огірки (солоні) – 2 шт.;
  • зелені цибулю;
  • сіль;
  • перець чорний мелений.

Для заправки:

  • столовий оцет – 1 ст. л.;
  • олія соняшникова – 3 ст. л.

Для маринаду:

  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • вода – 2 ст. л.;
  • оцет – 2 ст. л.

Приготування:

1. Щоб цибуля в страві не гірчив, замаринуйте його. Для цього очистіть цибулю, дрібно наріжте, покладіть в миску. Додайте сіль, цукор, воду, оцет. Залиште маринуватися на 15 хв.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. Для вінегрету необхідно заздалегідь підготувати овочі. Відварити їх у мундирі і остудити. Після чого очистити від шкірки. Варені буряки, картоплю і моркву спочатку очистіть, а потім наріжте середнім кубиком.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. Філе оселедця перевірте на наявність кісточок. Потім подрібніть на середні брусочки.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Наріжте дрібним кубиком мариновані огірки.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

5. Надішліть всі подрібнені овочі в глибоку миску. Злийте рідину з маринованої цибулі і відправте його в миску.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

7. В якості заправки використовуйте суміш оцту з рослинним маслом. Влийте її ємність.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

8. Вінегрет посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте. Салат має настоятися протягом години.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Блюдо викладіть в салатник, присипте мелкорубленной зеленню і подавайте на стіл. Приємного апетиту!

Ситний вінегрет з квасолею, свіжими огірками і зеленню

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

При приготуванні страви можете використовувати не тільки білу, але і червону квасолю. Якщо немає бажання займатися варінням бобів, використовувати консервовану квасолю. На відміну від попередніх рецептів, тут візьмемо свіжі огірочки. Такий салат буде корисний тим, хто не може їсти солоні і мариновані овочі з-за їх гостроти.

Замість масла льону дозволяється заправляти вінегрет кунжутним, оливковою або соняшниковою олією. Для нарізання овочів використовуйте керамічний ніж, щоб зберегти більше вітамінів.

Знадобиться:

  • біла квасоля – 140 г;
  • буряк – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • зелена цибуля;
  • кріп;
  • сіль;
  • сік лимона;
  • олія льону.

Приготування:

1. Замочіть на ніч квасолю, щоб вона розбухла. Злити з неї воду. Помістіть боби в каструлю з холодною водою і варіть до готовності 40 хв.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. Зваріть буряк, картоплю і моркву. Варіть їх під закритою кришкою. Готовність овочів можна перевірити з допомогою проколи вилкою. Вони повинні проколюватися наскрізь. Вийміть овочі з каструлі і почекайте поки вони охолонуть. Зніміть шкірку з овочів.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. Поріжте кубиками моркву, буряк і картоплю. Змішайте інгредієнти в каструлі.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Додайте до овочів варені боби. Попередньо з них злийте воду. Огірки наріжте на кубики середньої величини і теж додайте.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

5. Дрібно наріжте зелену цибулю. Нашаткуйте кріп. Приєднайте цибулю і кріп до овочів. Підсолити за смаком. Можна добавиь трохи свіжо меленого чорного перцю.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

6. Влийте в каструлю свіжовичавлений лимонний сік. Додайте масло, перемішайте вінегрет. Залиште його не надовго настоятися. Смаки всіх овочів перемішаються і буде тільки смачніше.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Дуже смачний і свіжий готовий вінегрет. Велика кількість зелені і свіжий огірок робить його дуже корисним, хрустким, такий підійде і дітям і дорослим. Обідайте на здоров’я.

Овочевий вінегрет з кислими яблуками за рецепт бабусі Емми — відео

Чудовий наочний приклад того, як готується такий просто салат. Дуже апетитно і зрозуміло. Крім того, з’являється новий смачний інгредієнт — кисле яблуко, яке дуже здорово збагачує смак. Я дуже рекомендую вам спробувати приготувати такий салат.

Вінегрет з квасолею з тушкованими овочами

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

У даному рецепті використовується квасоля, замінює консервований горошок. І додається квашена капуста. Вона дасть і свою кислинку і приємний хрускіт салату, який багато хто так люблять. Класичний баланс правильного вінегрету буде дотримано, але вже з іншими інгредієнтами. Є прихильники як салату з огірками, але так само є і ті, кому саме такий варіант найбільше до душі. У будь-якому випадку, правильніше за все пробувати, приготувавши різні варіанти. Якщо у вас вдома є квашена капуста власного приготування, то цей варіант обов’язковий до приготування. Але якщо ви любите і капусту, і огірочки, то додавайте їх у вінегрет разом, смак від цього тільки виграє.

Знадобиться:

  • картопля – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • огірки (солене) – 3 шт.;
  • капуста квашена – 200 г;
  • квасоля – 1 банка;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • вода – 4 ст. л.

Маринад для лука:

  • оцет – 50 мл;
  • вода – 150 мл;
  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор – 2 ч. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець духмяний (горошок) – 4 шт.;
  • гвоздика – 2 шт.

Інгредієнти для заправки:

  • сіль – ½ ч. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • гірчиця – 1 ч. л.

Приготування:

1. Замаринуйте цибулю. Для приготування маринаду влийте в сотейник оцет, воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Поставте ємність на плиту і почекайте, поки рідина закипить.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. Після того як маринад закипить, зніміть з плити і помістіть в нього порізаний півкільцями цибулю. Він повинен повністю покритися рідиною. Накрийте сковороду кришкою і відставте в сторону на годину.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. Картопля, морква і буряк очистіть, помийте, поріжте на дрібні кубики. У глибоку сковороду влийте олію, далі помістіть буряк і ретельно перемішайте її, щоб кожен шматочок був у маслі. Поверх буряків викладіть моркву рівним шаром, перемішувати її не слід. Розподіліть по морквяного шару картоплю. Влийте 4 ст. л. води. Накрийте сковорідку кришкою. Тушкуйте овочі 5 хв. на сильному вогні.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Зніміть з вогню ємність і приберіть в бік, не відкриваючи кришку. У такому положенні овочі повинні перебувати півгодини.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

5. Подрібніть на кубики солоні огірки. Помістіть їх в невелику миску. Додати відціджену капусту. Приєднайте квасолю або горошок. Внесіть в ємність промаринований цибулю без рідини.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

6. Для приготування заправки злийте з тушкованих овочів бульйон, додайте сіль, цукор і гірчицю, перемішайте.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

7. Всі овочі і заправку з’єднайте в салатнику. Гарненько перемішайте майбутній вингрет. Ємність накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 ч. За цей час салат настоїться, всі інгредієнти добре просочаться соусом і смаком один одного.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Готовий вінегрет подають холодним або кімнатної температури. Укладіть його красиво в салатник або з допомогою спеціальних кілець порційно на тарілки. Прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу. Дуже смачно і неймовірно корисно, адже у складі тільки овочі. Приємного апетиту!

Дуже корисний сыроедческий вінегрет зі свіжих овочів і авокадо

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Вінегрет готується виключно з сирих овочів. Така страва допоможе вам зберегти струнку фігуру і наситить організм корисними мікро – і макроелементами. В такому варіанті не використовується картоплю, так як його не їдять сирим, його замінить кабачок. Інші овочі прекрасно засвоюються в сирому вигляді і тому салат принесе масу користі.

У такому салаті не повинні бути консервовані овочі. У нього ви можете додати свіжі помідори, рукколу, яглиця, кисле яблуко. Для заправки страви можете використовуватися кунжутна, лляна, оливкова олія, сік граната.

Знадобиться:

  • буряк – 2 шт.;
  • кабачок – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • огірок – 2 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • капуста – 1 шт.;
  • горох – 200 г;
  • кріп;
  • цибуля;
  • олія льону;
  • часник – 1 зубок;
  • лимон.

Приготування:

1. Гарненько вимийте, а потім очистіть сирі овочі овочі від шкірки.

2. Наріжте буряк, моркву, кабачок середніми кубиками. Приблизно такими як зазвичай ріжете у вінегрет або салат Олів’є.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. Складіть всі подрібнені овочі в миску. Додайте горошок. Він може бути свіжим або замороженим, тоді його потрібно буде заздалегідь розморозити.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Дрібно наріжте капусту. На бруски огірки поріжте. Авокадо розріжте навпіл і вийміть кісточку. Потім ложкою вийміть м’якоть. Наріжте її на кубики, як інші овочі.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

5. Цибулю подрібніть на дрібні шматочки, порубаєте кріп. Додайте зелень в останню чергу.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

6. Додайте масло, перемішайте інгредієнти.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

7. Через чеснокодавку пропустіть зубок часнику і приєднайте до овочів. Видавіть з лимона сік. Влийте його в салат, перемішайте.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Свіжий, смачний і хрусткий готовий вінегрет. Дуже незвичайний, але надзвичайно корисний і смачний. Відмінно підходить для сезону збору врожаю, коли всі овочі в самому соку.

Рецепт вінегрету з маринованими грибами або солоними

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Мариновані гриби чудово замінюють солоні огірки. Особливо смачним салат виходить з білими або чорними груздями. Також можна використовувати й інші гриби (опеньки, білий гриб, підосичники). Якщо сезон пройшов урожайно і ви заготовили солоні або мариновані гриби вдома, то можете використовувати їх. В іншому випадку, купите в магазині ваші улюблені мариновані грибочки. Це можуть бути і опеньки, печериці і навіть суміш лісових грибів.

Запікати овочі рекомендується в духовій шафі.

Знадобиться:

  • буряк – 3 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • гриби мариновані або солоні – 200 г;
  • зелений горошок – 2 ст. л.;
  • масло рослинне – 3 ст. л.;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Картопля, морква і буряк заздалегідь зваріть. Буряк обов’язково потрібно варити в мундирі, щоб вона не втратила свій колір. А от картоплю і моркву можна варити і без мундира і навіть нарізавши на кубики, щоб вийшло швидше. Всі варені овочі наріжте на кубики і покладіть в салатник відповідного розміру.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. Дрібними шматочками наріжте цибулину і відправите в ємність. Якщо цибуля дуже гострий і гіркий, то це можна виправити, обшпаривши його окропом і потримавши в гарячій воді буквально 2 хвилини. Після цього злийте воду і цибулю більше не пекучий.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. Вийміть гриби з маринаду, дайте стекти зайвої рідини. Якщо використовуєте мариновані опеньки, то їх можна трохи промити, щоб густий тягучий маринад не псував консистенцію салату. Якщо гриби використовуються великі, то подрібніть їх і покладіть в салатник.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Додайте в салат зелений горошок. Полийте свіжим соком лимона. Посоліть вміст салатника. Заправите рослинним маслом овочі, перемішайте.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Спробуйте вінегрет, щоб визначити, чи потрібно додавати сіль чи ні. За бажанням можна додати трохи оцту для кислинки, але мариновані гриби вже її трохи давати. Визначайте все на свій смак. Подавати можна відразу ж або дати настоятися приблизно годину.

Смачний вінегрет з квашеною капустою і без огірків

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Квашена капуста традиційно використовується в цьому салаті. Вона відмінно поєднується з маринованими огірками, також ви можете додавати замість них, щоб у страві була присутня кислинка.

Вінегрет з додаванням капусти вважається дієтичним. У ньому присутні низькокалорійні і легко перетравлювані продукти, які здатні очистити кишечник від токсинів. В якості зелені використовуйте кріп, петрушку або зелену цибулю.

Знадобиться:

  • картопля – 2 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • морква– 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • капуста – 150 г;
  • горошок – 4 ст. л.;
  • сіль;
  • олія оливкова;
  • зелень.

Приготування:

1. Помийте картоплю, моркву і буряк і відваріть до готовності. Дочекайтеся коли коренеплоди охолонуть, після чого з них зніміть шкірку.

2. Відіжміть від рідини капусту. Якщо необхідно промийте її під холодною водою. Потім трохи порубаєте ножем, щоб шматочки були не надто великими.

3. Відкиньте На сито горошок, щоб стік розсіл.

4. Очистіть від лушпиння цибулі. Промийте проточною водою зелень.

5. На обробній дошці подрібніть на кубики картоплю, моркву та буряк. Дрібно поріжте цибулину.

6. Змішайте коренеплоди в салатнику. До нарізаних овочів додайте горошок, потім капусту.

7. Заправте салат олією і посоліть за необхідності. Перемішайте вміст салатника.

Прикрасьте готовий вінегрет зеленню.

Оригінальний вінегрет з оселедцем і крабовими паличками з майонезом

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Можливо ви вже готували вінегрет з оселедцем і він вам здався чимось схожим на Оселедець під шубою. Її лінивий варіант. Але тепер давайте внесемо в салат ще один несподіваний рибний інгредієнт, який не тільки не зашкодить смаком, але і зробить вінегрет набагато цікавіше. Крабові палички додають вінегрету соковитості і ситності.

Крабові палички добре поєднуються з яблуком, тому у страву його також ви можете додавати в невеликій кількості.

Знадобиться:

  • картопля – 4 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • крабові палички – 200 г;
  • буряк – 2 шт.;
  • солоний огірок – 3 шт.;
  • горошок – 1 банку;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелена цибуля;
  • кріп;
  • оселедець (пресерва);
  • майонез.

Приготування:

1. Очищену цибулю порізати на великі кубики. Обшпарте гарячою водою цибулю і залиште на 15 хв, оскільки з нього зникне зайва гіркота.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. Поріжте Кубиками варені картоплю, моркву, буряк. Подрібніть крабові палички на невеликі шматочки. Огірки поріжте кубиками такого ж розміру. В красивому салаті всі інгредієнти повинні бути однаково нарізані.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

3. У салатнику змішати всі овочі і приєднайте цибулю. Додайте горошок.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Оселедець наріжте на дрібні шматочки. Якщо це ціла рибка, то не забудьте її очистити від плівок і кісточок. Готове філе досить просто нарізати.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

5. Перемішайте вміст ємності.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

6. Порубаєте кріп і зелену цибулю і додайте в салат. В якості заправки використовуйте майонез в кількості 2-3 столових ложок по вашому смаку. Прикрасьте гілочками зелені і можна подавати на святковий стіл.

Простий рецепт вінегрету з куркою і свіжими огірками

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Дуже незвично выидеть в вінегреті такий інгредієнт, як курка. Все ж найчастіше це чисто овочевий салат. Але варіація варта того, щоб її спробувати. Принаймні курка добре поєднується і з картоплею, і з буряком. Тим більше, що вона нітрохи не гірше оселедця, яку не всі люблять.

Для такого вінегрету можна приготувати гірчичну заправку, з нею страва стане більш ароматним і соковитим.

Знадобиться:

  • філе курки – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • картопля – 3 шт.;
  • буряк – 1 шт.;
  • петрушка;
  • олія соняшникова;
  • сіль;
  • перець.

Приготування:

1. Візьміть середню за розміром каструлю і помістіть в неї буряк, моркву і картоплю. Залийте овочі водою і варіть до готовності. Процес варіння займе приблизно 2 ч.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

2. Зваріть філе курки в підсоленій воді. Витягніть її остуджуватися, щоб до моменту нарізки салату вона вже не була гарячою. Можна поставись в холодильник.

3. Коли охолонуть овочі, зніміть з них шкірку. Поріжте кубиками коренеплоди і огірок, розкладіть по окремим мисочкам.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

4. Варене м’ясо наріжте середніми шматочками. Візьміть миску і перекладіть в неї всі інгредієнти подрібнені. Додати сіль, перець, масло, перемішайте.

Винегрет классический. 11 простых пошаговых рецептов вкусного салата из овощей

Готовий вінегрет красиво викладіть на тарілки і прикрасьте рубаною петрушкою.

Як красиво оформити вінегрет до свята — відео рецепт

На свято дуже хочеться подати навіть таке просте блюдо як вінегрет, досить ошатно і красиво, щоб він прикрашав собою стіл і приковував погляди гостей. Я пропоную вам подивитися як готується смачний класичний вінегрет, а потім на його основі створюється приголомшлива святкова композиція, яка прикрасить будь-яке застілля, включаючи і Новий рік.

Вінегрет – це ситний, смачний і корисний овочевий салат, який прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл. Для приготування страви необхідні доступні продукти, які завжди знаходяться під рукою у кожної господині. Заправляти салат рекомендується тільки перед подачею на стіл, так як постоявши в холодильнику, заправлені овочі можуть швидко зіпсуватися.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: