Оладки з кабачків: 6 простих і дуже смачних рецептів

Для того, щоб приготувати ситне і дуже смачне блюдо, не треба ходити по магазинах і шукати дорогі продукти, адже можна обійтися простими інгредієнтами – тими, що є у вас вдома. От взяти наприклад, звичайні кабачки, борошно і яйця. З таких простих продуктів можна зробити дуже ніжні і обалденно смачні кабачкові оладки.

Сам процес неймовірно простий, і навіть не залежить від способу приготування. Беремо плід, краще молодий і міцний. У такому разі очищати шкірку не потрібно. А от для дорослих плодів з огрубілою шкіркою, краще звичайно її зрізати і звичайно ж позбутися від насіння.

Отже, давайте у сьогоднішній статті розглянемо рецепти простих, дуже смачних і корисних оладок з кабачків. Запитаєте, чому з кабачків? Та тому що вони роблять оладки ніжними і насиченими необхідними макро-та мікроелементами, вітамінами і клітковиною. А ці рецепти для тих, хто люблять пишні оладки на кефірі і рецепти тонких млинців з дірочкою.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Як приготувати оладки з кабачків з манкою — рецепт з фото

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачок невеликий) — 2 шт
  • яйця — 1 шт
  • ріпчаста цибуля — 1 шт
  • болгарський перець — 1 шт
  • манка — 4 ст. л
  • крохмаль — 2 ст. л
  • часник — 1 зубчик
  • гірчиця — 1 ст. л
  • куркума — 1 / 2 ч. л
  • рослинне масло — для смаження
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачки очистити від шкірки, при необхідності, видаляємо насіння і натираємо на крупній тертці. Після чого, туди ж додаємо манку і гарненько все перемішуємо.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Потім шаткуємо цибулю, болгарський перець невеликими шматочками і перекладаємо до натертим кабачків. Сюди ж вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, куркуму, додаємо гірчицю, сіль за смаком і ретельно перемішуємо.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї рослинної олії і обсмажуємо оладки з двох боків до готовності. Готову страву подаємо зі сметаною!

Прості оладки з кабачків з часником і сиром

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачки — 2 шт
  • яйця — 2 шт
  • сир твердий — 100 гр
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • борошно — 4 ст. л
  • часник — 2 зубчики
  • олія — для смаження
  • зелень, сіль і перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Очищаємо від шкірки кабачок і натираємо його на дрібній тертці.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Далі дрібно подрібнюємо промиту зелень і часник. Сир натираємо на крупній тертці. Цибулю в даному випадку можна перекрутити на м’ясорубці або в блендері, щоб він вийшов у вигляді пюре. Потім перекладаємо всі ці інгредієнти в миску з натертим кабачком, туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець за смаком і ретельно все перемішуємо.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Тепер у приготовлену суміш додаємо борошно і гарненько вмішуємо її.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї масло і чекаємо коли воно достатньо нагріється. Після чого викладаємо в сковороду з допомогою столової ложки коржі і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Після приготування, для видалення зайвої олії, викладаємо оладки на серветки, а після подаємо до столу.

Рецепт оладок з кабачків в духовці

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачок — 1 шт
  • цибуля ріпчаста — 1 шт
  • яйце — 1 шт
  • панірувальні сухарі — 60 г
  • олія оливкова
  • сіль, перець — за смаком.

Спосіб приготування:

Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Після чого віджимаємо його за допомогою рук через сито і перекладаємо в глибоку миску, а виливаємо сік.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Додаємо подрібнений за допомогою блендера або м’ясорубки цибулю, вбиваємо яйце, вливаємо 2-3 столові ложки оливкової олії і гарненько перемішуємо.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Потім додаємо панірувальні сухарі і ще раз вимішуємо.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Тепер з допомогою столової ложки викладаємо коржі на пергаментний папір, викладену на деко і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів, на 5-7 хвилин. Після чого дістаємо, перевертаємо і відправляємо назад в духову піч ще на 5-7 хвилин до готовності.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

У цьому рецепті можете контролювати рівень масла як в меншу сторону, для більш пісних оладок, так і навпаки. Все залежить від індивідуальних переваг, вибирати Вам!

Солодкі оладки з кабачків

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачок — 500 гр
  • цукор — 4 столові ложки
  • борошно — 60 г
  • яйце — 1 шт
  • сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

Очистити кабачки від шкірки, натираємо на дрібній тертці. Вбиваємо одне куряче яйце, додаємо цукор, сіль за смаком і борошно. Гарненько все перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Далі розігріваємо в сковороді олію, викладаємо столовою ложкою коржики і обсмажуємо їх до рум’яна.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Після чого перевертаємо і доводимо до готовності з іншого боку.

Оладки з кабачків без яєць

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Інгредієнти:

  • Кабачок великий — 1 шт
  • борошно пшеничне — 250 гр
  • сіль, перець, свіжа зелень — за смаком.

Спосіб приготування:

Так само, як у вище наведених рецептах, нам спочатку потрібно очистити кабачок від шкірки і видалити насіння. Натираємо його на середньої або дрібної тертці.

Далі свіжу зелень подрібнюємо і додаємо в миску до натертому овочу.

Туди ж додаємо сіль і перець за смаком.

Поступово всипаємо борошно і відразу ж перемішуємо.

Тісто по консистенції має вийти густуватим як показано на фото нижче.

Оладьи из кабачков: 6 простых и очень вкусных рецептов

Потім ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї рослинної олії, викладаємо ложкою оладки і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору.

Ситні оладки з кабачків з м’ясним фаршем (відео)

Приємного апетиту!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: