Як варити кукурудзу в качанах — покрокові рецепти приготування

Це трав’яниста — єдиний представник роду, найдавніше в світі хлібна рослина. Близько 7, а може бути навіть 12 тисяч років тому на території Мексики кукурудза була введена в культуру. Існує кілька версій походження цієї культури, але більшість дослідників дотримуються такої гіпотези, що вона з’явилася в результаті селекції одного з підвидів мексиканської дикої культури.

Існує дуже багато способів, як її приготувати. Якщо ви хочете зварити смачну, м’яку кукурудзу в качанах, то уважно вибирайте її плоди. Крім своїх смакових якостей, вона володіє масою корисних властивостей. У ній дуже багато вітамінів В, С, D, До, так само в її складі є магній, мідь і безліч інших корисних речовин.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Сьогодні ми з Вами розберемо прості способи варіння цієї культури в качана різними способами. Так само можете поглянути, як зварити розсипчастий рис.

Як правильно варити кукурудзу в качанах у каструлі

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Цукрова кукурудза — 3 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Обрізаємо з качана листя, всі їх викидати не потрібно, частину ми покладемо на дно каструлі в якій ми будемо варити.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Порада: Можна варити кукурудзу прямо з листям, видаливши попередньо волокна.

2. На дно каструлі викладаємо листя плоду, заздалегідь промивши їх під проточною водою. Поставимо кип’ятитися воду в каструлі або в чайнику.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

3. Потім викладаємо кукурудзу для того, щоб вона була більш соковитою, її не треба різати, а кладемо цілком.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

4. Заливаємо окропом чи киплячою водою наші плоди. каструлю ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і варимо приблизно 20 — 30 хвилин до готовності.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

5. Через 20 — 30 хвилин, перевіримо з допомогою зубочистки готовність, проколів між зерняток, так як зерна самі по собі м’які, а якщо качан став м’яким, значить вона готова.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

6. Даємо постояти хвилин 5 — 7 в тій воді, що варили і перед подачею до столу, починаємо солити кукурудзу з усіх боків.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

7. Просочуємо з допомогою пензлика маслом і подаємо до столу. Овоч виходить соковитим і м’яким. Приємного апетиту.

Рецепт варіння кукурудзу в пароварці

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Цукрова кукурудза — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Вода — 2, 5 літра

Спосіб приготування:

1. Овоч промиваємо під проточною водою, очищаємо його. У чашу мультиварки складаємо промиті листя кукурудзи, заливаємо їх водою.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Порада: Варити качани краще не в солоній воді, так як зерна з-за солі стають жорсткими.

2. Ставимо чашу в каструлю, ставимо на неї контейнер для готування на пару, потім ламаємо навпіл початок і кладемо його в контейнер. Якщо у вас плід поменше і входить цілком, не треба його ламати.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

3. Закриваємо кришку і встановлюємо режим готування На пару 20 хвилин. Пройшло 15 хвилин, відкриваємо кришку, посипаємо сіллю.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

4. Якщо ви хочете соковиту водянисту, настоявшуюся кукурудзу, то у воду, яка залишилася в чаші насипаємо трохи солі і кладемо туди качани. Приємного апетиту.

Порада: Щоб зробити цей овоч ніжним і приємним на смак, злийте воду, закрийте кришку мультиварки, і укутайте її теплим рушником, так качани повинні трохи «дійти».

Як відварити кукурудзяний качан в мультиварці редмонд

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти

  • Солодка кукурудза
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування:

1. Для початку очищаємо плоди від листя, потім промиваємо її. Посолити з усіх боків за смаком. Викладаємо її на дно мультиварки, заливаємо кип’яченою водою з чайника не перевищуючи допущеної норми.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Порада: потрібно використовувати Сіль за смаком і не переборщити з нею, так як змити її вже не вдасться. Тому рекомендую готувати з промитими і прогрітими в духовій шафі листям кукурудзи, вони вберуть зайві компоненти.

2. Потім закриваємо кришку мультиварки і ставимо режим «Варка» «Суп» або щось на кшталт.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

3. Що стосується часу для молодих качанів вибираємо 15 хвилин, а ось більш зрілі доведеться варити 30 хвилин.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Порада: Перед тепловою обробкою можна замочити кукурудзу на хвилин 40 — 60, завдяки цьому зерна розм’якшаться.

4. Коли плоди будуть готові, можна змастити їх вершковим або рослинним маслом і подавати до столу. Приємного апетиту.

Простий і швидкий спосіб варіння кукурудзи в пароварці

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Інгредієнти:

  • Солодка кукурудза — 2 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Вода — для пароварки
  • Масло вершкове або рослинне — за смаком

Спосіб приготування:

1. Очищаємо кукурудзу від непотрібних листя, вони нам не знадобляться в процесі готування. Добре промиємо її під проточною водою.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

2. У пароварку наливаємо потрібну кількість води, кладемо в неї качани, накриваємо кришкою і встановлюємо час 15 хвилин.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

Порада: Завжди потрібно звертати увагу на листя, їх колір і стан, вони повинні бути не занадто сухими, не особливо соковитими.

3. Кукурудза готова, викладаємо її на тарілку, трішки посолити, за бажанням змащуємо вершковим і рослинним маслом.

Как варить кукурузу в початках — пошаговые рецепты приготовления

4. У процесі готування плід змінить свій колір на жовтий, при цьому станемо м’яким і соковитим. Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділитися з друзями:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: