Класичний рецепт заварного крему. 5 способів приготування з фото

Заварний крем для торта — це саме те ласощі, з дуже ніжним незабутнім смаком, знайомий нам з самого дитинства, нагадує нам присмак різних тістечок, листкових трубочок, еклерів, печених горішків і звичайно ж торта «Наполеон».

Сьогодні багато кондитери, як і домохозяюшки, все частіше використовують заварний крем. Адже він по справжньому дивовижно смачний і цілком універсальний продукт для доповнення і просочення різних десертів. Але для того, щоб крем вийшов досить смачним і при цьому мав правильну консистенцію, необхідно володіти достовірною рецептурою і знати всі його тонкощі приготування, так само як і в приготуванні ніжного морозива в домашніх умовах.

Саме тому, я хочу поділитися з вами класичним рецептом заварного крему для різних видів ласощі. Отже, беріть в руки блокнот і ручку, і починайте записувати!

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Як приготувати заварний крем для торта наполеон

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Молоко — 4 склянки
  • цукор — 1 стакан з гіркою
  • яйця курячі — 4 шт
  • борошно — 4 ст. л
  • ванільний цукор — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

Після того, як підготували всі необхідні продукти, виливаємо в каструлю молоко, туди ж додаємо весь вищевказаний цукор, ставимо на вогонь і помішуючи доводимо до повного розчинення цукру.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Далі, в окрему чашку вбиваємо чотири яйця і стільки ж столових ложок борошна. Потім добряче, збиваємо до однорідності всю масу за допомогою міксера. Додаємо два поломника (ополоники) гарячого, солодкого молока і знову збиваємо.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Тепер що нудяться, але ні в якому разі, не кипляче солодке молочко, вливаємо збиту яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб крем не пристав до стінок каструлі, доводимо до загустіння. Після чого знімаємо крем з плити і даємо йому охолонути. А вже тоді всипаємо один пакетик ванільного цукру і ретельно перемішуємо.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Заварний крем готовий до використання для вашої випічки!

Смачний заварний крем для бісквіта

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Молоко — 1,5 склянки
  • цукор — 1/2 стак.
  • курячий жовток — 4 шт
  • борошно — 1/4 скл.
  • ванільний екстракт — 1 чайна ложка
  • сіль — 1 щіпка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо зазначену вище кількість борошна, цукру, солі і перемішуємо. Туди ж додаємо курячі жовтки.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Ретельно перемішуємо з допомогою віночка, до утворення крихти.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

В окремій каструльці підігріваємо (не кип’ятимо) молоко, до появи маленьких пузыриков і вливаємо тоненькою цівкою, одночасно перемішуємо всю суміш. Після чого відправляємо на вогонь і доводимо крем до утворення густої маси.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Тепер вливаємо в отриману масу екстракт ванілі і знову все перемішуємо.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Залишилося тільки для відділення згустків, процідити через дрібне сито вийшов крем, потім накриваємо його харчовою плівкою, даємо охолонути і прибираємо в холодильник.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Отриманий крем використовуємо охолоджений.

Рецепт заварного крему з маслом і без яєць для медовика

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Молоко — 1 стакан
  • цукор — 1/2 стак.
  • масло вершкове — 100 гр
  • борошно — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

В каструлю або сотейник вливаємо половину склянки молока, всипаємо цукор, ставимо на вогонь і постійно помішуючи доводимо до повного розчинення цукру, після чого знімаємо з плити.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

В чисту миску вливаємо другу частину молока, в неї ж всипаємо борошно і з допомогою віночка доводимо до однорідності. Потім цю ж суміш перелити в каструльку з розчиненим цукром і томя на плиті, постійно помішуючи доводимо до загустіння всієї маси. Тут же знімаємо з плити і залишаємо до охолодження.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Далі, злегка розтоплене вершкове масло, гарненько збиваємо з допомогою міксера, до пишного стану.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Тепер майже остиглу масу невеликими порціями додаємо збите масло і ретельно збиваємо його.

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Заварний крем для медовика готовий!

Заварний крем для еклерів

Классический рецепт заварного крема. 5 способов приготовления с фото

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок — 150 гр
  • молоко — 400 мл
  • борошно — 2 ст. л
  • яйце — 1 шт
  • ванілін — 1 пакетик.

Спосіб приготування:

У каструлю вбиваємо одне куряче яйце, злегка розмішуємо його, додаємо весь зазначений цукор, пакетик ваніліну і продовжуємо збивати з допомогою міксера або віночка, до розчинення цукру.

Потім вливаємо холодне молоко, трохи перемішуємо.

Далі додаємо борошно і доводимо до однорідності так, щоб всі грудочки розчинилися.

Тепер ставимо каструлю з масою на плиту і протягом однієї або двох хвилин, щоб маса не пригоріла і не утворились грудочки, постійно помішуємо.

Якщо раптом вам здасться, що крем не досить загус, не хвилюйтеся, по мірі охолодження він дійде до потрібної консистенції.

Залишаємо крем настоюватися і охолоджуватися, а після чого приступаємо до начинки еклерів.

Заварний крем на молоці (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
DvaGusya
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: