Для того, щоб приготувати ситне і дуже смачне блюдо, не треба ходити по магазинах і шукати дорогі продукти, адже можна обійтися простими інгредієнтами – тими, що є у вас вдома. От взяти наприклад, звичайні кабачки, борошно і яйця. З таких простих продуктів можна зробити дуже ніжні і обалденно смачні кабачкові оладки.
Сам процес неймовірно простий, і навіть не залежить від способу приготування. Беремо плід, краще молодий і міцний. У такому разі очищати шкірку не потрібно. А от для дорослих плодів з огрубілою шкіркою, краще звичайно її зрізати і звичайно ж позбутися від насіння.
Отже, давайте у сьогоднішній статті розглянемо рецепти простих, дуже смачних і корисних оладок з кабачків. Запитаєте, чому з кабачків? Та тому що вони роблять оладки ніжними і насиченими необхідними макро-та мікроелементами, вітамінами і клітковиною. А ці рецепти для тих, хто люблять пишні оладки на кефірі і рецепти тонких млинців з дірочкою.
- Як приготувати оладки з кабачків з манкою — рецепт з фото
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Прості оладки з кабачків з часником і сиром
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Рецепт оладок з кабачків в духовці
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Солодкі оладки з кабачків
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Оладки з кабачків без яєць
- Інгредієнти:
- Спосіб приготування:
- Ситні оладки з кабачків з м’ясним фаршем (відео)
Як приготувати оладки з кабачків з манкою — рецепт з фото
Інгредієнти:
- Кабачок невеликий) — 2 шт
- яйця — 1 шт
- ріпчаста цибуля — 1 шт
- болгарський перець — 1 шт
- манка — 4 ст. л
- крохмаль — 2 ст. л
- часник — 1 зубчик
- гірчиця — 1 ст. л
- куркума — 1 / 2 ч. л
- рослинне масло — для смаження
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Кабачки очистити від шкірки, при необхідності, видаляємо насіння і натираємо на крупній тертці. Після чого, туди ж додаємо манку і гарненько все перемішуємо.
Потім шаткуємо цибулю, болгарський перець невеликими шматочками і перекладаємо до натертим кабачків. Сюди ж вбиваємо яйце, додаємо крохмаль, куркуму, додаємо гірчицю, сіль за смаком і ретельно перемішуємо.
Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї рослинної олії і обсмажуємо оладки з двох боків до готовності. Готову страву подаємо зі сметаною!
Прості оладки з кабачків з часником і сиром
Інгредієнти:
- Кабачки — 2 шт
- яйця — 2 шт
- сир твердий — 100 гр
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- борошно — 4 ст. л
- часник — 2 зубчики
- олія — для смаження
- зелень, сіль і перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Очищаємо від шкірки кабачок і натираємо його на дрібній тертці.
Далі дрібно подрібнюємо промиту зелень і часник. Сир натираємо на крупній тертці. Цибулю в даному випадку можна перекрутити на м’ясорубці або в блендері, щоб він вийшов у вигляді пюре. Потім перекладаємо всі ці інгредієнти в миску з натертим кабачком, туди ж вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець за смаком і ретельно все перемішуємо.
Тепер у приготовлену суміш додаємо борошно і гарненько вмішуємо її.
Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї масло і чекаємо коли воно достатньо нагріється. Після чого викладаємо в сковороду з допомогою столової ложки коржі і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору.
Після приготування, для видалення зайвої олії, викладаємо оладки на серветки, а після подаємо до столу.
Рецепт оладок з кабачків в духовці
Інгредієнти:
- Кабачок — 1 шт
- цибуля ріпчаста — 1 шт
- яйце — 1 шт
- панірувальні сухарі — 60 г
- олія оливкова
- сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
Кабачок очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Після чого віджимаємо його за допомогою рук через сито і перекладаємо в глибоку миску, а виливаємо сік.
Додаємо подрібнений за допомогою блендера або м’ясорубки цибулю, вбиваємо яйце, вливаємо 2-3 столові ложки оливкової олії і гарненько перемішуємо.
Потім додаємо панірувальні сухарі і ще раз вимішуємо.
Тепер з допомогою столової ложки викладаємо коржі на пергаментний папір, викладену на деко і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів, на 5-7 хвилин. Після чого дістаємо, перевертаємо і відправляємо назад в духову піч ще на 5-7 хвилин до готовності.
У цьому рецепті можете контролювати рівень масла як в меншу сторону, для більш пісних оладок, так і навпаки. Все залежить від індивідуальних переваг, вибирати Вам!
Солодкі оладки з кабачків
Інгредієнти:
- Кабачок — 500 гр
- цукор — 4 столові ложки
- борошно — 60 г
- яйце — 1 шт
- сіль — за смаком.
Спосіб приготування:
Очистити кабачки від шкірки, натираємо на дрібній тертці. Вбиваємо одне куряче яйце, додаємо цукор, сіль за смаком і борошно. Гарненько все перемішуємо, щоб не залишилося грудочок.
Далі розігріваємо в сковороді олію, викладаємо столовою ложкою коржики і обсмажуємо їх до рум’яна.
Після чого перевертаємо і доводимо до готовності з іншого боку.
Оладки з кабачків без яєць
Інгредієнти:
- Кабачок великий — 1 шт
- борошно пшеничне — 250 гр
- сіль, перець, свіжа зелень — за смаком.
Спосіб приготування:
Так само, як у вище наведених рецептах, нам спочатку потрібно очистити кабачок від шкірки і видалити насіння. Натираємо його на середньої або дрібної тертці.
Далі свіжу зелень подрібнюємо і додаємо в миску до натертому овочу.
Туди ж додаємо сіль і перець за смаком.
Поступово всипаємо борошно і відразу ж перемішуємо.
Тісто по консистенції має вийти густуватим як показано на фото нижче.
Потім ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо в неї рослинної олії, викладаємо ложкою оладки і обсмажуємо з двох боків до рум’яного кольору.
Ситні оладки з кабачків з м’ясним фаршем (відео)
Приємного апетиту!