Млинці на молоці: Смачні класичні рецепти

Це традиційне блюдо слов’янського народу, яке дуже люблять готувати в кожній російській родині з найдавніших часів і звичайно ж по сьогоднішній день. В різних кухнях світу існують свої варіанти приготування, ось до прикладу: у американців панкейкі, тортільяс у мексиканців і т. д.

Звичайно ж спекти ці по-справжньому смачні борошняні вироби можна по безлічі різних рецептів, ось наприклад рецепти тонких млинців на кефірі з дірочками. Основні інгредієнти можна чимось доповнити і перетворити, але по-класичного вигляду на молоці, як я вважаю, повинна вміти приготувати кожна господиня. І звичайно ж цей корисний рецепт традиційної випічки повинен зберігатися у вашому кулінарному блокноті, тим більше, що він простий.

Отже, озброїтеся необхідними продуктами і приступайте до приготування смачних млинців на молоці по-класичним рецептом. А після того, як оціните їх смак, напишіть свою думку в коментарях.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Тонкі ажурні млинці на молоці і окропі з дірочками

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Інгредієнти:

  • Борошно — 2 склянки
  • молоко — 400 мл
  • окріп — 200 мл
  • яйця курячі — 2 шт
  • масло рослинне — 3 ст. л
  • розпушувач — 1 ч. л
  • цукор — 2 ст. л
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

Першим ділом в миску вбиваємо яйця, вливаємо молоко і за допомогою блендера збиваємо до появи піни.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Потім всипаємо просіяне борошно, цукор, розпушувач, сіль і доводимо до однорідного стану.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Тепер вливаємо крутий окріп і відразу ж перемішуємо.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Залишилося тільки додати рослинне масло, перемішати і на цьому тісто готове.

Щоб у Вас млинці вийшли ажурними, необхідно готової суміші дати настоятися протягом 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час утворюються бульбашки в тесті.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Далі розжарюємо спеціальну сковороду, після чого змащуємо її маслом спеціальної пензликом і акуратно наливаємо по колу тісто.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Виходять тоненькі, прозорі і дуже смачні, спробуйте приготувати і Ви!

Рецепт млинців на молоці і кефірі

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Інгредієнти:

  • Борошно — 1,5 склянки
  • молоко — 200 мл
  • кефір — 100 мл
  • яйце куряче — 1 шт
  • цукор — 1 ст. л
  • сода — 1 ч. л
  • масло рослинне для смаження — 2 ст. л
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У цьому рецепті необхідно злегка підігріти кефір, але він не повинен бути гарячим і змішуємо його з яйцем, цукром, сіллю і содою. Ретельно перемішуємо до однорідності.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Потім всипаємо просіяне борошно і одночасно збиваємо вінчиком або міксером так, щоб не було грудочок.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Тепер доводимо в каструльці до кипіння молоко і тоненькою цівкою вливаємо його в тісто, одночасно помішуючи віночком. Раптом, якщо тісто вийшло рідкуватим, то на свій погляд можете додати трохи борошна.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Добре прожарюємо сковороду, змащуємо її рослинним маслом і випікаємо млинці до золотистої скоринки спочатку з одного боку, потім перевертаємо і проробляємо теж саме з іншого боку.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Знімаємо млинці зі сковороди на тарілку і промазуємо маслом або улюбленим варенням.

Пишні млинці на воді і на дріжджах

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне — 300 гр
  • яйця — 3 шт
  • молоко — 300 мл
  • вода — 200 мл
  • дріжджі сухі быстодействующие — 7 гр
  • цукор — 60 г
  • соняшникова олія — 100 мл
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

У мисці змішуємо яйця з цукром і сіллю, потім збиваємо до появи пухирців.

Кількість цукру в даному рецепті підібрано оптимально для нейтрального смаку, так як дріжджі люблять цукор страва не вийде сильно солодким.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Далі вливаємо молоко, всипаємо просіяне борошно з дріжджами і перемішуємо, а для того, щоб не залишилося грудочок і маса стала однорідною додаємо ще кип’яченої води і рослинне масло.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Тепер ставимо тісто в тепле місце, а щоб прискорити цей процес я ставлю його на включену плиту 40 градусів і тримаю на неї хвилин 40-50, до того моменту поки вона не підніметься. Після перемішую, даю трохи осісти і повторно ставлю на плиту, щоб тісто ще раз піднялося, але тепер ні в якому разі не перемішуємо, потрібно зберегти всі бульбашки, які з’явилися в тесті.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Ставимо сковороду на плиту, розігріваємо, змащуємо маслом і з допомогою ополоника акуратно виливаємо в неї тісто так, щоб воно рівномірно розтеклося по всій поверхні.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Коли одна сторона підрум’яниться, перевертаємо і проробляємо теж саме і з іншого боку. І так чинимо з кожним млинцем.

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Подаємо готову страву до чаю з будь-якими начинками, приємного апетиту!

Млинці на 1 літр молока

Блины на молоке: Вкусные классические рецепты

Інгредієнти:

  • Молоко жирне — 1 літр
  • яйця — 3 шт
  • борошно пшеничне — 2 склянки
  • розпушувач — 15 гр
  • цукор — 20 гр
  • олія соняшникова — 4 ст. л
  • сіль — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

1. Для того, щоб замісити рідке млинцеве тісто, необхідно влити приблизно 300 мл свіжого молока в глибоку миску, сюди ж додають три середніх яйця.

2. Ретельно збиваємо обидва інгредієнта за допомогою виделки або віночка і сюди ж по черзі всипаємо не велику кухонну сіль і цукор. Збиваємо молочно-яєчну масу до появи густої піни

3. Після цього в отриману масу вливаємо олію і всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Добре перемішуємо компоненти ложкою, повинно вийти досить в’язке тісто.

4. А щоб тісто вийшло більш рідким, тоненькою цівкою вливаємо все молоко, що залишилося і доводимо до однорідного стану.

5. Тепер отриману основу накриваємо кришкою і залишаємо осторонь на пів години. Ось така витримка і сприятиме отриманню більш однорідного тіста.

6. Для смаження бажано взяти товстостінну сковороду, нагріваємо її, змащуємо рослинним маслом і з допомогою ополоника вливаємо ріденьке тісто, яке з допомогою нахилів розподіляємо по всьому дну.

7. Обсмажуємо з кожного боку до появи рум’яної скоринки.

8. Готовий виріб стопкою викладаємо на плоску тарілку і змащуємо вершковим маслом.

Готову страву подаємо до чаю з улюбленим варенням, згущеним молоком або медом.

Тонкі млинці на 0.5 літра молока (відео)

Приємного Вам апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: