Вівсяне печиво з вівсяних пластівців – 6 покрокових рецептів

Вівсяне печиво є популярним представником здобної випічки. Але на відміну від інших її різновидів, воно по праву вважається одним з найбільш корисних продуктів. Воно прекрасно підійде для ранкового перекусу, так як чудово може замінити вівсяну кашу, як кажуть, смачно і корисно. Свою популярність одержало ще в XVIII столітті. Класичний рецепт приготування прийшов з Шотландії. Три століття тому в Шотландії овес був найпоширенішою зерновою культурою, тому з нього робили все що завгодно і навіть солодощі. Секрет успіху цього печива криється в нескладних інгредієнтах і простому рецепті.

Така випічка не залишить нікого байдужим, так само як і печиво з сиру. З-за свого складу вона сподобається і вічно котрі худнуть дівчатам, і маленьким дітям, і навіть людям, які не люблять солодке. Завдяки основному компоненту – вівсу, дане ласощі багаті рослинними білками, жирами, мікроелементами, амінокислотами, вітамінами А, В, РР. У ньому багато натрію, фолієвої кислоти, кальцію, фосфору і клітковини.

Вівсяне печиво сприятливо позначається на людському організмі. Наприклад, він сприяє травленню, виводить токсини і шлаки з організму. Може знижувати рівень цукру і холестерину в крові. І як будь-яка солодкість піднімає настрій. І сьогодні ми розберемо 6 рецептів, які допоможуть нам залишатися здоровими і не сумувати. А раз мова пішла про десертах, пропоную вам оцінити 6 рецептів сирної запіканки.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Вівсяне печиво — Рецепт з покроковими фото

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Нам знадобляться:

  • Пластівці вівсяні — 170 гр
  • вершкове масло кімнатної температури — 100 гр
  • цукор — 100 гр
  • яйце куряче — 1 шт
  • розпушувач — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Після того, як підготували всі необхідні продукти приступаємо до готування. В першу чергу за допомогою кавомолки розмелюємо вівсяні пластівці, потім пересипаємо отриману борошно в миску і додаємо розпушувач.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Далі в окремій мисці з допомогою виделки розтираємо масло з цукром до однорідності.

Обов’язково за раніше дістаньте вершкове масло з холодильника, інакше з ним доведеться довго возитися.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Потім сюди ж додаємо яйце і все ретельно перемішуємо.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Тепер з’єднуємо суху суміш з масляною і замішуємо тісто.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Після чого відправляємо його на годину в холодильник для того, щоб вона як слід настоялося.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

За допомогою столової ложки формуємо заготовочки і викладаємо їх на деко, попередньо на який виклали пергаментний папір.

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Потім відправляємо в розігріту до 180 градусів духову піч на 15-20 хвилин до готовності.

Десерт вийшов хрустким і дуже легким. Приємного апетиту!

Дієтичне печиво з вівсяних пластівців

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Даний рецепет будетполезен тим, хто відмовляє собі в солодкому, але яким хочеться згрішити. Тим більше що для приготування не знадобиться борошно і масла. А одержане ласощі вас дуже порадує, так як Ви не витратили багато часу на його створення, і воно зарядить ваш організ енергією і не спровокує набір ваги.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 2 склянки
  • цукор — 2-3 чайні ложки;
  • яйця — 3 шт;
  • ванілін — 1/3 ч. л;
  • кориця — на ваш розсуд.

Приготування:

1. Попередньо розігрійте духовку до 180-200 градусів;

2. Далі розбийте яйця в миску і збийте їх віночків, попутно додаючи ванілін;

3. В окремій мисці змішайте вівсяні пластівці і цукор до однорідної маси, пізніше додайте збиті яйця.

4. Тепер приступаємо до формирванию печеньок. Вистеліть деко пергаментний папір (пекарська папір, калька) і за допомогою столової ложки формуємо форму майбутнього печива. Вона може бути якою завгодно, тут стане в нагоді ваша фантазія.

5. Далі ставимо деко в заздалегідь розігріту духовку на 15-20 хвилин.

І вуаля, дуже смачні і корисні печеньки готові. Перед вживанням не забудьте охолодити.

Рецепт вівсяного печива на кефірі

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

На кефірі — це ще один варіант приготування вівсяного печива, який смачний по-своєму. Виходить дієтичним, хрустким, розсипчастим. Але у такого десерту є своя фішка, його треба обов’язково повністю остудити перед вживанням, інакше воно не буде хрустким.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці — 300 г;
  • Кефір — 300 мл;
  • Мед — 3 ст. л.;
  • Ванільний цукор — 10 г;
  • Кориця — 0,5 ч. л..

Спосіб приготування:

1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

2. У миску з пластівцями наливаємо кефір. Добре розмішуємо і залишаємо суміш на 40 хвилин, щоб настоялася. Так буде набагато смачніше, так як хловья за цей час стануть ніжними і м’якими;

3. Далі додаємо мед, цукор і корицю, ретельно розмішуючи;

4. На деко кладемо пекарську папір або змащуємо її маслом (рослинне або вершкове), викладаємо тісто ложкою. Можете надати як класичну округлу форму, так і произвольнй формат;

5. Тепер прибираємо в духовку на 30 хвилин.

Десерт готовий! Подаємо до столу з молоком, кефіром або фруктовим соком. Приємного апетиту!

Вівсяне печиво з бананом

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Якщо вівсяне без добавок вам набридло, то можна поекспериментувати, додавши різні продукти, наприклад, банани. Вийде шалено смачне і дієтичне. Плюс бонусом для вас буде те, що багато часу і сил приготовлеие такого десерту не потрібно. Ах да, для його створення вам буде потрібно тільки вівсяні пластівці і банани, чудово же.

Інгредієнти:

  • Банани — 2 шт (смачно, коли банани переспели і вже мають потемнілу шкірку);
  • пластівці вівсянки — 1,5 скл..

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів;

2. Розминаємо виделкою банани, для ідеально однорідної маси можна скористатися блэндером;

3. Далі бананове пюре змішати з вівсяними пластівцями;

4. Якщо вам здається, що випічка буде недостатньо солодкої, то можете додати ванілін або мед за смаком;

5. На деко выстелаем пергаментний папір і на неї викласти тісто з допомогою ложки;

6. Деко прибираємо в духовку на 20-25 хвилин. Важливо, щоб піч добре прогрілася, інакше заготовки не піднімуться.

Завдяки нескладним рецептом у нас вийшов смачний і легкий десерт, які доведеться всім до душі. Приємного апетиту!

Смачний рецепт вівсяного печива з родзинками

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Такі печеньки стануть приємним бонусом до ранкової чашки чаю або кави. І обов’язково зробіть побільше, так як він миттєво розлітається.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 150 г;
  • Родзинки – 20 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Ванілін – 5 м;
  • Борошно – 110 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Приготування:

1. Включаємо духовку на 180 градусів і поки вона розігрівається, промиваємо родзинки і заливаємо його окропом;

2. Вершкове масло кімнатної температури змішати з яйцем і цукром і ретельно перемішуємо до однорідної маси за допомогою міксера або віночка;

3. В отриману суміш додаємо ванілін і розпушувач, добаляем борошно, ретельно розмішуючи;

4. Додаємо вівсяні пластівці і родзинки в тісто;

5. За допомогою ложки укладаємо невеликі коржі на деко, в який попередньо застелений пергаментним папером;

6. Відправляємо їх у духовку на 15-20 хвилин.

Наша випічка готова. Приємного апетиту!

Вівсяне печиво з сиром

Овсяное печенье из овсяных хлопьев - 6 пошаговых рецептов

Звичне вівсяне печиво можна урізноманітнити, додавши туди сир. Тоді десерт буде подвійно смачнішою, ніжнішою і корисніше. Але не чекайте, що воно буде хрустким, навпаки, завдяки сиру він буде м’яким.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці (дрібні, нежорсткі) – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • масло вершкове – 60 г;
  • цукровий пісок – 100 г;
  • мелена кориця – 6 м;
  • розпушувач – 12 м;
  • сир середньої жирності – 100 р.

Спосіб приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів;

2. Розбиваємо яйце в миску, додаємо масло кімнатної темперары;;

3. В отриману суміш додаємо вівсяні пластівці, цукор, корицю і розпушувач, розмішуємо до однорідного стану;

4. Залишаємо тестто на 40 хвилин для набухання;

5. Потім додаємо сир, добре розмішуємо;

6. На деко викладаємо пекарську папір і викладаємо заготовки;

7. Ставимо в розігріту духовку на 20-25 хвилин.

Печиво з вівсяних пластівців з сиром вийшло обалденным. Таке м’яке, ніжне, розсипчасте. Можете сміливо приглашайть друзів на чаювання!

Ця випічка є корисним десертом і може здивувати навіть запеклого ласуна, так як склад можна варіювати. Але не забувайте, що приготування, незалежно від обраної рецептури, вимагає дотримання ряду правил:

  • час випікання залежить від того, наскільки великі і товсті ви сформували печива;
  • десерт буде добре хрустіти і розсипатися, якщо розкачати кружечки тонший;
  • чекати затвердіння випічки в духовці не варто, оскільки воно стає хрустким і щільним під час охолодження.

Приємного чаювання!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: