Заварний крем для торта — це саме те ласощі, з дуже ніжним незабутнім смаком, знайомий нам з самого дитинства, нагадує нам присмак різних тістечок, листкових трубочок, еклерів, печених горішків і звичайно ж торта «Наполеон».
Сьогодні багато кондитери, як і домохозяюшки, все частіше використовують заварний крем. Адже він по справжньому дивовижно смачний і цілком універсальний продукт для доповнення і просочення різних десертів. Але для того, щоб крем вийшов досить смачним і при цьому мав правильну консистенцію, необхідно володіти достовірною рецептурою і знати всі його тонкощі приготування, так само як і в приготуванні ніжного морозива в домашніх умовах.
Саме тому, я хочу поділитися з вами класичним рецептом заварного крему для різних видів ласощі. Отже, беріть в руки блокнот і ручку, і починайте записувати!
- Як приготувати заварний крем для торта наполеон
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Смачний заварний крем для бісквіта
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт заварного крему з маслом і без яєць для медовика
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Заварний крем для еклерів
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Заварний крем на молоці (відео)
Як приготувати заварний крем для торта наполеон
Інгредієнти:
- Молоко — 4 склянки
- цукор — 1 стакан з гіркою
- яйця курячі — 4 шт
- борошно — 4 ст. л
- ванільний цукор — 1 пакетик.
Спосіб приготування:
Після того, як підготували всі необхідні продукти, виливаємо в каструлю молоко, туди ж додаємо весь вищевказаний цукор, ставимо на вогонь і помішуючи доводимо до повного розчинення цукру.
Далі, в окрему чашку вбиваємо чотири яйця і стільки ж столових ложок борошна. Потім добряче, збиваємо до однорідності всю масу за допомогою міксера. Додаємо два поломника (ополоники) гарячого, солодкого молока і знову збиваємо.
Тепер що нудяться, але ні в якому разі, не кипляче солодке молочко, вливаємо збиту яєчну суміш, постійно помішуючи, щоб крем не пристав до стінок каструлі, доводимо до загустіння. Після чого знімаємо крем з плити і даємо йому охолонути. А вже тоді всипаємо один пакетик ванільного цукру і ретельно перемішуємо.
Заварний крем готовий до використання для вашої випічки!
Смачний заварний крем для бісквіта
Інгредієнти:
- Молоко — 1,5 склянки
- цукор — 1/2 стак.
- курячий жовток — 4 шт
- борошно — 1/4 скл.
- ванільний екстракт — 1 чайна ложка
- сіль — 1 щіпка.
Спосіб приготування:
У глибоку миску всипаємо зазначену вище кількість борошна, цукру, солі і перемішуємо. Туди ж додаємо курячі жовтки.
Ретельно перемішуємо з допомогою віночка, до утворення крихти.
В окремій каструльці підігріваємо (не кип’ятимо) молоко, до появи маленьких пузыриков і вливаємо тоненькою цівкою, одночасно перемішуємо всю суміш. Після чого відправляємо на вогонь і доводимо крем до утворення густої маси.
Тепер вливаємо в отриману масу екстракт ванілі і знову все перемішуємо.
Залишилося тільки для відділення згустків, процідити через дрібне сито вийшов крем, потім накриваємо його харчовою плівкою, даємо охолонути і прибираємо в холодильник.
Отриманий крем використовуємо охолоджений.
Рецепт заварного крему з маслом і без яєць для медовика
Інгредієнти:
- Молоко — 1 стакан
- цукор — 1/2 стак.
- масло вершкове — 100 гр
- борошно — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
В каструлю або сотейник вливаємо половину склянки молока, всипаємо цукор, ставимо на вогонь і постійно помішуючи доводимо до повного розчинення цукру, після чого знімаємо з плити.
В чисту миску вливаємо другу частину молока, в неї ж всипаємо борошно і з допомогою віночка доводимо до однорідності. Потім цю ж суміш перелити в каструльку з розчиненим цукром і томя на плиті, постійно помішуючи доводимо до загустіння всієї маси. Тут же знімаємо з плити і залишаємо до охолодження.
Далі, злегка розтоплене вершкове масло, гарненько збиваємо з допомогою міксера, до пишного стану.
Тепер майже остиглу масу невеликими порціями додаємо збите масло і ретельно збиваємо його.
Заварний крем для медовика готовий!
Заварний крем для еклерів
Інгредієнти:
- Цукровий пісок — 150 гр
- молоко — 400 мл
- борошно — 2 ст. л
- яйце — 1 шт
- ванілін — 1 пакетик.
Спосіб приготування:
У каструлю вбиваємо одне куряче яйце, злегка розмішуємо його, додаємо весь зазначений цукор, пакетик ваніліну і продовжуємо збивати з допомогою міксера або віночка, до розчинення цукру.
Потім вливаємо холодне молоко, трохи перемішуємо.
Далі додаємо борошно і доводимо до однорідності так, щоб всі грудочки розчинилися.
Тепер ставимо каструлю з масою на плиту і протягом однієї або двох хвилин, щоб маса не пригоріла і не утворились грудочки, постійно помішуємо.
Якщо раптом вам здасться, що крем не досить загус, не хвилюйтеся, по мірі охолодження він дійде до потрібної консистенції.
Залишаємо крем настоюватися і охолоджуватися, а після чого приступаємо до начинки еклерів.
Заварний крем на молоці (відео)
Приємного апетиту!