Рецепти оладок з кабачків. 7 смачних і простих способів приготування на сковороді

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Багатий урожай кабачків це не тільки радість, але і неодмінні турботи про те, куди ж тепер стільки овоча прилаштувати. В одній з минулих статей ми вже заготовляли кабачки на зиму, а в цей раз давайте приготуємо оладки з кабачків. Смачне і легке закусочне блюдо, яке відмінно підійде і для сніданку, і для обіду і на вечерю подати з соусами можна. Навіть для зустрічі неочікуваних гостей відмінно підходить, тому що готуються кабачкові оладки дуже швидко і просто. Не складніше, ніж млинці напекти, але от користі і вітамінів буде набагато більше.

Кабачкові оладки бувають класичними, де основний і єдиний овоч — це сам кабачок. А бувають і в компанії інших овочів, наприклад, цибулі та моркви. Для смаку деякі додають і часничок. Відмінно доповнює оладки і свіжа зелень, наприклад, кріп і зелена цибуля. Для більш вишуканого смаку можна покласти орегано або базилік, тоді оладки придбають яскравий і приємний аромат і смак.

А ви знали, що оладки з кабачків можуть бути навіть десертом, якщо приготувати їх солодкий варіант. Такий навіть дітлахам може сподобатися, хоча серед них дуже багато тих, хто не великий фанат овочевих страв. Якщо приготувати оладки з рум’яною хрусткою скоринкою, та подати зі сметанкою, то ніхто не зможе встояти.

Для оладок з кабачка можна використовувати практично будь-який сорт і вид кабачків. Підійдуть і тонкі зелені цукіні, і наші добре відомі світлі товстенькі кабачки, і жовті красені. Залежно від розміру і віку кабачка, його можна чистити від шкірочки або залишати її на місці і тоді кабачки будуть трохи більш хрусткими і кольоровими. Адже сама м’якоть кабачка дуже світла. Крім того, якщо у вас на городі виросли великі кабачки переростки, як моя мама любить називати «вогнегасники», то і з них можна приготувати дуже смачні оладки. Головне зчистити шкірку і вирізати серцевину з великими жорсткими насінням, а використовувати тільки однорідну соковиту м’якоть.

Всі кабачки гарні і прекрасні, і оладки з них вийдуть чудові, головне підібрати підходящий на ваш смак рецепт і добавки до нього. До речі, замість простої сметани можна використовувати смачний сметанний соус із зеленню і часником, ось вже воістину найкраща заправка оладушкам з кабачків.

Але давайте вже перейдемо до самих рецептами дізнаємося, наскільки цікавими і різноманітними вони бувають.

Найпростіший рецепт оладок з кабачків — класичний

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Найкращий спосіб приготувати оладки з кабачків, якщо це потрібно зробити швидко і без особливих турбот. Можна і вранці на сніданок підсмажити або в якості швидкого перекусу в середині дня. Мінімальний набір продуктів, крім самих кабачків потрібно тільки те, що завжди є на будь-якій кухні: борошно, яйця, сіль і спеції. Ну і звичайно ж трохи рослинного масла для смаження. Смак кабачків найбільш виражений, тому що інші продукти не будуть затьмарювати. Оладки виходять дуже ніжними і соковитими, просто тануть у роті.

Знадобиться:

  • кабачки — 1-1,2 кг (3 кабачки середнього розміру);
  • борошно — 3 столові ложки;
  • яйця — 3 жарти;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • рослинна олія для смаження;
  • свіжа зелень за бажанням.

Приготування:

В першу чергу вимийте кабачки і зріжте кінчики з обох сторін. Якщо кабачки невеликі або середні, то тонку шкірку можна не чистити. Головне, щоб вона була чиста. Якщо є якісь потертості, подряпини, зріжте тільки в цьому місці, щоб жорсткі частини не траплялися в оладки.

Кабачки натріть на крупній тертці в велику зручну миску. Підсолити однією чайною ложкою солі. Це включить процес виділення соку в кабачках.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Перемішайте кабачки терті з сіллю і залиште хвилин на 10-15. Після чого зайвий сік відіжміть. Можна зробити це просто беручи потроху тертого кабачка і стискаючи між долонями. Сік віджимайте в окрему чашку, його можна використовувати в якості овочевого бульйону для інших страв або в косметичних цілях. Найзручніше його заморозити у формочках для льоду.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Не віджимайте сік занадто сильно, щоб від кабачків не залишалася суха несмачна мочалка. Наша мета прибрати зайву, а не всю вологу. Просто щоб кабачки можна було сформувати оладки і обсмажити.

Віджату м’якоть кабачків змішайте з яйцями, поки вони повністю не з’єднаються.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Тепер додайте борошно і ретельно перемішайте. Не повинно залишитися ніяких грудочок. Мука повинна добре увібрати в себе сік кабачків і яйце. Спробуйте, не потрібно підсолити на ваш смак. А потім додайте дрібно нарізану свіжу зелень. Якщо хочеться, то свіжу зелень можна замінити на ароматні трави, наприклад прованські або базилік. Теж буде дуже смачно.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Тепер розігрійте на плиті сковорідку з невеликою кількістю рослинного масла. Візьміть столову ложку і з її допомогою викладайте на гарячу поверхню оладки. Кабачкове «тісто» зазвичай виходить не дуже густим, тому ложкою це робити зручніше, та й розміри оладок виходять завжди однаковими.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Обсмажуйте оладки з кабачків до тих пір, поки з обох сторін не утворюється золотава хрустка скоринка. Після цього знімайте їх і викладайте на паперові серветки або рушники. Це допоможе прибрати зайве масло і оладки не будуть занадто жирними.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Готові кабачкові оладки розкладайте красиво на тарілку і подавайте гарячими із сметаною, домашнім майонезом та іншими смачними соусами. Приємного апетиту!

Оладки з кабачків з зеленню і часником

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Якщо ви любите оладки з кабачків їсти як пікантну гостреньку овочеву закуску або гарнір, то ваш варіант з часником і зеленню. Зелень може бути ваша кохана, відмінно підходить і кріп, петрушка, зелена цибулька. Кінза додасть оладушкам особливу пряність. Так само підійдуть інші свіжі трави, які ви любите додавати в страви власного приготування або ростіть на городі. Головний смакової тон оладкам додасть часник, так як самі кабачки мають слабко виражений смак і здатність пристосовуватися до інших смакам. Цей овоч як смаковий хамелеон, з чим готуєш то й будеш відчувати в підсумковому блюді. Але це не недолік кабачків, а радше особливість, якою можна і потрібно користуватися.

Знадобиться:

  • кабачки — 2 шт. середнього розміру;
  • яйця — 2 шт;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • борошно — 4 столові ложки;
  • свіжа зелень — невеликий пучок;
  • сіль — ½ чайної ложки (або більше за смаком);
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:

Вимиті кабачки з відрізаними кінцями натріть на крупній тертці. Підсоліть і залиште пускати сік на десять хвилин.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

В окремій глибокої тарілочки змішайте два яйця, дрібно нарізаний або пропущений через прес часник і дрібно січену зелень. Розмішайте все до однорідної маси або зовсім злегка збийте до легкої пінки. Так оладки з кабачків вийдуть трохи легшим.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Кабачки пустять велика кількість соку і це перешкодить їх обсмажувати, так як тісто почне розповзатися. Відіжміть кабачки від соку і перекладіть віджату частина в миску з яйцями.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Додайте в тісто для оладок борошно і добре розмішайте. Грудочок не повинно залишитися. Консистенція повинна вийти приблизно як для звичайних пишних оладок. Якщо виходить дуже рідко, то покладіть ще ложку борошна.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Якщо у той час, поки ви смажите оладки, сік продовжить виділятися, і тісто стане знову занадто рідким, не бійтеся підсипати ще трохи борошна. Додавайте потроху, половині столової ложки, наприклад.

Для смаження використовуйте рослинне масло. Кладіть оладки з кабачків смажитися тільки тоді, коли сковорідка з маслом розігріється. Візьміть відповідну ложку і викладайте тісто на сковорідку. Оладки повинні вийти не товще 1,5 сантиметрів і однакового розміру. Смажте, поки з нижньої сторони не з’явиться рівномірна золотава скоринка.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Готові, обсмажені з двох сторін оладки, викладайте на плоске блюдо. Застеліть його листом паперового рушника і зайве масло в нього вбереться. Після чого можна перекласти оладки на красиву тарілку або на порції і подавати на стіл. Не забудьте сметанку.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Смачних вам врожаїв кабачків!

Оладки з кабачка, сиру і вівсяних пластівців

Оладки з кабачка з сиром знатний рецепт, особливо, якщо замість борошна використовувати вівсяні пластівці. Вівсянка допомагає зробити тісто більш густим і клейким, щоб простіше формувалися оладки, а так же додає приємний смак. На кашу нітрохи не схоже, навіть віддалено. Але цей варіант може дуже багатьом сподобатися. Якби не жарка до гарної скоринки, то рецепт міг би бути дієтичним. Щоб його зробити таким, оладки треба запікати в духовці. Приготувати такі оладки з кабачка зовсім не складно, переконаєтеся в цьому, подивившись дуже докладний і апетитне відео.

Ніжні кабачкові оладки з сиром і сиром

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Продовжуючи тему оладок з додаванням сиру, хочу показати рецепт, де і присутні і сир. Смак у таких оладок виходить відмінний, дуже ніжний і сирний. Сир відмінно доповнюють один одного, причому відчувається здебільшого сир. Для пікантності можна додати часник і зелень. Хоча, якщо ви не любите їх або просто під рукою не виявиться, то і без них вийде дуже смачно. Цей варіант я б назвала ситним.

Знадобиться:

  • кабачки — 2 шт (трохи більше середнього);
  • яйця — 2 шт;
  • сир 9% — 200 гр;
  • твердий сир — 100 гр;
  • борошно — 100 гр;
  • розпушувач для тіста — 1 чайна ложка;
  • часник — 1-2 зубчики (за бажанням);
  • свіжа зелень — кілька гілочок (за бажанням).

Приготування:

Візьміть велику зручну миску, де будете змішувати тісто для оладок. Розбийте туди два яйця. Додати розім’яту виделкою сир. Туди ж покладіть дрібно нарізану зелень і тертий часник.

В окремій сухий тарілці змішайте борошно і розпушувач.

Сир натріть на тертці і додайте в миску до яєць і сиру. Перемішайте все гарненько до однорідності.

Кабачки разом з шкіркою натріть на крупній тертці. Якщо кабачки великі з насінням всередині, то розріжте їх уздовж навпіл, вийміть ложкою насіння і вже залишилися «човники» натирайте на тертці.

У велику миску до сирно-сирно-яєчної суміші додайте кабачки терті і борошно з розпушувачем. Замісіть тісто для оладок.

Розігрійте сковороду з маслом і викладайте на неї оладки підсмажуватися. Смажте з кожного боку до рум’яної скоринки на середньому вогні.

Подавайте на стіл, поки кабачкові оладки не охололи. Найкраще підкреслить смак сметана. Приємного апетиту!

Рецепт оладок з кабачків з картоплею

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Є смачне і улюблене багатьма страва — картопляні деруни. А ось з кабачків готують оладки. Якщо ці дві страви з’єднати разом, то вийде ще більш смачне блюдо, яке поєднує в собі перші два і за смаком і за виглядом. Я як великий любитель картоплі, особливо смаженої, таке поєднання дуже схвалю і вам рекомендую спробувати такий ситний варіант кабачкового оладок.

Знадобиться:

  • кабачки — 2 середнього розміру;
  • картопля — 2 великі картоплини;
  • яйце — 1-2 шт;
  • часник — 1 зубчик за бажанням;
  • борошно — 2-3 столові ложки;
  • свіжа зелень — кілька гілочок;
  • сіль і перець за смаком;
  • олія для смаження.

Приготування:

Рецепт приготування оладок з кабачка і картоплі не надто відрізняється від тих, що я вже описала. Різниця тільки в картоплі. Потрібно врахувати, що з ним треба пекти оладки трохи довше, а значить зменшити вогонь, або натерти його на дуже дрібній тертці, прискорить приготування.

Як зазвичай почніть з того, що кабачок очистіть картопля від шкірки. Картоплю покладіть в холодну воду, щоб він не потемнів.

Молоденькі кабачки з тонкою шкірочкою можна не чистити, у них вона тонка і оладки майже не буде помітно її присутність. А ось товста шкірка великих кабачків буде відчуватися і хрустіти навіть у готових оладки.

Очищений кабачок натерти на крупній тертці і покладіть в глибоку миску. Картопля натріть на тертці поменше, щоб він швидше просмажився. Складіть його до кабачка. Підсолити їх і перемішайте. Солі потрібно трохи менше чайної ложки або на ваш смак. Відставте на кілька хвилин миску вбік і нехай овочі пускають сік.

В цей час очистіть часник і зелень промийте. Наріжте зубчик часнику ножем або натріть на дрібній тертці. Зелень дуже дрібно нашаткуйте.

Тепер повернемося до овочів в мисці. Необхідно віджати їх від виділився соку і перекласти в іншу тарілку. Додайте до кабачка з картоплею яйце або два, якщо подобаються пишні кабачкові оладки, то кладіть тільки жовток. Білок перелийте в окрему миску і збийте вінчиком до пінки. Це надасть майбутнім оладок з кабачків пишність.

Додайте білки в миску до решти інгредієнтів. Покладіть часник, зелень і трохи поперчіть. Після цього всипте борошно і перемішайте. Тісто готове. Розігрівайте сковорідку з олією на середньому вогні і приступайте до смаження.

Формуйте оладки з кабачків столовою ложкою, зверху злегка розрівнюйте, щоб вони не були занадто товстими і добре пропеклися всередині. Смажте, поки не з’явиться скориночка, перевертайте і підсмажуйте з іншого боку.

Готові оладки укладайте на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло. Смачний, ситний обід або гарнір готові, поки кликати домочадців і гостей до столу.

Ситні і смачні оладки з кабачків з м’ясним фаршем

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Не всі знають, що оладки з кабачків можна перетворити з легкої пісної закуски в справжній м’ясний обід. І це будуть все ті ж оладки, що раніше, але тільки з додаванням м’ясного фаршу. Чому саме фарш, а не шматочки м’яса, запитаєте ви, все просто, він дуже швидко готується, як і кабачок. А оладки у нас просто зобов’язані бути швидким та простим стравою. Ось такий обід можна приготувати, якщо взяти трохи м’ясного фаршу і доповнити оладки. Вибирайте вид м’яса на ваш смак. Це може бути і свинина, і яловичина, і змішаний варіант. Ну і звичайно ж курка теж відмінно підійде. Кабачки добре поєднуються з м’ясом, особливо в такому вигляді. Тому не сумнівайтеся, а обов’язково спробуйте приготувати оладки за таким рецептом.

Знадобиться:

  • кабачки — 1 кг;
  • м’ясний фарш — 200 гр;
  • яйця — 3 штуки;
  • борошно — 4 столові ложки;
  • часник — 2-3 зубчики;
  • свіжа зелень (петрушка, кріп) — пучок;
  • мелений чорний перець — 0,3 чайної ложки;
  • сіль — 1 чайна ложка;
  • коріандр — 0,3 чайної ложки.

Приготування:

Щоб оладки з кабачків вийшли щільними і пишними, потрібно позбавити їх від личшнего соку, який почне виділятися як тільки ви їх замісіть тісто. Для цього вимиті кабачки без хвостиків натріть на крупній тертці. На велику миску покладіть друшляк і складіть кабачки в нього, підсолити і розмішайте. Залиште на 10 хвилин. Сік протече через дірочки в миску, а в друшляку у вас залишиться м’якоть кабачка. Трохи стримуйте її ложкою і перекладіть в іншу тарілку.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Приготуйте м’ясний фарш або візьміть готовий, злегка розімніть його виделкою, щоб він був не надто слипшимся.

У миску з кабачками натріть свіжий часник. Зелень промийте, просушіть і дрібно наріжте. Додайте зелень до кабачків.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

В окрему тарілочку розбийте яйця і виделкою змішайте жовток з білком, щоб вийшла однорідна маса. Перелийте яйця до тертим кабачків.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Тепер в цю ж тарілку покладіть фарш. Все перемішайте, щоб шматочки фаршу траплялися рівномірно.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Так як ми вже солили, можна спробувати достатньо. Додайте мелений перець і коріандр. Потім всипте борошно і перемішайте ще раз. Повинно вийти досить густе тісто з кабачками і фаршем.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Для смаження розігрійте сковорідку. Вогонь необхідний середній, щоб оладки з кабачків не підгоряли і встигали просмажиться всередині. Адже крім овочів у нас в них і м’ясний фарш. налийте рослинного масла і викладайте оладки. Кладіть одру ложку тесту і розрівнюйте е до круглої плоскої форми, невеликої товщини.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Обсмажуйте з одного боку до рум’яної скоринки, потім переверніть і накрийте кришкою. Дожаривайте оладки до рум’янцю з іншого боку під кришкою і після цього знімайте. Оладки відмінно пропечуться і залишаться соковитими.

Рецепты оладий из кабачков. 7 вкусных и простых способов приготовления на сковороде

Легкий, але ситний обід або вечеря готова. Приємного апетиту!

Кабачкові оладки без борошна — готуємо з манкою

Скільки різних способів приготувати оладки з кабачків, просто не злічити. Але одне в них майже завжди загальне, це мука, яку використовують для зв’язки тесту. Адже тертий кабачок виходить розсипчастим і навіть додавання яйця тут не слишкомпомогает. Виходить досить рідке тісто і оладки не тримають форму. Борошно в цьому випадку спаситель, але не єдиний. Замість муки можна використовувати манну крупу, яка набухне від соку кабачка, змішається з тестом і дасть відмінну в’язкість і пишність майбутнім оладок. На смак вона не буде схожа на манну кашу, не турбуйтеся. Вона збереже звичний смак оладок, адже манка це теж пшениця, просто трохи іншого ґатунку.

Щоб вийшли смачні оладки з кабачків з манкою, уважно вивчіть наступний відео рецепт і починайте експериментувати на вашій кухні. Я впевнена, що результат вам обов’язково сподобається, як сподобався він мені.

Я впевнена, що ще безліч варіантів рецептів оладок я не змогла тут описати, але не думаю, що це можливо. Адже кожен кулінар готує навіть таке просте блюдо по своєму. Тож і ви не сумнівайтеся в собі і творіть сміливо. Нехай ваші страви будуть оригінальними, цікавими та смачними. До зустрічі!

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: