Хочу відзначити те, що сирна запеканочка в мультиварці доходить до готовності дуже швидко і виходить такою смачною, що доводиться по смаку тим, хто не дуже любить молочні продукти. Питання — Чому? А справа все в тому, що правильно виміряні компоненти, що входять в даний десерт, на виході отримують неймовірно смачне, ніжне і легке блюдо. Звичайно за умови, якщо весь процес від початку і до кінця буде виконуватись правильно.
Запіканка з сиру не тільки дуже смачний десерт, але і звичайно ж дуже корисний, тому що містить у собі такі мікроелементи, які так необхідні нашому організму як: кальцій, фосфор, калій та інші.
У сьогоднішній статті ми дізнаємося багато цікавого про звичайну сирній запіканці в мультиварці, яка готується досить просто і не вимагає від вас особливих зусиль і таланту кулінара.
- Сирна запіканка в мультиварці Редмонд з фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт з манкою, як у дитячому садку
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Повітряна запіканка без манки і борошна
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Як приготувати запіканку в мультиварці Поларіс
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Відео про те, як покроково приготувати сирну запіканку без яєць
Сирна запіканка в мультиварці Редмонд з фото
Я вважаю цей рецепт може стати виходом для кмітливих батьків, адже спечена в мультиварочке Редмонд, запеканочка виходить на стільки смачна, легка і така повітряна, що приготувавши такий десерт один раз, ваші дітки не тільки з’їдять його з задоволенням, але і будуть просити зробити ще.
Інгредієнти:
- Сир — 500 гр
- яйця курячі — 3 шт
- цукор -50 гр
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Після того, як ви підготували всі необхідні продукти, насамперед необхідно відокремити яєчні жовтки від білків. Після чого в чисту, глибоку миску викладаємо сир, сюди ж додаємо жовтки, вказане вище кількість цукру і все ретельно доводимо за допомогою міксера до однорідності.
Потім у чашу до білків додаємо дрібку солі і збиваємо до білих піків. З’єднуємо сирну суміш з білковою і добре перемішуємо до однорідного стану.
Тепер беремо і змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом, або маргарином, викладаємо в неї отриману масу, акуратно розрівнюємо ложечкою і закриваємо кришку.
Кнопкою меню виставляємо режим «Випічка» на 50 хвилин і залишаємо готуватися.
По закінченню часу, після звукового сигналу, відкриваємо кришку, отримуємо готову випічку з чаші, нарізаємо порційними шматками і подаємо до столу.
Рецепт з манкою, як у дитячому садку
Дуже ніжна, повітряна і легка – саме такий виходить ця випічка, яка неодмінно доведеться вам за смаком. Плюс до всього це незамінне блюдо в дієтичному і дитячому харчуванні.
Інгредієнти:
- Сир — 500 гр
- яйце — 2 шт
- цукор — 1/2 склянки
- масло вершкове — 10 гр
- манка — 1/2 стак
- кефір — 200 мл
- сіль — 1 щіпка.
Спосіб приготування:
У глибокій мисці з’єднуємо сир, жовтки, цукор, манну крупу і кефір. Потім збиваємо блендером до однорідного стану і залишаємо на 20 хвилин.
У яєчні білки додаємо дрібку солі, збиваємо до стійкої піни, після чого перекладаємо їх до основної маси і перемішуємо ложкою.
Чашу мультиварки змащуємо розтопленим вершковим маслом, викладаємо в неї сирну масу і закриваємо кришку. Включаємо режим «Випічка» на 50 хвилин і поки що займаємося своїми справами.
Після того, як прозвучить сигнал про готовність, не відкриваючи кришку, даємо дійти страви до готовності ще протягом пів години. Зверху пиріг виходить світлий, тому краще перевернути його догори дном, після чого нарізаємо порційними шматочками і подаємо до чаю.
Повітряна запіканка без манки і борошна
Практично в кожному рецепті з сиру, зустрічаються додаткові компоненти у вигляді манної крупи, так як вона виступає в якості загусника і відмінно вбирає в себе виділену сироватку і скріплює між собою компоненти тіста. Сирна запіканка без додавання манки – легкий і швидкий у готовності десерт.
Інгредієнти:
- Сир — 500 гр
- яйце — 3 шт
- цукор — 3 ст. л
- сметана — 1 ст. л. з гіркою
- ванілін — 1/3 ч. л
- крохмаль — 2 ст. л
- сіль — 1 щіпка.
Спосіб приготування:
У сир (бажано розсипчастий і не сильно вологий) всипаємо цукор, додаємо яєчні жовтки, сметану, ванілін і крохмаль.
Далі за допомогою заглибного блендера доводимо все до однорідної пишної маси.
Якщо раптом у вас немає такого електричного приладу як блендер, тоді потрібно сирок пропустити через сито обов’язково кілька разів, з’єднати з іншими компонентами і збити віночком.
Тепер відокремлюємо жовтки від білків, білки кладемо щіпку солі і збиваємо в густу піну. Потім частинами перекладаємо її в сирну масу і перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо розм’якшеним вершковим маслом, викладаємо в неї підготовлену нами суміш і як слід розрівнюємо. Після чого поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень, приблизно на 40-50 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою, якщо після протикання в середину форми вона залишиться сухою, то значить десерт готовий. Під час випічки запеканочка підніметься, а після вилучення з духовий печі вона осяде, не бійтеся, так і повинно бути, так як в даному рецепті не використовувалася борошно і манка.
Як приготувати запіканку в мультиварці Поларіс
Щоб десерт вдався, потрібно вибрати свіжий і досить сухий сирок. Попередньо необхідно пропустити його через м’ясорубку або (що ще краще) – протираємо через сито. В такому випадку ваша запіканка вийде досить повітряної і без будь-яких грудочок.
Інгредієнти:
- Сир -700 гр
- манка – 7 ст. л
- яйця – 3 шт
- сметана – 0,5 склянки
- цукор – за смаком
- вершкове масло – 30 гр
- ванільний цукор – 1 пакетик
- сіль – щіпка.
Спосіб приготування:
1. Насамперед необхідно змішати манку зі сметаною і залишаємо для набухання на 30 хвилин.
2. У велику миску через сито з допомогою ложки розтираючи сир пропускаємо.
3. За допомогою міксера або віночка збиваємо яйця з сіллю, з ванільним і звичайним цукром.
4. Потім з’єднуємо протертий сирок з яєчною масою, набряклої манкою і все ретельно перемішуємо до однорідності.
5. Змащуємо чашу мультиварки Поларіс вершковим маслом і перекладаємо в неї сирне тісто.
6. Закриваємо кришку і включаємо режим «Випічка» на 35 хвилин і чекаємо закінчення процесу.
7. В той момент, коли прозвучить звуковий сигнал, що повідомляє про закінчення, не поспішайте її виймати, а залиште ще на 15-20 хвилин для охолодження.
8. Готовий пиріг викладаємо догори дном на плоску тарілку і прикрашаємо по вашому розсуду — цукровою пудрою, варенням або сметаною.
Відео про те, як покроково приготувати сирну запіканку без яєць
Приємного апетиту!