Заварне тісто для еклерів – Кращі рецепти приготування

Еклер з французького «блискавка», «спалах», можливо, із-за того що його можна з’їсти блискавично і насолодитися яскравим спалахом ніжного смаку… В середині 16 століття кухар Пантерелли придумав рецепт заварного тіста, пізніше придворний кулінар Марі-Антуан Карем, який служив у Наполеона I, Георга IV і Олександра I створив настільки популярне і зараз заварне тістечко покритий глазур’ю.

Французькі кондитери вважають, що ідеальні еклери повинні бути рівними і однаковими, довжиною 14 див. Наповнюють ж їх зазвичай заварним кремом: ванільний, шоколадний або кавовим. У кожній країні має свою назву: в Іспанії «пепито», в Аргентині de Palo Jacobo «посох Якова», в США long John – «довгі Джони», в Німеччині kaffeestange «кавовий брусок», liebesknochen «любовна кісточка» або Hasenphote «заяча лапа».

Отже, у сьогоднішній статті будемо розбирати кращі рецепти заварного тіста, всіма улюблених еклерів. Так само пропоную оцінити минулу статтю класичний Тірамісу в домашніх умовах.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Заварне тісто для еклерів — покроковий рецепт з фото

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Випічка з заварного тіста виходить ніжною і з повітряними порами всередині, поміщаючи його в духовку ми спостерігаємо справжнє перетворення – воно піднімається на очах і набуває приємний рум’янець! Покроковий рецепт з фото допоможе вам у створенні кулінарного шедевра.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло – 70 грамів
  • борошно вищого сорту — 170 грамів
  • вода охолоджена — 300 мл
  • яйця — 4 штуки
  • цукру — 1 щіпка
  • сіль — за смаком.

Приготування:

1. Змішуємо воду і порізане на шматочки масло. Додаємо дрібку солі і цукру. Посуд краще використовувати з товстим дном (ківш, каструля). Розчиняємо заготовку на плиті до повного розчинення масла.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

2. Просіваємо борошно і додаємо в масляну суміш, в цей час необхідно ретельно помішувати до утворення грудки тіста, потім плитку відключаємо.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

3. Залишаємо на плиті на 2-3 хвилини. За цей час клейковина борошна завариться ретельніше. Після перекладаємо в миску і даємо охолонути протягом 20 хвилин. У остигнула масу додаємо яйця.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

4. Перемішуємо, потім оцінюємо консистенцію тесту. Набираємо його в ложку і спостерігаємо як воно опускається в миску, тісто повинно спадати густий струменем. Саме ця консистенція є запорукою повітряних еклерів!

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

5. Заварна маса готова! Видавлюємо його з допомогою кондитерського мішечка або викладаємо ложкою. Далі прямуємо обраним рецептом і випікаємо.

Класичний рецепт приготування

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Ви отримаєте 32 найніжніших еклер використовуючи даний рецепт!

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко 125 мл
  • вода 125 мл
  • борошно 160 гр. (1 стакан)
  • вершкове масло 100 гр.
  • щіпка солі
  • щіпка цукру
  • яйця 4-5 штук.

Для крему:

  • Молоко – 500 мл
  • цукор – 160 грам
  • три жовтка
  • крохмаль кукурудзяний 45 гр. або 75 гр. борошна.
  • жирні вершки – 150 грам або вершкове масло 50 грам.
  • ванілін — 1 стручок або 1,5 пакетика ваніліну (3 г).

Приготування:

1. У сотейник наливаємо воду з молоком, додаємо вершкове масло, щіпку цукру і солі.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

2. Ставимо сотейник на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Олія повинна розчинитися. Знімаємо з плити.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

3. Додаємо попередньо просіяне борошно. Замішуємо тісто, воно повинно стати однорідним і утворити ком.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

4. Ставимо на плиту з температурою трохи нижче середнього. Постійно помішуємо основну масу протягом 2-3 хвилин, воно повинно просушитись. Прибираємо з вогню.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

5. Перекладаємо заготовку в чашу, хвилин через 5 він охолоне і можна додавати яйця.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

6. Лопаткою або міксером з насадкою лопатка або весло перемішуємо заготовку. Додаємо яйця по одному під час вимішування (кількість яєць залежить від їх розміру). Заготівля з тіста повинна вийти повільно стікає з лопатки.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

7. Беремо кондитерський мішок з круглою насадкою, розміром від 10 до 15 мм. Наповнюємо заварним тістом.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

8. Готуємо папір для випічки. Під кутом 45° з однаковою силою видавлюємо відрізки тіста довжиною 12-14 див.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

9. Змочуємо вилку в яйці і робимо борозенки, як показано на фото.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

10.Випікаємо в духовці, розігрітій до 180 ° с близько 30 хвилин. Еклери повинні стати рум’яними. Виймаємо випічку з духовки і даємо повністю охолонути.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

1. Для приготування крему наливаємо молоко в сотейник, додаємо ванілін. Жовтки перемішуємо в чаші. Цукор ділимо на дві половини, одну додаємо до молока, другу до жовтків.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

2. Ставимо сотейник з молоком на середній вогонь і доводимо до кипіння. Крохмаль додаємо до яєць з цукром і перемішуємо.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

3. Повільно вливаємо молоко до яйця, постійно збиваючи до повного розчинення цукру. Зливаємо суміш в сотейник і знову ставимо на середній вогонь.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

4. Постійно помішуючи доводимо крем до загустіння. Знімаємо з вогню. Якщо ви використовуєте вершкове масло, додайте його зараз.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

5. Тепер необхідно остудити крем, накривши його харчовою плівкою. Прибираємо в холодильник на пару годин або на ніч.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

6. Збиваємо крижані жирні вершки і додаємо охолоджений крем. Перемішуємо до однорідної консистенції. Якщо ви не використовували вершки, то можна після перемішування начиняти еклери кремом.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

7. Поміщаємо крем кондитерський мішок насадку використовуємо вузьку і довгу. Начиняємо остиглі еклери кремом, роблячи по 2 отвори у випічці.

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

8. Перед подачею можна покрити заварную випічку цукровою пудрою, глазур’ю або помадкою. Класичні готові еклери. Приємного апетиту!

Заварне тісто по госту

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Існує безліч різних рецептів заварний випічки, але якщо ви вирішили згадати смак дитинства, то цей рецепт для вас. Найголовніше в ньому це слідувати точним пропорціям, і насолоду найніжнішим смаком вам гарантовано!

Інгредієнти:

  • Борошно — 200 гр.
  • вершкове масло 100 гр.
  • вода — 180 гр. (воду вимірювати в грамах!)
  • яйця — 300 гр.
  • сіль за смаком.

Приготування:

1. Змішуємо масло, сіль і воду в каструлі з товстим дном. Ставимо на середній вогонь. Помішуємо до повного розчинення масла.

2. Засипаємо просіяне борошно в кипляче масло, розмішуємо віночком. Мука повинна заваритися. Прибираємо з вогню.

3. Перелаживаем тісто в миску і даємо охолонути до 60℃

4. Беремо наступну миску і розбиваємо в неї яйця. Яйця можна взяти 1 категорії в кількості 6 штук. Збиваємо їх.

5. Додаємо яєчну суміш в основну масу частинами. Ретельно перемішуємо.

6. Заготівку з тіста заправляємо в кондитерський мішок або шприц.

7. На деко вистилаємо пергамент. Видавлюємо отриману масу з однаковою силою, рівними відрізками по 14 див.

8. У попередньо розігріту духовку до 210℃ поміщаємо деко на 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180℃ і продовжуємо випікати ще хвилин 25 до готовності.

9. Остуджуємо еклери, начиняємо кремом, а зверху можна посипати пудрою.

Випічка з дитинства готова! Приємного апетиту!

Тісто для еклерів з начинкою

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Еклер сьогодні вранці з’їв —

І будній день вже не сер.

Такий настрій,

Наче воскресіння.

Дитячий вірш Лідії Слуцької!

Безліч рецептів заварний випічки можна знайти в кулінарних книгах і на просторах інтернету. Смак повітряного тіста тануть у роті еклерів запам’ятається вам надовго. Але не тільки правильно приготоване тісто є запорукою успіху… Однозначно, начинка важлива не менше! Сьогодні ми розповімо, як приготувати еклери з заварним кремом.

Інгредієнти для тіста:

  • Вершкове масло — 100 гр.
  • вода або молоко — 240 гр.
  • борошно просеянная — 150 гр.
  • яйця 1 категорії — 4 шт.
  • цукор — 1 чайна ложка
  • щіпка солі.

Для крему:

  • Молоко – 400 мл
  • просеянная борошно — 1,5 столової ложки
  • Крохмаль — 1,5 ст. ложки
  • Цукор – 80 гр.
  • Жовток яєчний – 2 шт.
  • Щіпка ваніліну.

Приготування:

1. Заливаємо молоко або воду в каструлю з товстим дном. Ставимо каструлю на середній вогонь. Додаємо в неї масло, сіль.

2. Помішуємо до повного розчинення масла, після чого додаємо просіяне борошно. При цьому безперервно помішуємо суміш. Знімаємо каструлю з плити і чекаємо, коли маса охолоне.

3. Додаємо яйця, тісто при цьому збиваємо.

4. Готову масу покласти в кондитерський мішок (або звичайний пакет, попередньо відрізавши з дна один з кутів) і вичавлюємо з нього

на деко застелений папером для випікання, смужки тіста довжиною 12-14 см на відстані близько 5 см один від одного.

5. У розігріту духовку до 220 °C ставимо деко на 10 хв, потім знижуємо температуру до 190 °C. І випікаємо 20-25 хвилин поки еклери не підрум’яняться.

6. Для приготування ванільного крему нам необхідно: розмішати яєчні жовтки з цукром і ваніліном. Засипати борошно, цукор, крохмаль. Перемішати і розтопити суміш на середньому вогні до однорідності. Остудити крем.

7. Наповнюємо кондитерський мішок кремом. Акуратно надрізаємо еклери і заливаємо в них заварний крем. Зверху еклери можна покрити шоколадною або будь-який інший глазур’ю, щоб приховати надрізи.

Приємного апетиту!

Рецепт з маргарином

Заварное тесто для эклеров - Лучшие рецепты приготовления

Еклери багатьма улюблені ласощі. Використовуючи простий рецепт на маргарині ви порадуєте себе і своїх близьких покупної, а свіжоспеченої, ароматною заварний випічкою!

Нам знадобиться:

  • Вода — 200 мл
  • борошно 1 склянка
  • маргарин — 100 гр.
  • яйця — 4 шт.
  • цукор і сіль — ½ ч. л.

Приготування:

1. У невелику каструлю, краще з товстим дном, наливаємо воду, засипаємо цукор і сіль. Доводимо до кипіння на середньому вогні.

2. У киплячу воду додаємо маргарин, перемішуючи, чекаємо повного розчинення.

3. Потім акуратно висипаємо в суміш борошно і ретельно помішуючи варимо 1-2хвилини. Тісто має почати відставати від дна і стінок каструлі.

4. Знімаємо посуд з плити і даємо тісту охолонути. Після додаємо яйця по одному і все перемішується після кожного яйця. Тісто має бути не густим і не рідким.

5. Готову масу покласти в кондитерський мішок, можна використовувати насадку зірочка.

6. Деко застеляємо папером для випічки. Видавлюємо відрізки тіста довжиною 12-14см, на відстані 5 см один від одного.

7. Випікаємо в духовці розігрітій до 210 ° с протягом 10 хвилин, потім зменшуємо температуру до 180℃ і продовжуємо випікати ще 25минут. Під час випікання духовку відкривати не можна!

8. Остуджуємо випічку. Начиняти еклери можна будь-яким кремом по вашому смаку!

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: