Класичний тірамісу – 5 рецептів в домашніх умовах

Я безмежно вдячний людині, який придумав тірамісу, на мій смак це кращий десерт у світі, якби моя воля, я б усіх на світі їм нагодував. Кому саме належить цей рецепт ні в якому джерелі не написано. Відомо тільки, що він бере свій початок з Італії з 17 століття. Вже в 18 столітті майже всі кондитери Європи знали його рецепт, активно використовували його, доповнювали новими інгредієнтами, міняли спосіб приготування, на скільки вистачало фантазії.

Зараз воно має більше 100 рецептів, навіть самому вередливому ласунці знайдеться за смаком. Складність в приготуванні відсутня абсолютно. Це говорить про те, що будь-яка людина здатна приготувати цей ніжно-повітряний, пористий, що тане в роті десерт, так само як і ніжне морозиво. Традиційний Італійський рецепт містить рідкі інгредієнти, тому вони замінні на більш доступні і економні. Італійці стверджують, що тільки вони готують справжні тістечка і навіть встановили світовий рекорд, приготувавши 3000 кілограмового гіганта, але я запевняю, в домашніх умовах виходить так само смачно, як ніби побував в Італії.

Якщо ви жодного разу не пробували класичний тірамісу, то швидше вдягайтесь, біжіть в магазин за відсутніми інгредієнтами і починайте готувати в домашніх умовах один з вподобаних рецептів цього дивного і вишуканого тістечка. Так само пропоную оцінити дуже смачний бісквітний торт.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Тірамісу в домашніх умовах з маскарпоне

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Бісквітне печиво «Савоярді» — 300 гр.
  • цукор — 80 гр.
  • маскарпоне — 300 гр.
  • яйця — 3 шт.
  • какао — 2-3 ст. ложки
  • сіль — щіпка
  • кава з цукром (холодне) – 500 мл.

Спосіб приготування:

І так почнемо з яєць (їх температура повинна бути наближена до кімнатної), акуратно відокремлюємо білок від жовтка.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

В жовток, додаємо цукор, попередньо розділивши його на дві рівні частини.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Збиваємо жовтки до білого крему і додаємо маскарпоне, вимішуємо і збиваємо міксером.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Потім збиваємо білки попередньо додамо щіпку солі для кращого утворення піни.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Як тільки з’явилася піна всипаємо другу половину цукру.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Збиваємо до утворення кремоподібної консистенції. Білок краще збивати охолодженим, так він краще зіб’ється.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Далі білки з’єднуємо з жовтками, ретельно перемішуємо знизу вгору повільними рухами, що білки не впали, після чого крем залишається пишним.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Приступаємо до збирання тірамісу.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Беремо глибоке блюдо будь-якої форми, яка вам подобається, і збираємо по черговий, мачає савоярді в каву робимо все це дуже оперативно, тому що воно швидко намокає і стає обмяклым, викладаємо в один шар на дно.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Приступаємо до другого шару, беремо крем, викладаємо половину і розмазуємо його рівним шаром по савоярді.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Посипаємо через сито невелика кількість какао по всій поверхні. Потім починаємо третій шар таким же чином, як і в першому, мачає і викладаємо савоярді. Приступає до завершального шару, що залишився крем викладаємо, розмазуємо по всій поверхні рівним шаром. Беремо сито і через нього просіваємо на поверхню інше какао.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

І ось наше довгоочікуване ласощі готовий не забуваємо залишити його для просочення на 5-6 годин, а краще на всю ніч для того, щоб цей десерт став більш ніжним і танув на губах. Приємного апетиту.

Рецепт класичний без яєць

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді — 25 шт.
  • вершки 33% — 500 мл
  • сметана — 400 гр.
  • цукор для крему — 100 гр.
  • цедра — 1 лайма
  • какао — 2 ст. л.
  • кава міцний, солодкий і натуральний — 200 мл

Спосіб приготування:

Беремо наші самі смачні, свіжі сливочки, попередньо охолоджені і починаємо збивати до стійкої густоти.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Для вишуканого смаку за бажанням ви можете додати трошки цедра одного лайма.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Потім беремо сметану, попередньо збивши її протягом 5 хвилин на блендері або міксері. Кладемо сметану в вершки дбайливо перемішуємо і крем готовий, що б вершки не впали поки викладаєте шари з савоярді, наш крем можна відправити у прохолодне місце.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Попередньо заваримо міцну каву і додамо цукор.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Швидко опускаємо печиво з двох сторін, що б воно не втратило свою форму і викладаємо все це у форму.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Тепер коли перший шар печива готовий починаємо промащувати його нашим чудовим кремом, попередньо розділивши його на дві рівні частини, потім викладаємо завершальний шар з нашого печива і промазуємо тонким шаром крему.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Інший крем вкладаємо в кондитерський рукав і прикрашаємо наш шедевр точково і послідовно наносячи залишився крем, за формою схожі на зефиренки, візерунком.

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Потім присипаємо його какао і відправляємо в холодне місце на кілька годин. Готуйте з любов’ю і насолоджуйтеся, приємного апетиту.

Тірамісу без маскарпоне

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Печиво савоярді – 15 шт.
  • міцна кава/експрессо – 150 мл
  • какао – 2 ст. л. (за смаком)
  • чорний шоколад – 30 гр.
  • жовток курячий – 4 шт.
  • цукор – 100 гр.
  • борошно пшеничне – 2 ст. л. з гіркою
  • ванілін – 2 гр.
  • сіль – 1 щіпка
  • молоко – 500 мл
  • вершкове масло – 20 гр.

Спосіб приготування:

Беремо глибоку тарілку, насипаємо в нього приблизно 100 гр. Цукру.

У слід за цукром кладемо 4 жовтки, ретельно збиваємо (спец. ложка для збивання) до отримання однорідної маси.

Всипаємо борошно, сіль, ванілін і все це збиваємо.

Беремо невелику каструлю, виливаємо в неї молоко, підігріваємо до 90 градусів.

Ставимо молоко поруч з кремом, крем починаємо збивати і по одній ложці додаємо в крем все молоко.

Вийшло через сито відправляємо в каструлю.

Не доводячи до кипіння, постійно помішуючи, доводимо до загустіння.

Повинен вийде крем, який властивістю і кольором схожий на згущене молоко.

Перекладаємо його з каструлі назад в глибоку тарілку.

Сюди ж кладемо вершкове масло, збиваємо, накриваємо харчовою плівкою і в холодильник охолоджуватися.

Охолоджений крем наносимо тонким шаром на всю поверхню тари, в якій буде збиратися саме тістечко.

Потім викладаємо бісквітне печиво савоярді.

Потім знову шар крему, шар печива і на печиво тонким шаром наносимо крем, а на нього тертий шоколад.

Тірамісу готовий, залишилося дати йому просочитися декілька годин.

Смачний десерт з сиром

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Нам знадобиться:

  • Сир – 400 гр.
  • цукор – 100 гр.
  • вершки – 500 мл
  • ванільний цукор – 20 гр.
  • печиво савоярді – 25 шт.
  • кава з цукром – 150 мл
  • какао – 30 гр.

Спосіб приготування:

Беремо глибоку тарілку і викладаємо в неї сир.

Додаємо половину цукру, ванільний цукор, розминаємо ложкою і збиваємо заглибним блендером до отримання пюре.

В окремій тарілці у нас вершки, додаємо до них залишився цукор і збиваємо до однорідної маси.

У вершки поступово додаємо сир, при цьому постійно збиваємо.

Коли дві суміші повністю змішали і збили, приступаємо до викладання тірамісу.

Беремо тарілку, в якій будемо збирати десерт і, вмочаючи печиво до кави викладаємо першим шаром (до кави по своєму смаку можна додати алкоголь).

Другий шар у нас з крему рівне намазаний поверх савоярді.

Третій шар знову з обмакнувшего печива.

Четвертий, заключний, які залишилися кремом покриваємо наш тірамісу і просіваємо рівним шаром какао.

Даємо кілька годин йому настоятися в холодильнику, а потім подаємо до столу.

Класичний рецепт з сирним сиром

Тирамису классический - 5 рецептов в домашних условиях

Інгредієнти:

  • Кава еспресо – 150 мл
  • знежирений сир м’який – 300 гр.
  • сир маскарпоне — 250 гр.
  • Яйця – 3 шт. (3 білки, 1 жовток)
  • бісквітні палички савоярді
  • какао – 30 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Спосіб приготування:

Беремо глибоку тарілку і поміщаємо в неї 3 білка відокремлені від жовтків.

Збиваємо їх міксером або блендером до стану піни.

У процесі збивання вносимо 1 жовток.

Потім м’який знежирений сир і збиваємо до однорідної маси.

У слід за сиром кладемо сир маскарпоне і так само збиваємо до однорідної маси. Сир можна замінити на сирний сир, як економ варіант, але краще не економити і спробувати цей дивовижно смачний рецепт.

Цукор можна розчинити в теплій воді приблизно 30 мілілітрів і налити в наш крем. Не багато збити міксером або блендером і наш крем готовий.

Приступаємо до збору десерту. Можна робити відразу в кілька пиалок в залежності від кількості бажаючих на десерт або в одну велику тарілку (у вигляді деко)

Викладаємо перший шар савоярді обмакнувших в каву (в залежності від бажання можна додати алкоголь)

Другим рівним шаром покриваємо савоярді кремом.

Третім знову печиво, четвертим покриваємо кремом.

Зверху можна посипати какао або тертий шоколад (на ваш розсуд)

Десерт готовий, даємо настоятися кілька годин, в кращому випадку всю ніч.

Щоб він як слід, просочився.

Приємного Вам апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: